به گزارش دفترامام جمعه حسن آبادنماز باشکوه وباصلابت جمعهدرسومین جمعه ازآخرین ماه سال 97(اسفندماه)،به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری “امام جمعه محترم حسن آباد”وباحضور پرشور نمازگزاران در مصلی امام خمینی حسن آبادبرگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1-حرص و طمعورزی و توقعات بی جا ، موجب آسیب و صدمه،حتی مرگ میشود
2-بعضی دنبال تشریفات وتجملات وچشم وهم چشمی هستندخودشان را به آب وآتیش میزنندتا بتوانند مثلا فلان دکور خانه را عوض کنند
3-خانواده ها باید حواسشان جمع باشند زمینۀ حسادت را فراهم نکنند.
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1- پیامبر اکرم (ص) فرمودند :«ماه رجب برای امت من “ماه استغفار” است.
2– ازآنجا که بنیادشهیدبه خانواده های معظم شهداخدمت میکنداهمیتش ازهمه سازمانهابیشتراست
3- از تجربیات سال ۹۷، مىتوان براى سال ۹۸ برنامه و طراحى مناسب داشت.
4-برای همه اثبات شده است اگرتدبیردرستی باشدبزرگترین فشارهای خارجی هم نمیتواندنظام اقتصادی رادچارمشکل کند
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
اوصيکُم عِبادَالله وَ نَفسي بِتَقوَي اللهبرادران و خواهران , نمازگزاران محترم را به رعایت تقوی الهی, انجام واجبات و ترک محرمات توصیه میکنم.
موضوع بحث ما پیرامون توصیه های پیامبر به عبدالله ابن مسعود بود.درفراز دیگری حضرت میفرمایند:
يَا اِبْنَ مَسْعُودٍ أُولَئِكَ يُظْهِرُونَ اَلْحِرْصَ اَلْفَاحِشَ وَ اَلْحَسَدَ اَلظَّاهِرَ وَ يَقْطَعُونَ اَلْأَرْحَامَ وَ يَزْهَدُونَ فِي اَلْخَيْرِ وَ قَدْ قَالَ اَللَّهُ تَعَالَى وَ اَلَّذِينَ يَنْقُضُونَ عَهْدَ اَللّٰهِ مِنْ بَعْدِ مِيثٰاقِهِ وَ يَقْطَعُونَ مٰا أَمَرَ اَللّٰهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَ يُفْسِدُونَ فِي اَلْأَرْضِ أُولٰئِكَ لَهُمُ اَللَّعْنَةُ وَ لَهُمْ سُوءُ اَلدّٰار وَ قَالَ تَعَالَى مَثَلُ اَلَّذِينَ حُمِّلُوا اَلتَّوْرٰاةَ ثُمَّ لَمْ يَحْمِلُوهٰا كَمَثَلِ اَلْحِمٰارِ يَحْمِلُ أَسْفٰاراً
اى ابن مسعود!آنان حرص فراوان و حسادت آشكار از خود نشان مىدهند و قطع رحم مىكنند و به خير بىرغبت هستند.خداى تعالى فرموده:«و آنان كه پيمان خدا را پس از بستن آن مىشكنند و آنچه را خدا به پيوستن آن فرمان داده مىگسلند و در زمين فساد مىكنند،برايشان لعنت است و بد فرجامى آن سرا» و خداى متعال فرموده:«مثل كسانى كه به تورات مكلف شدند ولى آن را به كار نبستند،همچون مثل خرى است كه كتابهايى را بر پشت مىكشد».
دوتا از گناهان و رذائل اخلاقي مطرح شده دراین فراز ، تحت عنوان حرص وحسد ! دو گناهي كه مبتلا بهِ خيلي از هاست و خيلي ها هم از وجودِ اين گناهان خبري ندارند ! حالا اين گناه در ما هست يا نه ؟ بايد توجه كنيم ببينيم آیا هست یا نیست !!
حرص و طمعورزی و توقعات بی جا و افزون خواهی، موجب آسیب و صدمه و مرگ میشود و قاتل و کشنده انسان طمعکار است، چنانچه امام علی(ع) در این باره فرمود: حرصورزی و طمعکاری، سوار خود را به زمین میزند و میکشد.
