نمازجمعه پرصلابت جمعه حسن آبادفشافویه به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویهدرتاریخ1394/12/14با حضوراقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی این شهربرگزارشد.امام جمعه محترم دربخشی ازخطبه دوم یادآورشدند: نمايندگان مجلس شكلگرفته در دوره پسابرجام، بايد بدانند كه دشمن براي آنان دام گسترانده و بهنوعي بهدنبال نفوذ و تأثيرگذاري بر كانونهاي تصميمگير در كشور است. نمايندگان مجلس با هر نوع گرايش و سليقه سياسي بايد در مقابل مداخلات بيگانه و خصوصاً كشورهاي غربي، ايستادگي شجاعانهاي داشته باشند و در اين مسير هرگز مرعوب تهديدات دشمن نشوند.
عناوین خطبه اول:
1-وظيفه پيامبر بعد ازبعثت چه بود؟
2-پيغمبر در انجام وظیفه ازسه نوع سلاح استفاده ميکند.
عناوین خطبه دوم:
1-نمايندگان مجلس شكلگرفته دردوره پسابرجام،بدانندكه دشمن بهدنبال نفوذوتأثيرگذاري بر كانونهاي تصميمگيردركشوراست.
2- مردم ازمسؤولان ومنتخبان خود،انتظار حماسهآفريني براي حل مشكلات كشوروپيشرفت ايران دارند.
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
خودم وهمه ی عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می کنم«أُوصِيکُمْ بِتَقْوَي اللَّهِ فَإِنَّهَا حَقُّ اللَّهِ عَلَيْکُمْ»
بحث مادرباره خطبه معروف حضرت زهرا سلاماللهعليهابودکه گفتیم حضرت زهرا سلاماللهعليها بعد از اشاره به حکمت بعثت انبياء و به خصوص بعثت پيغمبر اکرم صلياللهعليهوآلهوسلم به توضيح وضعيت جهان در زمان بعثت آن حضرت ميپردازند.گفتیم از آنجا که ميخواهند ويژگيهاي پيامبر و جانشين او را تبيين کنند فقط به ناهنجاريهاي ديني اشاره ميکنند. که ميفرمايد: فِرَقاً فِي أَدْيَانِهَا؛ عُكَّفاً عَلَى نِيرَانِهَا،عَابِدَةً لِأَوْثَانِهَا،مُنْكِرَةً لِلَّهِ مَعَ عِرْفَانِهَا،که هفته گذشته پیرامون آن مطالبی عرضه داشتم.
حال وظيفه پيامبر در اين وضعيت چه بود؟ «فَأَنَارَ اللَّهُ بِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ظُلَمَهَا، وَ كَشَفَ عَنِ الْقُلُوبِ بُهَمَهَا، وَ جَلَى عَنِ الْأَبْصَارِ غُمَمَهَا؛ وَ قَامَ فِي النَّاسِ بِالْهِدَايَةِ، وَ أَنْقَذَهُمْ مِنَ الْغَوَايَةِ، وَ بَصَّرَهُمْ مِنَ الْعَمَايَةِ، وَ هَدَاهُمْ إِلَى الدِّينِ الْقَوِيمِ، وَ دَعَاهُمْ إِلَى الطَّرِيقِ الْمُسْتَقِيم»خداي متعال به وسيله پيغمبر اسلام ظلمتها را تبديل به نور کرد و ابهامها را از دلها مرتفع کرد، و پردههاي تاريکي را از روي چشمها برطرف کرد. وَ قَامَ فِي النَّاسِ بِالْهِدَايَةِ، وَ أَنْقَذَهُمْ مِنَ الْغَوَايَةِ، وَ بَصَّرَهُمْ مِنَ الْعَمَايَةِ؛ در مقام هدايت مردم تنها سلاحي که به کار ميآمد بيان حقايق بود. پيغمبر در اينجا از سه نوع سلاح استفاده ميکند. قرآن به او دستور ميدهد: ادْعُ إِلِى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ؛ (نحل، 125)اول سفارش ميکند که با دليل محکم سخن بگو تا مردم به آساني نتوانند سخنت را انکار کنند. اما اين روش به تنهايي براي تربيت مردم کافي نيست؛ چراکه اولاً همه مردم قدرت تشخيص دليل صحيح و ناصحيح را ندارند و ثانياً ممکن است ذهنشان قبول کند، اما دلشان قبول نکند. بايد کاري کرد که انگيرههاي مردم براي پذيرفتن حق تحريک شود. اين مهم به وسيله موعظه تأمين ميشود. موعظه احساسات و عواطف را تحريک ميکند و براي شخص انگيزه ايجاد ميکند تا به آنچه که ميداند عمل کند، يا در صدد فهم حقيقت برآيد. سروکار موعظه با دل است و سروکار استدلال با ذهن و عقل. اما باز با موعظه هم کار تمام نميشود. ممکن است در مقابل دلايل محکم شبهاتي مطرح شود که قبول دليل را سخت کند. اين چيزي است که امروز جوانان ما بسيار به آن مبتلا هستند. دشمنان فهميدهاند که تنها مانع پيشرفت آنها و تسلط ظالمانه آنها بر عالم، اسلام است و امروز نماد اسلام ولايتفقيه است؛ لذا ميخواهند به هر شکل ممکن اين را از بين ببرند. با اين مشکل چگونه بايد برخورد کرد؟ براي مبارزه با اين مشکل بايد شبهه را مطرح کرد و جواب داد و طرف را قانع کرد. اسم اين جدال است. جَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ يعني شبههها را مطرح کنيد و جواب دهيد تا مخاطبان قانع شوند. ممکن است جوابي که ميدهيد برهاني نباشد اما براي او قانعکننده باشد. اين جدال أحسن است.
