اخبار ویژه
خانه / اخبار ویژه / حجت الاسلام والمسلمین استیری امام جمعه نیم ور: دانشجویان انقلابی، امروز هم در تولید علم و فناوری برای کشور افتخار آفرین هستند

حجت الاسلام والمسلمین استیری امام جمعه نیم ور: دانشجویان انقلابی، امروز هم در تولید علم و فناوری برای کشور افتخار آفرین هستند

نماز با شکوه جمعه 16 آذر ماه 1403 مصادف با چهارم جمادی االثانی  1446به امامت حجت الاسلام والمسمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم نیم ور در مسجد امام حسین (ع) برگزار شد.

عنــــــاویـــن  خطبــــــــه اول:

  1. حضرت فاطمه (س) علاوه بر آن نقش اجتماعی، سیاسی، معرفتی و فکری که در جامعه داشت نقش خانوادگی خود را هم به بهترین شیوه ایفا کرد.
  2. آنچه در زندگى مشترک، صفابخش خانه و خانواده است، محبّت دو جانبه و تفاهم است.
  3. صبر و بردباری و کنترل توقعات در اداره درست خانه از اساس و اصول زندگی مشترک است.

عنــــاویـــن خطبـــــــــه دوم:

  1. گناهان و رذائل اخلاقی مرکب‌های سرکشی هستند که انسان را به جهنم می‌رسانند.

2.دانشجویان انقلابی، امروز هم در تولید علم و فناوری برای کشور افتخار آفرین هستند .

  1. مهم‌ترین ویژگی فاطمه (س) آن بود که پای ولایت و امامت علی (ع) تا پای جان ایستاد و وفادارانه به این عهد الهی عمل کرد.

مشــــــروح خطبـــــــــه اول:

أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم       بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم

«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ کُونُوا مَعَ الصَّادِقین‏»

همه شما برادران و خواهران نمازگزار و خودم را در این روز عزیز و ایام شریف و بزرگ به تقوای الهی، پرهیزکاری و فرمان‌بری از خداوند سفارش و دعوت می‌کنم.

بحث ما در هفته های گذشته در رابطه با اصول و ضوابط خانوادگی بود

در ایام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا(س) هستیم نگاهی به زندگی فاطمه زهرا (س) میاندازیم از این منظر که حضرت فاطمه (س) علاوه بر آن نقش اجتماعی، سیاسی، معرفتی و فکری که در جامعه داشت نقش خانوادگی خود را هم به بهترین شیوه ایفا کرد و الگویی برای همیشه و همه تاریخ شدند.در این فرصت کم سه نکته از زندگی حضرت در خطبه اول و یک نکته هم در خطبه دوم اشاره می‌کنم:

  1. بهترین کمک‌کار در مسیر اطاعت خداوند

چندروزی از زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت علی (ع) گذشته بود پیامبر خدا (ص) از امیرالمؤمنین سؤالی کردند که همسرخود را چگونه یافتی؟ امیرالمؤمنین (ع) به پیامبر اکرم (ص)عرضه داشتند: «نعم العون علی طاعه الله» این دختر گرامی شما بهترین یار در مسیر اطاعت خداست. وقتی هم که پیامبر اکرم (ص) از فاطمه کبری (س) سؤال کردند که شوهر خود را چگونه یافتی؟ خطاب به پیامبر اکرم (ص) عرض کرد: «خیر بعل»این پاسخها، نشانگر عمق روابط صمیمانه فاطمه و امیرالمؤمنین است حضرت می‌فرماید: من همسری می‌خواستم که در طاعت الهی یار من باشد فاطمه یار و دلدار من در راه اطاعت خداست.

  1. صبر و بردباری

امیرالمؤمنین در فراز دیگری در روابط بین خود و حضرت فاطمه (س) میفرمایند: فَوَاللّه ِ ـ ما اَغْضَبْتُها وَ لا اَکْرَهْتُها عَلى اَمْرٍ حَتى قَبَضَهَا اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ اِلَیْهِ وَ لا اَغْضَبَتْنى وَلا عَصَتْ لى اَمْرا.

حضرت فرمودبه خدا سوگند هیچگاه فاطمه علیهاالسلام را به خشم نیاوردم و او را بر کارى که میل نداشت ـ مجبور نکردم تا روزى که زنده بود(خدااورابرد)و او هم همینگونه بود هیچگاه مرا به خشم نیاورد و از فرمان من سرپیچى نکرد

در ادامه می‌فرماید: « وَلَقَدْ کُنْتُ اَنْظُرُ اِلَیْها فَتَنْکَشِفُ عَنِّى الْهُمُومُ وَ الأَحْزانُ جمله بسیار عجیبی است ،هرگاه که به او مى نگریستم نگرانیها و غمها و اندوه‌های عالم از من زدوده مى شد.

 نمازگزاران عزیز! آنچه در زندگى مشترک، صفابخش خانه و خانواده است، محبّت دو جانبه و تفاهم است. زن و شوهر باید «شریک» غم و شادى و سختى و راحتى یکدیگر باشند و با توقّعات بى جا، مایه رنجش و زحمت هم نشوند و هر کدام مایه انس و شادى دیگرى باشند.

