به گزارش دفترامام جمعه حسن آبادنماز باشکوه وباصلابت جمعه دراولین روز ازدهه مبارکه فجر 97به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری “امام جمعه محترم حسن آباد”وباحضور پرشور نمازگزاران در مصلی امام خمینی حسن آبادبرگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- گناه، سه مرحله دارد: اول صدور گناه است مرحله دوم اثر گناه و مرحله سوم، شرم نسبت به گناه!
2- سؤال اينجاست که اگر بخواهيم اثر گناه را از بين ببريم بايد چه کنيم؟!
3- یکی از اموری که سبب می شود گناهان محو شود، استغفار از گناه است.
4- یکی دیگرازعواملی که اثر گناه را از بين مي برد درود فرستادن بر پيامبر(ص) و آل اوست.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1- انسان گناهکار که توبه مي کندبه چنان لطافتي مي رسد که وقتي ياد گناهي که انجام داده مي افتد، از خداوند شرمنده مي شود.
2– ایمان و شجاعت الهى امام(ره)درتصمیم به بازگشت تمامى نقشهها را ناكام ،و پیروزى را محقق كرد.
3– امیداست FATFبه گونه ای درمجمع موردبررسی قرار گیردکه باعث اقتدار،سربلندی،عزت و استقلال بیشتر انقلاب ونظام ومردم گردد.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
اوصيکُم عِبادَالله وَ نَفسي بِتَقوَي الله برادران و خواهران , نمازگزاران محترم را به رعایت تقوی الهی, انجام واجبات و ترک محرمات توصیه میکنم.
موضوع بحث ما پیرامون وصایای پیامبر(ص) به عبدالله ابن مسعودبود گفتیم رسول اکرم (ص) عبدالله ابن مسعود را از گناه و عواقب شوم آن برحذر می دارد
در گناه، سه مرحله داريم. اول صدور گناه است که در اين مرحله گناه واقع مي شود. مرحله دوم اثر گناه و مرحله سوم، شرم نسبت به گناه است. گناه زماني که انجام مي شود يک اثر وضعي دارد. در مورد اثرهاي وضعي گناه در ادعيه ديده ايم. ودرجلسات گذشته هم به محضرشما مواردی را عرضه داشتم.
گناه هانی که باعث مي شود دعا مستجاب نشود يا ظلم زياد شود يا قضاي الهي تغيير پيدا کند. اينها مربوط به اثر وضعي گناه است. وقتي فرد گناه کند و بعدش توبه کند، اثرش باقي است. یعنی اصل گناه از بين مي رود ولي اثر آن باقي است. مثلا اگر کسي شرب خمر کند، يک بار مست مي شود و عربده مي کشد، ولي چهل روز اثر وضعي آن باقي است. ميخ را به ديوار کوبيده اي و دوباره بيرون کشيده اي ولي اثر آن باقي است.لذامطابق آیات قرآن کریم تأثیر گناهان در زندگی انسان، از امور مسلم است و بیشترین آثار وضعی زیانبار گناهان، دامنگیر افرادی میشود که با اختیار و آگاهی مرتکب آن شوند
حال سوال اينجاست که اگر بخواهيم اثر گناه را از بين ببريم بايد چه کنيم؟!
1-عامل اولی که موجب مي شود اثر گناه از بين برود، انجام نمازهای واجب و مستحب ذکر خداوند است.
خداوند مي فرمايد من همنشين کسي هستم که به ياد من باشد.خداوند در قرآن می فرماید: “وَ أَقِمِ الصَّلاةَ طَرَفَیِ النَّهارِ، وَ زُلَفاً مِنَ اللَّیْلِ، إِنَّ الْحَسَناتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئات”؛ {هود، 114}در آغاز و انجام روز و پاسى از شب نماز را بپا دار، که نیکی ها، بدی ها را از میان مىبرد.
2.استغفار: یکی از اموری که سبب می شود گناهان محو شود، استغفار از گناه است که در روایات متعدّد به آن اشاره شده است. امام صادق (ع) می فرمایند: انسان وقتی مرتکب گناهی می شود از صبح گاهان تا هنگام شب به او مهلت می دهند، پس اگر استغفار کرد، عمل او نادیده گرفته می شود{کافی، ج 2، ص 437، ح 1}
3.سومین عاملي که باعث از بين بردن اثر گناه مي شود، نماز شب است. خداوند چند جا به بنده هايش مباهات مي کند. يکي بنده اي است که نماز شب را قضا مي کند. خداوند به فرشته هايش مي گويد نماز شب را واجب نکرده ايم اما اين بنده من از بس عاشق من است، فردايش آن را قضا مي کند. در حديث داريم که نماز مومن در شب، اثر گناهي که در روز انجام داده را از بين مي برد.
