به گزارش دفتر امام جمعه حسن آباد نمازباشکوه جمعه ،درسومین جمعه ماه مبارک رمضان مصادف با شهادت جانسوزحضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویه وباحضورگسترده اقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی شهربرگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- چراقاطبه مردم ازحضرت امیرفاصله گرفتند وبیعت راشکستند؟
2- مردم سه قسمند:عالم رباني ومتعلم على سبيل نجاة وهمج رعاع!
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1- وظیفه مهم نظارت و برخورد بامتخلف ازجمله وظایف اصلی قوه قضاییه است.
2- منظور ومراد ازآتش به اختیار چیست؟
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
سالروزشهادت حضرت امیر علیه السلام است ومتعلق به حضرت لذا امروز پیرامون این سؤال که چرا بااینکه حکومت حضرت امیر بهترین حکومت بود قاطبه مردم ازحضرت فاصله گرفتند وعلی رغم اینکه بیعت کرده بودند بیعت وعهدوپیمانها را شکستند؟؟حتی کاربه جایی رسید که حضرت فرمودند:«اریداداوی بکم وانتم دائی»میخواهم بوسیله شمادرمان کنم اما درد من شماهستید.!!!
درجواب باید عرض کنم که دو چیز باعث شد مردم فاصله بگیرند.
1-تفاوت نگاهها :
هدفها وانگیزه هامتفاوت بود کسانی که شمشیر میزدندبعضاًبه خاطر احیاءارزشها شمشیرنمیزدن دنبال مقام ،مسؤلیت ومال دنیا بودند لذا حضرت فرمودند«لیس امری وامرکم واحد انی ارید کم لله وانتم تریدوننی لانفسکم»
لذا وقتی دیدند با اهداف آنها هماهنگ نیست ازحمایت علی (ع)سرباززدندوروز به روز فاصله بیشترشد
2- خیانت خواص وپیروی عوام:
تصمیمهای حضرت گاه با مخالفت فردی مواجه میشد که جمع زیادی با آن شخص بودند درنهج البلاغه کلمات قصار شماره 147 از کمیل آمده که حضرت دسj مرا گرفتند وبه قبرستان کوفه بردند نفس عمیقی کشیدند وفرمودند:«يا كميل إن هذه القلوب أوعية فخيرها أوعاها إحفظ عني ما أقول لك، ألناس ثلاثة: عالم رباني ومتعلم على سبيل نجاة وهمج رعاع، أتباع كل ناعق »چیزی که برای حضرت درد آور است این است که بخش عظیمی ازمردم درگروه سوم جای دارند نه اهل تشخیص بودند ونه درراتشخیص قدم برمیداشتند.
ومیبینیم منجر به سکوت میشود که حضرت میفرمایند صبری که درواقع«صبرت فالعین قذی وفی الحلق شجی»
امیرالمؤمنین وضعیت آن عصررا اینگونه ترسیم میکنند: فَمُنِىَ النَّاسُ لَعَمْرُ اللّهِ بِخَبْط وَ شِماس ، وَ تَلَوُّن وَ اعْتِراض . فَصَبَرْتُ عَلى طُولِ الْمُدَّةِ، وَ شِدَّةِ الْمِحْنَةِ. به خدا قسم امت در زمان اودچاراشتباه و ناآرامى،و تلوّن مزاج و انحراف از راه خدا شدند. آن مدت طولانى را نيز صبر كردم، و بار سنگين هر بلايى را به دوش كشيدم.
أَفْلَحَ مَنْ نَهَضَ بِجَنَاحٍ أَوِ اسْتَسْلَمَ فَأَرَاحَ مَاءٌ پيروز آن كس كه به پشتيباني ياران بپا خيزد و گر نه آرام گيرد و راحت گذارد،درواقع حضرت بااین جمله میفرمایند برای گرفتن حق شرایطی هست که اگرباشد من مضایقه نمیکنم اما شرایط موجود نیست عقل،منطق وشرع میگوید دراین وضعیت قیام کردن نه تنها موجب پیشرفت نیست بلکه باعث شکاف ،اختلاف وهدر دادن نیروهاست!!