قال امام المجتبی عَلَيْهِ السَّلاَمُ: هَلاَكُ اَلنَّاسِ فِي ثَلاَثٍ اَلْكِبْرِ وَ اَلْحِرْصِ وَ اَلْحَسَدِ فَالْكِبْرُ هَلاَكُ اَلدِّينِ وَ بِهِ لُعِنَ إِبْلِيسُ وَ اَلْحِرْصُ عَدُوُّ اَلنَّفْسِ وَ بِهِ أُخْرِجَ آدَمُ مِنَ اَلْجَنَّةِ وَ اَلْحَسَدُ رَائِدُ اَلسُّوءِ وَ مِنْهُ قَتَلَ قَابِيلُ هَابِيلَ .
“امام حسن مجتبی(ع) فرمودند: هلاکت و نابودی مردم در سه چیز است: کبر و حرص و حسد. تکبر که به سبب آن دین از بین می رود و به واسطه آن، ابلیس، مورد لعنت قرار گرفت. حرص که دشمن جان آدمی ست و بواسطه ی آن آدم از بهشت خارج شد. حسد که سر رشته ی بدی ست و بواسطه آن قابیل، هابیل را کشت.بعضی دنبال تشریفات و تجملات و چشم و هم چشمی هستیم.خودشان را به آب وآتیش میزنند تا بتوانند مثلا فلان دکور خانه را عوض کنند.
سعدى مى گويد: در شيراز كسى ما را شام دعوت كرد، رفتيم ديديم كمرش خميده، يك موى سياه در سر و صورت ندارد، با عصا به زحمت راه مى رود، صاحبخانه بود، نشست، احترامش كرديم، گفتم: حالت چطور است پيرمرد؟ گفت: خوبم، كارى را مى خواهم به خواست خدا انجام بدهم.مى گويد: به او گفتم چه كارى؟ گفت: از شيراز مى خواهم جنس ببرم چين بفروشم، از بازار چين چينى بخرم بيايم شام، شنيده ام آنجا چينى خوب مى خرند، بيايم آنجا بفروشم، ديباى رومى بخرم و ببرم در حلب، شنيده ام ديباى رومى را حلب خيلى خوب مى خرند، گوگرد احمر را بخرم، ان شاء الله اين كشورها كه رفتم، جنس ها را كه خريدم و فروختم بيايم شيراز، بقيه عمر را مى خواهم عبادت كنم.سعدى مى گويد: من به او نگاه مى كردم امكان داشت فردا به ختم او بروم، اما مى گفت: بروم و بيايم، بقيه عمر را مى خواهم مشغول عبادت شوم. بعد سعدى در جواب تاجر گفت:
آن شنيدستم در اقصاى غور *********** بار سالارى بيفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنيا دار را *********** يا قناعت پر كند يا خاك گور
رسول خدا دراین فراز به عبدالله ابن مسعود حسد را هم تذکر میدهند که حسادت هم که یک بیماری خطرناکی است.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «لاَ لِحَسُودٍ لَذَّةٌ }مستدرک الوسائل، ج 7، ص 29؛ من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 394{حسود از دنیا لذت نمی برد. و فرمودند: «لاَ رَاحَةَ لِحَسُودٍ }مستدرک الوسائل، ج12، ص 17؛ بحارالانوار، ج70، ص 272{ انسان حسود راحت نیست. خانواده ها باید حواسشان جمع باشند زمینۀ حسادت را فراهم نکنند. شخصی خدمت پیغمبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) بود دو فرزند داشت، یکی را بوسید و دیگری را نبوسید. پیامبر مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: «اعْدِلُوا بَیْنَ أَوْلاَدِکُم}مکارم الاخلاق، ص 220{بین فرزندانتان تساوی قائل شوید حتی در بوسیدن.
مي گن : دو نفر از يه قومي رو انتخاب كردند ، گفتند كه آقا از شما دو نفر مي خوايم سؤالي كنيم ! شما يه آرزوي مستجاب پيش ما داريد ! آرزوتون چيه ؟ اولي گفت : من دوست دارم هزار تا گوسفند داشته باشم ! گفتن : خيلي خُب ، هزار تا گوسفندِ اينو بديد !
به دومي گفتند كه شما آرزوت چيه ؟ گفت : من دوست دارم صد تا گرگ داشته باشم ! گفتن : چرا ؟ گفت : براي اينكه گوسفندهاي اين ربخورندومن اونهارونبینم!به اين مي گن حسد ! به جاي اينكه خودش هم آرزوي هزار تا گوسفند رو بكنه ، آرزو مي كنه صد تا گرگ داشته باشه !