4.چهارمین عاملي که باعث مي شود اثر گناه از بين برود، سرزنش کردن انسان توسط خودش است. اين که انسان خودش را مذمت کند از چهل سال عبادت بالاتر است. اگر گناه کرديم رو به خدا کنيم و بگوييم ما خراب کرديم!
5.پنجمین عاملی که اثر گناه را از بين مي برد درود فرستادن بر پيامبر(ص) و آل اوست. امام رضا(ع) در این باره می فرماید: من لم یقدر علی ما یکفربه ذنوبه فلیکثر من الصلوات علی محمد و آله فإنها تهدم الذنوب هدماً؛ کسي که قادر نيست اثر گناه را از بين ببرد و کفاره گناهش را بدهد به پيامبر(ص) و آل او درود بفرستد. اين صلوات فرستادن، اثر گناه را منهدم مي کند ریشه کن می کند.
6.ششمین عاملی که اثرگناه راازبین میبردسجده طولانی است. از امام صادق(ع) نقل شده که مردي نزد پيامبر(ص) آمد و گفت گناهانم زياد و عملم کم است. پيامبر(ص) خطاب به او فرمود، زياد سجده کن. اين سجده گناه را از بين مي برد. سجده هاي طولاني اثر گناه را از بين مي برد.
7.از ديگرعوامل، آمد و شد به مسجد است.از حضرت امير(ع) حديث داريم که اجابت کردن دعوت موذن به مسجد، انسان را مشمول رحمت خدا مي کند. مومني نيست که به مسجد رفت و آمد کند مگر اين که اهل بهشت باشد. حداقل تلاش مان اين باشد که يک نمازمان را در مسجد بخوانيم.
8.يکي ديگر از عواملِ از بين برنده اثر گناه، تجديد وضوست نه اين که لزوما بخواهد نماز بخواند. خداوند چنين کسي را مشمول تجديد توبه مي کند و اثر گناه را از بين مي برد.
9.از ديگر اعمال، اخلاق نيکوست. از پيامبر(ص) حديث داريم که اخلاق حسنه باعث مي شود گناه آب شود کما اين که نور خورشيد باعث مي شود برف آب شود.
10.از ديگر عوامل منهدم کننده اثر گناه، گريه بر حضرت سيدالشهدا(ع) است. وضو، نماز شب، سجده، آمد و شد به مسجد، ذکر خدا و امثالهم کار سختي نيست. اعمال ساده اي است، اما ثمرات بزرگي دارد. از اينها غافل نشويم.
*&*&*&*&*&&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
خودم و عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می کنم
انسان گناهکار که توبه مي کند و مغفرت خدا را جلب مي کند به چنان لطافتي مي رسد که وقتي ياد گناهي که انجام داده مي افتد، از خداوند شرمنده مي شود. خيلي از ما توبه مي کنيم، اما نسبت به گناهي که انجام داده ايم شرمنده نيستيم. اين خطرناک است. ما نسبت به گناه، متجري شده ايم و اين خطرناک است. خداوند به حضرت داوود(ع) فرمود من بنده هايي دارم که اينها وقتي ياد گناه مي افتند شرمنده مي شوند. اگر شرمندگي در گناه باشد، پرونده گناه بسته است و اگر غير اين باشد، پرونده گناه و معصيتي که انجام داده، باز است. به فکر شرمندگي از خدا باشيم.
درخطبه دوم بهسه مطلب اشاره میکنم
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*
جمعه | 12بهمن | 25جمادیالاول | بازگشت پیروزمندانه «امام خمینی»(ره) به میهن اسلامی پس از سالها تبعید و دوری از وطن و آغاز دهه فجر (1357ش) // |
درروزهای پایانى كه با فرار شاه از كشور و روى كارآمدن دولتى به ظاهر مردمى همراه بود، اراده حضرت امام(ره) براى قرارگرفتن در كنار مردم خود، تصمیمى بود كه اگرچه با تهدید و خطرات بسیارى همراه بود، اما انقلاب را به پیروزى نهایى رساند. بههمیندلیل حضرت امام(ره) علیرغم تمامى تهدیدها ودسیسههایى كه در این زمینه اعم از ترور و یا نابودى هواپیماى ایشان داشتند، با عزم و اراده الهى تصمیم به بازگشت گرفتند.
