اخبار ویژه
خانه / اخبار ویژه / حجت الاسلام والمسلمین استیری امام جمعه نیم ور: نماز جمعه نصر، نمایش قدرتِ ولایت و مردم بود

حجت الاسلام والمسلمین استیری امام جمعه نیم ور: نماز جمعه نصر، نمایش قدرتِ ولایت و مردم بود

نماز با شکوه جمعه بیستم مهر ماه 1403 مصادف با 7ربیع  1446به امامت حجت الاسلام والمسمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم نیم ور در مسجد امام حسین (ع) برگزار شد.

عنــــــاویـــن  خطبــــــــه اول:

  1. در میان انواع غرور، غرور به علم و غرور به عقل و فهم از همه خطرناک تر است.
  2. سخت‌تر از یتیمی که مادر و پدرش را از دست داده، یتیمی است که از امامش جدا شده است.
  3. یکی از فضایل مورد تأکید خداوند در اسلام ودر قرآن ، «ثبات قدم» در راه دین است.

عنــــاویـــن خطبـــــــــه دوم:

  1. امام حسن عسکری(ع)همواره با فرقه‌هایی که به نام اسلام، اسلام ناب را تحریف می‌کردند مبارزه‌کردند.
  2. فرمایشات مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه نصر، اتمام حجتی برای همه بود.
  3. بیانات رهبر حکیم انقلاب در دو خطبه فارسی و عربی، وجهه‌ی مضاعفی از عزت و اقتدار و حماسه را به این یوم الله بخشید.
  4. معادن خدادادی جزو انفال است امید وارم ساز و کار انتفاع بیشتر مردم از این معادن مورد توجه خاص مسئولین قرار بگیرد.

مشـــــــــــــــروح خطبـــــــــــــــــه اول:

   أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم       بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم

خودم را وشما نمازگزاران عزیز را توصیه میکنم به تقوای الهی

قالَ الإمامُ الْحَسَنِ الْعَسْکَری علیه السلام – لِشیعَتِهِ: أوُصیکُمْ بِتَقْوَی اللهِ وَالْوَرَعِ فی دینِکُمْ وَالاْجْتِهادِ لِلّهِ، وَ صِدْقِ الْحَدیثِ…..

به شیعیان و دوستان خود فرمود: تقوای الهی را پیشه کنید و در امور دین ورع داشته باشید، در تقرّب به خداوند کوشا باشید و در صحبت ها صداقت نشان دهید…

هفته گذشته با عنایت به ولادت با سعادت حضرت عبدالعظیم(ع) به روایتی اشاره کردیم که حضرت دین خودش را به امام هادی عرضه داشت

اصل حدیث را هفته گذشته تقدیم داشتم اما چهار نکته از این روایت را به محضر شما عزیزان عرضه میدارم.

نکته‌ اول:نکته ادبی و اخلاقی که باید از روایت آموخت، پرهیز از غرور به علم و مقام علمی است، حضرت عبدالعظیم خاضعانه دین خود را به امام هادی(ع) که از نظر سنی بزرگتر از امام (ع) بوده، عرضه می‌کند مبادا که انسان به علم خود و به چند کلمه و  واژه که بیشتر میداند مغرور شود.

غرور یکی از آفات بزرگ درخت انسانیت و موانع رشد، ترقّی و نیل به کمالات است، اما در میان انواع آن، غرور به علم و غرور به عقل و فهم از همه خطرناک تر است.

از این رو بزرگان و پرورش یافتگان مکتب وحی و مکتب اهل بیت(ع)، هر چه علم و درکشان بیشتر می شود، خضوع علمی، شکستگی نفسانی و تواضعشان در برابر بزرگان و اساتید زیادتر می گردد.

نکته دوم:ادب وتسلیم بی چون و چرای حضرت عبدالعظیم است این درس برای همه ماهست که بدون چون و چرا و فوت وقت و بدون تامّل، اطاعت کند و لو بفرماید داخل آتش شو.

مثل اطاعت هارون مکی یکى از دوستان امام جعفر صادق که در قضیه سهل خراسانی بدون هیچ تاملی وارد آتش تنور شد

 نکته سوم:این است که با توجه به فوائد و برکات عرضه دین، این سنت حسنه فقط اختصاص به زمان حضور امام(ع) ندارد این سنت می‌تواند در عصر غیبت نیز استمرار داشته باشد بلکه استمرار این سنت، در عصر غیبت بسی مهم‌تر و لازم‌تر است. عصر غیبت، از اعصار تاریخی سخت برای مؤمنین در حفظ دین است. پیامبر خدا(ص)، صعوبت عصر غیبت را چنین تبیین فرموده‌اند: أَشَدُّ مِنْ یُتْمِ الْیَتِیمِ الَّذِی انْقَطَعَ عَنْ أُمِّهِ وَ أَبِیهِ یُتْمُ یَتِیمٍ انْقَطَعَ عَنْ إِمَامِهِ وَ لَا یَقْدِرُ عَلَى الْوُصُولِ إِلَیْهِ وَ لَا یَدْرِی کَیْفَ حُکْمُهُ فِیمَا یُبْتَلَى بِهِ مِنْ شَرَائِعِ دِینِهِ بحار الانوار/ ج105/ ص171

