نمازجمعه اینهفته 96/11/06با حضور اقشارمختلف مردم به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری “امام جمعه محترم حسن آباد”درمصلی امام خمینی این شهر برگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1-چهارمین و پنجمین حکمت لقمان مساله امر به معروف ونهی از منکر است.
2- بهترین راه برای شناخت معروف و نیکی، مراجعه به شرع مقدس است.
3-کسانی که نه بازبان،نه بادست ونه باقلب نهی ازمنکرنمیکنند،درحقیقت مردگانی در میان زندگان هستند.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1- متأسفانه درجامعه طلاق زود هنگام بسیار رایج شده است.
2- ترامپ رئیس جمهورآمریکا براى ايران دو راهبرد كلى مدنظر دارد.
3-هرگونه قضاوت درباره علت حادثه کشتی سانچی تاكشف اطلاعات جعبه سياه،گمانهزنى وقضاوتى نارواست.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
عبادالله اوصیکم ونفسی به تقوی الله
موضوع ماپیرامون حکمت های دهگانه لقمان حکیم بودهفته گذشته اشاره ای به سومین اندرز لقمان حکیم کردیم که پیرامون اقامه نمازبود گفتیم پیرامون نماز، مسایل گوناگونى مطرح مىشود و قابل بحث است، ولى نکته مهمى که لقمان به آن توجه نموده مساله اقامه نماز است،
اماچهارمین و پنجمین حکمت لقمان مساله امر به معروف ونهی از منکر است، چنان که از زبان او خطاب به پسرش میخوانیم:
« یَا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنْکَرِ; پسرم! امر به معروف ونهی از منکر کن»این دستور، از دستورهای بسیار مهم است
بهترین راه برای شناخت معروف و نیکی، مراجعه به شرع مقدس است بنابراین، هر چیزی را که شارع مقدس اسلام به آن امر کرد، و مسلمانان را به انجام آن ترغیب نمود، همان معروف است.
در قرآن و روایات صدها و هزارها مصداق معروف ذکر شده است، مانند: ایمان، تلاوت قرآن، تفکر و اندیشیدن، توکل و اعتماد بر خدا، صبر و شکیبایی، پرهیزکاری، پیروی از خدا و رسول، پیشی گرفتن برای تحصیل علم و کارهای نیک، انفاق، فرو بردن خشم، عفو و بخشش، احسان و نیکی، اطمینان به صحت وعده ها، توبه، سیر در زمین و توجه و عبرت گیری، جهاد و پیکار، شهادت در راه خدا، عدالت، شکر خدا، دعا کردن، استقامت وایستادگی، بردباری، خوش اخلاقی، مشورت، آموزش قرآن ودانش، صراحت و قاطعیت در بیان حق، تحمل آسیبها و گرفتاریها، ذکر خدا، نماز، روزه، حج، هجرت، استقامت در راه حق، مرابطه و مرزداری، صدقه و راستی، امانت داری، تقیه در موارد خود، دوستی با دوستان خدا، و دشمنی با دشمنان خدا، وفای به عهد، عفت، شجاعت، سخاوت، دوستی و اتحاد با شایستگان، قیام و انقلاب برای تحقق آرمانهای مقدس، عمل صالح، یاری دین، آمادگی برای دفاع از حق، استفاده بهینه از وقت، دعا و مناجات، رازداری، حساب گری، خشنودی به رضای خدا، آشکار ساختن حق، گمان نیک، دفاع از مظلوم، صله رحم، نیکی به پدر و مادر، نیکی به همسایه، ادب در برابر استاد، حق شناسی، تدبر در قرآن، اخلاص، یاد مرگ و معاد، تلاوت قرآن، قرض الحسنه دادن، یاری کردن مؤمن، وساطتبرای تحقق ازدواج بین زن و مرد و…