در تقابل با این تصمیم حضرت امام(ره) دولتهاى غربى و كارگزاران رژیم نقشههاى مختلفى داشتند كه با بازخوانى آنها با استناد به شواهد تاریخى، ماهیت دشمنانه و ظالمانه این دولتها هرچه بیشتر روشن مىشود و این شبهه كه عدم ممانعت این دولتها و نیز خواست آنها، باعث شدكه به ایشان آسیبى نرسد و به وطن بازگردند را رد مىكند.
تلاشهاى دولتهاى غربى براى ممانعت از بازگشت رهبر انقلاب به ایران
الف: اقدامات دولت فرانسه
دولت فرانسه پس از قصد امام خمینى براى بازگشت به ایران اقدامات گستردهاى براى ممانعت از این تصمیم امام ره) انجام داد و در واپسین روزهاى حضور ایشان در فرانسه و صرفا با هدف مصلحت رژیم شاهنشاهى و ایجاد فرصت براى ایجاد كودتا، تلاشهاى فراوانى براى ممانعت و یا به تاخیر انداختن ورود امام خمینى به ایران انجام داد تا این نقشها و راهبردها به نتیجه دلخواه پهلوى برسد. دولت فرانسه علىرغم اجازه دادن به هواپیماى حضرت امام براى بازگشت به ایران كه نمیتوانست بهلحاظ قانونى مانع آن شود، همزمان برخى اقدامات ازجمله اخلال در صدور گذرنامههاى همراهان حضرت امام و یا بیمه نكردن هواپیماى حامل ایشان و… را انجام داد كه با همراهى یاران حضرت امام در ایران این مسائل برطرف شد.
بختیار نیز در اظهارات خود به تلاشهایى كه براى جلوگیرى از ورود حضرت امام به ایران و اقداماتى كه در اینراستا بهواسطه دولت فرانسه انجام داد اشاره كرده و چنین مىگوید: «من مىخواستم یك كارى بكنم كه آیتالله خمینى نیاید… روى این مبنا بود كه سعى كردم كه آمدنشان را به تعویق بیاندازم. یك روز سفیر فرانسه را هم خواستم. به او گفتم شما مىتوانید این پیغام مرا به پرزیدنت ژیسكاردستن، همین امروز برسانید مستقیما شما به او (ژیسكاردستن) بگویید كه بختیار از شما خواهش مىكند كه به هر تقدیر و وسیلهاى كه مىدانید آمدن آیتالله خمینى را به ایران به تعویق بیاندازید. دیگر چگونگىاش را من از اینجا نمىتوانم بگویم. مىدانم شما در یك مملكتى هستید كه قانونى نمىتوانید او را حبس كنید و چه بكنید ولى اگر بتوانید من خیلى خوشحال مىشوم. من مىدانم كه این سفیر این اقدام را كرد و فرداى آن روز آمد و به من گفت كه ما اقدام كردیم. او گفت كه ایشان (آیتالله خمینى) مىگوید كه من قانع نشدم كه به ایران نروم….»
ب: اقدامات دولت آمریكا
در این زمان دولت آمریكا و سازمانهاى جاسوسى آن كه مبادرت به خروج شاه از كشور با هدف به راهانداختن كودتا نموده بودند، پس از دست رد زدن حضرت امام(ره) به خواست آنان در رابطه با حمایت از دولت بختیار و اعلام تصمیم ایشان براى ایجاد یك شوراى انقلاب و نیز بازگشت به وطن كه درواقع بهمنزله نابودى نظام شاهنشاهى تلقى مىشد، براى سرنگونى انقلاب اسلامى و ممانعت از ورود ایشان به ایران طرحهاى مختلفى را پىریزى كردند تا بتوانند كودتا را عملى كنند. در اینرابطه «ژنرالهایزر» مجرى كودتا در كتاب خاطرات خود به اهمیت ممانعت از بازگشت امام اشاره كرده و بر لزوم جلوگیرى از ورود ایشان تا زمان تكمیل آمادگى براى كودتا كه نیازمند زمانى حدودا10الى20روز پس از خروج شاه از كشور بود، تأكید مىكند و مىنویسد: «اگر بتوانیم چند روز مراجعت آیتا… خمینى را به تاخیر اندازیم، براى ما واقعا فرق مىكند. اگر شاه فردا برود و آیتا… خمینى روز بعد بیاید همه برنامههاى ما نقش بر آب مىشود.»
