به گزارش دفترامام جمعه حسن آبادهمزمان باعیدسعیدقربان نمازعیدقربان با حضور اقشارمختلف مردم و به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری “امام جمعه محترم حسن آباد”درمصلی امام خمینی این شهر برگزارشد.
################################################################
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- تقوی یعنی تعلق نداشتن به دنیا وعدم وابستگی به دنیا
2- عيد سعيد قربان که از برجستهترين اعياد اسلامي است.
3- يکي از بخشهاي اساسي که بايد به ابراهيم خليل(ع) تأسّي کردتبرّي از مشرکين است.
###############################################################
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1- ربا، گناه کبیرهای است که در اسلام حرام است.
2- بانکها به بهانههای مختلف قانون را دور میزنند.
3- اصلاح نظام بانكى،اصلاح ساختار بودجه وايجاداشتغال سه اولويت مهم اقتصادى در دولت دوازدهم است.
################################################################
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
عبدالله اوصیکم ونفسی به تقوی الله
تقوی یعنی تعلق نداشتن به دنیا وعدم وابستگی به دنیا ضمن استفاده از دنیا برای جلب رضایت خدا. بهترین راه زندگی و سفر کردن وابسته نبودن است و به یاد قیامت بودن است که این خصوصیت را دروجودحضرت ابراهیم (ع)میبینیم.
عيد سعيد قربان که از برجستهترين اعياد اسلامي است، به پيشگاه وليّ عصر ،رهبی معظم انقلاب و عموم علاقهمندان قرآن و عترت و شما نمازگزاران تهنيت عرض ميکنيم.
عيد قربان يا عيد الاضحى (روز دهم ذىحجه) از عيدهاى بزرگ مسلمانان است. بنابر روايات اسلامى، در اين روز خدا به حضرت ابراهيم خليل(ع) فرمان داد، حضرت اسماعيل(ع) را ذبح كند. او نيزحضرت اسماعيل را به قربانگاه برد ولى جبرئيل همراه با «گوسفندی» فرود آمد و حضرت ابراهيم(ع) آنرا بهجاى حضرت اسماعيل(ع) قربانى كرد.
دونکته به محضرشمانمازگزاران عزیزعرضه بدارم:
1-جريان عيد قربان، اصل قرباني و حج، از يادگارهاي ابراهيم خليل و دودمان او(عليهم الصلاة و عليهم السلام) است. قرآن کريم بعد از اينکه سنّت ابراهيم را بازگو میکند، به ما میفرماید بايد تأسّي بکنيد در بخشهاي فراوان؛ يکي از بخشهاي اساسي که شما بايد به ابراهيم خليل(سلام الله عليه) تأسّي بکنيد آن تبرّي از مشرکين است. سنّتهاي فراواني قرآن کريم از خليل حق ياد کرده است، ولي در بخش برائت از مشرکين فرمود شما به اينها تأسّي کنيد،« قَدْ كَانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِي إِبْرَاهِيمَ وَالَّذِينَ مَعَهُ إِذْ قَالُوا لِقَوْمِهِمْ إِنَّا بُرَآءُ مِنْكُمْ وَمِمَّا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ »(ممتحنه/4)اين برائت از مشرکين که در سرزمين وحي انجام ميشد و اميدواريم به بهترين وجه بعدها انجام بشود، عمل به همين دستور قرآن کريم است.
2-حضرت ابراهیم اين کعبه را اين خانه را اين ديوارها را سانتيمتر به سانتيمتر به قصد قربت ساختند. ببينيد قرآن وقتي کيفيت کعبهسازي اين خليل و ذبيح را ذکر ميکند شنيديد غالباً اين کارگرها اين بنّاها اينها ذکرهايي زير لب زمزمه دارند، آنکه متعهّد است يا آيات و روايات را زير لب زمزمه ميکند يا اشعار سودمند را. آنکه بيهودهگراست يا ترانه ميخواند يا تصنيف ميخواند خيال ميکند اين خستگياش را رفع ميکند! به هر حال کارگر زير لب زمزمهاي دارد، زمزمه اين بزرگوار خليل حق، آن بزرگوار ذبيح حق، در قرآن کريم به اين صورت آمده است: «وَ إِذْ يَرْفَعُ إِبْرَاهِيمُ الْقَوَاعِدَ مِنَ الْبَيْتِ وَ إِسْمَاعِيلُ رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا»(بقره/127) ﴿رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا﴾؛ تکتک اين سنگها، تکتکها اين مَلاتها، تکتک اين جاگذارها ﴿رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا﴾؛رَبَّنَا﴾، ﴿رَبَّنَا﴾، ﴿رَبَّنَا﴾، ﴿رَبَّنَا﴾؛ يعني در حال ساختار آنچه در زير لب زمزمه داشتند، ﴿رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا﴾ بود، اين شده کعبه درقضیه ذبح اسماعیل هم وقتی خداوند گوسفندی فرستادند ابتدا ناراحت شدند نکند قربانی من پذیرفته نشده است چراچنین شد؟؟؟
################################################################
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
خودم و همه عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم
امروز فقط به یک مناسبت اشاره میکنم بناندارم درخطبه های نمازعید خیلی تصدیع وقت داشته باشم.
