به گزارش دفترامام جمعه حسن آباد نماز باشکوه وباصلابت عیدسعیدفطر،به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری “امام جمعه محترم حسن آباد”درزمین چمن شهداری برگزارشد.
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
أُوصِيكُمْ، عِبَادَ اللهِ، بَتَقْوَى اللهِ الَّتي هِيَ الزَّادُ وَبِهَا الْمَعَاذُ
عید فطر، عید بازگشت به سوی دنیا نیست، تا بخواهیم با اشتیاق به مظاهر خوراک و پوشاک رو آوریم.
روایتی است به نقل از{مناقب آل أبی طالب علیهم السلام ، ج۲، ص: ۹۹} از سُوید بن غَفَله که از دوستان امیرالمؤمنین است و دربارهی او اینطور گفتهاند که «کَانَ مِن أولِیَاءِ أمِیرِالمُؤمِنِین (علیه السلام)»؛ یعنی از نزدیکان امیرالمؤمنین بوده است؛ که میگوید روز عید فطر در خانهی امیرالمؤمنین بر او وارد شدم. «فَإذَا عِندَهُ فَاثُورٌ أی خِوَانٌ»؛ در مقابل او سفرهای گسترده شده بود و حضرت مشغول غذا خوردن بودند. «وَ صَحفَةٌ فِیهَا خَطِیفَةٌ وَ مِلبَنَةٌ»؛ غذای بسیار متواضعانهای در مقابل حضرت گذاشته شده بود. «خطیفة» غذایی است که در حداقل امکان برای کسی تهیه میشود؛ مثلاً مقداری شیر و مقداری آرد مخلوط میکردند؛ غذای کاملاً فقیرانه. «فَقُلتُ یَا أمِیرَالمُؤمِنِینَ یَومُ عِیدٍ وَ خَطِیفَة؟»؛ عرض کردم یا امیرالمؤمنین! شما روز عید چنین غذای کماهمیت و کمارزشی میخورید؟ معمول این است که در روزهای عید، مردم بهترین غذاهای خود را میخورند؛ شما به این غذا اکتفا کردید؟ «فَقَالَ: إنَّمَا هَذا عِیدُ مَن غُفِرَ لَهُ»؛ فرمود امروز، روز عید است؛ اما برای کسانی که مورد مغفرت الهی قرار گرفته باشند. یعنی عید بودنِ امروز به خوردن غذاهای رنگین و دلخوش کردن به شادیهای کودکانه نیست؛ این عید واقعی است برای کسانی که بتوانند و توانسته باشند مغفرت الهی را برای خودشان تحصیل کنند. در یک جملهی دیگر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود: «إنَّمَا هُوَ عِیدٌ لِمَن قَبِلَ اللَّهُ صِیَامَهُ وَ شَکَرَ قِیَامَهُ»؛ عید فطر، عید است برای کسی که خدا روزهی او را مورد قبول قرار دهد و نماز و عبادت او را مورد شکر و سپاس خود قرار دهد. «وَ کُلُّ یَومٍ لا یُعصَی اللَّهُ فِیهِ فَهُوَ یَومُ عِیدٍ»؛ آن روزی که من و شما این توفیق را پیدا کنیم که هیچ معصیتی از ما سر نزند، روز عید و شادمانی است.
البته گفته شده است در عید فطر به یکدیگر تحیت بگویید؛ لباسهای تازهی خود را بپوشید؛ آن روزرا روز عید و شادمانی بدانید؛ اما جوهر این عید عبارت است از توجه به معنویت و طلب مغفرت و درخواست رحمت پروردگار!!
پس میتوانبرداشتی که ازروایت میشودرا را در این محورها خلاصه نمود:
۱. دستاورد بزرگ ماه رمضان را که تقرب به خداوند با خشوع و عبادات است، باید حفظ نمود.
۲. به فرموده امیرالمؤمنین (علیه السلام) عید فطر برای کسانی واقعاً عید است که توانسته باشند مغفرت الهی را به دست آورند.
