نمازجمعه اینهفته 08/10/96با حضور اقشارمختلف مردم به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری “امام جمعه محترم حسن آباد”درمصلی امام خمینی این شهر برگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- لقمان کیست؟
2- لقمان, پیامبر نبود,ولى بنده اى بودکه بسیار فکر مى کرد,ایمان ویقینش عالى بود
3- اى پسرجان!من چهار صد پیامبر راخدمت کردم, و از گفتار آنها چهار سخن رابرگزیدم
################################################################
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1- دنیا عالم حساب است و آخرت، از این دنیا هم با حساب و کتاب تر می باشد
2- حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليهاازجمله زنانى است كه مىتوان ادعا كردكه تالى تلومعصوم است.
3- آنچه از فتنه ها در طول تاریخ بوده در فتنه 88 جمع شد.
################################################################
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
عبدالله اوصیکم ونفسی به تقوی الله
با کرامت ترین و بزرگوارترین افراد نزد خدای متعال با تقوا ترین هستند
موضوع حکمت های دهگانه لقمان حکیم در قرآن کریم:
لقمان کیست؟
یکى از حکماى راستین و بزرگ تاریخ, حضرت لقمان(ع) است که نامش در قرآن دو بار(سوره لقمان آیه 12 و 13) با عظمت یاد شده و یک سوره قرآن (سى و یکمین سوره) به نام او است. خداوند او را در قرآن براین اساس یاد کرده که فرزندش را به ده اندرز بسیار مهم و سرنوشت ساز نصیحت کرده, و این نصایح در ضمن پنج آیه سوره لقمان ذکر شده است.
مطرح شدن لقمان و حکمت هاى دهگانه او در قرآن, و یک سوره به نام او, در کتابى که جاودانى و جهانى است بیانگر آن است که خداوند مى خواهد نام لقمان و روش و نصایح حکیمانه او را در پیشانى ابدیت ثبت کرده , و تابلو قرار دهد, تا شیفتگان حق و عرفان در هر نقطه و عصرى, در پرتو آن هدایت یابند, و از فیوضات آن براى پاک سازى و به سازى بهره جویند.
لقمان نظر به این که عمر طولانى کرد, با پیامبران بسیار (که طبق بعضى از احادیث تا چهارصد پیامبر) را دیدار کرده استو نظر صحیح این است که او پیامبر نبود, چنانکه خاطرنشان مى شود.
به عقیده بعضى چند سال قبل از تإسیس حکومت حضرت داود(ع), و به نظر بعضى ده سال پس از حکومت داود(ع) متولد شد, و عمر او تا عصر پیامبرى حضرت یونس(ع) ادامه یافت, او در عصر نبوت و حکومت حضرت داود (ع) همراه آن حضرت به جنگ جالوت رفت, و در کشتن جالوت که طاغوت آن عصر بود, شرکت داشت.
سلسله نسب لقمان را چنین نوشته اند:((لقمان بن عنقى بن مزید بن صارون))و به گفته بعضى او پسرخاله یا خواهرزاده ایوب(ع) بود, و سلسله نسبش به ناحور بن تارخ (برادر ابراهیم خلیل((ع))) مى رسد.
او عمر طولانى کرد, که عمرش را از دویست تا 560 سال, و از هزار تا 3500 سال نوشته اند, در عین حال بسیار زاهد بود, و دنیا را به اندازه عبور از سایه اى به سایه دیگر در نزدیک آن مى دانست.
شغل و محل زندگی لقمان:
او مدتى چوپان و برده قین بن حسر (از ثروتمندان بنى اسرائیل) بود, سپس بر اثر بروز حکمت هاى سرشار نظرى و عملى از او, از طرف اربابش آزاد شد.( سفینه البحار, ج2, ص515)
به نظر مى رسد لقمان(ع) بیشتر عمرش را در خاورمیانه, به خصوص در فلسطین و بیت المقدس گذرانده است, و نقل شده که قبرش در ایله (یکى از بندرهاى فلسطین) است.
فرزندان لقمان:
از گفتنى ها این که او داراى فرزندان بسیار بود, آنها را به گرد خود جمع مى کرد, و نصیحت مى نمود. و به گفته بعضى گرچه با گفتن ((یا بنى; اى پسرک من)) تنها پسر بزرگش به نام ناتان (ناسان هم گفته شده )مورد خطاب خود قرار مى داد, ولى خطاب او در حقیقت به همه پسران و فرزندانش, بلکه به همه انسان ها بود, و با این تعبیر مهرانگیز مى خواست عواطف آنها را جلب کند, و به آنها بفهماند که من همانند پدر دل سوز براى شما هستم, نصایح دل سوزانه مرا که از روى خیرخواهى است بپذیرید.
