به گزارش دفتر امام جمعه باقرشهر نماز باشکوه جمعه دوم مهر ماه 1400 مصادف با هفدهم صفر الخیر 1443 ،به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم باقر شهر وکهریزک در مصلی باقرشهر وباحضوراقشار مختلف مردم برگزار شد.
عناویـــــن خطبـــــــــــه اول:
۱. اگر مطلبی ولو غلط در میان افراد زیاد تکرار بشود، به مرور زمان برای ما درست و بدیهی جلوه میکند.
۲ . عیسی به دین خود موسی به دین خود یعنی چه ؟؟
۳. امام حسین (ع)همرنگ جماعت شدن را عامل رسوایی میدانست.
عناویـــــن خطبــــــــــه دوم:
۱. اگر یک حقیقتی بارها تکرار نشود و با جزئیات و خصوصیات ذکر نشود، گمان تحریف این حقیقت بهمرور وجود دارد
۲. سازمان همکارىهاى شانگهاى نقش بسیار مهمى در مناسبات تجارى و امنیتى جهان دارد.
۳. با سخنرانی رئیس جموهر در سازمان ملل،دوباره صدای انقلاب از تریبون سازمان ملل شنیده شد.
مشــــــروح خطبــــــه اول:
اعوذ باللـــــــه مـن الشیــــطان الرجیــــــم بســــــــم الله الـــــرحمـــــــــن الرحیـــــــــــــم
عبادالله اوصِیکُمْ و نفسی بِتَقْوَى اللَّهِ. بندگان خدا شما را و خودم را سفارش می کنم به تقوای الهی،
هفته گذشته گفتیم اگر بنا باشد در جامعه ای کار قبیح و منکر تبدیل به کار خوب و معروف بشود، نیاز به یک استر اتژی و برنامه ریزی حساب شده و دقیق هست گفتیم شیاطین عالم ترفندهایی دارندکه به واسطه آنها ما را به سمت بدیها امر میکنند و از خوبیها بازمیدارندچیست؟یک مورد را عرض کردم که تفکر غالب بود
اما ترفند دوم تکرار است.
یکی دیگر از ترفندها این است: اگر مطلبی ولو غلط در میان افراد زیاد تکرار بشود، به مرور زمان همان حرفی که روز اول اگر من و شما میشنیدیم آن را غلط می پنداشتیم، برای ما درست و بدیهی جلوه میکند. به عنوان مثال میتوان به برخی از ضرب المثلهای رایج اشاره کرد که گاهی حتی به صورت یک استدلال درمی آید؛ یعنی شما می بینی دو نفر با هم بحث میکنند و برای متقاعد کردن هم از همین ضرب المثلها استفاده می کنند و اصلا فکرنمی کنند غلط است یا درست؟ از کجا آمده؟ ریشه اش کجاست؟! هیچ بعید نیست که بذر بسیاری از این ضرب المثلها را دشمنان، سالها قبل در ادبیات ما کاشته باشند تا در آینده محصولش را برداشت کنند.