۳. ماهیت عیدِ فطر، توجه به معنویت و طلب مغفرت و رحمت پروردگار است، اگرچه به پوشیدن لباس نو و تهیه نمودن غذایی نیکو و امثال آن نیز توصیه شده.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
مشروح خطبه دوم:
اوصِيكُمْ عبادالله و نفسی بِتَقْوَى اللَّهِ. بندگان خدا شما را و خودم را سفارش می کنم به تقوای الهی،
درخطبه دوم فقط یک مطلب به محضرشما تقدیم میکنم:
ترامپ در چند هفته اخیر بازى به ظاهرا متناقضى علیه ایران آغاز كرده است. از یك طرف خبر اعزام ناوها و جنگندههاى آمریكا به خلیج فارس منتشر شد و ترامپ بارها ایران را تهدید به جنگ كرد. از سوى دیگر شماره تلفنى در اختیار سفارت سوییس در تهران قرار داده شد تا مقامات ایران براى مذاكره با وى تماس بگیرند. در واقع یك روز او از جنگ سخن مىگوید و روز دیگر از صلح. یك روز ایران را تروریست خطاب مىكند و روز دیگر ایران را شریف و صاحب تمدن. سال گذشته دولت ترامپ ۱۲ شرط براى مذاكره با ایران اعلام كرد اما به ناگاه در سفرش به ژاپن همه این شرطها كنار رفتند و تنها یك شرط باقى ماند: تضمین ایران مبنى بر عدم دستیابى به سلاح اتمى. موضع ترامپ در ژاپن صریح بود. او اصرار داشت كه بسیار روشن و بدون ابهام تأكید كند كه در پى «تغییر رژیم» در ایران نیست و هدفش صرفاً انعقاد توافق هستهاى جدید است. درحالی که بارها از تغییر نظام درایران سخن گفته است.
این رفتار ترامپ ناشى ازبىتجربگى وى در عالم سیاست است یا در حال انجام یك بازى روانى علیه ایران است؟
در واقع ترامپ سعى كرده است كه سیاستهاى خود را در مورد ایران به گونهاى ترسیم كند كه مردم ایران احساس كنند مشكلات اقتصادى و معیشتى تماما بهدلیل فشارهاى آمریكا است، بنابراین بعید نیست كه در فرصت مناسب ترامپ راهكار رهایى از این فشارها را به مردم و جناح حامى مذاكره اعلام كند. این مسأله باعث مىشود تا جناحى كه همواره از نزدیكى به آمریكا و تداوم مذاكرات در مورد حوزههاى مختلف حمایت كردهاند، اصرار كنند كه نظام باید یك بار دیگر تن به مذاكره دهد تا مردم از فشارها خلاص شوند. اصرار این جناح با مقاومت جناح مخالفِ مذاكره مواجه خواهد شد، چراكه تجربه كشورهایى كه به آمریكا اعتماد كرده و مذاكره كردهاند در نهایت جز خسارت محض چیز دیگرى نبوده است. ایران نیز در مورد هستهاى وارد مذاكره با آمریكا و كشورهاى اروپایى شد و در نهایت بدعهدى آمریكا را بار دیگر اثبات كرد.
طرح مسأله مذاكره از سوى ترامپ یك نقشه و توطئه براى تشدید شكاف بین جریانهاى سیاسى در داخل ایران است. چراكه بر فرض، ایران بار دیگر پاى میز مذاكره برود و به توافقى با آمریكا دست یابد. نكته مهم و اساسى این است كه چه تضمینى وجود دارد كه رئیس جمهور بعدى آمریكا این توافق را باطل اعلام نكند، همانند كارى كه ترامپ با برجام كرد. بنابراین دولت ترامپ نیز بهخوبى مىداند كه ایران زمانى كه تجربه برجام را در مقابل خود مىبیند هیچ گاه حاضر به مذاكره نخواهد بود، بنابراین سعى او بر تداوم یك بازى روانى خواهد بود.
به نظر مىرسد كه رفتارهاى ترامپ در مورد ایران را باید در قابل یك بازى روانى تحلیل كرد. یك وجه این بازى این است كه ترامپ بهدنبال سردرگمى مقامات در داخل ایران است. بههمیندلیل با مواضع متناقض سعى دارد تا نیت واقعى خود در مورد ایران مخفى كند و بهاصطلاح ایران را در فرصت مناسب غافلگیر كند و وجه دیگر این بازى نیز تلاش ترامپ براى تشدید شكاف در بین جریانهاى داخلى ایران است. به این معنا كه با مطرح كردن موضوع مذاكره همزمان با تشدید تحریمها، حامیان مذاكره در داخل ایران را در برابر مخالفان مذاكره قرار دهد. اما نكته مهم و اساسى همان است که مقام معظم رهبری در سالروز رحلت حضرت امام فرمودند که مقاومت وایستادگی بهترین برنامه دربرابرزیاده خواهی های دشمن است که اجازه ندهیم آنها به مانزدیک شوند.
والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمة اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
{تصاویر}
{پایان}