چنان که این شیوه در نصایح امیرمومنان حضرت على(ع) به دو فرزندش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) به طور فراوان دیده مى شود
براى این که باز لقمان را بیشتر بشناسیم نظر شما را به این حدیث جلب مى کنیم, او خطاب به فرزندش چنین گفت:
((یا بنى انى خدمت اربعمإه نبیاو اخذت من کلامهم إربع کلمات,و هى :
اذا کنت فى الصلوه فاحفظ قلبک,و اذا کنت على المائده فاحفظ حلقک,و اذا کنت فى بیت الغیر فاحفظ عینک,واذا کنت بین الخلق فاحفظ لسانک;
اى پسرجان! من چهار صد پیامبر را خدمت کردم, و از گفتار آنها چهار سخن را برگزیدم:
1ـ هنگامى که در نماز هستى, حضور قلبت را حفظ کن
2ـ هنگامى که در کنار سفره نشستى گلویت را (از مال حرام) حفظ کن
3ـ هنگامى که به خانه دیگرى رفتى, چشم خود را (از نگاه به نامحرم) حفظ کن
4 ـ و هنگامى که بین انسان ها رفتى, زبانت را حفظ کن.))
در این که لقمان, پیامبر بود یا نه؟ شیوه بیان قرآن نشان مى دهد که او پیغمبر نبوده است, و در روایات نیز با صراحت, پیغمبر بودن او نفى شده, از جمله روایت شده پیامبر اسلام(ص) فرمود:
((حقا اقول لم یکن لقمان نبیا ولکن عبدا کثیر التفکر, حسن الیقین, احب الله فاحبه, و من علیه بالحکمه;(علامه مجلسى, بحارالانوار, ج13, ص424, مجمع البیان, ج8, ص315(
به حق مى گویم که لقمان, پیامبر نبود, ولى بنده اى بود که بسیار فکر مى کرد, ایمان و یقینش عالى بود, خدا را دوست داشت, و خدا نیز او را دوست داشت, و خداوند نعمت حکمت را به او عنایت فرمود.))
################################################################
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
خودم و همه عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم
دنیا عالم حساب است و آخرت، از این دنیا هم با حساب و کتاب تر می باشد؛ انسان در آخرت در محضر حق آنقدر منتظر رسیدگی به حساب اعمال خود خواهد ماند که بالاخره خودش خواهد گفت: ” زودتر تکلیف ما را روشن کنید حتی اگر قرار است به جهنم برویم.”حاسبونا و لو الی النّار
################################################################
جمعه | 8 دی | 10 ربيعالثانى | وفات حضرت معصومه(س) (٢٠١ ه.ق) |
حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها ازجمله زنانى است كه مىتوان ادعا كرد كه تالى تلو معصوم است.
امام صادق(ع) ولادت چنان دخترى را مژده داده بود، ازاينرو خاندان پيامبر بيصبرانه در انتظار طلوع خورشيد وجود حضرت معصومه(س) بودند.
چند نكته در زمينه شخصيت آن بانوى بزرگ درخور توجه است:
۱. مسافرت ايشان پس از هجرت اجبارى برادر بزرگوارش امام رضا(ع) به مرو، به سمت ايران به جهت ديدار با برادر، اما آنگونه كه مورخان نوشتهاند اين مسافرت به سرانجام نرسيد و حضرت معصومه با رسيدن به ساوه بيمار شد و دستور داد او را به قم ببرند و در همين شهر بود كه جان را به جانآفرين تسليم كرد.
حركت آنحضرت از مدينه به سمت ايران با اين مسير طولانى و به جان خريدن همه سختىهاى مسافرت مخصوصاً خطراتى كه از ناحيه حكومت مأمون آنحضرت را تهديد مىكرد حاكى از شخصيت سياسى و اجتماعى اين بانوى بزرگ است.
۲. در اين مسافرت آنگاه كه مريض شد و از دستيابى به امام رضا(ع) مأيوس شد، با توجه به آگاهى او از موقعيت آينده قم و مركزيت فرهنگى آن دستور داد او را به قم ببرند تا پس از پرواز روح بلندش بهسوى ملكوت، حرم بهشتگونهاش مأمن عاشقان اهل بيت عليهم السّلام قرار گيرد.
اين تصميم يعنى دستور براى رسيدن به قم، حاكى از داشتن ديد فرهنگى دختر موسىبن جعفر سلام الله عليها است.
