نمازجمعه پرصلابت جمعه حسن آبادفشافویه به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویهدرتاریخ1394/12/21با حضوراقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی این شهربرگزارشد.امام جمعه محترم دربخشی ازخطبه دوم یادآورشدند: وظیفهی مجلس خبرگان عبارت است از: «انقلابی ماندن، انقلابی فکر کردن و انقلابی عمل کردن»که این نکته مهمی است برای همه مسؤلین مابعضاًافرادی دیدیم که دررفتار،گفتارواعلام مواضع دچارتغییرشدندرنگ عوض کردند که به هرحال این ملتند که اگر مشاهده کنند افرادی را اینگونه که ازامام،رهبری ولایت ،انقلاب ،شهدا،.وآرمانهای نظام وانقلاب فاصله بگیرند همین مردم دست رد به سینه آنان خواهندزد.
عناوین خطبه اول:
1- آنچه در نظر پيغمبر اسلام مهم بود مسأله دين وراه صحيح پرستش بود.
2- حتي بهترين کارها اگر به قصد اطاعت خدا انجام نگيرد همه مانند ذرات غبار پراکنده خواهد شد
عناوین خطبه دوم
1- ملت ما، شهادت را نه پايان زندگي،بلكه اوج كمال انساني و بلندترين نقطه عروج روح آدمي ميداند
2-هیچ گروه وحزب وفردی حق ندارد انتخابات را به نفع مصادره کند.
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیـــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــم
خودم وهمه ی عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می کنم«أُوصِيکُمْ بِتَقْوَي اللَّهِ فَإِنَّهَا حَقُّ اللَّهِ عَلَيْکُمْ»
از خطبه مبارک حضرت زهرا سلاماللهعليها به اين فراز رسيديم که وقتي خداي متعال پيغمبر اکرم صلياللهعليهوآلهوسلم را مبعوث فرمود، حضرت ديدند که عالم داراي اديان و مذاهب مختلفي است که هر کدام به نوعي از مسير حق منحرف شدهاند. «وَ هَدَاهُمْ إِلَى الدِّينِ الْقَوِيمِ، وَ دَعَاهُمْ إِلَى الطَّرِيقِ الْمُسْتَقِيم»
يکي از نکتههايي که از اين بيان استفاده ميشود اين است که اولا آنچه در نظر پيغمبر اسلام مهم بود مسأله دين بود و مسائل ديگر اعم از مشکلات اجتماعي و اقتصادي در درجات بعدي است. آنچه قبل از همه چيز بايد به آن توجه کرد اين است که انسان بايد داراي دين صحيحي باشد. در ميان بخشهاي مختلف دين، تکيه حضرت روي بخش «خداپرستي» است. انحراف بزرگي که در آن زمان وجود داشت اين بود که مردم از مسير خداپرستي صحيح منحرف بودند. قرآن هم ميفرمايد:«وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولاً أَنِ اعْبُدُواْ اللّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّاغُوتَ» ما براي هر امتي پيامبر فرستاديم و سرلوحه دعوت انبياء هم اين بود که خداي يگانه را بپرستيد و از طاغوت اجتناب کنيد.»
مسأله دوم اين است که رسالت پيغمبر اين بود که راه صحيح پرستش را که در دين مقدس اسلام و در قرآن کريم بيان شده، به مردم تعليم دهند و به اين وسيله، ظلمتها، ابهامها و گمراهيها را از جامعه انساني بزدايند. معناي اين حرف اين است که تنها راه صحيح، راه انبياء الهي است که شکل کامل آن به وسيله پيغمبر اسلام عرضه شد. اين تنها صراط مستقيم است.
نکته اول:اسلام ميگويد: حتي بهترين کارها اگر به قصد اطاعت خدا انجام نگيرد همه مانند ذرات غبار پراکنده خواهد شد«وَقَدِمْنَا إِلَى مَا عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْنَاهُ هَبَاء مَّنثُورًا»( فرقان، 23)آيا منظور قرآن اين است که کارهاي بد مشرکين را هباء منثورا قرار داديم؟! خود مشرکين هم که اميدي به کارهاي بدشان نداشتند؛ پس مقصود اين است که آن کارهايي را که خيال ميکردند خوب است و باعث نجات آنها ميشود «هباء منثورا »قرار داديم. چرا؟ براي اينکه روح پرستش خدا در آنها نيست و از ايمان به خدا سرچشمه نميگيرد. حضرت زهرا سلاماللهعليها در اين فراز بر روي دين و پرستش خدا تأکيد دارند و مهمترين رسالت پيغمبر را بر طرف کردن شبهههايي ميدانند که در باره خدا پرستي مطرح است.
