به گزارش روابط عمومی دفتر امام جمعه حسن آبادنمازباشکوه جمعه اینهفته 95/08/21به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویه وباحضورگسترده اقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی شهربرگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- مؤمن 5 علامت دارد.
2- امام حسین{ع}غیرت ا… بود.ماهم بایدپیرو امام بوده و غیرت ا… باشیم.
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1-. كتاب يك غذاى روح است؛وچنانچه کتاب خوبی باشد، روح را تقويت مىكند.
2-به تجربه ثابت شده است جناحهاى مختلف دولت آمريكا،باهرمرام ومسلك وشيوه رفتارى،درعدم وفاى به عهددربرابرايران،اشتراكنظر دارند.
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
در ابتداي خطبه اول خودم و همه شما را به تقواي الهي دعوت و توصيه مي کنم .
بحث این هفته وهفته آینده ماپیرامون زیارت اربعین است.روز بيستم ماه صفر، روز اربعين و به گفته شيخ مفيد و شيخ طوسي{رحمت الله علیهما}بازگشت اهل حرم امام حسين عليه السلام از شام به مدينه، و روز ورود اولين زائر آن حضرت جابربن عبدالله انصاري به کربلا، جهت زيارت امام حسين عليه السلام است . زيارت آن حضرت در اين روز مستحب است. که به فرموده امام حسن عسکري عليه السلام از نشانه هاي مؤمن است.
قال العسکري عليه السلام: “علامات المؤمنين خمس : صلاةُ الاحدي و الخمسين و زيارةُ الاربعين والتـَختم في اليَمين و تـَعفيرُ الجـَبين و الجَهر ببسم الله الرحمن الرحيم”
از حضرت امام حسن عسکري عليه السلام روايت شده که فرمودند:
مؤمن 5 علامت دارد: 1- بلند گفتن بسم ا… الرحمن الرحیم. اگر به مکه ومدینه مشرف شده باشید، می دانید که آنها این جمله نماز را آهسته می خوانند. این سنت قبیح را معاویه گذاشت. معاویه در حدودبیست سالی که به عنوان خلیفه در شامات حکومت می کرد، رسما بخش نامه درست کرد برای از بین بردن نام و یاد امام علی (ع)، و فرمان داد بسم ا… را آرام بخوانید تا یاران علی (ع) شناخته شوند.
خصوصیت دوم مومن: سجده برخاک، سوم : 51 رکعت نماز در شبانه روز که 17 رکعت آن واجب و 34 رکعت آن نافله است، چهارم: انگشتر در دست راست داشتن و پنجم زیارت اربعین که موضوع بحث این هفته وهفته آینده است.
اهمیت زیارت اربعین و درسهای استقامت و پیروی از آن
زیارت اربعین یعنی روز اربعین درکربلا باشید یعنی یکی از نشانه های مومن اینست که در اربعین امام حسین را در کربلا زیارت کندحالااگرنشدازراه دورحضرت اباعبدالله روزیارت کنید.
در باب زیارت اربعین آمده است،صفوان جمال نزد امام صادق(ع) می رود و می گوید : من می خواهم جد غریب شما را زیارت کنم چگونه اینکار را انجام دهم.
ابتداصفوان جمال رامعرفی کنم،صفوان جمال کیست؟
صفوان جمال یکی ازشاگردان خالص و خاص امام صادق(ع) و امام موسی کاظم (ع) بود و شغلش ساربانی بود . چند صد شتر داشت که به مردم کرایه میداد. زمان امام کاظم(ع)، هارون الرشید همه شترهای صفوان را از 40 روز قبل و با قیمت 2 برابر برای رفتن به حج اجاره کرد. وقتی صفوان خدمت امام کاظم(ع) رسید( امام از غیبت وشهود خبردارد)
امام(ع) به او فرمودند: شنیده ام می خواهی شترهایت را به هارون اجاره بدهی. صفوان پاسخ داد بله، برای 40 روز بعد و برای رفتن به حج، پول خوبی هم می دهد. امام(ع) پرسیدند: آیا حاضری هارون زنده بماند تا بازگردد و پول شترهایت را برگرداند؟ صفوان گفت: بله، در غیر اینصورت به پول شترهایم نمی رسم.
امام(ع) فرمود: همینکه راضی به یک روز زنده ماندن ظالم هستی حتی برای رفتن به مکه، توهم ظالم هستی. هرکس راضی به ظلم باشد از ظالمین است. صفوان خیلی ترسید و پرسید: حالا چه کار کنم؟ امام(ع) پاسخ دادند قراردادت را فسخ کن وشترهایت را به او اجاره نده. صفوان نمی توانست بی دلیل قرارداد را فسخ کند. خودش را تا آخر عمر به بیماری زد، شترهایش را هم فروخت و به هارون گفت من بیمار شدم و پیر وفرتوت و ناتوانم. شما هم از جای دیگر شتر کرایه کنید.ببینیدچقدرتعبددارد.