به عنوان نمونه، در کتاب خاطرات مستر همفر جاسوس انگلیسی به رواج برخی ضرب المثلها در ایران توسط وی اشاره شده است. او متوجه شد که گسترش فساد و فحشا در میان مسلمانها با یک سد محکم به نام امربه معروف و نهی ازمنکر رو به رو است و با وجود این مانع، نمیشود اقدامی در جهت ترویج بی بندوباری و… انجام داد؛ چراکه مسلمانان در پرتو این واجب الهی، خود را مسئول اعمال دیگران میدانند و در مقابل انحرافات، به یکدیگر تذکر میدهند. در کتاب،عینا دو مورد را اسم میبرد: »عیسی به دین خود موسی به دین خود« و»هر کس را در گور خودش میخوابانند.«
کتاب خاطرات مستر همفر از نظر سند قوی نیست و بعضی محققین ایراداتی را به آن وارد کرده اند، اما چنین اقداماتی از سوی استعمار گران و بدخواهان غیر قابل انکار است و امروزه وقتی کسی را نهی ازمنکر میکنید، پاسخ میدهد: »به شما مربوط نیست! عیسی به دین خود موسی به دین خود. شما فضولی نکن! من را که در گور شما نمیگذارند!«
مگر انبیاء الهی هر کدام مکمل یکدیگر نبودند؟! تازه ما که همه مسلمانیم. عیسی و موسی را چرا وسط میکشیم؟! درست است که هرکدام از ما را در گور خود میگذارند؛ اما در همان گور، نسبت به دیگران هم بازخواست میکنند. از پدر و مادر به خاطر کوتاهی هایی که در تربیت فرزندشان کرده اند سؤال میشود، از تبعیض هایی که بین فرزندان در محبت کردن و تقسیم مال گذاشتند که زمینه ساز اختلافات شد. از همه اینها بازخواست میشود. از فرزندان هم به خاطر اینکه درست وقتی مادر پیرشان به آنها احتیاج داشت او را روانه خانه سالمندان کردند مؤاخذه میکنند. از آن برادری که چندین سال از خواهرش خبر نداشت و قطع رحم کرده بود سؤال میشود: آیا هیچ خبر داشتی آن وقتی که پولت را در فلان خیریه هزینه میکردی خواهرت در خرج جهیزیه دختر ش مانده بود و به هر کسی رو میزد؟ بله! درست است. هر کسی را در گور خودش میخوابانند، اما در همان گور او را درباره وظایفش نسبت به سایر مسلمانان بازخواست میکنند.
یامثلا »خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو« الان ما در مجلسی نشسته ایم که صاحب آن یعنی اباعبدالله الحسین (ع) مثال نقض این ضرب المثل است. حضرت همرنگ جماعت شدن را عامل رسوایی میدانست و هرگز همرنگ جماعت نشد بلکه بدرنگ جماعت شد . قرآن کریم میفرماید: «صِبْغَهَ اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَهً»(بقره /138)
رنگ خدا را که اسلام است، انتخاب کنید و چه کسی رنگش نیکوتر از رنگ خداست؟ حسین (ع)رنگ خدا داشت، نه رنگ خلق خدا.همرنگ شدن با جماعتى که اکثر آنها دچار انحرافند، خود مایهى رسوایى و خوارى در قیامت است.
مشــــــروح خطبــــــه دوم:
ابتدا خودم را وشما عزیزان نماز گزار را در ابتدای خطبه دوم هم توصیه میکنم به تقوای الهی
در ادامه خطبه دوم به چند مطلب اشاره میکنم:
در ایام هفته دفاع مقدس هستیم هفته گذشته هم اشاره ای داشتم
گفتیم:ما هر چه از لحاظ زمان از دفاع مقدس دور میشویم، باید از لحاظ معرفت بهدفاع مقدّس نزدیکتر شویم. این دوران را خوب بشناسیم واز این مکتب متعالی درسهای بزرگی بگیریم. چرا که جبهه باطل هرجایی که توان خود را در برابر جبهه حق ناکام ببیند، دست بهتحریف میزند.یکی از آنها دفاع مقدس است که مورد تحریف قرار میگیرد.که به یک مورد اشاره کردم وآن ریشه ها ودلائل جنگ بود
دوم : اتهام دیگری که مطرح می کنند این است که نظام مردم را برای حضور در جبهه ها اجبار می کرده است و حتی می گویند نظام بچه ها را مجبور به حضور در جنگ می کرده است در حالی که جزئیات حضور داوطلبانه رزمندگان در دفاع مقدس امر روشنی است.
سخنان مادران شهدا گواه بر این است که حضور رزمندگان نه از روی اجبار بلکه بر اساس اعتقادات بوده است و نگاه به این امر نگاه به امری واجب و الهی بوده است؛ مادران شهدا همواره در مصاحبه ها می گفتند که اگر رهبر بخواهد حاضر هستند همه فرزندانشان را در این را بدهند.قضیه مادر 6 شهید که عکس به امام نشان داد
در باب دفاع مقدس کوتاهی کردهایم، کارهای بسیار خوب و کارهای بسیار باارزشی انجام گرفته، اما در عین حال کم است؛ چون تحریف در کمین است، دست تحریف، این بخش پردرخشش تاریخ ما را ممکن است مخدوش کند.
