به گزارش روابط عمومی دفتر امام جمعه حسن آبادنمازباشکوه جمعه اینهفته 95/10/10به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویه وباحضورگسترده اقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی شهربرگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- شيوهاي که قرآن کريم براي هدايت و تربيت مردم از آن استفاده ميکند، يادآوري قضايا و حوادث آموزنده تاريخي است.
2- امروز بادلايل کافي و روشن اثبات شده که روز 9دي مهمترين روز تاريخ ما بوده است.
3- دشمن هرچه قدرقوي باشدوابزارهاي پيچيده وپيشرفتهاي هم که دراختيارداشته باشد،باز دستي قويتراز آن وجوددارد.
4- توکل برخداوند متعال ووجودنعمت ولایت رمز پيروزي اين ملت درفتنه 88است.
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1- پيام حضرت امام(ره) به رهبرشوروی سابق دعوت به اسلام بود.
2-حضرت عبدالعظيم فردي پرهيزگاروانديشمندبودوازائمهي بزرگواروهم عصرخويش به طور مستقيم،نقل حديث كرده است.
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
خودم و همه عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم.
موضوع بحث امروز ما پیرامون درسهایی ازحماسه نهم دی هست.
شيوهاي که قرآن کريم براي هدايت و تربيت مردم از آن استفاده ميکند، يادآوري قضايا و حوادث آموزنده تاريخي است. اين يک قاعده کلي است که قرآن کريم ميفرمايد:«وَذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللّهِ»{ابراهيم(14)، 5}يعني فلان روز يا فلان حادثه را به خاطر بسپاريد، به ياد بياوريد و فراموش نکنيد. اين ايامي که به نام «ايامالله» ناميده ميشود، يادآور درسهاي آموزندهاي است که توجه به آنها براي شناختن راه صحيح زندگي و حرکت اجتماعي فوقالعاده مؤثر است. براي مثال، قرآن ميفرمايد: وَلَقَدْ نَصَرَكُمُ اللّهُ بِبَدْرٍ{آلعمران(3)، 123}
داستان بدر را به خاطر بياوريد. يا در جاي ديگر ميفرمايد: وَيَوْمَ حُنَيْنٍ إِذْ أَعْجَبَتْكُمْ كَثْرَتُكُمْ فَلَمْ تُغْنِ عَنكُمْ شَيْئًا وَضَاقَتْ عَلَيْكُمُ الأَرْضُ بِمَا رَحُبَتْ {توبه(9)، 25}يعني داستان حنين را به ياد بياوريد.
دور نيست که روزگاري با دلايل کافي و روشن اثبات شود که روز 9دي مهمترين روز تاريخ ما بوده است. بسياري از حوادث تاريخي در عصر خود به درستي شناخته نميشود. گاهي سالها و قرنها بايد بگذرد تا ماهيت و آثار آن آشکار گردد. براي نمونه، ما شيعيان قرنها است که از داستان کربلا سخن ميگوييم و عزاداري ميکنيم، بهگونهاي که تقريباً همهروزه در اين کشور مجلسي به نام سيدالشهداعليهالسلام برپاست و البته ماههاي محرم و صفر هم که بهار عزاداريهاست، اما به نظر بنده اگر کسي بگويد که هنوز بعد از 14000سال اهميت تاريخ عاشورا آنطور که بايد و شايد شناخته نشده، حرف گزافي نگفته است.
داستان 9دي از آن داستانهايي است که تاکنون اهميت آن به درستي شناخته نشده و مطلوب است ابعاد اين توطئه عظيم شيطاني فتنه 88وحماسه عظیم 9دی هرچه بيشتر آشکار شود. يکي از جنگهايي که قرآن کريم از آن ياد کرده و در تاريخ صدر اسلام نيز داستانهايي از آن بيان شده، داستان «جنگ احزاب» است که يک سوره از قرآن بدان اختصاص يافته است. در اين جنگ، گروههاي مخالف با اسلام و نهضت اسلامي پيغمبر اکرم صلياللهعليهوآلهوسلم، از بتپرستان، مشرکان، فرقههاي گوناگون يهوديان اطراف مکه تا دشمناني که خارج از مرزهاي سرزمينهاي اسلامي بودند، باهم ارتباط برقرار کردند و طرحي ريختند که با حرکتي هماهنگ، اسلام را از ميان ببرند. حالآنکه در جنگ احزابي که در اين عصر راهانداختند، به جاي شمشير، بمبهاي پيشرفته و مسائل گوناگون جنگي مطرح بود. در اين جنگ، تمام سازمانهاي جاسوسي برتر دنيا از سازمان سيا، موساد و سرويسهاي جاسوسي انگلستان و گروههاي وابسته به آنها مشارکت کردند. آنان، ابتدا همه گروهايي را که ممکن بود بهگونهاي سودمند باشند، شناسايي کردند.