نگاه به همسری که حقوق الهی را رعایت می‌کند این‌طور مرد را آرام می‌کند و روابط صمیمی بر خانواده حاکم می‌شود. علی مرد میدان‌ها بود، مرد غم‌های بزرگ عالم بود، همواره در طوفان غم و حزن زندگی می‌کرد، ولی می‌فرماید: وقتی نگاه به فاطمه می‌کردم آرام می‌شدم. این جمله نشان‌دهنده صبوری و بردباری فاطمه در برابر سختی‌هایی بود که امیرالمؤمنین با آن‌ها مواجه بود.

  1. مهار توقع و عدم تحمیل

فاطمه (سلام‌الله‌علیها) در سخنی دیگر فرمودند: «یا أباالحَسَنِ! إنّی لأَستَحیی مِن إلهی أن اُکَلِّفَ نَفسَکَ مالاتَقدِرُ عَلَیهِ» علی جان! من از خدا خجالت می‌کشم که از تو چیزی بخواهم که تو توان بجا آوردن آن را نداشته باشید. رعایت توان همسر مهم است.  توقعات و درخواستی که علی  را به‌زحمت بیندازد نمی‌کند و خواسته های خود را کنترل کرده است. صبر و بردباری و کنترل توقعات در اداره درست خانه را اساس زندگی قرار داده است.

یک مورد را هم درپایان خطبه دوم به محضر شما عرضه میدارم.

مشــــــــــــــــروح خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــه دوم:

درابتدای خطبه دوم هم خودم را وهم شما سروران عزیز و بزرگوارِ خودم را توصیه میکنم به تقوای الهی امیرالمؤمنین در خطبه 16 چنین می‌فرمایند:

«أَلَا وَ إِنَّ الْخَطَایَا خَیْلٌ شُمُسٌ حُمِلَ عَلَیْهَا أَهْلُهَا وَ خُلِعَتْ لُجُمُهَا فَتَقَحَّمَتْ بِهِمْ فِی النَّار»

در این کلام نورانی امیرالمؤمنین درواقع می‌خواهند این‌طور بفرمایند که اعمال ما مرکبی است که ما را حمل می‌کند و این مرکب‌ها هستند که ما را به پایان می‌کشانند؛ اما این مرکب‌ها دو گونه است:

1-  گناهان و هوا و هوس‌ها و رذائل اخلاقی؛ حضرت می‌فرماید این‌ها مانند اسب سرکشی هستند که افسار ندارند. تصور کنید اسب چموش و سرکشی که افسار ندارد چگونه سوار خودش را به این‌سو و آن‌سو پرتاب می‌کند و آخر او را به هلاکت می‌رساند. گناهان و رذائل اخلاقی مرکب‌های سرکشی هستند که انسان را به جهنم می‌رسانند.

2-    نقطه مقابل آن، «أَلَا وَ إِنَّ التَّقْوَى مَطَایَا ذُلُلٌ حُمِلَ عَلَیْهَا أَهْلُهَا»؛ تقوای الهی، وظایف الهی، کارهای نیک،  مرکب‌های رامی هستند کسانی که بر آن سوار شده‌ افسار آن به دست خودشان است.

دو مطلب را تقدیم میدارم: مطلب اول: امروز جمعه/16 آذر/روز دانشجو

ابتدا این روز را به تمام دانشجویان عزیز تبریک عرض میکنم.

16 آذر یادآور فضای حاکم بر ایران پس از کودتای 28 مرداد و پیوند نامبارک نظام پهلوی با بزرگترین حامیان خود، آمریکا و انگلیس است.که به دنبال اعتراض دانشجویان، به ورود «نیکسون» معاون وقت رئیس‌جمهور آمریکا به تهران، کاردار انگلیس در تهران هم‌زمان نیروهای لشکر دوم را به دانشگاه تهران گسیل داشت و دانشجویان را به خاک و خون کشید.

 از این رو 16 آذر در ردیف ایام‌الله‌هایی قرار گرفت که الهام‌بخش «مقاومت» و «مبارزه با استکبار» هستند.

براساس همین مقاومت ، دانشجویان انقلابی در صحنه‌های مختلف حضور داشته‌اند، لانه جاسوسی را تسخیر کردند، در دفاع مقدس حضور داشتند، در تشکیل سپاه فعال بودند، امروز هم در تولید علم و فناوری برای کشور افتخار آفرین هستند .

مطلب دوم:

باعنایت به ایام شهادت حضرت زهرا اشاره به نکاتی که در خطبه اول داشتم یک نکته دیگر هم از زندگی پر برکت حضرت زهرا وحضرت امیر تقدیم بدارم و آن  ابراز محبت و وفاداری است.

مهم‌ترین ویژگی فاطمه (س) آن بود که پای ولایت و امامت علی (ع) تا پای جان ایستاد و وفادارانه به این عهد الهی عمل کرد تا آنجا که جان خویش را برای دفاع از امامت و ولایت داد.