نکته دوم:در عالم چند ميليارد انسان وجود دارد که خداي يگانه را نميپرستند. حال با اينها چگونه بايد برخورد کرد؟
نوع برخورد با اديان مختلف تابع نظرها و ديدگاههاي مختلفي است. ما معتقديم که دين حق يکي است و آن ديني است که خدا توسط پيغمبرانش فرستاده و هر پيغمبري در زمان خودش واجب الاطاعه بوده است. ولي در دنيا گرايشهاي ديگري هست که متأسفانه بعضي از نوانديشان ما به اين گرايشها اهتمام دارند و آنها را ترويج ميکنند.معتقدند که دين هم از اين مقوله است؛ يعني ما اديان مختلفي داريم و هر کدام پيرواني دارند. يکي از اسلام خوشش ميآيد؛ لذا مسلمان ميشود. ديگري مسيحيت را ميپسندد؛ لذا مسيحي ميشود.براي کساني که اين طرز فکر را دارند اصلاً دين حق و دين باطل معني ندارد. اسلام ميگويد: دين حق يکي است و هر چه غير آن همه گمراهي است«فَمَاذَا بَعْدَ الْحَقِّ إِلاَّ الضَّلاَلُ »يونس، 32
مسئله ديگر چگونگي رفتار و ارتباط با اديان مختلف است. مسأله اعتقاد و فکر يک مسأله است و مسأله عمل مسأله ديگري است. بايد بين اين دو مرحله فرق گذاشت. اسلام به هيچ وجه فکر باطل را نميپذيرد، حتي اگر به صورت مَجاز هم گفته شود. مواظب است که از ابتدا جلوي مجاز و شوخي در اعتقاد را بگيرد تا کمکم به جدي تبديل نشود. ميگويد: از اول نگوييد «نحن ابناء الله» تا روزي نرسد که بگوييد بايد معتقد باشيم که عيسي پسر خداست. اسلام به هيچ وجه جايز نميداند که در فکر من اين بيايد که شايد بتپرستي هم يک توجيهي داشته باشد. بايد اعتقادات صحيح چنان با مباني عقلاني تقويت شود که در قلب من، اعتقاد من و فکر من حجابي آهنين بين فکر توحيد و فکر شرک کشيده شود تا هيچ وقت در ذهن من هم خيال شرکآميز خطور نکند.
مشـــــــروح خطبــــــــــــــــــه دوم:
خودم و تمامی عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم،
به مناسبتهای هفته آینده اشاره میکنم:
شنبه22 اسفند سالروز صدور فرمان امام خميني(ره) مبني بر تأسيس بنياد شهيد انقلاب اسلامي (1358 ه ش(
روز بزرگداشت شهدا
بنياد شهيد و امور ايثارگران از نهادهاي انقلاب اسلامي است كه بنيان اوليه آن بر اساس فرمان ده مادهاي امام خميني(ره) خطاب به شوراي انقلاب و دولت موقت در 22 اسفند 1358 بهمنظور رسيدگي به وضعيت خانوادههاي شهدا و همچنين رسيدگي به امور معلولين و آسيبديدگان انقلاب اسلامي تشكيل شد. تأسيس اين نهاد از سوي امام خميني(ره) ضمن آنكه نشاندهنده ارزشگذاري اسلام و نظام اسلامي به شهيد و خانواده شهدا ميباشد، با توجه به نقش بيبديلي كه اين نهاد در زمان دفاع مقدس و پس از آن ايفا مينمود و با عنايت به عدم پيشبيني جنگ تحميلي در زمان صدور فرمان امام، نشان از آيندهنگري و ژرفانديشي در مديريت امام دارد.
فرهنگ ملت ما، فرهنگ شهادت است. ملت ما، شهادت را نه پايان زندگي، كه اوج كمال انساني و بلندترين نقطه عروج روح آدمي ميداند. شهادت براي ملت مسلمان ايران، يعني انتخاب خدا بهجاي خود، يعني فدا كردن خود و رسيدن به خدا، يعني سودمندترين معامله در بازار دنيا، معامله جسم خاكي در برابر رضايت الهي و يعني رها كردن دنياي گذرا و رسيدن به بقا و جاودانگي.
روز بزرگداشت شهدا، روز بزرگداشت اين باور ملكوتي و فرهنگ پايدار شهادت است. بنابراين برهمه مسؤولان، مقامات، آحاد جامعه، بهويژه نسل جوان و آيندهسازان نظام اسلامي و حكومت امام زمان(ع) و حتي ساير انسانهاي دنيا لازم است با الگو قراردادن سيره و روش شهدا و ساير ايثارگران نه تنها درحفظ اين امانت بزرگ كوشا باشند، بلكه تمام تلاش خود را صرف گسترش اين مكتب الهي و انسانساز نمايند.
يكشنبه3 جماديالثاني شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) (11 ه.ق)
به طوركلي، سه عنصر اصلي را ميتوان در ساختار بينش فرد مؤثر دانست: ارزشها، باورها و آگاهيها. ارزشها ملاكهاي هستند كه موجب ميشوند انسان يك گونه از نمود و حالتِ حقيقي را نسبت به حالت ديگر آنترجيح دهد، براي مثال، حضرت زهرا(س) حمايت از ولايت عظما را بهعنوان حقيقتي در نظر داشتند و از اينرو، جان خود را براي اثبات اين حقيقت نثار كردند. به عبارت ديگر، ايشان شهادت در راه ولايت را بر زندگي مادي ترجيح دادند.