مصداقهای منکر بسیار است، مانند:
کفر، قتل نفس، گناه، جهل و نادانی، دوستی با نااهلان، ضعف اراده، اصرار بر گناه، سستی و بیحالی، اندوه بیجا، ظلم و ستم، اطاعت از کافران، کشمکش و نزاع با مؤمنان، توجه به تبلیغات باطل، راضی شدن به ظلم، کتمان حق، فروختن دین و حق به دنیا، حب تعریف بدون عمل، گمان بد، دروغ، خیانت، غیبت، عهدشکنی، انکار غیب، نمامی، زخم زبان، تهمت، ترس از کفار و منافقان، سازش با بیگانگان سلطه گر، انفاق در راه باطل، تقویت و امضای ناحق، فتنه جویی، بدعت گذاری، حسد، تکبر، حرص، تبهکاری، بازداشت مردم از راه حق، قطع رحم، بی احترامی به پدر و مادر، ترسو بودن، عدم تدبر در قرآن، مخالفت با پیامبر (ص)، ریاکاری، پشت به دین کردن و…
امام باقر (ع) فرمود:
« وَيلٌ لِقَومٍ لَا يَدِينُونَ اللَّهَ بِالاَمرِ بِالمَعرُوفِ وَالنَّهيِ عَنِ المُنكَرِ; وای به حال ملتی که امر به معروف و نهی از منکر را روش دینی خود قرار نمیدهد و در اعتقاد به این دو تسلیم خدا نمیشود.» (وسائل الشیعه، ج11، ص392)
امیرمؤمنان علی (ع) فرمود:
« فـَاِنَّ اللّهَ سـُبـْحـانـَهُ لَمْ يـَلْعـَنِ الْقـَرْنَ الْمـاضِىَ بَيْنَ اَيْديكُمْ اِلاّ لِتَرْكِهِمُ الاَْمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْىَ عَنِ الْمُنْكَرِخداوند متعال پیشینیان را از رحمت خود دور نساخت، مگر به خاطر این که امر به معروف و نهی از منکر را ترک کردند.» (نهج البلاغه، خطبه192)
نیز فرمود: «و ان الامر بالمعروف والنهی عن المنکر لخلقان من خلق الله سبحانه، و انهما لایقربان من اجل، و لاینقصان من رزق;امر به معروف و نهی از منکر، دو صفت از صفات خدا هستند، این دو قطعا، نه مرگ انسان را نزدیک میکنند و نه از رزق انسان میکاهند.» (نهج البلاغه ،خطبه156)
و همچنین می فرماید: «گروهی از مردم با دست (عمل) و زبان و قلب، به مبارزه با منکرات برمیخیزند، آنها همه خصلتهای نیک را در خود جمع کردهاند، گروهی دیگر تنها با زبان و قلب نهی از منکر میکنند، اینها به دو خصلت نیک تمسک کردهاند، و یکی را از دست دادهاند، گروهی دیگر تنها با قلبشان مبارزه میکنند، اما مبارزه با دست و زبان را ترک کردهاند، این گروه بهترین خصلتها را از این سه ترک نموده و تنها یکی را گرفتهاند، و گروهی دیگر نه به زبان و نه با دست و نه با قلب نهی از منکر میکنند: «فذلک میت الاحیاء، اینها در حقیقت مردگانی در میان زندگان هستند» .(نهج البلاغه،حکمت374)
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
خودم و همه عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم
چهارشنبه 11بهمن 13جمادیالاول شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) به روايت 75 روز (11 ه ق)
ما در قرآن سه نوع الگو داریم:
الگوی عام: مانند صادقین در آیه ی «کونوا مع الصادقین.
الگوی خاص: مانند ادریس و آسیه زن فرعون.
الگوی اخص: مانند رسول الله که اسوه ی حسنه معرفی شده اند.