گروههايي که ميشد در اين کشور اسلامي از آنها استفاده کرد، مراتب گوناگوني داشت: کساني که به خون همه انقلابيون تشنه بودند، افرادي که دلشان ميخواست حاکم شوند و ديگران را تحت سيطره خود دربياورند و يا کساني که دلخوريهايي از انقلاب داشتند، ضررهايي کرده بودند، اموالشان مصادره شده بود و زمينهايشان را گرفته بودند.
دشمن، تمام اين گروهها را شناسايي کرد و برايشان پرونده تشکيل داد. کمبودها، نقطهضعفها و قابليتهاي آنان را شناسايي کرد. همچنين، گروههايي را که ميشد آنها را در صف اول جنگ قرار دهند، شناسايي کردند و براي سرپرستي آن گروهها، مناسبترين فرد را برگزيدند و در فرصتي که ايجاد کردند آنها را به صحنه آوردند. رهبران آن گروه از کساني بودند که بسياري از مردم آنها را انسانهاي موجه و صالح ميدانستند. پس از اين که گروهها سامان يافتند، در نقشهاي هماهنگ، کيفيت حرکت هماهنگ آنها ترسيم شده بود.
اگر بخواهيم نسبت سرعت جنگ احزاب صدر اسلام را با جنگ احزاب امروزي مقايسه کنيم، بايد بگوييم مانند سرعت راه رفتن شتر است با سريعترين هواپيماهاي عظيم و شايد هم بيشتر. دشمنان با نقشههايي عجيب و غريب، طرحي را ريختند که ريشه نظام جمهوري اسلامي را بکنند. آنان به اين نتيجه رسيده بودند که در ابتدا نبايد به مقدسات مردم حمله شود. براي اين کار، گروه خاصي را تربيت کرده بودند که با تشديد درگيريها و به هم ريختن اوضاع وارد صحنه شوند و ريشه اسلام را بکنند و به مقدسترين مقدسات مردم ايران توهين کنند، مردمي که حتي اگر پيغمبر را درست نشناسند، امام حسين را به خوبي ميشناسند.
اکنون بايد پرسيد: ما امروز درمورد9دی و چه بايد بگوييم؟ يک بُعد قضيه اين است که وقتي ما فهميديم کساني که در روز 9دي آن حرکت عظيم را سامان دادند، بر اين ملت حق دارند و با عنايت خداوند آينده اسلام و اين نظام را تأمين و توطئههاي دشمنان را نقش بر آب کردند. پس، بايد به تمام معناي کلمه از آنان تشکر و قدرداني کنيم و البته اين کمترين کاري است که ميشود در برابر آن خدمت بزرگ انجام دهيم. و بُعد ديگر اين است که براي دشمنان يادآوري کنيم که داستان 9دي يادتان نرود و بدانيد کساني که آن حماسه را آفريدند هنوز زندهاند و با عُدّه و عِدّه بيشتري آماده هستند. وفقطبا یک اشاره ولی فقیه زمان حضرت آیت الله العضمی امام خامنه ای چنان ضربه ای خواهیدخوردکه راه برگشتی برای شمانباشد{تکبیرنمازگزاران}
حال، آنچه مهم است درسهاي به دست آمده از اين حادثه است.
اولين درس اين است که: داستان جنگ احزاب درصدر اسلام يک داستان منحصر به فرد نبود. يادمان نرود که دشمن از هيچچيز براي نابودي اسلام و نظام اسلامي و از بين بردن ارزشها و باورهاي اسلامي فروگذار نميکند. يکروز مشرکين مکه، روزي بنياميه، يکروز بنيعباس، روز ديگر مغولها، امروز آمريکاييها و فردا هم ممکن است گروهي ديگر باشند. فقط مصاديقش فرق ميکند.
