اخبار ویژه
خانه / اخبار ویژه / حجت الاسلام والمسلمین استیری امام جمعه نیم ور: قضیه سوریه اثبات کرد که به هیچ عنوان نمی‌توان به وعده‌های دروغین غرب و اتباع او دل بست

حجت الاسلام والمسلمین استیری امام جمعه نیم ور: قضیه سوریه اثبات کرد که به هیچ عنوان نمی‌توان به وعده‌های دروغین غرب و اتباع او دل بست

نماز با شکوه جمعه 23 آذر ماه 1403 مصادف با 11 جمادی االثانی  1446به امامت حجت الاسلام والمسمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم نیم ور در مسجد امام حسین (ع) برگزار شد.

عنــــــاویـــن  خطبــــــــه اول:

  1. تقوا جلوه‌هایی دارد که یکی از مهم‌ترین آن، تقوای خانوادگی است.
  2. اگر ما با آسیب‌هاو یااختلافات خانوادگی مواجه هستیم، یک‌طرف اصلاح این‌ها،  به خودِ خانواده هابرمی‌گردد و یک طرف هم به مسئولین…..
  3. گاهی اعضای خانواده حتی زن و شوهر آن‌قدر از هم فاصله گرفته‌اند که چندین روز فرصت هم‌نشینی و گفتگوی با هم را پیدا نمی‌کنند.
  4. یک ارتباط قوی و محبت آمیز بنیان خانواده را محکم می‌کند.

عنــــاویـــن خطبـــــــــه دوم:

  1. زندگی حضرت ام البنین (س) بر سه شاخصه استوار بود،اولین شاخصه، ادب حضرت ام البنین است

2.قضیه سوریه اثبات کرد که به هیچ عنوان نمی‌توان به وعده‌های دروغین غرب و اتباع او دل بست.

  1. با بهسازی و بازسازی درونی جبهه مقاومت،جهان شاهد تولد چهره دیگری از مقاومت خواهد بود.

مشــــــروح خطبـــــــــه اول:

أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم       بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم

عباد الله اوصیکم نفسی بتقوی الله

همه شما برادران و خواهران نمازگزار و خودم را به تقوای الهی، پرهیزکاری و فرمان‌بری از خداوند سفارش و دعوت می‌کنم.

تقوا، ستون فقرات خطبه‌های جمعه است. تقوا جلوه‌هایی دارد که یکی  از مهم‌ترین آن، تقوای خانوادگی است. اگر خانواده ها بر اصل تقوا و پرهیز کاری ، بنا شوند بسیاری از‌مشکلات از بین می‌روند.اگر نظام خانواده ، اسلامی و انسانی شد؛ همه‌ی ارکان جامعه می‌تواند در مسیر سعادت قدم بردارند.

متأسفانه امروز ارکان خانواده در معرض تهدیدهای گوناگونی قرار دارد. راه برون رفت از این تهدیدها و آسیبها ، اولاًنظام خانواده باید بر پایه ارزش‌های اسلامی ودر پرتو قرآن و سنّت و تعالیم الهی،بنا شود  ثانیاً مسئولین برنامه داشته باشند. اگر ما با آسیب‌هایی مانند افزایش طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، آداب‌ورسوم غلط در زندگی خانوادگی، اختلافات خانوادگی مواجه هستیم، یک‌طرف اصلاح این‌ها،  به خودِ خانواده هابرمی‌گردد و یک طرف هم به مسئولین…..

هفته ی گذشته چهار نکته از زندگی حضرت امیر و حضرت زهرا  علیهما سلام در رابطه با اصول و ضوابط خانوادگی به محضر شما عزیزان تقدیم داشتم به یک مورد دیگر از اصول و ضوابط حاکم بر خانواده اشاره میکنم و خطبه اول را به پایان میرسانم.

نکنه ششم و اصل ششم: ضرورت صرف وقت وهم‌نشینی و انس با خانواده است.

امروز یکی از آسیب‌هایی که به خاطر گسترش رسانه‌های مجازی و اشتغالات وسیعی که برای اعضای خانواده ایجادشده است، این است که روابط محبت‌آمیز و گفتگو و نشست بین اعضای خانواده کاهش یافته است. اشتغال زن و مرد، زندگی صنعتی، و مشکلات اقتصادی، از عواملی است هم‌نشینی و مؤانست اعضای خانواده را کاهش داده است .