فَإِنْ أَقُلْ يَقُولُوا حَرَصَ عَلَى الْمُلْكِ وَ إِنْ أَسْكُتْ يَقُولُوا جَزِعَ مِنَ الْمَوْتِ عده ای بهانه جوهستند ایرادهای ضدو نقیض میگیرند حسود وناآگاه هستند دست به هرکاری بزنی ایرادمیگیرنداگر از خلافت سخن گويم، شيفته آنم خوانند و اگر دم فرو بندم، هراس از مرگ را به من بندند.
اما اگر سکوت میکنم به خاطر آن است که من اسراری دردرون خو دم دارم که اگراظهارکنم همچون طنابها درچاههای عمیق به لرزه درمیآیید
هَيْهَاتَ بَعْدَ اللَّتَيَّا وَ الَّتِي وَ اللَّهِ لَابْنُ أَبِي طَالِبٍ آنَسُ بِالْمَوْتِ مِنَ الطِّفْلِ بِثَدْيِ أُمِّهِ بَلِ انْدَمَجْتُ عَلَى مَكْنُونِ عِلْمٍ لَوْ بُحْتُ بِهِ لَاضْطَرَبْتُمْ اضْطِرَابَ الْأَرْشِيَةِ فِي الطَّوِيِّ الْبَعِيدَةِ
دريغا چه دور است اين نسبت، پس از آن همه جبهه و جهاد به خدا سوگند، فرزند ابو طالب با مرگ مأنوستر از كودك به سينه مادر است. نه، چنين نيست. سكوت من از دانشي است كه اگر آن را آشكار سازم، پريشان و بيتاب شويد همان گونه كه ريسمان در چاه عميق به شدّت لرزد و تعادل از كف دهد.
«فوالله لاابالی دخلت الی الموت او اخرج الموت الی »من ازمرگ باکی ندارم چه من به سوی مرگ بروم یا مرگ به سراغ من بیاید این است که میبینیم حضرت وقتی مورد ضربت ابن ملجم مرادی قرار گرفتند درسحر نوزدهم ماه رمضان فرمودند:«بسم الله وعلی مله رسول الله فزت ورب الکعبه»به خدای کعبه رستگار شدم.
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
خودم و همه عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم.
مناسبتها:
شب بیست وسوم یکی ازلیالی قدر
ليالى قدر فرصتى طلايى و بىنظيروسرنوشت ساز است که دراین لحظه ها وفرصتها میشود انسان با خدآنگونه که میخواهد باخد سخن بگوید وره چندین ساله را یکشبه طی کند
تشکر میکنم ازحضور شما درمراسم لیالی قدر گذشته ان شاءالله درشب بیست وسوم هم درمحافل ومراسم حضور پررنگ یداشته باشید.
آغاز هفته قوه قضاييه 1 تا 7 تير
مسئولیت قضیه قضا از خیلی از مسئولیت ها بالاترومهم است برای این كه قاضیان متصدی اموری هستند كه جان مردم ، مال مردم ، نوامیس مردم در گرو كارهای آنها و قضاوت آنهاست
قوه قضائیه یکی از اساسی ترین قوای سه گانه است که در مدیریت هرحکومتی جایگاه ویژه ای دارد و به خصوص در نظام اسلامی به دلیل خصیصه های خود نقش موثرتری ایفا می نماید.
به طوری که با ملاحظه سیره بزرگان دین مانند دوران حکومت حضرت علی (ع) ملاحظه می شود که بحث عدالت یکی از ارکان اصلی حکومت به شمار می رود .وظیفه مهم نظارت و برخورد بامتخلف ازجمله وظایف اصلی قوه قضاییه شناخته می شودکه این روزها توجه جدی تر به این مسائل جزء اصول و برنامه های جدی این ارگان محسوب می شود.