بايد توجه داشت: دشمن هرقدر قوي باشد و نقشههاي شيطاني و ابزارهاي پيچيده و پيشرفتهاي هم که در اختيار داشته باشد، باز دستي قويتر از آن وجود دارد که همه نقشههاي او را نقش بر آب کند، به طوري که نه تنها طرفي برنبندد؛ بلکه رسواتر شود. نمونههاي فراواني در تاريخ است، ولي ما آنها را درست بررسي نکردهايم؛ البته اين خاصيت بيشتر انسانهاست که فراموشکارند و بيدليل نيست که قرآن همواره ميفرمايد: «وَذَكِّرْهُمْ»، «وَاذْكُرْ أَخَا عَادٍ{ حقاف(46)، 21}و يا«وَاذْكُرُواْ إِذْ أَنتُمْ قَلِيلٌ مُّسْتَضْعَفُونَ فِي الأَرْضِ»{ نفال(8)، 26}
يعني، بايد همواره تلنگري باشد تا يادآوري کند. همين است که ميفرمايد: ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللّهِ. در روز عاشورا، همه مردم داستان امام حسينعليهالسلام را به ياد ميآورند. در واقع، اين روز مُذَکِّر است.
نبايد داستان 9دي را فراموش کنيم. بايد حقيقت ماجرا را درست دريابيم. هنوز کساني هستند که در اين کشور، حقيقت اين جريان را درست درک نکردهاند. شايد حتي در بين بعضي از نخبگان و فرهيختگان نيز کساني باشند که بگويند: مسأله دعواي انتخاباتي بود. هنوز باورشان نيست که نقشهاي پيچيده و عظيم در ميان بوده است، نقشهاي که براي تحقق آن سالها تلاش کرده بودند. بنابراين، بايد سعي کنيم هم خود بهتر بفهميم و هم به ديگران بفهمانيم.
درس ديگري که بايد از همه اين حوادث بگيريم اين است که: شيطان دامي دارد که بسياري از ما بدان توجه نداريم؛ البته اسم خاصي هم براي اين دام ذکر نشده و کمتر درباره آن بحث شده است. آن دام اين است که شيطان مسائل پيچيده را ساده نمايش ميدهد. اگر يادتان باشد در دهههاي نخست انقلاب، وقتي امام ميفرمود اين نقشه آمريکا و اسرائيل است، بعضي از روشنفکران در روزنامهها و سخنرانيهاي خود با لبخند يا پوزخندي ميگفتند که اينها توهم فتنه است!مقام معظم رهبری بارهاهشداردادند بحث تهاجم فرهنگی،بحث شبیخون فرهنگی ،بحث فتنه ،بحث جنگ نرم امروز بحث نفوذ ،مسئله خیلی مهم وبزرگ است اما شیطان آنهارا ساده جلوه میدهد اين همان دام شيطان است.
شيطان پوشيده و دور از چشم کساني که بايد عبرت بگيرند، طراحي ميکند و يک لايه لعاب سادهاي روي آن ميزند که کسي متوجه نشود. از اينروست که کساني خيال ميکنند داستان، داستان سادهاي است. به عقيده آنان، داستان بر سر انتخابات بود.برخي ميپندارند که داستان به همين سادگي است، اما اين شگرد عظيم شيطان است که امور بسيار پيچيدهاي را که با آن ميخواهد اصل اسلام را نابود کند، با لعابي فريبنده به نام اختلاف بر سر پيروزي در انتخابات، ساده و بياهميت و با برچسب «توهم فتنه» جلوه ميدهد. متأسفانه کم نبودند متدينان و مجاهداني که در طول تاريخ در اين دام افتادهاند. يعني شيطان زمينهاي را فراهم کرد که آنان فريفته شوند و اهداف او را محقق کنند.