یک ارتباط قوی،محبت آمیز خانواده را محکم می‌کند؛ اینکه در اوقات معینی اعضای خانواده در کنار هم بنشینند و در رابطه با مسائل مختلف گفتگو کنند، موجب استحکام خانواده می‌شود.

گاهی اعضای خانواده حتی زن و شوهر آن‌قدر از هم فاصله گرفته‌اند که چندین روز فرصت هم‌نشینی و گفتگوی با هم را پیدا نمی‌کنند.  گاهی اعضای خانواده در خانه و در کنار هم هستند ولی چنان در فضاهای مجازی غوطه‌ور شده‌اند که از امور مرتبط با همسر و فرزندان خود غافل هستند، وقت این‌که دل به یکدیگر بدهند و پای سخن هم بنشیند؛ با هم گفتگو کنند را ندارند.

متأسفانه امروزه شاهد هستیم که اعضای خانواده در کنار هم هستند ولی دل‌ها از هم بیگانه است بر اثر آن مشکلات خانوادگی زیادی ایجاد می‌شود، پرونده‌های خانوادگی و قضایی تشکیل می‌شود چه قدر باید جهت رفع این اختلافات هزینه شود؟؟!!

 اگر اصول و روابطی که اسلام بر روی آن تأکید کرده است رعایت شود بخش عظیمی از این مشکلات برطرف خواهد شد. لذا بهترین راه برای حل مشکلات خانواده انس در خانواده است.

در اینجابه چند اثر معنوی که برای گفتگو بین زن و شوهر و اعضای خانواده در روایات بیان‌شده است اشاره می‌کنم :

1.پیامبر (ص) جُلُوسُ المَرءِ عِندَ عِیالِهِ أحَبُّ إلَى اللّه ِ مِنِ اعْتِکافٍ فی مَسجِدی هذا ؛{تنبیه الخواطر/ج2/ص12}نشستن مرد پیش زن و فرزندنش نزد خداوند محبوب تر است از اعتکاف در این مسجد من .

  1. ثواب حضور در بین اعضای خانواده هم‌وزن ثواب رفتن به مسجد بیان‌شده است.
  2. ثواب این امر به قدری است که فرموده‌اند: وقتی حج شما تمام شد زود به خانه خود بازگردید  مکه ای که درروایات دارد که حتی راه رفتن در مکه عبادت است چه برسد به اینکه دعایی ، قرآنی یا عبادتی را در مسجد الحرام انجام بدهد میفرماید : وقتی حج شما تمام شد زود به خانه خود بازگردید 
  3. جلب رحمت الهی: محبوب‌ترین چیز نزد خداوند این است که مردی را کنار خانواده و بر سر یک سفره ببیند که در این صورت خداوند نظر رحمت به آن جمع می‌افکند.
  4. در روایتی نقل شده است که ثواب هم‌نشینی با خانواده ثواب صدقه جاریه را دارد.
  5. در روایت دیگری ثواب آزادی یک بنده برای مؤانست با خانواده بیان‌شده است
  6. اعضای خانواده که با یکدیگر بنشینند و با محبت با هم سخن بگویند :دری از درهای بهشت به روی این خانواده گشوده می‌شود
  7. نشستن اعضای خانواده با یکدیگر موجب آمرزش و بخشش گناهان است
  8. از نشانه‌های تواضع و عدم تکبر این است که شخص با خانواده و اهل‌وعیال خود دوستانه و بدون تکلف معاشرت داشته باشد

باید توجه داشته باشیم که این‌ روایات و روایات دیگری که در این زمینه بیان شده است نشان از اهمیت خانه و خانواده دارد که متاسفانه ارکان خانواده در زمان ما با آسیبهایی روبرو شده است.

مشــــــــــــــــروح خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــه دوم:

درابتدای خطبه دوم هم خودم را وهم شما سروران عزیز و بزرگوارِ خودم را توصیه میکنم به تقوای الهی…..