جمعه آینده روز جهانی قدس
فلسطين و قدس شريف مسأله اول جهان اسلام و قدرت بسيجكنندگى امت اسلام عليه جبهه كفر و شرك و الحاداست روزقدس براى اعلام حمايت از فلسطين است و مىتواند بهعنوان روز وحدتبخش جهت همگرايى تمام مسلمانان جهان در برابر توطئههاى بيگانگان بهكار بيايد و ملل مسلمان را باهم متحد
محورهاى فرمايشات رهبرى معظم انقلاب(مدظله) در جمع كارگزاران نظام و دانشجويان و شعراى متعهد و انقلابى
بيانات رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجويان در ماه مبارك رمضان و نكات بسيار مهمى كه در اين ديدار بيان شد، توجههاى بسيارى را به خود جلب كرد. در اين ميان آنچه رهبرى معظم در مورد مقوله «آتشبهاختیار» بيان كردند از اهميت ويژهاى برخوردار شد و به نظر مىرسد كه شايسته است اين توصيه و نظر رهبرى معظم انقلاب مورد تحليل ويژه و دقت نظر ويژه نيز قرار گيرد.
بلافاصله پس از بيانات رهبرى در جمع دانشجويان دانشگاهها به مناسبت ماه مبارك رمضان، فضاى مجازى از عبارتى با عنوان «آتشبهاختیار» كه رهبرى در اين ديدار بهكار برده بودند، پر شد. اين مباحث به ديگر رسانهها و فضاهاى بحث در ميان نيروهاى سياسى جامعه نيز كشيده شد. وهرکس به نوعی این سخن مقام معظم رهبری را تحلیل وتفسیرکردند.
بهطور مسلم آنچه رهبرى در باب آتشبهاختیار فرمودند، نقدى و گلايه و اشكالى به نهادها و مراكزى است كه موظف به سياستگذارى و تبيين حمايت از گفتمان انقلاب اسلامى و غلبه دادن به آن هستند،اين بيان رهبرى كه اختلال يا تعطيلى در اين مراكز ديده مىشود؛ مسلم نقدى جدى به آنهاست اما بايد توجه داشت كه وقتى رهبرى فرمودند اختلال يا تعطيلى آنها باعث نمىشود شما وظايف خود در تبيين و غلبه دادن به گفتمان انقلاب اسلامى را رها كنيد
به عبارت ساده،اینکه: نبايد به بهانهى اينكه فلان نهاد يا وزارتخانه مشكل دارد و حرفها و جهتگيرىهايش مطابق انقلاب اسلامى نيست، دست روى دست بگذاريم و منفعل شويم بلكه تا زمانى كه آن وزارتخانه يا نهاد يا مركز اصلاح شود، بايد بهصورت خودجوش در تبيين گفتمان انقلاب اسلامى بكوشيم. پس اين به معنى قطع اميد و دست شستن از وظايف نهادها و ستادها و مركزيتها نيست، آنها هم موظف به اصلاح خود هستند و بايد هرچه سريعتر از حالت اختلال و يا تعطيلى در آن مورد خاص خارج شوند و وظيفهى خود را انجام دهند.{تکبیرنمازگزاران}
يعنى منظور اين است كه دفاع از فرهنگ انقلاب اسلامى و تبيين گفتمان انقلاب اسلامى بهصورت خودجوش و توسط خود مردم صورت گيرد. اين فعاليتهاى خودجوش مردمى و اين حركتهاى مؤمنانه جوانان نشان از آن دارد كه روح و فكر انقلابى در بدنهى مردمى وجود دارد و اين بايد تقويت و بهكار گرفته شود.
نكتهى مهمى كه بايد به آن توجه كرد اين است كه «آتشبهاختیار» بودن در اين شرايط به معنى تجويز بىنظمى و هرج و مرج و خودسرى و كار ضد نهادى و ضد ستادى و يا حركتهاى تخريبى و مانند آن نيست. اصولا اين دستور كه رهبرى مىفرمايند در مواردى كه ستاد مختل يا تعطيل است، معطل نشويد و بىعمل نمانيد و اينرا بهانهى منفعل شدن قرار ندهيد؛ نمىتوان از آن فهميد كه تخريب كارهاى ستادى و يا رفتارهاى ضد نهادهاى رسمى در اينجا مثلا دولت يا وزارتخانهها و يا تلاش براى تخريب آنها دستور داده شده است. به همان تمثيل كه رهبرى كردند توجه كنيد: در حركت نظامى اگر بىسيمها مختل شد و يا مركزيت به حالت تعطيل درآمد، از افسران خواسته مىشود كه بهصورت آتشبهاختیار؛ درايت و درك ميدانى خود را براى انجام فعاليت و وظيفهشان بهكار گيرند.
{والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمۀ اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته}