اخبار ویژه
خانه / اخبار ویژه / حجت الاسلام والمسلمین استیری امام جمعه نیم ور:دشمنِ در حال اضمحلال برای ‌نجات خودش فشار را چند برابر کرده است

حجت الاسلام والمسلمین استیری امام جمعه نیم ور:دشمنِ در حال اضمحلال برای ‌نجات خودش فشار را چند برابر کرده است

 

نماز با شکوه جمعه چهارم آبانماه ماه 1403 مصادف با 21 ربیع الثانی  1446به امامت حجت الاسلام والمسمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم نیم ور در مسجد امام حسین (ع) برگزار شد.

عنــــــاویـــن  خطبــــــــه اول:

  1. خداوند در قرآن از چهار خانواده سخن به میان آورده است.
  2. یکی از ویژگیهای بندگان راستین در سوره فرقان، احساس مسؤولیت آنان در قبال تربیت فرزند است.
  1. مهم تر از تأمین هزینه زندگى و مسکن و تغذیه زن و فرزند، به کار گرفتن اصول تعلیم و تربیت صحیح است.

عنــــاویـــن خطبـــــــــه دوم:

  1. امروز همه به‌ویژه نوجوانان و دانش آموزان بسیجی باید خود را به اندیشه های امامین انقلاب مسلح نمایند.
  2. یکی ازاهداف دشمنان عمق بخشیدن به جنگ شناختی و تخریب ذهن مردم و درنتیجه تغییر در رفتار مردم است.
  3. یکی از بهترین روش‌ها در تحلیل یک واقعه کمک گرفتن از قرآن کریم و روایات است.

مشــــــروح خطبـــــــــه اول:

أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم       بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم

خودم را وشما نمازگزاران عزیز را توصیه میکنم به تقوای الهی

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَهُ عَلَیْهَا مَلَائِکَهٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَّا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَیَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ 

بحث ما پیرامون حقوق ،وظایف و تکالیف خانوادگی بود. گفتیم در دنیای امروز ارکان خانواده تحت تأثیر الگوهای غلط غربی و مادی، قرار گرفته وخانواده‌هادر معرض آسیب جدی قرار گرفته اند. لذا باید سفارشات پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع) در رابطه با امر معنویت در خانواده مورد توجه قرار بگیرد امروزبه ویژگی‌های خانواده و جامعه معنوی از دیدگاه قرآن کریم اشاره ای خواهم داشت .

خداوند در قرآن از چهار خانواده سخن به میان آورده است، اولین خانواده، خانواده‌ای است که زن و مرد هر دو جهنمی هستند، خانواده دوم خانواده‌ای است که مرد جهنمی و ‌زن بهشتی قرار دارد، سومین مورد خانواده‌ای است که مرد بهشتی و زن جهنمی است و چهارم هم خانواده‌ای است که مرد و زن هردو بهشتی هستند.

خداوند در قرآن کریم برای یک خانواده قرآنی، صفات و ویژگی هایی را بیان کرده و هم چنین به صورت مصداقی خانواده هایی را معرفی میکنند از خانواده حضرت زکریا سخن به میان آورده است ، حضرت ابراهیم و همسرش هاجر و فرزندش اسماعیل(ع) را از دیگر خانواده های قرآنی معرفی میکند ،حضرت مولی‌الموحدین علی(ع) و حضرت زهرا(س) که گل سرسبد خانوادهای قرآنی هستند، در آیات سوره مبارکه انسان به زیبایی اشاره شده است .

در این خانه، معنویت وجود دارد، شب اول ازدواج به نماز می‌ایستند و نماز می‌خوانند، سه روز روزه می‌گیرند و انفاق می‌کنند، شب زنده داری می‌کنند، نماز شب می‌خوانند، فرزندداری، همسرداری، نقش اجتماعی، نقش خانوادگی، دفاع از مظلوم، مبارزه با ظلم و موارد متعدد دیگر از ویژگی‌های زندگی حضرت امیر وحضرت زهرا سلام‌الله‌علیها‍ است.

خداوند متعال در آیه ۶۳ سوره فرقان و آیات بعدی ۱۲ ویژگی جامعه سالم را ذکر می‌فرماید؛ همچنین در آیات شریفه ۳۶ تا ۳۹ سوره شوری، بنیان یک جامعه سالم و مطلوب را ذکر فرموده و ۱۰ ویژگی را بیان کرده است.