تعبدما چه مقداراست ؟الان علما می گویند خمس واجب است و هرکس خمس مالش را ندهد نمی تواند دراموالش تصرف کند.
در زیارت اربعین آمده است. صفوان جمال نزد امام صادق(ع) می رود و می گوید : من می خواهم جد غریب شما را زیارت کنم چگونه اینکار را انجام دهم. امام(ع) گریه کردند و بعد فرمودند: ای صفوان دو رکعت نماز می خوانی و به حرم جد ما برو و اینگونه زیارت کن: یک زیارت نامه دو صفحه ایست درکتاب مفاتیح به نام زیارت اربعین که من چند فرازاول از آن را برای این جلسه انتخاب کرده ام:
اَلسَّلامُ عَلى وَلِىِّ اللَّهِ وَ حَبیبِهِ ؛ اَلسَّلامُ عَلى خَلیلِ اللَّهِ وَ نَجیبِهِ ؛ اَلسَّلامُ عَلى صَفِىِّ اللَّهِ وَابْنِ صَفِیِّهِ اَلسَّلامُ عَلىَ الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهیدِ اَلسَّلامُ على اَسیرِ الْکرُباتِ
سلام بر ولى خدا و دوست او سلام بر خلیل خدا و بنده نجیب و سلام بر بنده برگزیده خدا و فرزند برگزیده اش سلام بر حسین مظلوم و شهید
“السلام علی اسیر الکربات”سلام برآقایی که گرفتار بلاها بود. یعنی: ارباب بی کفن ما گرفتار سختی های مختلف شد. شیعه از بلا وابتلا نباید بترسد. هیچ بلایی نبود که در کربلا نباشد. هر بلایی سر شما آمد یاد امام(ع) افتاده و گریه کنید. بلا برای شما آسان می شود. هر بلایی سر شما آمد بگویید برای آقای بی کفن ما که بدتر از این بلاها به اورسید. یکی از گرفتاریهای امام، خیمه ها بود. امام سجاد(ع) فرموده اند: وقتی شمر ملعون می خواست سر از تن پدرم جدا کند، ایشان نگاهشان به خیمه ها بود. امام غیرت ا… بود. ماهم باید پیرو امام بوده و غیرت ا… باشیم. ما چه فکری برای حجاب زن و بچه هاودختران وزنان جامعه کرده ایم؟ برای مجالس جشنی که درنقاطمختلف برگزارمیشود چه فکری کرده ایم؟باید این موضوع در فکر ما باشد که من چه کار کنم که حجاب زنان بهتر شود؟ حتی اگر کاری نتوانید انجام دهید همینکه در این راه گام بگذارید ماجور هستید.
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
در ابتداي خطبه دوم هم خودم و هم شما را به تقواي الهي دعوت مي کنم
24آبان روز کتابخوانی وروزگرامیداشت مرحوم حضرت علامه طباطبایی {ره}
كتابخوانى بايد يك سيره و سنّت رايج بين مردم ما بشود، كتاب بخوانید و به فرزندانتان هم ياد بدهید، خانمها در خانه كتاب بخوانند و معلومات بيندوزند. كتاب يك غذاى روح است؛ يك نوشيدنى روح است و چنانچه کتاب خوبی باشد، روح را تقويت مىكند.
كتابخوانى بايد در جامعه ترويج شود و اينكار بر عهده همه دستگاههايى است كه در اينزمينه مسؤولند؛وازمدارس ابتدایی هم بایدشروع شود برنامههايى بايد باشد كه كودكان را از اوان كودكى به خواندن كتاب عادت بدهد؛ انهم خواندن با تدبر، خواندن همراه باتحقيق
سالروزبزرگداشت علامه طباطبایی هم هست اشاره ایداشته باشم:علامه طباطبائي(ره) از نوادر مفسراني بود كه غواصانه وارد درياي قرآن شدند و ماهرانه گوهرشناسي كردند و مقتدرانه گوهرها را عرضه كردند چون همواره قرآن را با عترت طاهرين هماهنگ مي ديد و هماهنگ تفسير مي كرد و انس با اين تفسير نشان مي دهد كه علامه طباطبائي در هنگام معني كردن آيات، روايات را در نظر داشتند يعني در بحث تفسيري به روايات توجه داشتند و در بحث روائي هم قرآن را اصل قرار مي دادند كه اين روايات بايد بر قرآن كريم عرضه بشود
همانطور كه خود علامه در مقدمه جلد اول تفسيرالميزان نوشته اند روش كلي ايشان در الميزان، توضيح و تفسير آيه با آيات ديگر است و اينكه خود آيات قرآني و روايات اهل بيت براي تبيين و تفسير مفاهيم قرآني، بهترين راه است كه درصدر اسلام نيز مورد عمل بوده است و البته مي دانيم كه اين امر نشان دهنده احاطه و تسلط كامل ایشان بر آيات و روايات مربوطه است كه به عنوان مهمترين شاخصه ها مي تواند مطرح باشد ان شاءالله همه ما بتوتنیم ازاین تفسیرگرانسنگ بهره ببریم.
