اخبار ویژه
خانه / اخبار ویژه / حجت الاسلام والمسلین استیری امام جمعه محترم نیم ور: حمایت از دولت، برای جلوگیری از تضعیف قوه مجریه است؛ نه به معنای تعطیلی نقد، وتعطیلی مطالبه‌گری !

حجت الاسلام والمسلین استیری امام جمعه محترم نیم ور: حمایت از دولت، برای جلوگیری از تضعیف قوه مجریه است؛ نه به معنای تعطیلی نقد، وتعطیلی مطالبه‌گری !

به گزارش دفتر امام جمعه نیم ور ،نماز با شکوه جمعه اینهفته 21 آذرماه  ماه 1404 مصادف با بیست و یکم جمادی الثانی  1447 به امامت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم نیم ور ، وبا حضور گرم مردم خدا جو درمسجد امام حسین علیه الســـــــــــــــــــــــــلام برگزار شد.

عناوین خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه اول:

1.مادر مقامی الهی دارد و مورد احترام و تکریم ویژه قرار گرفته است.

2.حسان به پدر و مادر این است که بدون اینکه پدرو مادر حاجت خودشان را به زبان بیاورند،نیازشان را برطرف کنی .

3.هم دعای مادر مستجاب است هم نفرین مادر گیرایی قوی دارد.

عناوین خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه دوم :

1.چرا مقام معظم رهبری مجدداً برحمایت از دولت تأکید فرمودند؟

2.دشمنان با استفاده ازنفوذ رسانه‌ای خود تلاش می‌کنند خود را چنان بزرگ،قوی و قدرتمند نشان دهند تا کسی فکر ایستادگی در برابرشان را نداشته باشد

3.در این شرایط«حفظ اتحاد و انسجام کشور»، حمایت از دولت یکی از مصادیق و راهکارهای عمل به تکلیف است.

مشـــــــــروح خطبـــــــــــــــــــــــــــــــه اول:

أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم         بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم

عبادالله اوصیکم و نفسی بتقوى الله فان خیر الزادالتقوی

عبادالله اوصیکم و نفسی بتقوى الله فان خیر الزادالتقوی چرا که حضرت امیر میفرمایند: اِنَّکم اِلی اَزوادِ التّقوی أحْوَجُ منکم الی اَزوادِ الدُنیا؛ شما به توشه تقوا بیش از توشه دنیا نیاز دارید.

ایام ولادت حضرت زهرا (س) روز زن و روز گرامیداشت مقام مادر است این روز فرصت مغتنمی است تا درباره مقام و عظمت مادر، از آموزه ها و کلام نورانی حضرات ائمه معصومین(ع) جرعه ای بنوشیم تا جانمان جلا یابد مادر مقامی الهی دارد و مورد احترام و تکریم ویژه قرار گرفته است. در آیات قرآن کریم و احادیث معصومین، بارها بر جایگاه والای مادر و حقوق او تأکید شده است.

 همه ادیان الهی برای مقام مادر ارزش قائلند، ولی اسلام بیش از دیگر مکتب های دینی، به این مسئله توجه کرده و به مادر احترام و عظمت بسیاری بخشیده است. امام خمینی در کتاب وعده ی دیدار عبارتی دارند که می فرمایند: حقوق بسیار مادرها را نمی توان شمرد و نمی توان به حق ادا کرد. یک شب مادر نسبت به فرزندش از سالها عمر پدر متعهد ارزنده تر است.

در قرآن چهار پیام قرآنی در مورد مادر داریم:

پیام اول: در مورد احسان است که در سوره  اسراء آیه 23، سوره بقره آیه 83، سوره انعام آیه 151، سوره نساء آیه 36، سوره احقاف آیه 15 و سوره ی عنکبوت آیه 8 داریم که به پدر و مادرخود احسان کنید.«و بالوالدین احساناً» آمده

معنای احسان چیست؟ امام صادق (ع) می فرماید: احسان به پدر و مادر این است که بدون اینکه پدرو مادر حاجت خودشان را به زبان بیاورند شما آن را برآورده کنید. یعنی انسان باید خودش بررسی کند و نیاز آنها را برطرف کند.

 پیام دوم قرآنی :در سوره ی اسراء آیه 24 می فرماید: وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَهِ وَقُلْ رَبِّ ارْحَمْهُمَا کَمَا رَبَّیَانِی صَغِیرًا  / برای پدر و مادر بال رحمت را بگشا و پدرو مادر را در آغوش رحمت بگیر.