امام صادق (ع) مي فرمايند : اصولِ ايمان سه اصل است : 1 ـ روزي دادن به گرسنه 2 ـ ديدن و زيارت كردن برادران 3 ـ نماز شب ! يعني اگر كسي اين سه تا رو نداشته باشه ، مؤمن نيست ! بلكه يه تهجد و ايمانِ ظاهري داره كه هيچ نفع و سودي به حالش نداره ! و امام صادق (ع) در ادامه مي فرمايند : كه اصولِ كفر سه اصل است : 1 ـ كبر 2 ـ حرص 3 ـ حسد
اينها اصول كفر هستند . هر كس يكي از اين سه اصل در وجودش هست ، آقا كافره ! كافر !
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
مشروح خطبه دوم:
عبادالله اوصِيكُمْ و نفسی بِتَقْوَى اللَّهِ. بندگان خدا شما را و خودم را سفارش می کنم به تقوای الهی،
عَن خیثمة قالَ: قالَ لى أبوجَعْفَر علیه السلام: اَبلِغْ شیعَتَنا إنَّهُ لَنْ یُنالَ ما عِندَ اللّه إلاّ بِعَمَلٍ وَ اَبْلِغْ شیعَتَنا إنَّ اَعْظَمَ النّاسِ حَسرَةً یَوْمَ القِیامَةِ مَنْ وَصَفَ عَدْلاً ثُمَّ یُخالِفُهُ إلى غَیرِهِ. (اصول كافى، ج 3، ص 409)
خیثمه گوید، امام باقر علیه السلام به من فرمود: به شیعیان ما ابلاغ كن به آنچه نزد خداست، جز با «عمل صالح» نمى توان رسید. به شیعیان ما بگو: در روز قیامت حسرت كسى بزرگتر و بیشتر است كه رفتار عادلانه اى را ستایش كند و بر خلاف آن سمت و سوى دیگر حركت كند.
&*&*&*&&*&*&*&*&*&&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*
حلول ماه مبارک رجب وولادت حضرت امام محمد باقرعلیه السلام
ماه مبارک رجب، ماهِ نزول رحمت الهى و ماهِ مولودِ کعبه است. پیامبر اکرم (ص) فرمودند :«ماه رجب برای امت من “ماه استغفار” است. ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در حرمت و فضیلت به آن نمىرسد
ابن عباس مىگوید: «هرگاه ماه رجب فرا مىرسید، رسول الله (ص) به مسلمانان دستور گِردهمآیى مىداد و عظمت این ماه را به آنان، تذکّر مىداد.»گاه شیئی گران بها، یا انسانی ارزشمند و یا یک زمان مهم و ویژه، مورد بی توجهی انسان ها قرار می گیرد، تنها بدان سبب که شناختی از آنها ندارند و در نتیجه، بهره خویش را از آنها نمی گیرند و استفاده لازم را نمی برند. ماه رجب از زمان ها و اوقات بسیار مهم و ویژه است که برای آنکه از کفمان نرود باید خوب آن رابشناسیم.