بههمیندلیل آنان پس از اعلام تصمیم حضرت امام(ره) به بازگشت، طرحهاى دیگرى را در دستور كار قرار دادند. بهعنوان مثال ژنرالهایزر در كتاب خاطرات خود در رابطه با طرح انتقال هواپیماى حضرت امام بهجزیره كیش و دستگیرى ایشان مىنویسد: «آنها موافقت كرده بودند كه اگر امام خمینى با پرواز ایرفرانس وارد شد و فرودگاه بسته بود، هواپیما بهجزیره كیش هدایت شود. به او هم توضیح داده شود كه اینكار، بهخاطر حفظ جان او بوده است. دریافته بودند كه اگر براى او اتفاقى رخ دهد جنگ داخلى رخ خواهد داد و لذا قرار بود او را براى مدت نامحدودى در جزیرهى كیش تحتالحفظ نگه دارند.» «برژینسكى» مشاور امنیت ملّى وقت كارتر نیز در اینزمینه گفته بود: «تصمیم بختیار براى دستگیرى [امام] خمینى در جلسهاى مطرح شد. در23و24ژانویه، پس از چند جلسه، این مسأله را با رئیسجمهور كارتر در میان گذاشتیم. كارتر وقتى در جریان موضوع قرار گرفت، با خوشحالى گفت عالى است و سپس با تغییراتى، متن پیشنهادى من و براون را به تهران مخابره كرد.» همچنین در همینراستا بختیار طرح بستن فرودگاههاى كشور را تاریخ 5 بهمن57 به مدت سه روز اجرا كرد و نیز همچنین به شركتهاى بینالمللى اعلام كرد كه ایران از پذیرش هواپیما تا اطلاع ثانوى معذور است. پس از ناكامى این طرحها، دولت بختیار طرحهاى شوم دیگرى را مبنى بر عدم ورود امام خمینى به ایران در قالب ترور ایشان و این بار به شكل از بینبردن هواپیما بهوسیله جنگنده ارتش، مطرح كرد؛ طرحى كه «فردوست» دركتاب خاطراتش از اجراى آن توسط كمیسیونى نام مىبرد كه متشكل از بختیار، نماینده ساواك، سران نیروهاى نظامى و انتظامى و… بود.
در این روزهاى سخت و این فضاى خاص كه تمامى دولتهاى غربى و دشمنان اسلام عزم خود را جزم نموده بودند كه مانع پیروزى و مبارزه سراسرى ملت ایران شوند، اراده الهى و خواست ملت بر آن تحقق گرفت كه این نقشهها همگى ناكام بماند. ازجمله اقدامات مهم تظاهرات گسترده مردم علیه اقدامات بختیار بود كه سرانجام او را مجبور كرد كه در روز 9بهمن دستور بازگشایى فرودگاهها را صادر كند. علاوه بر این در این روزها فضاى انقلابى و شور و حرارت ملت به پا خاسته ایران بهگونهاى رقم خورد كه عملا قدرت هرگونه اقدام خطرناكى را بر علیه امام خمینى(ره) از هركسى حتى ارتش شاهنشاهى سلب كرد تا بدانجا كه ارتش را مجبور كرد كه نه تنها متعرض امنیت جانى امام نشود، بلكه حتی مسؤلیت تأمین امنیت حضور ایشان در بخش عمدهاى از مسیر بازگشت را بر عهده بگیرد.
علاوه بر این، ایمان و شجاعت الهى امام(ره) در تصمیم به بازگشت علیرغم تمامى فشارها و مخالفتها چه از سوى نزدیكان و یاران ایشان و چه از سوى دولت بختیار، عاملى مهم بود كه تمامى نقشهها را ناكام گذاشت و پیروزى را محقق كرد.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
چهارشنبه | 17بهمن | 30جمادیالاول | تشكیل مجمع تشخیص مصلحت نظام به امر امام خمینی (1366 ش) // |
معمار كبیر انقلاب اسلامى، حضرت امام خمینى(ره) با ژرف نگرى و دوراندیشى نسبت به آینده نظام اسلامى، فرمان تشكیل «مجمع تشخیص مصلحت نظام» را در17 بهمن1366 صادر نمودند تا یكى از مهمترین بن بستهاى قانونگذارى در كشور رفع گردد.یكى از مهمترین وظایف مجمع ، رفع اختلاف میان مجلس و شوراى نگهبان است. به عبارت دیگر، بر اساس اصل112قانون اساسى، «مجمع تشخیص مصلحت نظام براى تشخیص مصلحت در مواردى كه مصوبه مجلس شوراى اسلامى را شوراى نگهبان خلاف موازین شرع یا قانون اساسى بداند و مجلس با درنظرگرفتن مصلحت نظام، نظر شوراى نگهبان را تأمین نكند، تشكیل میشود.»
