نماز با شکوه جمعه نهم آذر ماه 1403 مصادف با بیست وهفتم جمادی الاولی 1446به امامت حجت الاسلام والمسمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم نیم ور در مسجد امام حسین (ع) برگزار شد.
عنــــــاویـــن خطبــــــــه اول:
- برای حضرت فاطمه(س) در سه بخش فضیلتهای متعددی وارد شده است
- قلّه بزرگ هستی پیامبر خداست، نزدیکترین موجودات به آن قلّه رفیع، فاطمه زهراست.
- ایمان داراى مراتب و درجاتی است. کسى که دارای ایمان کامل باشد، دل از همه چیز می بُرّد،خود را وقف عبادت مى کند.
عنــــاویـــن خطبـــــــــه دوم:
- نمایندگان مجلس در کسوت نمایندگی باید به سیره و روش شهید مدرس اقتدا کنند.
- قطعنامه شورای حکام علیه ایران «کاملاً سیاسی» است و به اعتبار آژانس هم ضربه جدی وارد میکند.
- صدور حکم دستگیری نخست وزیر اسرائیل وپناه آوردن اسرائیل به مذاکره و آتشبس نتیجه به بنبست رسیدن این رژیم است.
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
همه شما برادران و خواهران نمازگزار و خودم را در این روز عزیز و ایام شریف و بزرگ به تقوای الهی، پرهیزکاری و فرمانبری از خداوند سفارش و دعوت میکنم.
قراربراین شدکه در ایام شهادت حضرت زهرا(س) از امالائمه فاطمهی زهرا(س) صحبت کنیم. اشاره ای کردیم که حضرت داری مقام خاصی از ولایت و معرفت و نورانیت بودند که ائمهی معصومین(ع) هم در برابر شخصیت ایشان متواضع بودند و هم در مصیبتهای حضرت گریان .
برای حضرت فاطمه(س) در سه بخش فضیلتهای متعددی وارد شده است
بخش اول:خلقت نور فاطمه قبل از خلقت جهان که روایات مطالب فراوانی آمده است
به روایتی اشاره کنم در«معانى الْأخبار» از امام صادق(ع)نقل میکند تا به پیامبر خدا میرسد که فرمود:
عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ جَدِّهِ علیه السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وآله خُلِقَ نُورُ فَاطِمَهَ قَبْلَ أَنْ تُخْلَقَ الْأَرْضُ وَ السَّمَاءُ فَقَالَ بَعْضُ النَّاسِ یا نَبِیَ اللَّهِ فَلَیسَتْ هِی إِنْسِیهً فَقَالَ فَاطِمَهُ حَوْرَاءُ إِنْسِیهٌ ..………»
نور وجود فاطمه علیها السلام پیش از آفرینش آسمان و زمین آفریده شد! برخى از مردم پرسیدند: اى پیامبر خدا ! آیا گوهر وجود فاطمه از انسانها نیست؟
پیامبر فرمود: فاطمه حوریه اى است در سیماى انسان، و خدا او را پیش از آفرینش آدم و عالم و دیگر ارواح انسان ها از فروغ تابناک خود آفرید.روایت ادامه دارد اما به همین اندازه اکتفاء میکنم:
بخش دوم :زندگی و حیات حضرت فاطمه
حضرت زهرا در همه ابعاد به پیامبر خدا بسیار شباهت داشتند ، از پیامبر برتر و عزیزتر و شریفتر درعالم وجود ندارد حضرت فاطمه شبیهترین انسانها به پیامبراست، همین یک نکته در عظمت فاطمه کافی است، قلّه بزرگ هستی پیامبر خداست، نزدیکترین موجودات به آن قلّه رفیع، فاطمه زهراست.
این حدیث را عایشه نقل میکند که « مَا رَأَیْتُ أَحَدًا کَانَ أَشْبَهَ کَلامًا وَحَدِیثًا بِرَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ مِنْ فَاطِمَهَ »در میان مردم مثل فاطمه، کسی نزدیکتر به پیامبر اکرم در سخن و منطق و اخلاق ندیدم،«وَکَانَتْ إِذَا دَخَلَتْ عَلَیْهِ قَامَ إِلَیْهَا فَقَبَّلَهَا , وَرَحَّبَ بِهَا ,وَأَخَذَ بِیَدِهَا فَأَجْلَسَهَا فِی مَجْلِسِهِ» هرگاه فاطمه وارد بر پیامبر میشد، پیامبر خدا به او خوشآمد میگفت، دستان فاطمه را میبوسید و او را در جایگاه خود مینشاند.