 (در حالات سیدبن طاوس داریم که ایشان در وصیت نامه شان نوشتند که تا پدر و مادر من زنده بودند من آنها را در آغوش خودم می گرفتم، پس قبر من را پایین قبر پدر و مادرم قرار بدهید. در داخل حرم امیرالمومنین، قبر سید بن طاوس و پدر و مادرش است.)

پیام سوم قرآنی:انفاق ویژه برای پدر و مادر است، در سوره بقره آیه 215 می فرماید:   یَسْأَلُونَکَ مَاذَا یُنْفِقُونَ قُلْ مَا أَنْفَقْتُمْ مِنْ خَیْرٍ فَلِلْوَالِدَیْنِ وَالْأَقْرَبِینَ…که نفقه پدر و مادرخود را پرداخت کنید. در نفقه ی واجب، اگر پدر و مادر ما نیازمند باشند نفقه ی آنها بر ما واجب است همانطور که نفقه ی همسر و فرزندان بر انسان واجب است.

در پیام قرآنی چهارم:وصیت ویژه برای پدر و مادر است.در سوره نساء/11 : بطور طبیعی از فرزند یک ششم به پدر و مادر ارث می رسد ولی اگر پدر و مادر احتیاج دارند و در سختی هستند می توانید وصیت کنید که به آنها ارث بیشتری برسد.

دو سه روایت هم تقدیم و خطبه اول را به پایان برسانم:

پیامبرگرامی اسلام (ص) فرمود:«کسی که پای مادرش را ببوسد؛مثل این است که آستانه کعبه را بوسیده است»(گنجینه جواهر )

همچنین فرمود:«هر کس پیشانی مادر خود را ببوسد،از آتش جهنم محفوظ خواهد ماند»(نهج الفصاحه)

در روایت داریم: اگر کسی نگاه خشم آلود به پدر و مادر داشته باشد حتی اگر آنها به فرزند ظلم کرده باشند، خدا نماز او را نمی پذیرد.

 نکته ای عرض کنم:نفرین مادر بسیار سنگین و سهمگین است. در میان مردم شایع است که نفرین مادر گیرا نیست و شیر او مانع از نفرین او میگردد و نفرینش کارگر نیست اما اینها اشتباه میکنند هم دعای مادر مستجاب است هم نفرین مادر گیرایی قوی دارد.

خدا رحمت کند مرحوم شیخ مرتضی انصاری را که دو کتاب او نردبان ترقی برای اجتهاد است. در تشییع جنازه مادرش خیلی اشک میریخت و گریه میکرد آمدند عرض کردند آقا شما مرجع تقلیدید شاید خوب نباشد اینقدر گریه میکنید مردم میبینند آقا فرمودند مادرم از دنیا رفته گریه نکنم. اگر زحمات این مادر نبود مرتضی انصاری ، شیخ مرتضی نمیشد. چرا گریه نکنم؟ مادرم از دنیا رفته گریه نکنم