حضرت زهرا(سلام الله علیها) کسی است که الگوی اخص دست او را بوسیده است. در روایات آمده وقتی حضرت زهرا(سلام الله علیها) بر پیامبر وارد می شدند، پیامبر چهار کار را انجام می داد:خوش آمد می گفت ؛ بلند می شد و به استقبال او می رفت ؛ او را در جای خود می نشاند ؛ دست او را می بوسید.
من دراین فرصت کوتاه فقط به یکی ازاصول زندگی حضرت زهرا اشاره میکنم وآن اصل معنویت است: متأسفانه معنویت در زندگی ها کم رنگ شده است. به خاطرعیدکریسمس تعداد زیادی درخت کریسمس در تهران خریداری شد. سگ ، به خانه های زیادی وارد شده است. طلاق زود هنگام بسیار رایج شده است. حضرت زهرا(سلام الله علیها) در شب اول زندگی به فکر فرو رفته بودند. امیرالمومنین (علیه السلام) از ایشان علت فکرشان را جویا شد. ایشان فرمودند: «من از خانه پدرم به این جا منتقل شده ام و روزی از این جا به سرای آخرت منتقل می شوم». کسی که این گونه فکر می کند هرگز به جدایی نمی تواند فکر کند.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
پنجشنبه 12بهمن 14جمادیالاول بازگشت حضرت امام خمينی (ره) به ايران (1357 ه.ش) و آغازدهه مبارك فجر انقلاب اسلامى
اجازه يافتن هواپيماى حامل حضرت امام براى پرواز به سمت ايران، برخلاف خواست همه قدرتهاى غربى بود و همه
شواهد تاريخى حاكى از اين است كه همه قدرتهاى غربى ازجمله آمريكا، انگليس، فرانسه و نيز كليت نظام شاهنشاهى و دولت بختيار عزم خود را جزم كرده بودند تا مانع از ورود امام خمينى(ره) به ايران گردند اما عزم و اراده پولادين امام خمينى در كنار شرايط انقلابى آن مقطع بهمثابه سيل بنيانكن و ظالمسوزى بود كه هيچ ترفند و توطئهای را ياراى مقابله با آن نبود و بههميندليل امام خمينى عليرغم همه مخالفتها و مخاطراتى كه جان ايشان را تهديد میكرد، وارد ايران شد وقدرتهای غربی هم چارهاى جز تسليم شدن نداشتند
دولت فرانسه هم در مدت اقامت امام خمينى در پاريس، از هيچ اقدامى بر عليه ايشان مضايقه نكرده بودوهم پس از قصدحضرت امام براى بازگشت به ايران نيز اقدامات گستردهاى براى ممانعت از اين تصميم امام انجام داد و در واپسين روزهاى حضور ايشان در فرانسه و صرفا با هدف مصلحت رژيم شاهنشاهى و ايجاد فرصت براى ايجاد كودتا، تلاشهاى فراوانى براى ممانعت از ورود امام خمينى به ايران انجام داد كه باشكست مواجه شد و چون قانونا نمىتوانست هيچ اقدام ديگرى در ممانعت از حضرت امام انجام دهد لذا مجبور شد اجازه بازگشت حضرت امام خمينى به ايران را صادر نمايد. چنانكه فردوست دركتاب خاطراتش از طرح انفجار هواپيماى امام توسط كميسيونى نام مىبرد كه متشكل از بختيار، نماينده ساواك، سران نيروهاى نظامى و انتظامى و… بود. (رك: حسين فردوست، ظهور و سقوط سلطنت پهلوى، اطلاعات، تهران، ۱۳۸۱، صفحه ۶۰۷ و ۶۰۸) و يا توطئه ربودن و انتقال هواپيماى حامل امام به يكى از جزاير خليج فارس بهمنظور ممانعت از ورود حضرت امام تا زمانى كه بتوانند توطئههاى خود را عملى نمايند. (رك: دكتر صادق طباطبايى، همان، ص ۱۷۸) و يا حداقل اجراى زودهنگام كودتاى آمريكايى ارتش به فرماندهى ژنرال هايزر كه همه اين اقدامات خوشبختانه ناكام ماند و انقلاب اسلامى ايران به لطف خداوند به پيروزى رسيد.