رسول خدا بارها فرمودند : اِنَّ ابْنَتى فاطِمَهَ مَلَأَ اللّه ُ قَلْبَها وَ جَوارِحَها ایماناً اِلى مُشاشِها، فَتَفَرَّغَتْ لِطاعَهِ اللّه{دلائل الامامه/ص139}
خداوند قلب دخترم فاطمه و سراپاى وجود او را پُر از ایمان کرده است، به همین خاطر همواره در اطاعت خداست.ایمان داراى مراتب و درجاتی است. کسى که دارای ایمان کامل باشد، دل از همه چیز می بُرّد،خود را وقف عبادت مى کند و همه کارهایش رنگ عبادت و ورنگ خدایی پیدامى کند. حضرت زهرا علیهاالسلام از این موهبت الهى برخوردار بود.
بخش سوم : تجلی انوار این بانوی بزرگ در عالم قیامت است.
روایات در این زمینه هم زیاداست فقط به حشر فاطمه در قیامت اشاره میکنم حشر حضرت حشر عجیبی است، این مطلب در امالی شیخ صدوق و امالی طوسی آمده است، وقتی فاطمه زهرا وارد محشر و صحرای قیامت میشود، هفتاد هزار ملک در جانب راست او، هفتاد هزار ملک در جانب چپ او، بر ناقهای بزرگ سوار هست و جبرئیل پیش از پیش او را به جلو میبرد.
شکوه ایمان، جمال تقوا و همه ارزشهای الهی را در حشر همه تماشا میکنند، مقام شفاعتی که به او داده میشود، مقامی است که کمتر کسی از آن برخوردار است، اما فاطمه در صحرای محشر در میان سخنانی که میگوید، یکسخن هم در تظلّم از شهادت فرزندش سالار شهیدان است، به خداوند عرض می دارد: خدایا انتقام ما را از آنان که فرزندم با آن وضع به شهادت رساندند، بگیر.
مشــــــــــــــــروح خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــه دوم:
درابتدای خطبه دوم هم خودم را وهم شما سروران عزیز و بزرگوارِ خودم را توصیه میکنم به تقوای الهی امیرالمؤمنین در خطبه 188 فرمودهاند: فَسَابِقُوا -رَحِمَکُمُ اللَّهُ- إِلَى مَنَازِلِکُمُ الَّتِی أُمِرْتُمْ أَنْ تَعْمُرُوهَا، وَ الَّتِی رَغِبْتُمْ فِیهَا وَ دُعِیتُمْ إِلَیْهَا؛
در این بخش از خطبه امیرالمؤمنین راه نجات را نشان مى دهد میفرماید:خدا شما را بیامرزد، بر یکدیگر پیشى بگیرید به سوى منازلى که به آباد کردنشان مامور شده اید، به جایى که خداوند شما را بدان ترغیب کرده و به آنجا فراخوانده است.
به یقین منظور از منازل، منازل آخرت است که در آیات و روایات، دستور به عمران و آباد ساختن آن داده شده است،خداوندهم درآل عمران/133میفرماید:«وَسَارِعُوا إِلَى مَغْفِرَه مِّنْ رَّبِّکُمْ وَ جَنَّه عَرْضُهَا السَّمَاوَاتُ وَالاْرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِینَ» و شتاب کنید براى رسیدن به آمرزش پروردگارتان و بهشتى که به وسعت آسمانها و زمین است و براى پرهیزگاران آماده شده است
سه مطلب رو تقدیم میدارم
مطلب اول:شنبه/۱۰ آذر/شهادت آیتالله سیدحسن مدرس توسط مأموران رضاشاه در کاشمر (۱۳۱۶ش) روز مجلس
در 100 ساله اخیر قیامهای بزرگی به رهبری روحانیت در ایران صورت پذیرفت مثل نهضت تنباکو به رهبری میرزای شیرازی قیام مشروطیت به رهبری مراجع نجف و تهران ،حرکت شهید شیخ فضلالله نوری، انقلاب عراق به رهبری میرزای شیرازی، حر کتهای انقلابی شهید مدرس در چند دوره مجلس که از حساسترین دوران تاریخ ایران بود در هر یک از این قیامها نکتههای آموختنی نهفته است و دانستن آنها ضرورت دارد و به همین جهت مقام معظم رهبری به جوانان توصیه فرمودند باتاریخ آشنا شوید،تاریخ درس است از تاریخ درسهای بسیاری میتوان آموخت.
حضرت امام (ره) در توصیف جایگاه شهید مدرس در مجلس فرمودند: «من مجلس آن وقت را هم دیدهام. کأنُّه مجلس منتظر بود که مدرس بیاید. با این که با او بد بودند وقتی مدرس نبود مجلس احساس نقص می کرد. وقتی مدرس می آمد مثل این که یک چیزه تازه ای واقع شده.