همچنین در آیات شریفه ۱۵۱ تا ۱۵۳ سوره انعام با ۱۰ فرمان، آیات اغازین سوره مؤمنون ویژگى هاى مؤمنان را در عباراتى کوتاه، زنده و پر محتوا تشریح مى کند

درآیه7  این سوره میفرماید: وَ الَّذِینَ هُمْ لاِ َماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ   آنها امانتها و عهد خود را رعایت مى کنند.

امانت مفاهیم متعددی دارد که شامل، امانت هاى خدا، پیامبران الهى و همچنین امانت هاى مردم میشود، نعمت هاى مختلف خدا هر یک امانتى از امانات الهی هستند، دین خدا، کتب آسمانى، دستورالعمل هاى پیشوایان دینی و همچنین اموال و فرزندان و پست ها و مقام ها، همه امانت هاى الهی هستند که مؤمنان در حفظ و اداى حق آنها بایدبکوشند تا زنده ند از آن پاسدارى کنند، و به هنگام ترک دنیا آنها را به نسل هاى آینده خود بسپارند.

خداوند متعال در سوره فرقان یکی از ویژگی های بندگان راستین را توجه خاص به تربیت فرزند و خانواده خویش می داند تا آن جا که آنها برای خود در برابر آنها احساس مسئولیت فوق العاده ای می کنند چنان که می فرماید: « وَالَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا قُرَّهَ أَعْیُنٍ آنها پیوسته از درگاه خدا می خواهند و می گویند پروردگارا از همسران و فرزندان ما کسانی قرار ده که مایه روشنی چشم ما گردد»

مسلما چنین افرادی آنچه در توان دارند در تربیت فرزندان و همسران و آشنایی آنها به اصول و فروع اسلام و راه های حق و عدالت، فروگذار نمی کنند و در آنجا که دستشان نمی رسد دست به دامن لطف پروردگار می زنند و دعا می کنند.

نمازگزاران عزیز ! برای تربیت فرزندان در نیمه‌های شب از خداوند درخواست کنیم؛ که در تاریخ نام بزرگانی ثبت است که به دعای نیمه‌شب والدین خود به مقامات عالی علمی و معنوی رسیده‌اند.

در آیه شش سوره التحریم خیرخواهی برای اعضای خانواده را تکلیف میداند، خطاب به همه مؤمنین می فرماید: « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَهُ عَلَیْهَا مَلَائِکَهٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَّا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَیَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ 

ای کسانی که ایمان آورده اید! خود و خانواده خویش را از آتشی که هیزم آن انسان ها و سنگ ها هستند نگاهدارید
نگهداری خود تسلیم نشدن در برابرگناهان و شهوات و وسوسه های شیطان  است، و نگهداری خانواده به تعلیم و تربیت و امر به معروف و نهی از منکر و فراهم ساختن محیطی پاک و خالی از هرگونه آلودگی، در فضای خانه و خانواده است.که باید از نخستین سنگ بنای خانواده، یعنی از مقدمات ازدواج، آغاز گردد، و در تمام مراحل زندگی دنبال شود.

دو نکته درپایان عرض کنم:

نکته اول: حق زن و فرزند تنها با تأمین هزینه زندگى و مسکن و تغذیه آنها حاصل نمى شود، مهم تر از آن، تغذیه روح و جان آنها و به کار گرفتن اصول تعلیم و تربیت صحیح است.

نکته دوم:  تعبیر به «قُوا» (نگاه دارید) اشاره به این است که، اگر آنها را به حال خود رها کنید، خواه ناخواه به سوى آتش دوزخ پیش مى روند، شما هستید که باید آنها را از سقوط در آتش دوزخ حفظ کنید.