از مهمترین راهبردهای مقابله، جهاد برای تبیین حقایق در موارد یادشده و گفتمانسازی برای آنها در جامعه است: باید آنچه را حقیقت است، بارها و بارها و هزاران بار بگوییم اگر یک حقیقتی بارها تکرار نشود و با جزئیات و خصوصیات ذکر نشود، گمان تحریف این حقیقت بهمرور وجود دارد عرصه، عرصه جنگ ارادههاست. وقتی جریان تحریف شکست خورد و اراده ملت ایران همچنان قوی و مستحکم باقی می ماند، قطعاً بر اراده دشمن فائق میآید و پیروز خواهد شد.
عضویت ایران در شانگهاى؛ فصلى نوین در ائتلافسازى راهبردى
هفته گذشته ریاست محترم جمهور در شهر دوشنبه و در اجلاس سازمان شانگهاى شرکت کرد. اتفاق مهم در این اجلاس موافقت اعضا با عضویت ایران در این سازمان مهم منطقهاى بود.
سازمان همکارىهاى شانگهاى یکى از بزرگترین، مهمترین، وسیعترین و ثروتمندترین سازمانهاى منطقهاى جهان مىباشد و نقش بسیار مهمى در مناسبات تجارى و امنیتى جهان دارد.
9 کشور عضو این سازمان در حدود 3 میلیارد و 363میلیون نفر جمعیت دارند که در حدود 43درصد جمعیت جهان را دارا مىباشند باورداشته باشیم در دنیا 195 کشور وجود دارد و آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان فقط 4 کشور هستند
حضور ایران در این سازمان و این عضویت مىتواند فواید بسیار مهمى براى کشورمان درپى داشته باشدکه به چند مورد اشاره میکنم:
یک. حضور دائمى و برافراشته شدن پرچم کشورمان بر فراز یکى دیگر از سازمانهاى مهم بینالمللى موفقیت و سربلندى دیگرى براى ایران و ایرانى که با تدبیر دولت سیزدهم از قوه به فعل تبدیل شد.
دو. تأثیرگزارى بیش از پیش ایران در معادلات امنیتى و اقتصادى منطقه
سه. افزایش قدرت مانور سیاسى، امنیتى و اقتصادى ایران در برابر غرب علىالخصوص در برابر آمریکا
چهار. کاهش فشارهاى اقتصادى غرب و غلبه بر تحریمهاى آمریکا که چند سالیست علیه کشورمان اعمال شده است
پنج. ورود به بخشى از بازارهاى مهم جهان و انجام مبادلات تجارى متقابل با آنها
شش. امکان فروش و صادرات کالاهاى تولیدى ایران به بیش از 3 میلیارد نفر از جمعیت جهان
هفت. همکارىهاى بانکى، یکى دیگر از دستاورد مهم عضویت دائمى کشور ایران در این سازمان و حضور در شوراى مشترک بانکى بین کشورهاى عضو مىباشد که هدف شوراى مشترک بانکى، تسهیل در فراهم نمودن سرمایه مورد نیاز براى اجراى پروژههاى مشترک سازمان است.
آغاز سال تحصیلی که تبریک عرض میکنم به مجموعه آموزش وپرورش معلمین ودبیران و دانش آموزان عزیز.البته لازم هست اشاره ای کنم با توجه به مهاجرت تعداد زیادی از مهاجرین غیرایرانی به منطقه و هم وطنان از شهرهای مجاور من جمله تهران شایسته است مسئولین شهرستانی، استانی و کشوری به کمبود فضاهای آموزشی در منطقه عنایت ویژه ای داشته باشند.
اشاره ای به اولین سخنرانی ریاست محترم جمهور در سازمان ملل که به صورت مجازی صورت گرفت
نطق ، رئیسجمهور کشورمان برای اجلاس سالانه سازمان ملل متحد را میتوان در سه ویژگی خلاصه کرد: توصیف ملت ایران، اعتراض به ظلم حداکثری امریکا به ملت ایران و ملتهای منطقه، پیشنهادات و راهحلهای ایران برای مشکلات کشورهای منطقه و جهان.