نکته ای که میخواهم عرض کنم روز شهادت این بزرگ مرد روز مجلس نامگذاری شده است نمایندگان مجلس در کسوت نمایندگی باید به سیره و روش شهید مدرس اقتدا کنند شجاعت و صلابت مدرس دفاع از حق و حقیقت را از او فرا بگیرند
اولویتهای امروز جامعه ما چیست ؟
امروز مسائل اقتصادی و فرهنگی جزء اولویتهای جامعه است . مسکن یکی از اولویتهای جامعه است امروز هزینهی مسکن خصوصاً در شهرهای بزرگ در خانواده حدود بیش از50 درصد است. خودِ این مسئله موجب شکلگیری مشکلات دیگری خواهد شد.کنترل تورم و گرانی یکی از اولویتهای جامعه است که واقعاً برای قشر ضعیف و متوسط جامعه سخت شده است. عدم کنترل قیمتها و بالا رفتن قیمتها از جمله خودرو در روزهای گذشته از اولویتهای جامعه هست مردم انتظار دارند در این شرایط و تنگناهای اقتصادی، مجلس ورود کند به جای بررسی کردن طرحها و لوایحی که بعضاًضرورتی ندارد. درباره حل مشکلات اقتصادی و معیشتی راه چاره ای بیاندیشند.
مطلب دوم:تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی پنجشنبه گذشته ،قطعنامه پیشنهادی چهار قدرت غربی را تصویب و ایران را برای گسترش فعالیتهای هستهای و عدم همکاریهای لازم با آژانس محکوم کرد.
این دومین قطعنامه علیه ایران در شش ماه گذشته است که ۱۹ کشور از مجموع ۳۵ کشور عضو شورا به قطعنامه رای مثبت دادند.
چند نکته عرض کنم:
نکته اول:
هرچنداین قطعنامه تصویب شد اما این قطعنامه قطعنامهای ضعیف و به تعبیر وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران «غیراجماعی»است زیرا با احتساب ونزوئلا، ۱۶ کشور عملاً با این قطعنامه موافقت نکردند. در واقع این ۱۶ کشور بر این باورند که قطعنامه بیش از آنکه فنی باشد، سیاسی است و بیانگر واقعیت برنامه هستهای ایران نیست.
نکته دوم: در شرایطی قطعنامه تصویب شد که حتی منتظر نتایج سفر مدیرکل آژانس به ایران هم نماندند.در حالی که گزارش اخیر او را «به مراتب بهتر از گزارشهای قبلیاش» ارزیابی میشود.
نکته سوم: با توجه به این موارد این اقدام «کاملاً سیاسی» است که به اعتبار آژانس نیز ضربه جدی وارد میکند زیرا آژانس را از ماهیت فنی دور کرده و وارد بازیهای سیاسی کرده است.موضوع هستهای ایران صرفا بهانه و دستاویزی برای پیشبرد اهداف نامشروع آنها است.
البته قدرتهای غربی در رسیدن به اهدافشان واقعاً ناکام مانده اند و به نتیجه دلخواه نرسیده اند.چرا که تعداد کشورهای حمایتکننده از قطعنامههای ارائه شده هر بار نسبت به قبل کمتر میشود و متقابلاً میزان غنیسازی و توسعه زیرساختهای صنعت هستهای ما هم هر بار بیشتر از قبل میشود
لازم به ذکراست که سیاست اصولی جمهوری اسلامی همواره مبتنی بر تعامل سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب حقوق و تکالیف مصرح بوده است. لذا شایسته است در چنین شرایطی سه دولت اروپایی و آمریکا به جای اقدام تقابلی و ناموجه، وصدور قطعنامهعلیه ایران به تداوم فضای سازنده ایجاد شده بین ایران و آژانس، کمک کنند.
مطلب سوم:اشاره ای به اعلام آتش بس در لبنان
جنگ اسرائیل علیه حزبالله، نبرد میان دو کشور نبود؛ بلکه در حقیقت نبرد تمامی قدرتهای غربی و کشورهای همپیمانش به نمایندگی اسرائیل با گروهی مردمی بود، گروهی که با اتکا به اراده و ایمان خود، در برابر این تهدیدات ایستادگی کرد.
صدور حکم دستگیری نخست وزیر اسرائیل وپناه آوردن اسرائیل به مذاکره و آتشبس نتیجه به بنبست رسیدن این رژیم است
این تحولات، بهویژه در شرایطی که بسیاری از کشورهای غربی و برخی دیگر از کشورهای منطقه به طور مستقیم یا غیرمستقیم از اسرائیل حمایت میکنند، یک پیروزی بزرگ برای حزبالله و نشاندهنده شکسته شدن هیمنه آمریکا و اسرائیل است.
نخست وزیر اسرائیل در ابتدا گمان میکرد با حذف رهبران کلیدی حزبالله، بهویژه شهید سید حسن نصرالله، میتواند انسجام این گروه را از بین ببرد و مقاومت را متوقف کند، اما واقعیت به گونهای دیگر رقم خورد وگنبد آهنینی که این رژیم در حوزههای سیاسی و افکار عمومی ساخته بود نیز فرو ریخت.
والســـــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــم ورحمه اللـــــــــــــــه وبرکاتـــــــــــــــــــه