مشــــــــــــــــروح خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــه دوم:

درابتدای خطبه دوم هم خودم را وهم شما سروران عزیز و بزرگوارِ خودم را توصیه میکنم به تقوای الهی

گفتیم حضرت امیر در خطبه 198 به آثار تقوا اشاره میفرمایند،در فراز دیگری میفرمایند: فَمَنْ أَخَذَ بِالتَّقْوَى …….وَ انْفَرَجَتْ عَنْهُ الاْمْوَاجُ بَعْدَ تَرَاکُمِهَا   امواج متراکم ناراحتى از او دور و مشکلات پى در پى و خسته کننده، آسان مى گردد

دو مطلب را به محضر شما نمازگزاران عزیز تقدیم میدارم:

مطلب اول :سه‌شنبه/8 آبان/شهادت محمدحسین فهمیده (بسیجی 13 ساله)

روز نوجوان و بسیج دانش‌آموزی

تقدیم ۳۶ هزار شهید دانش‌آموز در 8 سال دفاع مقدس نشان از بصیرت بالای دانش آموزان و سهم چشمگیر آنان در کنار معلمان و مربیان خود دارد.

ایثار و از خودگذشتگی دانش آموزان بزرگ مردی مانند شهید حسین فهمیده به عنوان برگ زرینی از فعالیت‌های دانش‌ آموزی در هشت سال جنگ تحمیلی است؛ دانش‌آموزانی که ثابت کردند برای دفاع از کشور در هر زمانی از جان خود نیز می‌گذرند.

جامعه امروزی نیازمند نهادینه شدن تفکر شهید فهمیده است.امروز همه به‌ویژه نوجوانان و دانش آموزان بسیجی باید خود را به اندیشه های امامین انقلاب مسلح نمایند.و با الگو قراردادن شهید فهمیده، حماسه آن شهید را که موجب ذلت و خفت دشمن شد را ادامه دهند.

مطلب دوم:اشاره ای به  وضعیت جبهه مقاومت

دونکته عرض کنم:

نکته اول:

در روزهای گذشته بار دیگر خبر شهادت شهید یحیی سِنوار رهبر حماس و همچنین شهادت یکی دیگر از پرچمداران جبهه حق علیه باطل و کارزار مقاومت مجاهدِ حکیم و شجاع حجت الاسلام والمسلمین آقای سید هاشم صفی االدین، معاون اجرایی حزب الله، توسط رژیم صهیونیستی داشتیم که دل‌های ما را به درد آورد.

این دو شهید نه تنها یک رهبر بزرگ بلکه نماد حکمت، صبر، مقاومت، ایستادگی و فداکاری برای حزب الله و مردم غزه وفلسطین و جبهه مقاومت بودندهمواره در برابر رژیم صهیونیستی ایستادندو به همه آموختند که چگونه در گمنامی میتوان با ایمان و اراده و درایت و اخلاص در برابر چالش‌ها ایستادگی کرد و بر ناملایمات فائق آمد و گام به گام به آرمان ها رسید.

نکته دوم: درزمانی قرار داریم که راجع به مسائل مربوط به جبهه مقاومت تحلیل‌های مختلف صورت می‌گیرد؛ که اشاره ای میکنم:

تحلیل اول:یک دسته از تحلیل‌ها را دشمن مغرض و عوامل مزدورش با استفاده از متخصصین واتاق فکری که دارند انجام میدهند، هدف آنها هم عمق بخشیدن به جنگ شناختی و تخریب ذهن مردم و درنتیجه تغییر رفتار مردم، انجام است.

تحلیل دوم :تحلیل‌هایی است که افراد ترسو به خاطر تهدیدات دشمن از روی ترس انجام می‌دهند که به این نتیجه برسند که وضعیت جوری است که باید تسلیم شد، باید کوتاه آمد و امثال این‌ها.

تحلیل سوم: توسط گروهی است که بر اساس شنیده‌ها و اخبار غلط مطالب را کنار هم می‌چینند و نتیجه می‌گیرند که معمولاً به ناامیدی و سیاه نمائی و تضعیف مسئولان و جبهه مقاومت و امثال این‌ها ختم می‌شود؛ که گاهی متاسفأنه نیروهای ارزشی‌مان هم در دام همین گروه می‌افتند.

تحلیل چهارم:توسط عده‌ای  که تحلیل درست، روشن‌بینانه و بصیرت افزا دارند. صحنه را درست می‌بینند و با فهم صحیح و استفاده از آیات الهی و تاریخ اسلام و منظومه فکری امامین انقلاب، اتفاق را تحلیل می‌کنند.

پس نماز گزاران عزیز !! برای یک تحلیل درست، اول باید بدانیم که در جنگ ترکیبی قرار داریم،در جنگ ترکیبی باید دفاع ترکیبی داشته باشیم؛ یعنی حتماً باید تحلیل‌ها چندوجهی باشد نه اینکه یک مطلبی را ببینیم و یا بشنویم و بدون بررسی صحت‌وسقم و یا ابعاد مختلف آن، باعجله به شرح بپردازیم ونتیجه گیری کنیم.

