به گزارش دفتر امام جمعه نیم ور نماز با شکوه عید فطر و عید بندگی به امامت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمع محترم نیم ور با حضور گسترده مردم خدا جو در حیاط مسجد امام حسین علیه الســــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلام برگزار شد
مشروح خطبه اول:
بســـــــــــــــــــــــــــــــم اللــــــــــــــه الـــــــــــــــــــــــــرحمن الـــــــــــــــــــــــــرحیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــم
الحمدلله عرفنا من نفسه والحمنا من شکره وفتح لنا من ابواب العلم بربوبیه والصلاه والسلام علی البشیر النذیر والسراج المنیر سید الانبیاء والمرسلین ابی القاسم محمد و علی آله الطیبین الطاهرین المعصومین
اوصیکم عبادالله ونفسی بتقوالله فان خیر الزاد التقوا
علی علیه السلام :کل یوم لایعصی الله فهو یوم عید
ابتدا تبریک ….
اهل تقوا آخرتگرا هستند و لحظهای از مرگ و قیامت و آخرت غفلت ندارند.
امیرالمومنین در حکمت ۳۲۸ از حکم نهج البلاغه فرمودند: «لَوْ رَأَى الْعَبْدُ الْأَجَلَ وَ مَصِیرَهُ، لَأَبْغَضَ الْأَمَلَ وَ غُرُورَه» اگر بنده مدت عمر و گذشتن آن را بنگرد هر آینه آرزو و فریب آن را دشمن میدارد.
حضرت تذکر دادند که عمر کوتاه است نباید فریب دشمن عمر را خورد. توجه دارید چه قدر زود به عید فطررسیدیم چه زود سفره ضیافت الهی که یک ماه پهن بودجمع شد.
دونکته عرض کنم که خالی از فایده نخواهد بود :
نکته اول: نگهداری از دستاوردهای ماه مبارک رمضان
ماه مبارک رمضان دستاوردهای متعددی برای ما داشت،روزه داری و تلاوت قرآن ، و دعا و مناجات و احیای لیالی قدری که به روح و روان ، و دل و جان ما صفا و معنویت خاصی داد، ما را در مسیر تکامل و رشد انسانی قرار داد.
نکته ای حائز اهمیت این است که انسان بایستی سعی کنیم این دستاوردهای معنوی را در طول یازده ماه دیگر تا ماه رمضان دیگر، حفظ کنیم.امام باقر علیه السلام فرمودند:« الابقاء علی العمل اشد من العمل ، نگهداری و مداومت برکاری از اصل آن کار سخت تراست »(الکافی ، ج2 ، ص 296 )
نکته دوم: مداومت بر عادات و برنامه های خوب این ماه شریف
درطول ماه مبارک رمضان ، انسان با برنامه های خوب و پسندیده ای ، خو می گیرد و عادت می کند مانند : تلاوت و انس بیشتر با قرآن کریم ، خود کنترلی و مخالفت با هواهای نفسانی ، ارتباط بیشتر با دعا و مناجات با خدا ، سحرخیزی و نمازهای اول وقت ، تمرین خود سازی و معنویت گرایی ، تمرین نه گفتن به آنچه خدا از آن نهی کرده ، و… .
شایسته است که انسان بعد از ماه مبارک رمضان نیز این برنامه های خوب و خداپسندانه را ادامه دهد و مداومت برآن کارهای خوب داشته باشد ، هرچند کم باشد ؛ زیرا طبق فرمایش امیرمومنان علی علیه السلام ، اندکی که دایمی باشد بهترست از بسیاری که بریده شود و مقطعی باشد « قلیل یدوم خیر من کثیر منقطع »(غررالحکم ، ص498 ).
مثلا تلاوت قرآن در هرشبانه روز در منزل صورت بگیرد هرچند تعداد آیات و صفحاتی که خوانده می شود کم باشد ، دعا و مناجات باخدا باشد هرچند در حد چند کلمه ، و… .
بنابراین ، بعد از ماه مبارک رمضان ، اولا حفظ دستاوردهای معنوی ثانیا عادات و برنامه های خوبی که در ماه رمضان با آن انس گرفته بود هرچند اندک انجام بدهیم
مشروح خطبه دوم
اللهم صل علی نبیک ورسولک و صلّ على علىّ امیرالمؤمنین و وصل علی الصدیقه الطاهره فاطمه سیّده نساءالعالمین و صلّ على الحسن و الحسین سیّدى شباب اهل الجنّه و صل على علىّبنالحسین و محمّدبنعلىّ و جعفربنمحمّد و موسىبنجعفر و علىّبنموسى و محمّدبنعلىّ و علىّبنمحمّد و الحسنبنعلىّ و الخلف القائم المهدىّ حججک على عبادک و امنائک فى بلادک
توصیه به تقوا
روز طبیعت و روز کودک را داریم اشاره ای داشته باشم:
یکی از بایستههای زندگی اجتماعی،ودغدغه های والدین تربیت فرزندان است
پیش از آن که سقراط را محاکمه کنند، از وی پرسیدند: بزرگترین آرزویی که در دل داری، چیست؟ پاسخ داد: «بزرگترین آرزوی من، ایناست که به بالاترین مقام آتن صعود کنم و با صدای بلند به مردم بگویم:ای دوستان! چرا با این حرص و ولع، بهترین و عزیزترین سالهای زندگی خود را به جمعآوری ثروت و سیم و طلا میگذرانید؛ در حالی که آنگونه که باید و شاید، در تعلیم و تربیت اطفالتان که مجبور خواهید شد ثروت خود را برای آنها باقی بگذارید، همت نمیگمارید؟
یکی از محورهای اساسی در تربیت فرزند، توجه به ادای تکالیف الهی و عبادی است.
فطرت کودک بر اساس خداپرستی است پرورش این امر بر عهده والدین است و اگر آنها در این امر مسامحه نمایند سرشت پاک فرزندانشان را آلوده و منحرف میکنند.
اگرفردی در کودکی با خضوع و خشوع در برابر خداوند آشنا شود و حلاوت و شیرینی عبادت را بچشد، در جوانی جذب دیگر مکاتب نمیشود؛ خداوند میفرماید: «وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاهِ وَ اصْطَبِرْ عَلَیْها »خانواده خود را به نماز فرمان ده و بر انجام دادن آن شکیبا باش».
در روایتی میخوانیم: وقتی که این آیه نازل شد، پیامبر(ص) هر روز وقت نماز درِ خانه امیرمؤمنان و فاطمهزهرا و امام حسن و امام حسین: میایستاد و پس از سلام میفرمود: «الصَّلَاهَ الصَّلَاهَ یَرْحَمُکُمُ اللَّهُ» پیامبر(صلی الله علیه و آله) تا زمانی که در قید حیات بودند، این عمل را انجام میدادند.
این نکته امروز در خطبه های نماز عید فطر عرض کردم بدین جهت که هشداری باشد برایحضوربیشتر شما در مساجد ، هم خودتان شرکت کنید وهم فرزندانتان را با مساجد آشنا کنید ………………
والســـــــــــــــــــــــــلام وعلیــــــــــــــــــــــکم ورحمه اللــــــه و برکاته