در حکایتی دل نشین از پیامبر گرامی اسلام از زبان شخصی به نام ثوبان این چنین آمده است که: با رسول خدا(ص) در قبرستان بودیم. حضرت ایستاد و گذشت و دوباره ایستاد. عرض کردم: یا رسول الله، چرا این گونه رفتار می کنید؟ پس آن حضرت گریه شدیدی کرد، ما هم گریه کردیم. آن گاه فرمود: ای ثوبان، صدای ناله اهل عذاب را شنیدم. بر آنها رحم کردم، دعا کردم و خداوند عذاب آنها را تخفیف داد. سپس فرمود: ای ثوبان! اگر کسانی از اهل این قبرستان، که در عذابند، یک روز از ماه رجب را روزه گرفته بودند و یک شب را تا صبح قیام می کردند و به عبادت می پرداختند، در قبرها معذب نمی شدند.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
چهارشنبه | 22اسفند | 6رجب | تأسيس بنياد شهيد انقلاب اسلامي به فرمان امام خميني (1358ش)// روز بزرگداشت شهدا |
سالروز تأسیس بنیاد شهید را داریم من نکته ای را که می خواهم عرض کنم این است که ارزش هر سازمانی به موضوع آن سازمان بستگی دارد بنیاد شهید از این جهت اهمیّتش در میان همه سازمانها بیشتر است که مسئولیتی را به دوش گرفته است که خدمتگزار خانواده های شهداء و ایثارگران و جانبازان و آزادگان است.امام صادق(ع) می فرمودند: من افتخارم این است که خانواده های شهدایی که در رکاب زید بن علی بن الحسین به شهادت رسیدند را دارم خدمتگزاری می کنم
لذا همه وظیفه دارند تکریم کنند خانواده معظم شهداء را و بنیاد شهید هم مسئولیت این کار را دارد که بحمدالله آنچه در توانش هست انجام می دهد خود خانواده شهداء هم تلاش کنند حرمت خون شهیدانشان را نگه دارند این خانواده ها هم باید مراقب و مواظب باشند شما بیش از دیگر خانواده ها مسئولیت دارید شما وظیفه تان سنگین است
نگاهى به مهمترین تحولات اقتصادى سال 97؛تجربیات شیرین، فشارهاى تلخ
سال ۱۳۹۷ در حال رسیدن به روزهاى پایانى است. در این روزها بررسى تحولات مهم اقتصادى و مسیرى كه اقتصاد ایران در این سال طى كرده است، قابل توجه و درس آموز است. ازاینرو با استفاده از تجربیات سال ۹۷، مىتوان براى سال ۹۸ برنامه و طراحى مناسب داشت.
به دو مورد از مهمترین تحولات اقتصادى سال97 اشاره میکنم:
۱- شعار سال۹۷ «تولید ملى و حمایت از كالاى ایرانى» كه با وجود انتظار زیادى كه براى تحقق آن مىرفت، بهدلیل برخى تحولات در حوزه اقتصادى كشور وبىانگیزگى برخى مسولان براى تحقق آن، گامهاى اساسى براى آن برداشته نشد.
۲- تلاطمات بازار ارز و تصمیمات ارزى دولت؛ ازبىتدبیرى در دوره مسولیت آقاى سیف در بانك مركزى كه ۱۸ میلیارد دلار ارز كشور حیف و میل شد تا تدبیر آقاى همتى در دوره جدید مسولیت بانك مركزى كه آرامش نسبى را به بازار ارز كشور برگرداند.
دو مورد ازبىتدبیرى
دولت براى ایجاد اطمینان نیز اعلام كرد كه براى هركسىكه متقاضى ارز براى واردات است، بدون محدودیت ارز تخصیص خواهد داد. یك فرد با دریافت ۴۷۲ میلیون یورو به نرخ دولتى به بهانه واردات و فروش آنها در بازار آزاد، سود هنگفت چند هزار میلیارد تومانى به جیب زد. این فرد در اواخر تابستان بازداشت شد و دادگاه او نیز در همین سال برگزار شد. در این موضوع اختصاص ارز ارزان براى مسافرتهاى خارجى بود. نزدیك به ۵۰۰ میلیون یورو اسكناس از سوى دولت توزیع شد. كار بهحدى رسیده بود كه مسافرتهاى خارجى نه تنها هزینهاى در برنداشت بلكه درآمدزا هم بود.
نكته بسیار مهم در این موضوع این است كه براى تمامى مردم اثبات شد كه اگر تدبیر وجود داشته باشد، بزرگترین فشارهاى خارجى هم نمىتواند نظام اقتصادى را دچار مشكل كند. بانك مركزى در زمانى توانست از افزایش قیمت ارز جلوگیرى كند و روند آنرا كاهشى كند كه آمریكا تحریمهاى اصلى خود را بازگرداند. لذا عرض بنده این است که چرا برای حل مشکلات معیشتی ،تورم وکرانی افسارگسیخته ،قاچاق ووووتدبیردرستی صورت نمیپذیرد برای گرانی انواع سیگار از 75 ریال تا 600ریال نمایندگان مجلس ورود میکنند وجلو آنرا میگیرند که حتی اگر گران هم شود لطمه ای وارد نمیشود چرا که شاید عده ای به خاطر گرانی آن را کنار بگذارند،اما چرا برای حل مشکلات معیشت مردم اقدام انقلابی صورت نمیگیرد{تکبیرنمازگزاران}
والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمة اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&