- همانگونه كه حضرت زهرا سلام الله عليها با استدلالهاى متين و استوار، حقانيت ولايت حضرت على(ع) را تبيين مىكرد، حضرت معصومه(س) نيز چنين بود. رواياتى كه از آنحضرت نقل شده غالباً درباره امامت و ولايت على(ع) است كه با اثبات ولايت او، ولايت امامان معصوم نيز ثابت مىشود. ايشان رواياتى را از اجداد طاهرينش نقل كرده، همچنين جمعى از ارباب علم حديث از او نقل حديث كردهاند كه در حقيقت خود نوعى مبارزه علمى را تداعى مىكند
################################################################
شنبه | 9 دی | 11 ربيعالثانى | سالروز حماسه مردم ايران (١٣٨٨ ه. ش) // روز بصيرت و ميثاق امت با ولايت |
فتنه یکی از کلمات رایج در آیات قرآن و نهج البلاغه است،در هر دوره ای افراد بی صفتی وجود دارند که به فتنه گری علیه حق و حقیقت میپردازند.
فتنه به رنگ ها و شکل های مختلفی در قالب افکار مختلف بروز می کند که راه های مقابله با آن در هر زمان متفاوت است، چنانچه گاهی شمشیر امام علی(ع) جلوی فتنه را میگیرد و گاهی صلح امام حسن (ع) آن را مانع میشود.
آنچه از فتنه ها در طول تاریخ بوده در فتنه 88 جمع شد چنانچه که فتنه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و … همه در سال 88جمع شدند تا ولایت فقیه را به حاشیه بکشند و انقلاب را دگرگون کنند، در این راه ایادی استکباری از آمریکا، انگلیس و اسرائیل همه با هم متحد شدند.
البته اين فتنه ضايعاتي داشت. يکي از آنها شهادت عزيزاني بود که يک مويشان بر فتنه جویان وکاخ فتنهجويان برتري داشت اماملت ما در حماسه نهم دی به تبعيت از ولايت فقيه کار را تمام کردند و چنان سيلی محکمی بر دهان فتنه گران زدند که ديگر نتوانستند در مقابل نظام کمر راست کنند.
دشمن در هشت سال دفاع مقدس جنگی سخت بر ما تحمیل کرد،و در فتنه 88 هم سخت ترین جنگ نرم را به ما تحمیل کردند و با این وجود مردم در حماسه 9 دی نه تنها دشمن را شکست دادند بلکه تقابل حزب الله با حزب الشیطان نیز مشاهده شد و این رمز ماندگاری این روز حماسی است.
یکی ازدرسها اين است که: داستان جنگ احزاب درصدر اسلام يک داستان منحصر به فرد نبود. يادمان نرود که دشمن از هيچچيز براي نابودي اسلام و نظام اسلامي و از بين بردن ارزشها و باورهاي اسلامي فروگذار نميکند.مؤمن بايد هميشه هوشيار باشد و هيچگاه دشمن را دست کم نگيرد. دشمن هرقدر کوچک هم که باشد، باز بايد از فتنههاي آن پرهيز کرد.افرادی که بصیرتشان قوی است، دشمن را در هر چهره ای میشناسند و از بوی سخن و رنگ و قیافه دشمن به نیت او پی میبرند، اما اگر بصیرت نباشد، فرد نمیتواند بین دوست و دشمن فرق بگذارد که این مصیبتی بزرگ است.
مقام معظم رهبری در آستانه ۹ دى و در ديدار شوراى هماهنگى تبليغات اسلامى و نكات بسيار مهمى كه در اين سخنرانى بيان فرمودند، بايد مورد تحليل دقيق و جدى قرار گيرد.
یکی ازآن نکات فرمودند:در جنگ بايد حدس بزنيد دشمن مىخواهد چهكار بكند. امروز حدس زدن نياز ندارد، هزاران توپخانهى دروغپردازى به سمت اين ملت مشغول شليك هستند، براى اينكه مردم را نااميد و بدبين كنند و اعتماد به نفس مردم را بگيرند. متأسفانه در داخل هم گروهى، درست همان كار دشمن را ادامه مىدهند. نااميد كردن مردم، متهم كردن، دروغهاى شاخدار دشمنساز را در ذهن مردم جا انداختن؛ اينها كارهايى است كه عدهاى دارند انجام مىدهند
آن كسانىكه كار دشمن را در داخل انجام مىدهند تقوا ندارند. اينها دينشان سياسى است؛ بهجاى آنكه سياستشان دينى باشد.
والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمۀ اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته
###############################################################