اشاره ای به بيانات رهبر معظم انقلاب در جمع دانشآموزان و دانشجويان
بنده دراین فرصت کوتاه به دوفرازازسخنان معظم له اشاره میکنم
نکته اول: آمريكا همان جنايتكارقديمى است
علىرغم جنايتهاى بيش از حد و غيرقابل چشمپوشى آمريكاى ستمپيشه درحق تمام انسانها و بهويژه درحق كشورعزيزايران، در طول دوران ايجاد رابطه ظالمانه آن كشور با كشور ما و حتى درزمانى كه ايران و دولتمردان كاملاً در اختيار آمريكا بودندمتأسفانه عدهاى غافل، كمفهم وكجانديش و يا كسانىكه منافع نامشروع خود را با حمايت از ابرجنايتكاران تعريف مىكنند، بهدنبال پاك كردن چهره ناپاك دشمن و بزك كردن آن براى جامعه هستند، اين افراد آنقدر ساده و بىتحليل هستندكه از تجربيات برخوردكشورهاى غربى و آمريكا عبرت نمىگيرندكه چگونه با نوكران خود پس از اتمام تاريخ مصرفشان برخورد مىكنند و آنها را بهراحتى قربانى خود مىكنند.{طنین شعارمرگ برآمریکای نمازگزاران}
نکته دوم:اعتمادبه آمريكا اشتباه تاريخى
ضرورت دارد كه مردم، جوانان وبهويژه كسانىكه درمسندقدرت مستقرمى شوندبدانندكه، ايران در مواجهه با آمريكا با اشخاص و احزاب و گروههاى مختلف روبهرو نيست، بلكه با ساختار مشخصى به نام دولت آمريكا روبهروست كه چارچوبهاى انديشهاى و رفتارى مستحكمى دارد. نبايد تصور نمود كه حضور فلان گروه و حزب در كاخ سفيد، يعنى تغيير اساسى رفتار. چنانكه به تجربه ثابت شده است جناحهاى مختلف دولت آمريكا، با هر مرام و مسلك و شيوه رفتارى، دربىصداقتى و عدم وفاى به عهد در برابر ايران، اشتراكنظر دارند. درطول مدت سه مرحله مذاكرات مقامات خارجه ما با آمريكائىها درموضوعات مختلفى همچون آزادى گروگانهاى آمريكا در لبنان، مسأله افغانستان و بحث عراق، و حتى مسأله مذاكرات هستهاى كه منجربه توافقنامهاى بهنام برجام شد، آمريكا و متحدانش پاسخ اعتماد ايران را با بىصداقتى خود دادند. شايد بهتر باشد اكنون جمله معروف بيانيه جرج بوش پدر را بار ديگر و بهصورت صحيح آن بخوانيم: «حسننيت، هميشه حسننيت نمىآورد»
حضرت آيتالله امام خامنهاى درديدار با دانشآموزان و دانشجويان با اشاره به مقطع تاريخى گذشته و دوران ملى شدن صنعت نفت و اعتماد دكتر مصدق به آمريكائىها در اين خصوص فرمودند: «اعتماد و اميد به آمريكا اشتباه تاريخى دكتر مصدق (نخست وزير آن مقطع) است؛ مصدق براى مقابله با انگليس به آمريكا تكيه كرد و همين خوشبينى و سادهانديشى و غفلت، زمينهساز موفقيت كودتايى آمريكايى شد، كودتايى كه همه زحمات ملت را در ملى كردن نفت به هدر داد، رژيم مستبد و وابسته پهلوى را احيا كرد و ايران عزيز را ۲۵ سال در معرض شديدترين صدمات ملى و ضربات سياسى – اقتصادى و فرهنگى قرار داد.لذاملت مااجازه نخواهندداد مجددچنین اشتباهی درتاریخ ثبت گردد{تکبیرنمازاران}
تصمیم داشتم اشاره کوتاهی به انتخابات رياست جمهورى آمريكاکه روزهای گذشته برگزارشدداشته باشم که ان شاءالله درفرصت دیگری صحبت خواهم کرد.
والســـــــــلام علیکــــــــــــم ورحمــــــــــــــه الله وبــــــــــــرکاته