اما مهمترين درس اين است که باور کنيم که غير از اين اسباب عادي که در حوادث عالم موثر است، نظام ديگري هم بر اين نظام حاکم است که محسوس و شناختهشده نيست. همانکه در جبههها از آن با نام امدادهاي غيبي ياد ميکردند. ما هر روز با اين امر سر و کار داريم، اما متأسفانه شيطان ما را غافل ميکند و باز يادمان ميرود. صبح که از خواب برميخيزيم تا شب چند عامل غيبي در زندگي ما مؤثر است؟ اي کاش که ميدانستيم معناي اين فرمايش قرآن را: «لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِّن بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللّهِ{رعد(13)، 11}
ما هر انساني را از پيش و پس حفاظت ميکنيم. يعني، کساني را ميگماريم که آنها را به اتکاي امر الهي حفظ کنند. ما نميدانيم بلاهايي که از ما دفع ميشود و خيرات و برکاتي که عايدمان ميشود از کجاست، اما گاهي اين برکات آنقدر برجسته و نمايان است که هيچ تفسيري غير از مدد الهي ندارد.
توجه داشته باشيم، قرآن ميفرمايد: وَعلَى اللّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ {توبه(9)، 51}تقديم جار و مجرور، مفيد حصر است. يعني تنها و تنها به خدا اعتماد کنيد. و يا ميفرمايد: وَعَلَى اللّهِ فَتَوَكَّلُواْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ {مائده(5)، 23}
يعني اگر راست ميگوييد که ايمان داريد، به خداوند توکل کنيد. وقتي به خداوند اعتماد داشتيد، از هيچچيز نميترسيد، خداوندي که قدرتش بينهايت است. امروز اگرتمام دنیا درمقابل ما صف بکشند مطمئن باشند کاری ازپیش نخواهندبرد عده ای نادان نامه به رئیس جمهورجدیدآمریکا مینویسند که تحریمها روتشدید کند ای که چیز جدیدی نیست ما سی وچند سال است که تحت شدید ترین تحریمها هستیم چون خداراداریم وتوکل برخدا میکنیم دشمنان نمیتوانند لطمه ای به ماواردکنند.{تکبیرنمازگزاران}
داستان فتنه 88، مصداق تام اين کلام بود که: إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُواْ لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ. داخل و خارج اروپا و آمريکا عليه ملت مسلمان ايران متحد شدند، اما توکل بر خداوند متعال رمز پيروزي اين ملت شد و در نتيجه: فَانقَلَبُواْ بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللّهِ وَفَضْلٍ؛ فضل خداوند بيشتر شد و بر نعمتهاي الهي افزوده و پيروزيهاي فروانتري حاصل شد. اين جرياني است که در فتنه 88 براي جامعه ما اتفاق افتاد. پس، هرقدر عظمت آن فتنه را بهتر درک کنيم، عظمت اين نعمت الهي را بهتر درک خواهيم کرد.
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
در ابتداي خطبه دوم هم خودم و هم شما را به تقواي الهي دعوت مي کنم
سالروز شهادت حماسى شهداى هويزه – روز شهداى دانشجو راهم داریم اما چون فرصت کوتاه هست فقط به دومناسبت اشاره میکنم.
دوشنبه | 13 دی | 3 ربیع الثانی | سالروز ابلاغ پيام تاريخى امام خمينى(ره) به گورباچف، رهبر شوروى سابق (1367 ه ش) |
در اولين روز سال ۱۹۸۹ ميلادى، ۱۱ دى ۱۳۶۷ نامه معروف و تاريخى امام خمينى خطاب به ميخائيل گورباچف آخرين رييس جمهور شوروى در زمينه مرگ كمونيسم و ضرورت پرهيز روسيه از اتكاء به غرب انتشار يافت.
پيام حضرت امام(ره) دعوت به اسلام بود و در آن از مسائل سياسى چون قطعنامه يا آتشبس يا… سخنى به ميان نيامده بود و فقط در جملهاى با اشاره به موضوع افغانستان فرمودند: اگر شما اسلام را بشناسيد، ديگر در مورد افغانستان اينگونه نمىانديشيد و تجديد نظر مىكنيد.
حضرت امام خمينى در اين پيام تلاش كردند تا به گورباچف چند نكته را تفهيم كنندبه دو مورد اشاره میکنم:1-كمونيسم و مكاتب مادى وهم و خيالند و ناپايدار و فروپاشيدنى هستند. 2. غرب تكيهگاه قابل اعتمادى براى حل مشكلات روسيه نيست.