به این روایت هم توجه فرمایید: رسول اکرم (ص) در مسجد بودند جبرئیل نازل شد عرض کرد: یا رسول الله خدا سلام میرساند میفرماید: به بقیع بروید من می خواهم به برکت قدمهای شما تمام مسلمانان خفته در بقیع را مورد لطف و مغفرت خود قرار دهم رسول اکرم (ص) راه افتادند عده ای هم به دنبال حضرت‌آمدند به بقیع آمدند و میان قبور با ذکر و طلب مغفرت عبور میکردند که رسیدند به یک قبری. حضرت کنار قبر ایستادند ذکر گفتند رنگ حضرت تغییر کرد، عرض کردند: یا رسول الله چه شده؟ حضرت فرمود: جوانی است در این قبر، فریاد میزند: فوقی نار ، تحتی نار ، عن یمینی نار ، عن یساری نار ، الامان الامان یا رسول الله بالای سرم آتش است، پایین پاهایم آتش است ، سمت راستم آتش است، سمت چپم آتش است یا رسول الله به فریادم برس، حضرت فرمود: صاحبان این قبر را می شناسید؟ عرض کردند: نه حضرت فرمود: خبر کنید هر کس این قسمت مرده دفن کرده بیاید مردم مدینه را خبر کردند هر کس کنار قبر ایستاد تا اینکه پیرزنی عصا زنان آمد و آمد کنار قبر و به پیامبر سلام کرد و ایستاد. حضرت فرمود: مادر، این قبر کیست؟ عرض کرد: قبر پسرم است و نفرین کرد که: خدایا لحظه به لحظه عذابش را زیاد کن . حضرت فرمود: مادر چرا جوانت را نفرین میکنی؟ عرض کرد: خیلی مرا اذیت کرد مرا کتک میزد. حضرت فرمودند: بیا از او بگذر. عرض کرد: نمیتوانم چون مرا سیلی میزد خیلی اذیتم کرد باز نفرین کرد جبرئیل نازل شد عرض کرد: یا رسول الله، خدا میفرماید: به این مادر بگو: گوشش را روی قبر قرار بدهد من صدای جوانش را به گوشش برسانم تا بگذرد. حضرت فرمود: مادر گوش خود را روی قبر جوانت قرار بده ببین دارد ناله میکند وقتی گوش را روی قبر گذاشت صدای ناله فرزندش را شنید که امان میخواست، مادر سر را از روی قبر بلندکرد اما گریه کنان و اشک ریزان عرض کرد: یا رسول الله با اینکه خیلی مرا اذیت کرد من او را بخشیدم نکته: این عاقبت نفرین مادر است حال اگر رسول اکرم آن روز به بقیع تشریف نیاورده بودند تا کی بنا بود این جوان با نفرین مادر در قبر بسوزد پس نفرین مادر گیرا است و رد نمی‌شود. 

مشــــــروح خطبـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه دوم:

درابتدای خطبه دوم هم خدم را وشما نمازگزاران عزیز را توصیه میکنم به تقوای الهی …………….

مقام معظم رهبری در هفته گذشته چند توصیه داشتند که به یک  مورد که دوری از اسراف بود جمعه گذشته صحبت کردم اما یکی از دیگر توصیه ها که بسیام مهم و اساسی است مسئله حمایت از دولت است  که این موضوع ، برای برخی به‌ویژه در فضای مجازی پرسش‌برانگیز بوده است. مطرح میکنند که علیرغم تصمیمات دولت مانند مصوبه بنزینی، روند کاهشی ارزش پول ملی، تورم و گرانی و سختی معیشت مردم، این سوال را ایجاد کرده که چرا دوباره سخن از حمایت از دولت به میان آمده است؟ آیا این به معنای آن است که باید بر این مشکلات چشم فروبست و دم نزد؟ یا در این میان منطق دیگری وجود دارد؟

به چند نکته در  این زمینه اشاره میکنم:

نکته اول: مقام معظم رهبری در جایگاه مرجعیّت شیعه و با تجربه‌ی نزدیک به ۳۶ سال رهبری، ۸ سال رئیس‌جمهوری، نمایندگی مجلس و دیگر مسئولیّت‌های انقلابی و اجرایی و نظامی، بدون تردید، دیدبان اصلی اداره‌ی کشور و مُشرف‌ترین فرد به وضعیّت عملکرد دولت‌ها و مسئولان کشورند؛ لذا اگر از عملکرد و شخصیّت مسئولی تقدیر میکنند و درباره‌ی عملکردی تذکّر میدهند و یا نسبت به مشکلات هشدار میدهند، این ابراز نظر دارای یک عقبه‌ی کارشناسی، تجربی و با اِشراف قطعی است

نکته دوم: سیره همیشگی رهبر معظم انقلاب دفاع از دولت‌های مختلف برآمده از رای مردم در ۳6سال گذشته بوده است هرچند عملکرد برخی از این دولت‌ها عملا برخلاف سیاست‌های اعلامی و اعمالی نظام و رهبری بوده است.

نکته سوم: تأکید ایشان بر حمایت از دولت، برای جلوگیری از تضعیف قوه مجریه است؛ و هرگز به معنای تعطیلی نقد، مطالبه‌گری نیست ، به معنای عدم نظارت سایر قوا و دستگاه‌ها نیست. حمایت از دولت به معنای نادیده گرفتن ضعف‌ها و نقص‌های آن نیست. هیچ دولتی بدون ضعف ونقص نبوده ونیست ونخواهدبود؛لذابیان دلسوزانه و صحیح ضعف‌ها همراه با ارائه‌ی راه‌حل‌های منطقی و عملی در واقع نوعی کمک و حمایت از دولت است.