در آستانه دهه فجر و سى و نهمين سالگرد ورود امام خمينى(ره) به ميهن و پيروزى انقلاب اسلامى، يادآورى خاطرات دوران انقلاب از دو جهت حائز اهميت است:
اوّل – شناخت چهره واقعى رژيم فاسد ستمشاهى كه بيشتر به عمله و نوكرى حلقه بهگوش ميماند براى غربىها بهويژه آمريكاى جنايتكار تا جايىكه امام خمينى(ره) مىفرمودند: «در ذلت آن روز ملت ايران همين بس كه طبق لايحه كاپيتولاسيون، يك سگ آمريكايى بر شاه ايران شرف داشت و اگر كسى متعرض سگ آمريكايى مىشد بايد محاكمه مىگرديد و اگر يكى از مستشاران آمريكايى به شاه ايران متعرض مىشد، كسى حق دخالت و يا اعتراضى نداشت.» در بيان ذلت و خوارى و بردگى آنروزها متأسفانه كمتر سخن گفته مىشود در حالىكه در سطح كشور حدود ۶۰ هزار مستشار آمريكايى جولان مىدادند و براى غارت ثروت ملى ايران از يكديگر سبقت مىگرفتند و از این گذشته براى حضورشان در ايران حق توحش نيز دريافت مىكردند. در آن دوران تنها سران و عوامل رژيم و وابستگان به شاه از همهچيز برخوردار بودند و توده ملت بهدور از كمترين امكاناتى به اميد نجات از خفقان و ظلم و چشيدن طعم آزادى لحظهشمارى مىكردند.
دوم – يادآورى آثار و بركات مادى و معنوى انقلاب اسلامى كه از آنجمله است بازگشت عزت به كشور ايران و ملت سلحشور و غيور آن، توأم با استقلال و رهايى از بردگى قدرتهاى ظالم و زورگو و اقتدارى كه اكنون ايران را بر بام عزت جهانى قرار داده است. در درك واقعيت اين اقتدار همين بس كه ملت ايران در ۴ دهه مبارزه با آمريكا و رژيم صهيونيستى اسرائيل و اذنابشان، بارها و بارها در عرصههاى مختلف، بينى آنها را به خاك ماليده است و به فضل الهى نصرت جبهه حق را به رخ دنيا كشيده است. آنچه در اينراستا لازم به يادآورى است، نقل واقعيتهاى تاريخ براى نسل جوان است. نسلى كه بايد افتخار كند به مجاهدات و مبارزات پدران و پيشينيان خود چراكه اين روزها يكى از اهداف دشمنان ملت ايران، تحريف تاريخ انقلاب و وارونه جلوه دادن آن است.
البته لازم است یادآورشوم که امروز هيچكس در كشور مدعى نيست مشكل وجود ندارد، اما شيوه و روش برخورد ما در چنين فضايى از اهميت بسيارى برخوردار است و نبايد با حاشيهسازى، مشكلات را افزايش داد و ذهنها را متفرق كرد، بلكه با تمركز و همگرايى و تعامل بايد بهدنبال اتخاذ راهكار مناسب براى حل اين مشكلات بود.
همه بایدبافسادمالی مبارزه کنند دستگاه اجرایی ،دستگاه قضایی ،مجلس شورای اسلامی ،کارشناسان تمهیداتی بیندیشندتاازبازتاب توطئه دشمن کاسته شود همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند دشمنان سعی میکنند مردم را ازانقلاب ،از آینده و…ناامیدکنندلذا باید روی نقاط قوت تکیه کنیم که الحمدلله نقطه قوت هم کم نیست تابتوانیم دراین توطئه جدیدی که دشمنان آغاز کردند هم آنها را شکست دهیم{تکبیرنمازگزاران}
والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمۀ اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@