مجمع باید میان كنار نهادن موازین شرعى و قانون اساسى و رعایت مصلحت نظام و كشور، ارزیابى كند و بسنجد كه كدام را باید مقدّم ساخت؟ در اینجا حاكمیت شریعت و قانون اساسى (كه شوراى نگهبان از آن پاسدارى مىكند) و حق حاكمیت ملّى در امر قانونگذارى (كه مجلس، نهاد مجرى آن است)، باهم قابل جمع نیستند و با هم تعارض و تزاحم پیدا مىكنند. بنابراین، مجمع این مشكل را حل مىكند و آنچه را به مصلحت نظام است، برمیگزیند.
این روزها سخن از افایتیاف (FATF) بسیار است، لایحهای که پس از تصویب در مجلس و چند نوبت رفت و برگشت به شورای محترم نگهبان، سرانجام برای تصویب به مجمع تشخیص نظام رفت، در این نهاد هم هنوز مورد تایید قرار نگرفته است.
کارگروه ویژه اقدام مالی(FATF) ۳۰ سال قبل در پاریس توسط آمریکا، انگلیس، فرانسه، ژاپن و آلمان تأسیس شد و هدف خود را مبارزه با پولشویی اعلام کرد و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر، مبارزه با تأمین مالی تروریسم را نیز از وظایف خود دانست اما FATF سازوکاری برای اشراف اطلاعاتی بر منابع مالی و سیستم اقتصادی سایر کشورها و بازوی خزانهداری آمریکا برای گسترش تحریمها علیه ایران و محور مقاومت است.
امیداست FATF به گونه ای درمجمع به گونه ای موردبررسی قرار گیرد که باعث اقتدار و سربلندی و عزت و استقلال بیشتر انقلاب ونظام ومردم گردد.{تکبیرنمازگزاران}
&*&*&*&&*&*&*&*&*&&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
از دستاوردهای انقلاب اسلامى و موفقیتهاى جمهورى اسلامى ایرانچه مىدانیم؟ |
دردوهفته گذشته به پیشرفتهای علمی وهمچنین به پیشرفتهای پزشکی بعدازانقلاب اشاره کردم ومقایسه ای در این زمینه داشتم امام امروز به حوزه زنان اشاره دارم:
حوزه زنان
1- سطح سواد زنان: قبل از انقلاب35 درصد بعد از انقلاب:90 درصد
2- تعداد طلاب زن:قبل ازانقلاب100 نفر بعدازانقلاب:80 هزار طلبه و40 هزاردانش آموخته
3- اساتید زن در دانشگاهها:قبل ازانقلاب:4/1 درصد بعدازانقلاب:20 درصد
امروز ۷ هزار از اساتید دانشگاهها و ۲۷۰۰ نفر از اساتید حوزه علمیه زنان هستند.
4- تاسیس دانشگاه، دانشکده و پژوهشکده زنان قبل ازانقلاب0 بعدازانقلاب:50 مورد
5- امید به زندگی زنان:قبل ازانقلاب:54 سال بعدازانقلاب:78 سال
6- نویسندگان زن:قبل ازانقلاب:50 نفر بعدازانقلاب:8000نفر
7-قبل از انقلاب 9 مربى و هفت داور زن در كشور وجود داشت و هفت رشته ورزشى در حوزه زنان فعال بود. همچنین تنها یك مجموعه ورزشى متعلق به زنان بود، اما پس از پیروزى انقلاب و در زمان كنونى بیش از 38 رشته ورزشى فعال در حوزه زنان وجود دارد و بیش از 35 هزار مربى و 16 هزار داور زن در كشور فعالیت مىكنند و بیش از 30 مجموعه ورزشى مختص زنان است یعنی. تعداد ورزشگاههای اختصاصی بانوان پس از انقلاب ۳۰ برابر گذشته شده است.
8-حضور زنان در مسابقات خارجی قبل از انقلاب تنها ۶ مورد بوده که به ۱۲ هزار مورد افزایشیافته است.
9-ایجاد بیمارستانهای مخصوص بانوان از اقدامات مهم و برجسته نظام اسلامی در ارج نهادن به مقام شامخ زن در دنیاست.
10-مشارکت زنان در امور سیاسی از حد ناچیز و غیرقابلشمارش در قبل از انقلاب با شایستهسالاری و بر اساس تواناییهای زنان در دوران بعد از انقلاب اسلامی رشد قابلتوجهی کرده است.
ان شاءالله قدرانقلاب را بدانیم ودین خودمان را نسبت به آن ادا کنیم{تکبیرنمازگزاران}
والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمة اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&