به گزارش دفتر امام جمعه باقر شهر نماز پرصلابت جمعه اینهفته بیستم تیر ماه 99 مصادف باهجدهم ذی القعده 1441 ،به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا استیری امام جمعه محترم باقر شهر در مصلی بزرگ این شهر وباحضوراقشار مختلف مردم برگزار شد.
عناویـــــن خطبـــــــــــه اول:
1 .سه خصلت است که مرتکبِ آنهانمی میردمگراینکه نتیجه بدآنهارا میبیند.
2 . بعضی مثل نقل و نبات دروغ میگویند؛ به نحوی که اگر دروغ نگویند، احساس میکنند که چیزی کم دارند.
عناویـــــن خطبــــــــــه دوم:
- مسئله عفاف وحجاب یکی ازمسائل پرچالش وهمیشگی درهمه اعصاروبرای همه کشورهابوده و هست.
2.شناخت بیشترفرصتهاو تهدیدهاى پیش روی مابراى اتخاذمواضع بهتروصحیحترکمک خواهد کرد.
3.شیاطین ودشمنان درست از نقطهاى که تصور مىکنیم نقطه قدرت مااست حمله خواهد کرد.
مشــــــروح خطبــــــه اول:
اعوذ باللـــــــه مـن الشیــــطان الرجیــــــم بســــــــم ا الله الـــــرحمـــــــــن الرحیـــــــــــــم
قال مولینا الإمام الباقر (ع): «ثَلَاثُ خِصَالٍ لَا یَمُوتُ صَاحِبُهُنَّ أَبَداً حَتَّى یَرَى وَبَالَهُنَّ الْبَغْیُ وَ قَطِیعَهُ الرَّحِمِ وَ الْیَمِینُ الْکَاذِبَهُ یُبَارِزُ اللَّهَ بِهَا»{تحف العقول، ص294}
امام باقر (ع) در روایت مذکور، فرموده است که سه خصلت است که مرتکبِ آنها نمیمیرد مگر اینکه نتیجه بد آنها را میبیند که آن سه خصلت، ظلم و ستم، قطع رحم و قسم دروغ که انسان به وسیله آن با خدا مبارزه میکند، میباشند.
آن حضرت (ع) در روایت مذکور، به عواقب بعضی از اعمال اشاره کرده است که انسان باید در زندگی خود مراقب باشد تا آن اعمال از او سر نزند چون آثار آن اعمال تنها در آخرت گریبان انسان را نخواهد گرفت، بلکه بلکه از آثار وضعی آن اعمال در همین دنیا به سراغ انسان خواهند آمد، گاهی انسان کاری را انجام میدهد و در ذهنش این مطلب است که توبه خواهم کرد و خدا نیز ارحم الراحمین است و خواهد بخشید که این بیشتر به حق الله مربوط است، هرچند که در رابطه با بعضی از حقوق الناس نیز آمده است که در روز قیامت از اعمال خوب انسان به شخص مقابل که حقش را ضایع کرده است، داده خواهد شد، اما عواقب بعضی از اعمال در همین دنیا گریبان انسان را خواهند گرفت و انسان نمیمیرد مگر اینکه اثر وضعی آن عمل را در همین دنیا میبیند.
امام باقر (ع) در روایت مذکور، فرموده است که یکی از مواردی که انسان عواقب آن را در همین دنیا خواهد دید، ظلم و ستم است و ظلم و ستم نیز اعم از این است که یک شخصی به عنوان پادشاه و حاکم در رأس امور مملکت به دیگران ظلم کند و یا اینکه شوهر به زن و یا بر عکس، زن به شوهر و یا هر دو به فرزندان خود ظلم کنند و یا اینکه مسؤول نسبت به زیر دست خود ظلم کند و هر چه را که بتوان به عنوان مصداق ظلم و ستم فرض کرد، شامل میشود. دومین موردی که امام باقر (ع) به آن اشاره کرده است که اثر وضعی خود را در همین دنیا میگذارد، قطع صله رحم است. کسی که رابطه خویشاوندی خود را با اقوام و خویشان قطع کند و احوال آنها را نپرسد در همین دنیا معاقب خواهد شد و یکی از آثاری که بر قطع رحم مترتب میشود این است که همانطور که شخص با دیگران قطع رابطه کند، در آخر عمر کسی سراغی از او نخواهد گرفت و به او سرکشی نخواهد کرد. سومین موردی که امام باقر (ع) آن را به عنوان یکی از اعمالی که در همین دنیا گریبانگیر انسان خواهد شد، ذکر میکند قسم دروغ است. بعضی مثل نقل و نبات دروغ میگویند؛ به نحوی که اگر دروغ نگویند، احساس میکنند که چیزی کم دارند و امور زندگیشان بدون دروغ گفتن نمیگذرد.