یکی از بهترین روش‌ها در تحلیل یک واقعه کمک گرفتن از قرآن کریم و روایات است مثلاً الان در منطقه مقاومت جنگ بالاگرفته و دشمنِ در حال اضمحلال برای ‌نجات خودش فشار را چند برابر کرده است و نیروها هم تا فرماندهان آسیب دیده‌اند.

قرآن کریم در آیه ۱۰۴ نساء دراین‌باره می‌فرماید: «در تعقیب و جستجوی دشمن سستی نکنید.  إِنْ تَکُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ یَأْلَمُونَ  اگر شما در رویارویی با دشمن درد و رنج می‌بینید، آنان نیز مثل شما درد و رنج می‌بینند و شما چیزی را از خدا امید دارید که آنان امید ندارند و خدا همواره دانا و حکیم است».

آیه ۲ سوره مبارکه حشر درباره عده‌ای که دشمن را شکست‌ناپذیر می‌دانند، میفرماید: فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَیْثُ لَمْ یَحْتَسِبُوا وَقَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ یُخْرِبُونَ بُیُوتَهُمْ بِأَیْدِیهِمْ وَأَیْدِی الْمُؤْمِنِینَ فَاعْتَبِرُوا یَا أُولِی الْأَبْصَارِ 

خدا از آنجایى که تصور نمیکردند بر آنان درآمد و در دلهایشان بیم افکند [به طورى که] خود به دست ‏خود و دست مؤمنان خانه ‏هاى خود را خراب میکردند پس اى دیده‏وران عبرت گیرید «خداوند به دست مؤمنان، آنان و خانه‌ای آنان را نابود می‌کند » مومنین مسلمانان کشورهای اسلامی اگر متحد شوند ودست به دست هم دهند این خانه عنکبوتی نابود خواهد شد.{تکبیر نمازگزاران}

در  آیه ۱۷۳ آل‌عمران در خصوص زمانی است که همه می‌ترسند که دشمن حمله کند، این آیه می‌فرماید: «همان کسانی که مردم به آنان گفتند لشکری انبوه از مردم مکه برای جنگ با شما گردآمده‌اند، پس از آنان بترسید. ولی این تهدید بر ایمانشان افزود و گفتند: قَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَکِیلُ خدا ما را بس است و او نیکو وکیل است».

نمازگزاران عزیز! ما یقین داریم این تیره از یهود قطعاً نابود می‌شوند، آیه ۶۴ سوره مبارکه مائده : «هر زمان آتشی را برای جنگ [با اهل ایمان] افروختند کُلَّمَا أَوْقَدُوا نَارًا لِلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللَّهُ   خدا آن را خاموش کرد و همواره در زمین برای فساد می‌کوشند و خدا مفسدان را دوست ندارد».

لذا می‌بینیم که حضرت امام و امروز مقام معظم رهبری با همین روش وقایع را تحلیل می‌کنند، آرامش می‌دهند، امیدآفرینی می‌کنند، ترغیب برای ادامه مسیر می‌کنند. مثلاً با استفاده از آیات، شهادت را غنیمت و بشارت می‌دانند نه خسارت.

ما هم باید همین روش تحلیل وقایع را دنبال کنیم تا دیگران در ما تأثیر سوء نگذارند، آیات ۱۷۱ تا ۱۷۳ سوره مبارکه صافات پایان کار را با ظهور دولت امام عصر ارواحنا فداه ترسیم می‌کند، این آیه شریفه حکایت از سنت الهی است که تغییر ندارد و محقق می‌شود.

«در پایان به این آیه در سوره مبارکه توبه اشاره کنم که میفرماید: وَ جاهِدُوا بِأَمْوالِکُمْ وَ أَنْفُسِکُمْ فی‌ سَبیلِ اللَّهِ ذلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُون‌» (توبه: 41).

جهادى همه جانبه و فراگیر

والســـــــــــــــــــــــــــــــــــلام علیکـــــــــــــــــــــــــم ورحمه اللـــــــــــــــــــــــه وبرکاتــــــــــــــــــــــــــــــــــه

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

-- بارگیری کد امنیتی --