سه مطلب :

مطلب اول: یکشنبه۱۳ جمادی‌الثانی/وفات حضرت ام‌البنین(س) روز تکریم مادران و همسران شهدا

 باید بدانیم که زندگی حضرت ام البنین(س) چگونه بوده است، همه افرادی که در تاریخ نامشان ثبت شده به واسطه یک سری رذایل اخلاقی یا یک سری فضائل اخلاقی بوده است.معاویه و یزید به واسطه رذایل اخلاقی و حضرت زینب (س)، اباالفضل العباس(ع) و حضرت ام‌البنین به واسطه فضائل اخلاقی نامشان در تاریخ ماندگار شده است، لذا ما می‌توانیم از زندگانی این بزرگوارانی که داری فضایل اخلاقی بوده اند، الگوگیری کنیم.

 زندگی حضرت ام البنین (س) بر سه شاخصه استوار بود،اولین شاخصه، ادب حضرت ام البنین است، ادب سبب می‌شود انسان به جایگاه بالا برسد و هیچ چیز بالاتر از این نیست که انسان به فرزندش ادب بیاموزد و او را با آداب حسنه تربیت کند.

 شاخصه دوم در زندگی حضرت ام البنین(س) را ایثارگری ایشان است .همین که امام حسین(ع) عزم حرکت کرد، حضرت ام البنین(س) سرمایه‌اش که چهار فرزند است را با اباعبدالله (ع) همراه می‌کند و وقتی خبر می‌دهند که فرزندانت شهید شده، یک جمله می‌گوید، “همه فرزندانم و آنچه که زیر این آسمان است به فدای حسین زهرا (س) ” و این یعنی ایثارگری.

شاخصه سوم زندگی حضرت ام البنین (س) را شجاعت و صلابت ایشان است خوشا به حال مادران و همسران شهدا، این‌ها نیز کاری ام البنینی کردند که توانستند چنین فرزندانی تربیت کنند.

نمازگزاران عزیز ! جوانان عزیز ! اگر می‌بینید آزادانه قدم بر می‌داریم و در دنیای استکبار امروزی می‌توانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم، همه مدیون مادران و همسران شهدا است که توانستند این بزرگان را پرورش دهند که مایه آبرو و عزت و شرافت ما باشند.

مطلب دوم:سه‌شنبه/۲۷ آذر/شهادت آیت‌الله محمد مفتح(۱۳۵۸ش) روز وحدت حوزه و دانشگاه

بر اساس شاخصه های امامین انقلاب، سرنوشت کشور در دست حوزه های علمیه و دانشگاه ها قرار دارد حوزه و دانشگاه دو رکن بسیار مهم در سازندگی ایران اسلامی هستند ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه و دانشگاه وجود دارد. باید از ظرفیت‌های حوزه و دانشگاه برای پیشبرد و توسعه کشور استفاده شود بهره گیری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی در حوزه های علمیه و استفاده از نخبگان حوزوی در دانشگاهها موجب ایجاد وحدت می شود و هر چه این مهم پررنگ تر شود شاهد هر چه بیشتر توسعه و آبادانی ایران و اقتدار و افتخار ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران خواهیم شد.

مطلب سوم:نگاهی کوتاه به وقایع سوریه

هفدهم آذر، پایان ۶۱ سال حکومت حزب بعث و ۵۲ سال حاکمیت حافظ اسد و بشار اسد در این کشور بود. تحولات سریع و شگفت‌انگیز که دوازده روز به طول انجامید، درس‌ها و عبرت‌های زیادی را در خود نهفته دارد.

چند نکته عرض کنم:

 نکته اول: شروع حملات تکفیری‌ها (چندساعت پس از آتش‌بسِ لبنان) حکایت از اجرای یک برنامه از پیش طراحی‌شده‌ی “غربی، عبری، عربی” داشت که این‌بار ضلع “ترکی” هم به آن افزوده شده بود. هدف از انجام این برنامه، انتقام‌گیری از طوفان‌الاقصی و خروج رژیم صهیونی از حالت دفاعی به هجومی و ضربه زدن به عقبه جبهه مقاومت و مسیر مهم لجستیکی آن بود.