سخت‌تر از یتیمی که مادر و پدرش را از دست داده، یتیمی است که از امامش جدا شده و توانایی دستیابی به وی را ندارد و حکم و نظر امامش را درباره مسائل دینی مورد ابتلا نمی‌داند

نکته چهارم:حضرت بعداز اینکه حضرت عبدالعظیم اعتقادات خودش راعرضه میدارد پس از تایید میفرمایند«فَاثْبُتْ عَلَیهِ» که بر این اعتقادات ثابت قدم بمانند

یکی از فضایل مورد تأکید خداوند در اسلام ودر قرآن که متأسفانه در حال کمرنگ شدن و فراموشی است، «ثبات قدم» در راه دین است ثبات قدم به معنی ایستادگی در راه صحیح و متزلزل نشدن و پایدار و استوار باقی ماندن است.

زندگی انسان مملو از سختی‌ها و تلاطمات زیادی است.  به‌خصوص در دوران غیبت حضرت ولى عصر ارواحنا فداه که امتحانات بسیار شدید است

اما متاسفانه امروز گاهی عدول از این صفت بسیار ارزشمند(ثبات قدم)دیده میشود بعضی ارزشها در جامعه کم رنگ شده است

 

مشــــــــــــــــروح خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــه دوم:

درابتدای خطبه دوم هم خودم را وهم شما سروران عزیز و بزرگوارِ خودم را توصیه میکنم به تقوای الهی

گفتیم حضرت امیر در خطبه 198 به آثار تقوا اشاره میفرمایند،در فراز دیگری میفرمایند: فَمَنْ أَخَذَ بِالتَّقْوَى عَزَبَتْ عَنْهُ الشَّدَائِدُ بَعْدَ دُنُوِّهَا هر که دست در دامن تقوا زند، سختیهایى که به او نزدیک شده اند دور گردند

چند مطلب رادر خطبه دوم تقدیم محضر شما عزیزان میکنم:

مطلب اول: شنبه/۸ ربیع‌الثانی/ولادت امام حسن عسکری(ع) (۲۳۲ ق)

سیره امامان (علیهم السلام) ابعاد گوناگونی دارد و یکی از ابعاد مهم زندگی آنها دفاع از حریم عقاید، معارف و فرهنگ اسلام ناب بوده است. اهل بیت در این رهگذر کوشش فراوان کردند، حتی در سخت‌ترین اوضاع، در برابر تحریف گران و راهزنان طریق عقیده می‌ایستادند، و به عالمان شیعه تأکید می‌ورزیدند که در حفظ مرزهای عقاید و فرهنگ اسلام سر از پا نشناسند، و تا آخرین توان ایستادگی کنند.

امام حسن عسکری علیه السلام چه در عصر پدر، و چه در دوران شش ساله امامت خود علاوه بر طاغوت ستیزی، همواره با فرقه‌هایی که به نام اسلام، اسلام ناب را تحریف می‌کردند مبارزه‌کردند.آن حضرت در این راستا، بسیار کوشیدند، و با موضع گیری‌های قاطع در برابر آنها، به افشاگری پرداخت و از گسترش افکار نادرست آنها جلوگیری کرد.

 امام باقر علیه السلام فرمود: «عُلماءُ شیعَتِنا مُرابِطُونَ فِی الثَّغْرِ الّذی یَلِی اِبْلیسُ وَ عَفارِیتُهُ یَمْنَعُونَهُمْ عَنِ الْخُروُجِ عَلی ضُعَفاء شِیعَتِنا، وَ عَنْ اَنْ یَتَسَلَّطَ عَلَیهِمْ اِبْلیسُ وَ شِیعَتُهُ النَّواصِبُ، اَلا فَمَنْ اِنْتَصَبَ کانَ اَفْضَلُ مِمَّنْ جاهَدَ الرُّومَ والتُّرْکَ والْخَزَرَ اَلْفَ اَلْفَ مَرَّهٍ لاَنَّهُ یَدْفَعُ عَنْ ادیانِ مُحِبّینا وَ ذلِکَ یَدْفَعُ عَنْ ابْدانِهِمْ؛ دانشمندان پیروان ما همانند مرزدارانی هستند که در برابر ابلیس و لشکرهایش صف کشیده‌اند، و از حمله آنها به شیعیان ما که توانایی دفاع از خود را ندارند جلوگیری می‌کنند،  از تسلّط ابلیس و پیروان ناصبی او بر آنها جلوگیری می‌نمایند. آگاه باشید ارزش آن دانشمندان شیعه که چنین خود را در معرض دفاع قرار داده‌اند، هزار هزار بار بالاتر از سپاهیانی است که در برابر هجوم دشمنان اسلام از کفّار و روم و ترک و خَزَر، پیکار می‌نمایند. زیرا دانشمندان شیعه نگهبانان عقاید و فرهنگ اسلام، و مدافع دین دوستان ما هستند، در حالی که مجاهدان، حافظ مرزهای جغرافیایی می‌باشند.