با اين همه، گورباچف هشدار امام خمينى را جدى نگرفت و در نتيجه عواقب ناشى از اينبىتوجهى همانگونه كه در پيام امام خمينى پيشبينى شده بود، تحقق يافت يعنى از يكسو به گورباچف ثابت شد كه پناه بردن به كانون سرمايهدارى غرب دردى از روسيه را دوا نمىكند و از جانب ديگر «ديگران» به ميدان آمدند و به بهانه جبران اشتباهات وى، او را به حاشيه راندند.
در شب ۲۵ دسامبر سال ۱۹۹۱ ميلادى بدون بروز خشونت و خونريزى ميخائيل گورباچف، رئيس جمهور اتحاد جماهير شوروى و دبيركل حزب كمونيست شوروى از كليه مقامهاى خود استعفا داد؛وقتى در تعطيلات بهسر مىبرد، توسط عدهاى دستگير و زندانى شد و بهدنبال آن پايان عمر اتحاد جماهير شوروى اعلام گرديد!
در سالگرد رحلت حضرت امام خمينى طى مصاحبهاى از اينكه به هشدارهاى بنيانگذار جمهورى اسلامى ايران ۳ سال قبل از فروپاشى شوروى بىاعتنائى كرده بود، اظهار تأسف كرد وتصريح كرد: «اگر ما پيشگويىهاى آيتالله خمينى را در آن پيام جدى مىگرفتيم امروز قطعاً شاهد چنين وضعيتى نبوديم.»
امروز هم مقام معظم رهبرى نامهاى را خطاب به جوانان كشورهاى غربى مىنويسند. خطاب نامه ايشان رئيس حكومت نيست، چراكه به ادعاى غربىها حكومتشان حكومت مردمى و دموكراسى است و قشر فعال اين حكومتها جوانان هستند و اينان هستند كه آينده كشور را میسازند. از سوى ديگر طبق آموزههاى اسلام و اهل بيت (صلوات الله عليهم اجمعين) بيشترين قشرى كه آماده تغيير بوده و اميد اصلاح در آنان وجود دارد، جوانان هستند و به همين خاطر است كه در روايات ما تأكيد مىشود كه: «عليكم بالاحداث» سراغ جوانان برويد چراكه آنان دلشان پاك است و هنوز در آن ملكات شيطانى رسوخ پيدا نكرده است.
سه شنبه | 14 دی | 4 ربیع الثانی | ولادت حضرت عبدالعظيم حسنى عليه السلام (173 ه ق) |
يكي از چهرههاي شاخص اصحاب ائمه، حضرت عبدالعظيم حسني است كه در شمار اصحاب امام رضا، جواد و هادي عليهم السلام بوده و مورد تمجيد فراوان قرار گرفته است. حضرت عبدالعظيم از نوادگان امام حسن مجتبي(ع) بود كه در شهر مدينه به دنيا آمد. آن حضرت فردي پرهيزگار و انديشمند بود و از ائمهي بزرگوار و هم عصر خويش به طور مستقيم، نقل حديث كرده است. ايشان در زمان امامت امام هادي(ع) به پيشنهاد آن حضرت براي هدايت مردم به ايران مهاجرت كرد و در شهر ري در نزديكي تهران كنوني مسكن گزيد. آمدن حضرت عبدالعظيم به ري، هم نشانه ي وجود تشيع در اين شهر بوده و هم خود زمينه اي براي رشد دعوت شيعي شده است.
عَبْدُالْعَظِيمِ بْن عَبْدِاللَّهِ الْحَسَنِيّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى (ع) يَقُولُ: مُلَاقَاةُ الْإِخْوَانِ نُشْرَةٌ وَ تَلْقِيحٌ لِلْعَقْلِ وَ إِنْ كَانَ نَزْراً قَلِيلاً{الأمالي (للمفيد)، النص، ص: 329}
حضرت عبدالعظیم علیه السّلام می فرماید : روزی به خدمت حضرت امام محمد تقی علیه السّلام رسیدم و این گفتار دلنشین را از امام شنیدم که فرمود : ملاقاة الاخوان نشرة و تلقیح للعقل و ان کان نظرا قلیلا دیدار دوستان آرامش و سلامت عقل را در پی دارد ، اگر چه دیداری کوتاه باشد .
والســـــــــلام علیکــــــــــــم ورحمــــــــــــــه الله وبــــــــــــرکاته