جمعه10شهریورعيد سعيد قربان // روز بانكدارى اسلامى
در دنیای امروز بانکداری اسلامی، وجود بانک یک ضرورت است و اساسا بدون بانک نمیتوان مبادلات و فعالیتهای بزرگ اقتصادی کرد و زندگی بدون بانک بسیار سخت است. وملت بدون ثروت مادی فقیر بوده و ستون فقرات او شکسته امیشود. اما نکتهای بایدبه آن توجه داشت این است که بانکداری از غرب به کشور آمده و ما از غرب پیروی کردیم؛ باید بانکداری را اصلاح و اسلامی کنیم؛ اما متأسفانه هر کاری میکنیم از طرف دیگر بوی غرب میدهد، خیلی کار میخواهد تا بانکداری تبدیل به اسلامی شود.
اگر در مقابل یک قرض، پول بیشتری گرفته شود، حرام و ربا است و متأسفانه این کار در بانکهای ما انجام میشود. ربا، گناه کبیرهای است که در اسلام حرام است.
دوتامشکل وجودداردیکی دور زدن قانون بانکداری اسلامی است، بانکها به بهانههای مختلف کلاه درست میکنند و قانون را دور میزنند.
مشکل دوم که مهم تراز اولی است: در اجرای قانون است، باید به مردم آموزش داد، وگرنه روی کاغذ قانون درست کنیم ارزشی ندارد، باید هم قانون اصلاح شود هم ضمانت اجرایی داشته باشد تا شاهد برچیده شدن مشکلات در حوزه بانکداری شویم.
هفته گذشته تيم اقتصادى دولت تكميل شد. علاوه بر وزرا،دستيار ويژه اقتصادى رئيس جمهور و نيز معاون اقتصادى رئيس جمهورتعیین شدند شد.لذااصلاح نظام بانكى، اصلاح ساختار بودجه و ايجاد اشتغال سه اولويت مهم اقتصادى در دولت دوازدهم است. که ان شاءالله دولت دوازدهم به آن توجه وعنایت ویژه خواهندداشت.
من چندروایت به محضرشما تقدیم کنم که البته فقط ترجمعه میکنم:
ربا از مباحث بسیار فساد انگیز است، لذا باید اقدامی کرد و راهکاری ارائه داد تا ربا پیش نیاید. ربا بدترین گناه است و در قرآن تصریح شده که اعلام جنگ با خدا است و نظام بانکی کشور باید تلاش کند از نزدیک شدن به ربا و حرام فاصله بگیرد.
امام باقر عليه السلام :«إِنَّما حَرَّمَ اللّه عَز َّوَ جَلَّ الرِّبا لِئَلاّ يَذْهَبَ الْمَعْروفُ»
خداى عز و جل ربا را حرام فرمود تا احسان كردن از بين نرود.من لا یحضره الفقیه ج 3 ، ص 566 ، ح 4936
رسول خدا:«إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَعَنَ آكِلَ الرِّبَا وَ مُؤْكِلَهُ وَ كَاتِبَهُ وَ شَاهِدَيْهِ »خداى عز و جل رباخوار و ربا دهنده و نويسنده و شاهد بر آن را لعنت كرده است.
من لا یحضره الفقیه ج 4 ، ص 8 ، ح 4968
امیرالمؤمنین على عليه السلام :
«يَا مَعْشَرَ التُّجَّار الْفِقْهَ ثُمَّ الْمَتْجَرَ الْفِقْهَ ثُمَّ الْمَتْجَرَ الْفِقْهَ ثُمَّ الْمَتْجَرَ وَ اللَّهِ لَلرِّبَا فِي هَذِهِ الْأُمَّةِ أَخْفَى مِنْ دَبِيبِ النَّمْلِ عَلَى الصَّفَا»
اى گروه تاجران! ابتدا احكام را ياد بگيريد، سپس تجارت كنيد!ابتدا احكام را ياد بگيريد، سپس تجارت كنيد!ابتدا احكام را ياد بگيريد، سپس تجارت كنيد! به خدا قسم كه ربا در ميان اين امت ناپيداتر از حركت مورچه بر روى تخته سنگ است.من لا یحضره الفقیه ج 3 ، ص 195 ، ح 3731
رسول اكرم صلى الله عليه و آله :
«مَنْ أَكَلَ الرِّبا مَلأَ اللّه عَز َّوَ جَلَّ بَطْنَهُ مِنْ نارِ جَهَنَّمَ بِقَدْرِ ما أَكَلَ ، و َإِنِ اكْتَسَـبَ مِنْهُ مالاً لا يَقْبَلُ اللّه تَعالى مِنْهُ شَيْـئا مِنْ عَمَلِهِ ، و َلَمْ يَزَلْ فى لَعْنَةِ اللّه و َالْمَلائِكَةِ ما كانَ عِنْدَهُ مِنْهُ قيراطٌ واحِدٌ»
هر كس ربا بخورد خداوند عز و جل به اندازه ربايى كه خورده شكمش را از آتش دوزخ پر كند و اگر از طريق ربا مالى به دست آورد، خداى تعالى هيچ عمل او را نپذيرد و تا زمانى كه قيراطى (كمترين مقدار) از مال ربا نزدش باشد، پيوسته خداوند و فرشتگانش او را نفرين كنند.
بحار الانوار(ط-بیروت) ج 73 ، ص 364 ، ح 30
{والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمۀ اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته
################################################################