نکته چهارم: مسیر اداره کشور تنها با همکاری، همدلی، ثبات و ذیل اصل “اتحاد مقدس” ادامه پیدا میکند؛ و اگر نقدی هست (که هست) باید در یک چهارچوب منطقی و اصلاح‌گرانه بیان شود. کشور در شرایطی بسیار حساس و تاریخی «جنگ احزاب» قرار دارد. دشمنان این کشور و مردم و انقلاب، دست به دستِ هم داده و عزم خود را جزم کرده‌اند تا ملت مستقل و مقتدر ایران را به زانوی تسلیم درآورند. در این شرایط«حفظ اتحاد و انسجام کشور»، حمایت از دولت یکی از مصادیق و راهکارهای عمل به این تکلیف است. البته که دولت و دولتمردان هم باید به تکلیف خود در پیشبرد صحیح و درست امور کشور عمل کنند؛

نکته پنجم : روز گذشته مقام معظم رهبری در دیدار مداحان به ابزار مختلف دشمن اشاره کردند که باید آنها را بشناسیم: این ابزارها عباتند از ، ترساندن، هراس‌افکنی، یأس افکنی و اختلاف افکنی که برای آن هم برنامه ریزی دقیقی دارند خب ما باید چه کنیم اینکه ما هم اگر به دنبال نقاط ضعف باشیم که در واقع در همان مسیر دشمن قدم برمیداریم باید با این سه ابزار دشمن مبارزه کرد اما چگونه ؟

معظم له دو فرمان مهم دادند:

فرمان اول:در میدان تبلیغات و شبهات آرایش جنگی در مقابل دشمن بگیرید. نمازگزاران عزیز!امروز جمهوری اسلامی ایران در حال یک نبرد تمام‌عیار و «جنگ ترکیبی» با دشمن است.لازم است با درک درست شرایط کشور و شناخت اقدامات خصمانه آمریکا و رژیم کودک‌کش صهیونیستی، و فراهم کردن الزامات آرایش جنگی،علاوه بر زندگی عادی که داریم با اقدامات خصمانه آنها مبارزه کرد

فرمان دوم: در شبهه افکنی فقط دفاع نکنید، به نقاط ضعف دشمن هجوم بیاورید.دشمنان با استفاده ازنفوذ رسانه‌ای خود تلاش می‌کنند خود را چنان بزرگ،قوی و قدرتمند نشان دهند تا کسی فکر ایستادگی در برابرشان را نداشته باشد، دشمن ما(درحال حاضر امریکا)هرچند از نقاط قوت خوبی برخوردار است ولی نقاط ضعفی هم دارند که با استفاده صحیح از آنها می توان او را زمین گیر کرد

به چند مورد اشاره کنم:روی آوردن دشمن به جنگ ترکیبی و هماهنگ‌سازی انواع نبرد‌ها و شیوه‌های مقابله نشان میدهد که در سیاستهای گذشته شکست خورده و امروز به جنگ ترکیبی روی آورده ، وضعیت نابسامان داخل امریکا از مشکلات اقتصادی تا مسائل امنیتی و شکاف‌های اجتماعی بخش وسیعی از نقاط ضعف دشمن را آشکار می‌سازد. اینکه در خواست مذاکره میکند سر میز مذاکره مینشیند و در اثنای مذاکره حمله میکند  به اصطلاح از غافلگیری استفاده میکند نشانه ضعف اوست  و دهها مورد دیگر ………….. اما قرآن با صراحت و قاطعیت می‌گوید: «اِنَّ کَیْدَ الشَّیْطانِ کانَ ضَعِیفاً.» دشمنی شیطانها و شیطان صفتها در مقابل اراده‌ی انسانها – اراده‌ای که با هوشیاری و هوشمندی و برنامه‌ریزی همراه است – همواره ضعیف بوده است و خواهد بود. لذا اگر ما درست رصد کنیم و درست عمل کنیم به حول و قوه الهی وفضل الهی دشمنان راشکست خواهیم داد.{تکبیرنمازگزاران}

والســـــــــــــــــــــــــلام وعلیــــــــــــــــــــــکم ورحمه اللــــــه و برکاته

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

-- بارگیری کد امنیتی --