نکته دوم: از همان ابتدای پیروزی انقلاب یعنی 23 بهمن سال 57 به خاطر خصومت‌ و روحیه ضد آمریکایی شخص حافظ اسد، حافظ اسد ، در کنار ایران قرار گرفت و در طول دفاع مقدس، علیرغم حملات سنگین عرب‌ها، دست از حمایت ایران نکشد. بسیاری از سلاح‌ها و مهمات توسط سوریه برای ایران خریداری شد حتی انتقال نفت از خاک سوریه به کشورهای غربی که مقام معظم رهبری به آن اشاره فرمودند را بست .پس از حافظ اسد، بشار اسد به توصیه پدر، همین مسیر را ادامه داد. در جنگ ۳۳ روزه، درب اسلحه‌خانه‌های خود را به روی حزب‌الله گشود. در طول این ۲۵ سال حکومت حتی تا آخرین روزهای حکومتش در کنار مقاومت بود. در ۱۶ ماه گذشته پس از طوفان الاقصی از هرگونه حمایتی دریغ نکرد و حتی در سه ماه اخیر علیرغم همه مشکلات مالی از ده‌ها هزار شیعه آواره لبنانی پذیرایی کرد و مسیر را برای کمک به فلسطین و لبنان بازگذاشت.اما بشار اسد در طول چندماه اخیر بر اثر فشار  ناشی از آثار و تبعات اقتصادی و اجتماعیِ جنگ هشت‌ساله با تکفیری‌ها و تحریم‌های فلج‌کننده غرب، عدم همراهی ارتش  و همچنین وجود مشکلات سیاسی و اجتماعی ، به وعده‌های عربستان و امارات، ترکیه و قطر دل بست . و تصور کرد با نزدیک شدن به این کشورها، تحریم‌ها لغو میشود گشایش‌های سیاسی و اقتصادی صورت میگیرد !

نکته سوم:بار دیگر اثبات شد که به هیچ عنوان نمی‌توان به وعده‌های دروغین غرب و اتباع او دل بست.و اثبات شد که هزینه تسلیم از مقاومت بسیار بالا تر و سنگین تر است که مقام معظم رهبری بارها فرمودند این میتواند برای کسانی که هنوز باور نکردند درس و عبرت باشد.

نکته چهارم: با خروج سوریه از زنجیره مقاومت، بدون تردید در جبهه مقاومت اختلال‌هایی به وجود خواهد آمد، شرایط جدید سوریه خسارت بزرگی به محور مقاومت است، اما شاهد بودیم که طی دوران گذشته جبهه مقاومت حوادث سنگین را هضم کرده و خود را ترمیم کرده است. امتیاز مقاومت این است که از دل آتش حوادث و طوفان وقایع سر برآورده و بالنده شده است. بدون تردید با وقایع شهادت رهبران و فرماندهان حزب‌الله در لبنان و شرایط جدید سوریه، جبهه مقاومت به بهسازی و بازسازی درونی خود خواهد پرداخت و جهان شاهد تولد چهره دیگری از مقاومت خواهد بود.

نکته پایانی : ممکن است این سئوال در ذهن بعضی آمده که چرا ایران در قضیه اخیر حضور نداشت و وارد میدان نشد ؟حضور ایران در عراق یا سوریه و لبنان صرفا به تقاضای دولت‌های این کشورها بوده و در طول چهار دهه گذشته ایران هیچگونه اقدامی را خارج از چهارچوب حقوقی و روابط بین الملل انجام نداده است. در حوادث اخیر نیز چون از سوی حاکمیت سوریه تقاضایی نبوده، ایران حضور نیرویی نداشته گرچه تا آخرین ساعات از هرگونه کمک مستشاری، سیاسی و دیپلماسی، دریغ نکرده است.

همانطور که رهبر انقلاب اسلامی فرمود، امیدواریم مجد و عظمت دوباره به مقاومت برگردد و ‌دشمنان کینه‌توز اسلام، آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی همسایگان سوریه از آنجا خارج شوند تا سوریه روح آرامش را به خود ببیند.

والســـــــــــــــلام علیکـــــــــــــــــم ورحمه اللــــــــــــــــــه وبرکاتــــــــــــــــــــــه

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

-- بارگیری کد امنیتی --