منظور از «باورها» نيز ايمان و اعتقادي است كه ما نسبت به وجهي از واقعيت داريم، بهگونهايكه آنرا حقيقتيآزمون شده و دانسته تلقّي ميكنيم. حضرت زهرا(س) به اين باور رسيده بودند كه تنها راه نجات و سعادت انسانها، تمسّك به دامان ولايت و امامت است و هر راهي جز اينراه، انحراف و سقوط در فتنه ميباشد.
آخرين عامل مؤثر در ساختار بينش، عنصر «آگاهي و شناخت» استمنشأ آگاهيهاي حضرت زهرا(س) وحي الهي ميباشد كه اين مسأله از دو طريق امكانپذير شده است: علاوه بر اينكه ايشان در دامن كاملترين انسانهاي روي زمين تربيت شدهاند (از طريق پدر، به اطلاعات و آگاهيهايي رسيدهاند كه ديگران از آنها بينصيب هستند)، از سوي ديگر، با توجه به احاديث وارد شده، پس از رحلت پيامبر(ص) حضرت زهرا(س) از طريق جبرئيل، آگاهيهايي را كسب مينمودند بايد توجه نمود كه حضرت، آگاهي عميقي نسبت به مسائل روز داشتند. آگاهي ايشان از متن اجتماع مسلمانان نيز قابل توجه ميباشد.حضرت فاطمه عليهاالسلام، هم عملاً از طريق رفتارهاي سياسي خود، مبارزه با غاصبان را به شيعيان ميآموزند و هم در خطبههاي خويش، مردم را به مبارزه و جهاد فرا ميخوانند.
براي مثال، در بخش «فلسفه احكام» ميفرمايند: «فَجعَلَ الله الايمانَ تطهيرا لكم مِن الشركِ… و الجهادَ عزّا لِلاسلامِ» يعني خداوند ايمان را براي پاكي شما از شرك… و جهاد را بهخاطر عزّت و سربلندي اسلام قرار داد.
در خطبه فدکیه، نمود عيني مبارزه در راه هدف نيز به چشم ميخورد. ايشان با اشاره به مبارزات پيامبر(ص) و امام علي عليهالسلام در اين دو خطبه، مهمترين عنصر ايدئولوژي سياسي شيعه را براي مسلمانان آينده ترسيم ميكنند و آن عدم سازشگري با دشمن ميباشد.
اشاره ای کوتاه به بیانات مقام معظم رهبری در دیداربانمایندگان مجلس خبرگان رهبری
بيانات بسيار مهم رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع خبرگان ملت ايران که در آخرين ديدار نمايندگان دوره چهارم آن با رهبر معظم انقلاب اسلامي بيان شد، سخناني تعيين کننده و مهم و در عين حال صريح و روشن بود.
به چندمحورسخنان معظم له اشاره میکنم:
يکي از مهمترين محورهاي بيانات رهبر معظم انقلاب در اين ديدار تاکيد بر حضور درخشان و مشارکت جدي و اعتماد وافر مردم به نظام اسلامي در انتخابات 7 اسفند بود. که فرمودند:مردم با این مشارکت بالا، در واقع اعتماد خود را به نظام اسلامی، بهصورت عملی نشان دادند. لذا هیچ گروه وحزب وفردی نمیتواند آن را به نفع مصادره کند(تکبیرنمازگزاران)
محور ديگر بيانات رهبر معظم انقلاب تاکيد بر خصوصيات انتخابات در نظام اسلامي بود. رهبر انقلاب اسلامی به برشمردن خصوصیات و ویژگیهای انتخابات در نظام اسلامی بهویژه انتخابات هفتم اسفند پرداختند و گفتند: «آزادی عمل مردم» برای شرکت در انتخابات از جملهی این ویژگیها است زیرا در نظام اسلامی، حضور در انتخابات اجباری نیست و مردم با رغبت و انگیزه و فکر در همهی انتخاباتها حضور مییابند. يک بار ديگر مشخص شد که فتنه گران 88 که نظام اسلامي را متهم به تقلب و دروغگويي ميکردند، خود دورغگو و متقلب بودند و با رفتار نانجيبانه خود براي کشور خسارت به بار آوردند.
محور دیگر سخنان مقام معظم رهبری بیان وظایف نمایندگان دورهی جدید مجلس خبرگان بهعنوان یکی از مهمترین ارکان نظام اسلامی بودو گفتند: وظیفهی مجلس خبرگان عبارت است از: «انقلابی ماندن، انقلابی فکر کردن و انقلابی عمل کردن»که این نکته مهمی است برای همه مسؤلین مابعضاًافرادی دیدیم که دررفتار،گفتارواعلام مواضع دچارتغییرشدندرنگ عوض کردند که به هرحال این ملتند که اگر مشاهده کنند افرادی را اینگونه که ازامام،رهبری ولایت ،انقلاب ،شهدا،.وآؤمانهای نظام وانقلاب فاصله بگیرند همین مردم دست رد به سینه آنان خواهندزد(تکبیرنمازگزاران)
والســـــــــلام علیکــــــــــــم ورحمــــــــــــــه الله وبــــــــــــرکاته