مشــــــروح خطبــــــه دوم:
خودم را وشما نمازگزاران عزیز را در خطبه دوم هم توصیه میکنم به تقوای الهی!
رسول خدا صلی الله علیه واله می فرمایند : کُلُّکُمْ مِنْ آدَمَ وَآدَمُ مِنْ تُرابٍ وَأکْرَمُکُمْ عِنْدَ اللهِ أتْقاکُمْ.
همۀ شما از نسل آدم هستید و آدم از خاک است و ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شما است.{تفسیر قمی، جلد 2، صفحه 322}
شنبه 21 تیر 19 ذیالقعده تهاجم به مسجد گوهر شاد و کشتار مردم و روز عفاف و حجاب(1314)
21 تیر 1315 در پی اعتراض به قانون کشف حجاب در مسجد گوهرشاد تعداد زیادی ازجمله برخی از بانوان هموطن به شهادت رسیدند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی جهت گرامیداشت ارزشهای دینی، این روز بزرگ به عنوان روز عفاف و حجاب نامیده شد.
مسئله عفاف و حجاب یکی از مسائل پر چالش و همیشگی در همه اعصار و برای همه کشور ها بوده و هست.با آنکه در این زمینه مطالب زیاد گفته و نوشته شده است ولی باز هم به نظر می رسد جای کار دارد و باید زوایای آن روشن تر شود.
گسترش فرهنگ حجاب و عفاف آثار و نتایج مهمی دارد. در ساحت فردی، ایجاد سلامت و آرامش روانی در آحاد افراد جامعه با حجاب و عفاف پیوند دارد. کارکرد دیگر گسترش فرهنگ حجاب و عفاف، پایداری نهاد خانواده است. 26 راهکار برای تقویت حجاب وعفاف وجود دارد که همه …….که شایسته است در قالب کارگروه های تخصصی به این سرفصل های توجه کارشناسانه شود
فرصتها و تهدیدهاى تحول آفرینى در سال 99
تقریبا 5ماه ازآغازسال 99 گذشته است. قرائن و شواهد پیداست سالى سرنوشتساز و جهتدهنده و تعیینکننده را سپرى خواهیم کرد. شناخت بیشتر فرصتها و تهدیدهاى پیش روی ما براى اتخاذ مواضع بهتر و صحیحتر کمک خواهد کرد.
رهبر حکیم انقلاب اسلامى در 14خرداد امسال، موضوع تحولخواهى و تحولآفرینى را با تکیه برمکتب امام خمینى مطرح کردند. مطرح کردن موضوع تحول در سال 99 که آخرین سال قرن شمسى و در آغاز قرن شمسى جدید است، آن هم ازسوى حکیم بصیر و هوشمندى چون امام خامنهاى بدون حکمت نیست. طرح تحولخواهى در این سال از سوى ایشان قطعا با عنایت به ظرفیتهاى موجود در کشور و مردم و نیروهاى انقلابى انجام شده است. این مهم باید ما را به تامل بیشتر و تحرک افزونتر وادار کند.
فرصتهاى سال 99
یک- سال 99 را با اوجگیرى کرونا- میهمان ناخواندهى زیست بشرى – آغاز کردیم. بزرگترین تهدید را تا حدود زیادى با همکارى مردم و مسؤولان مدیریت کردیم. اگرچه نقائص و کاستىهایى وجود داشته و دارد اما مشارکت فعال مردم، انتشار عطر مواسات و همدلى مومنانه بهترین و زیباترین تصاویر انسانى و اخلاقى را پیش روى جهان قرار داد و نشان داد که چگونه مىتوان بزرگترین تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.
دو- در خرداد ماه امسال، مجلس یازدهم با ترکیب جوان و آرایش انقلابى و تحولخواهى آغازبکار کرد و امیدها را به اصلاح و تحول بیش ازپیش تقویت کرد. بهمین جهت از همان روزهاى اول مورد هجمه بىامان استکبار رسانهاى و پیاده نظام داخلىاش قرار گرفته است.