استفاده کنم از این روایت زیبا اشاره ای به سخنان مقام معظم رهبری در نماز جمعه تاریخی هفته گذشته داشته باشم:

پس از عملیات وعده صادق2، حتی برخی از فرماندهان آمده بودند و اصرار داشتند که به خاطر اوضاع منطقه و تهدیدات صهیونیستها رهبر معظم انقلاب نماز را نخوانند، اما ایشان فرمودند که باید نماز خوانده شود. اتفاقاً نماز باشکوه و تاریخی برگزار شد. نماز جمعه‌ای بی بدیل و تاریخی که باید ثبت شود.

 در خطبه دوم که یک خطبه جهانی بود، ایشان نشان دادند اقتدار ایران چگونه است و مواضع خود را منتقل کردند. در واقع آن چیزی که توسط مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه بیان شد، اتمام حجتی برای همه بود.

اما این بار، قدرت ،قدرتِ موشک نبود، نمایش قدرتِ مردم بود. که مردم هم بحمد الله خوش درخشیدند.

هرچند همین حضور در صحنه مقتدرانه ملت بزرگوار و وفادار ایران، برای تحقق همه اهداف جبهه مقاومت کافی بود، اما بیانات رهبر حکیم انقلاب در دو خطبه فارسی و عربی، وجهه‌ی مضاعفی از عزت و اقتدار و حماسه را به این یوم الله بخشید.

روشنگری‌هایی که هم وسوسه خناسان را از بین برد، هم روحیه امت اسلامی را ترمیم و تقویت کرد، و هم چشم‌اندازی امیدبخش برای آینده جبهه مقاومت ترسیم کرد تا رزمندگان اسلام استوارتر از گذشته کار مقدس شهید نصرالله و همه مجاهدان این راه نورانی را به سرنوشت مبارکش ختم نمایند.{تکبیرنمازگزاران}

دوشنبه۱۰ ربیع‌الثانی/ وفات حضرت معصومه(س) (۲۰۱ق)

فرصت گذشته به عرض تسلیت اکتفاء میکنم.

دو مطلب کوتاه دیگر هم عرض کنم وخطبه دوم رو به پایان برسانم

مطلب اول : پیرامون حل مشکلات درمانگاه نیکفر هست

چند جلسه برگزار شد جلسه اول در دفتر امام جمعه جلسه دوم در شهرداری و جلسه سوم هم در فرمانداری با حضور مسؤلین و موسسین و مدیران درمانگاه برگزار شد که مقررشد

1.مالکیت درمانگاه از بخش خصوصی به خیریه واگزار گردد

2.نام در مانگاه از نیکفر به درمانگاه خیریه امام حسین تغییر یابد

3.هیأت امنایی با حضور مسئولین و خیرین تشکیل گردد

4.هیأت مؤسس تمام اختیارات را به هیأت امنا واگذار نماید

  1. گزارشات مربوط به دارایی ها و حسابرسی هم به سرعت آماده و رسیدگی گردد

مطلب دوم : در روزهای گذشته نمایشگاه بین المللی سنگ در شهر ما نیم ور افتتاح شد و تا بیستم هم ادامه دارد

ابتدا از برگزار کنندگان تشکر میکنم

ثانیاً از حضور مهمانان عزیز معاون وزیر صمت ، استاندار عزیز ، فرماندار و دیگر مهمانان و غرفه داران از استانهای مختلف و برخی کشورها از جمله روسیه هم حضور داشتند تشکر میکنم این موضوع فرصت خیلی خوبی است برای تبادل دانش و اطلاعات و توسعه روابط تجاری ، برای شناساندن منطقه اما در کنار این رونق اقتصادی، به این نکته هم اشاره کنم که معادن خدادادی جزو انفال است امید وارم ساز و کار انتفاع بیشتر مردم از این معادن مورد توجه خاص مسئولین قرار بگیرد.

مطلب پایانی هم از حضور برادر عزیز و بزرگوار مدیر محترم دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان هم در نماز جمعه تقدیر و تشکر میکنم خیلی لطف کردید ایشان یکی دوروز قبل از سفر عمره و ضیافت الهی در مکه و مدینه برگشتند واز اینکه اولین نماز جمعه را هم بعد از سفر عمره نیم ور را انتخاب کردند تشکر مضاعف دارم

ان شاءالله که حجکم مقبول سعیکم مشکور و حاجاتکم مقضی

والســـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلام علیکـــــــــــــــــــــــــــــــــم ورحمه اللـــــــــــــــــــــــه وبرکاتـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

-- بارگیری کد امنیتی --