که این سخنرانی بازتابهای رسانهای و سیاسی زیادی داشت. رئیسجمهور در ۱۵دقیقه به تشریح خطوط کلی جمهوری اسلامی در حوزه سیاست خارجی پرداخت و از شروع دوران تازه و جدید سخن گفت. محورهای عمده سخنرانی رئیسجمهور شامل تاکید بر عقلانیت، عدالت و آزادی در عرصه سیاست خارجی، واکنش تند به اقدامات آمریکا، اعلام آمادگی برای شروع مجدد مذاکره در صورت رفع تحریمها، انتقاد از نظامیگری ایالات متحده و تبعات آن، اهتمام ایران به حفظ ثبات و تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه، موضوع تحریمها و… بود
چارچوبهای سیاست خارجی ما تبیین شد. یکی از آن موضوعات به بحث برجام و آمریکا برمیگردد. فشار حداکثری که در دولت قبلی ایالات متحده از سوی ترامپ شروع شد، در دولت بایدن هم به نوعی دیگر همان شیوهها اعمال میشود. سخنان رئیسجمهور در نطق سازمان ملل خلاصه همین سیاستی است که جمهوری اسلامی مذاکراتی را دنبال میکند که فواید مشخص داشتهباشد و تحت فشار و تحمیل هیچ کشوری صورت نگیرد.{تکبیرنمازگزاران}
دوباره صدای انقلاب از تریبون سازمان ملل شنیده شدبا اقتدار نام حاج قاسم را به عنوان رکن امنیت و ثبات منطقه مطرح میشود که از این جهت از ریاست محترم جمهور تشکر میکنیم
این سخنان همان بود که از یک رییس دولت انقلابی انتظار می رود. سخنانی که آئینه آرمانها و ارز شهای بزرگترین انقلاب معاصر و انقلابی ترین ملت جهان بود. سخنانی بدون تردید و انفعال و برخوردار ازیک پشتوانه عمیق دینی و انقلابی که به گفته روزنامه “واشینگتن پست ” نشان دهنده هویت جمهوری اسلامی و جایگاهی است که ایران برای خود درجهان نائل است.
اشاره ای هم به اربعین داشته باشیم:
هزاران هزار انسان در جنگ جهانی اول کشته شدند و هیچ اثری از آنها برجای نمانده ولی در سال 61 هجری قمری در نقطه ای به نام کربلا امام حسین (ع) به همراه 72 تن از یاران باوفایشان توسط جبهه کفر به شهادت می رسند و این چنین نامشان در تاریخ می ماند…در آن سال ها بنی امیه برای پاک کردن این ننگ از چهره خود تلاش های زیادی کرد. تلاش برای تحریف تاریخ و وارونه جلوه دادن قیامی که با هدف اقامه عدل در برابر باطل و ادامه راه حضرت محمد (ص) صورت گرفته بود. تمام دستگاه ها، منبرها، کتاب ها و کلیه ابزار تبلیغی آن سال ها در اختیار حکومت بود تا این ماجرا وارونه جلوه داده شود. ولی چه عاملی باعث ماندگاری نام حسین (ع) شد. بی شک روشنگری های امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در کنار خون های پاک ریخته شده در کربلا بعد سنگین این وزنه می باشد.دیگر ائمه (ع) هم البته نقش هوشیارانه و همراه با تدبیر در این موضوع داشتند.
درسی که اربعین به ما داد این است که باید برای همیشه یاد و خاطره شهدا را گرامی داشت. این درس امروز برای کشور ما مشخصا بسیار معنا دار است. در شرایطی که دشمن تمام توان خود را به کار گرفته تا در برابر شهدای بزرگ ما ایستادگی کند باید با آگاهی و تاسی از مکتب اربعین در مقابل این طوفان بایستیم و فرهنگ خود را که همان آزادگی است به دنیا معرفی کنیم.
از امام زمان (ع) به عنوان بزرگترین سوگوار در این روزها چنین نقل شده که به امام حسین (ع) عرض میکنند: “اگر اشک چشم تمام شود، برایت خون میگریم
در زیارت ناحیه مقدّسه : لأَندُبَنَّکَ صَباحا و مَساءً و لأَبکِیَنَّ عَلَیکَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَما ؛
امام مهدى علیه السلام در زیارت ناحیه مقدّسه :هر صبح و شام بر تو گریه و شیون مى کنم و در مصیبت تو به جاى اشک ، خون مى گریم .
{والســــــــــــــــــــــــــــــلام علیکـــــــــــــــــــــــــــــم ورحمه اللـــــــــــــــــــــــــه وبـــــــرکاته}