هنگامی که امیرالمؤمنین علی علیه السلام را برای بیعت از خانه بیرون می بردند، عشق و محبت فاطمه  به علی فروزان تر شدو با عواطف پاک خود به سلمان فرمود:

ای سلمان، آنها قصد جان علی را دارند و من به شهادت علی نمی توانم صبر کنم. صبرم تمام شده! مرا به حال خود بگذار تا کنار قبر پدرم بروم، به درگاه خدا ناله سردهم!

پس از لحظاتی که در میان سکوت و اندوه و شگفتی حاضران، مهاجمان دست از امام کشیدند و امیرالمؤمنین ، تنها و مظلوم از مسجد مدینه بیرون آمد، راه خانه را در پیش گرفت. وقتی حضرت زهرا چشمش به علی افتاد عرضه داشت:

علی جان ! رُوحی لروحِکَ الْفِداءُ و نَفْسی لِنَفْسِکَ الْوِقا یا اَبَالحَسَنْ اِن کُنْتَ فی خیرٍ کُنْتُ مَعَکَ و اِنْ کُنْتَ فی شَرٍّ کُنْتُ مَعَک.

علی جان، جانم فدای جان تو و جان و روح من سپر بلای جان تو. یا اباالحسن! من همیشه با تو خواهم بود؛ اگر تو در خیر و نیکی به سر می بری، با تو خواهم زیست و اگر در سختی و بلاها گرفتار شدی، باز هم با تو خواهم بود. تو را تنها نمیگذارم….مثل یک مدافع امامت و ولایت ،سپرِ تو هستم. ابراز محبت و وفاداری در این سخن نورانی موج می‌زند. باید از این روابط صمیمانه‌ای که به ما آموخته‌اند درس بگیریم.

السلام علیک ایتها الصدیقه الطاهره فاطمه الزهرا     اجازه بدید روضه حضرت زهرا رو از زبان امیرالمؤمنین بخوانم

هیچ روضه ای  برای فاطمه زهرا به زیبایی روضه ای که امیرالمؤمنین برای زهرا خواندند نیست خطبه 202 نهج البلاغه

مثل شب گذشته‌ در تاریکی مدینه غریبانه و مظلومانه  فاطمه اش را در قبر نهاد و دفن کرد بارسول خدا درد دل مى کند خطاب به پیامبر فرمود: درود خدا بر تو ای پیامبر از طرف من و از طرف دخترت، دختری که زود به تو ملحق شد. اجازه ندادند که بعد از تو در این عالم بماند.

 یَا رَسُولَ اللّهِ، صَبْرِی، وَرَقَّ عَنْهَا تَجَلُّدِی        یا رسول الله پیمانه صبرم لبریز شده و طاقتم در فراق فاطمه تمام شد

بعد می‌فرماید: «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ فَلَقَدِ اُسْتُرْجِعَتِ اَلْوَدِیعَهُ  وَ أُخِذَتِ اَلرَّهِینَهُ    یا رسول الله!! آن امانت را به تو بازگرداندم،

أَمَّا حُزْنِی فَسَرْمَدٌ وَ أَمَّا لَیْلِی فَمُسَهَّدٌ» یا رسول الله !!شب‌های من همه به بیداری خواهد گذشت، غم من تا آخر باقی خواهد ماند. اما بعد جمله‌ای می‌فرماید: «فَأَحْفِهَا اَلسُّؤَالَ وَ اِسْتَخْبِرْهَا اَلْحَالَ هَذَا» این امانتی که برگشت با پهلوی شکسته آمد، با محسن سقط کرده بازگشت، ولی او دردهای خود را به تو نخواهد گفت، ای پیامبر از او زیاد سؤال کن، فاطمه به‌سادگی نخواهد گفت آن لحظه‌ای که بین در و دیوار …

 نَفْسی عَلى زَفَراتِها مَحْبُوسَهٌ *** یا لَیْتَها خَرَجَتْ مَعَ الزَّفَراتِ

جانم گرفتار مصیبت دردناک اوست و اى کاش با آه و ناله از این تن بیرون مى آمد

لا خَیْرَ بَعْدَکَ فِی الْحَیاهِ وَ إِنَّما *** أَبْکی مَخافَهَ أَنْ تَطُولَ حَیاتی

بعد از تو زندگى در نظرم بى ارزش است و اگر اشک مى ریزم براى این است که مى ترسم بعد از تو عمرم طولانى شود (و همواره گرفتار درد فراق تو باشم)

اینجا امیرالمؤمنین کنار قبر زهرا میفرماید بعد از تو زندگى در نظرم بى ارزش است در کربلا هم وقتی امام حسین به بالین جوانش علی اکبر آمد بدن پاره رپاره علی اکبر را دید نشستند سر علی اکبر را به دامان گرفتند از سوز دل فرمودند علی الدنیا بعدک العفی

وَسَیَعْلَمُ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَیَّ مُنْقَلَبٍ یَنْقَلِبُونَ

والســــــــــــــــــــــــــــلام علیکـــــــــــــــــــــــم ورحمه اللـــــــــــــــــــــــه وبرکاتـــــــــــــــــــــــــــه

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

-- بارگیری کد امنیتی --