سه- عملکرد خوب و عدالتمحورانه و فسادستیزانه قوه قضائیه و ورود این قوه در حوزههاى حقوق شهروندى، حمایت از تولید و کارآفرینى و خصوصا اصلاح و تحول از درون، موجب شده است تا در نظرسنجىهاى مختلف این قوه و رئیس محترم آن نصاب بالایى از اعتماد را در حساب نظام اسلامى ذخیره کند.
چهار- تاب آورى بىنظیر و صبر و شکیبایى کمنظیرو بصیرانه، بهترین و مظلومترین و مقتدرترین مردم تاریخ در برابر تحریمهاى فزاینده و به زعم دشمن فلجکننده و آشوبآفرین و نیز بىتدبیرىها و ضعفهاى آشکار مدیریتى دولتمردان، که حکایت ازبصیرت ملت آگاه ما دارد، از فرصتهاى بزرگ و بىبدیل است.
تهدیدهایى که پیش روى ما است!
ما باید با درک درست و تصویر روشن از دشمن و برآورد فکر و اندیشه و اقدام و عمل او حرکت کنیم. نه مرعوب قدرت و تهدید او شویم و نه شیفته پیروزى و اقتدار خودمان. شیطان درست از نقطهاى که تصور مىکنیم نقطه قدرت ما است حمله خواهد کرد. با این نگاه مهمترین تهدیدهاى پیش رو و خصوصا در ماههاى آینده
اول- دولت کنونى و گرفتار بىبرنامگىاى ناشى از پیوند دادن همه مشکلات به رفع مشکل هستهاى واجراى برجام و نیز ضعف برنامهاى، ضعف و قصور در هماهنگى، ضعف روحیه جهادى در دولت کنونى باعث شده است شرایط نابسامان اقتصادى تشدید شده و شرایط را براى سوء استفاده دشمن فراهمتر سازد.
دوم- تحرکات عناصر خودباخته، بریده و پشیمانِ- سابقاً انقلابى – و فسیلهاى سیاسى در تبرئهسازى خود از قدرالسهم تقصیرات و سیاهنمایى اوضاع کشور و ادراکسازى دروغین ازآینده با انگارهسازىهاى کاذب از شرایط پیش رو و پیوند زدن آن به سازش با دشمن!
سوم: فقدان یا ضعف در آرایش جبههاى و قرارگاهى، مشغول شدن به آرمها و نسیان آرمانها،
فقدان و ضعف نگاه برنامه اى، میدان ندادن به نیروهاى کارآمد از غیر گروه خود، محدود ماندن حلقهى یاران و ضعف در جذب حداکثرى، ازجمله این تهدیدها است.
این تهدیدها البته همیشه بوده و هست اما توجه به آن در سال 99 که سال تعیینکنندهاى و باید به تحولات بزرگ در این سال و سال آینده منجر شود لازمتر و بایستهتر است.
چه بایدکرد؟
اولاً درک عمیق از شرایط و طراحىهاى دشمن داشته باشیم تا هم بهانههاى فرصتسوز را از دست آنان بگیریم وهم زمینه سوء استفادهى فرصتطلبان فراهم نشود.
ثانیاً توجه و تمسک علمى و عملى به نظام و سیره امامین انقلاب اسلامى و در شرایط حاضر – خصوصاً- رهبر حکیم انقلاب اسلامى است.
ثالثاً:نشانهگذارىها و هدفگذارىهاى دشمن و شواهد و قرائن بدست آمده، حاکى ازآن است که استکبار براى سال 99 خوابهاى آشفتهاى دیده است. تجربه و درسها و عبرتها در فتنههاى اخیر، اجازه غافلگیرى را به ما نمىدهد.نباید لحظه از برنامه وا هداف دشمنان غفلت کرد{تکبیرنمازگزاران}
نظام اسلامی از ابتدای انقلاب تا کنون، همواره با دو فضای غفلت و بصیرت رو به رو بوده و در همه عرصهها با تکیه بر بصیرت، توانسته از چالشها و بحرانها عبور کند البته ریشه و علت بسیاری از مشکلات و آسیبها نیز غفلت و بیبصیرتی بوده است.امروز هم علاوه بر اینکه اجازه سوء استفاده به عده ای نخواهیم داد با بصیرت و عدم غفلت از این چالشها و بحرانها عبور خواهیم کرد {تکبیرنمازگزاران}
{والســــــــــــــــــــــــــــــلام علیکـــــــــــــــــــــــــــــم ورحمه اللـــــــــــــــــــــــــه وبـــــــرکاته}