اين سه راه راههايي است که ميتوان با استفاده از آنها بينش صحيح را در مردم ايجاد و لااقل حجت را بر ايشان تمام کرد. تا اينجا هنوز صحبت اصل اسلام و تبيين نقش اولي پيغمبر اکرم در برابر ظلمتها و شبهات است؛ اما مسائل مديريت جامعه اسلامي و اجراي احکام اجتماعي اسلام بعد از اين است که عدهاي اسلام را پذيرفتند و قائل به احکام اجتماعي اسلام شدند. آن وقت نوبت به بحثهاي ديگر ميرسد.
مشـــــــروح خطبــــــــــــــــــه دوم:
خودم و تمامی عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم، حضرت جعفر بن محمد علیهماالسلام می فرماید: «شیعَتُنا أهْلُ الهُدی وأهْلُ التُّقی وأهْلُ الخَیرِ وَأهْلُ الایمانِ وَأهْلُ الْفَتْحِ وَالظَّفر؛ (کافی ج 2، ص 233)شیعه ما اهل هدایت و اهل تقوی و اهل نیكی و اهل ایمان و اهل پیروزی و موفقیت اند..»
جمعه14 اسفند تأسيس كميته امداد امام خميني(ره) (1357 ه.ش)
آغاز هفته احسان و نيكوكاري (14 تا20 اسفندماه)
اين نهاد تحت نظر مستقيم مقام معظم رهبري (ولي فقيه) قرار دارد و اساسنامه اول آن در مورخ 20/03/1366 به توشيح و تائيد حضرت امام خميني(ره) و اساسنامه دوم آن در مورخ 29/09/1380 با تائيد مقام معظم رهبري حضرت آيتالله خامنهاي مدظله العالي رسيده است در نظام اسلامي، هر حركت، سياست، قانون و تلاشي بايد در خدمتِ مردم مستضعف و مردمي باشد كه حكومت طولاني طاغوتها، آنها را از جهات مختلف به استضعاف و ضعف دچار كرده است. اينراه ماست. اين آن راهي است كه اميرالمؤمنين(ع) پيمود. اين آن راهي است كه امام خميني رحمه الله، رهبر عظيم الشأن اين انقلاب، آنرا از علي(ع) درس گرفت و پيش پاي ما گذاشت. بايد در آن راه حركت كنيم.
امام صادق(ع) فرمود: محبوبترين و دوستداشتنيترين عمل در پيشگاه خداوند تبارك و تعالي، خوشحال كردن مؤمن است به اينكه يا او را از گرسنگي سيرش كند؛ يا او را از گرفتاري نجات دهد؛ يا قرض و دينش را اداء نمايد.در بيان عرف و شرع، ادخال سرور تعبير عامي است و شامل هر عملي ميشود كه موجب گرهگشايي از مشكلات ديگري و شادي وي گردد مانند اطعام و كمك به فقير، رساندن جاماندهي به مقصدش، قرض دادن و غيره كه شخص ديگر را خوشحال كند و از غم و غصه راحتش كند. ثواب چنين كاري از حدّ و اندازه بيرون است.
اين متفاوت از آنچيزيست كه امروزه خلاف آن رايج است كه ادخال سرور يعني شخصي را خنداندن حتي نعوذ بالله با شوخيها و حرفهاي كه قبيح و در شرع مقدس از محرمات است.البته خنداندن شخص مغموم يك موردي از ادخال سرور است نه همه آن.
اشاره ای به حضور آگاهانه ملت ایران درانتخابات هفتم اسفند
ابتدالازم ميدانم از دستاندركاران برگزاري اين انتخابات با شكوه؛ مسؤولان اجرائي و نظارتي؛ تأمينكنندگان امنيت؛ سازمان رسانه ملي و ديگر دستگاهها و اشخاص مؤثر، وشما اهالی خوب منطقه ومسؤلین منطقه فشافویه صميمانه سپاسگزاري كنم.
حضور با شكوه مردم بصير ايران در روز هفتم اسفند، پاي صندوقهاي رأي به جهت برگزيدن كانديداهاي مورد نظرشان در مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري، يكبار ديگر عظمت نظام مقدس جمهوري اسلامي كه متكي بر دو اصل جاودانه مردمسالاري و ديني ميباشد را به رخ جهانيان كشيد و مايه خوشحالي دوستان و يأس و نااميدي دشمنان گرديد.مردم با حضورخود بار ديگر با رهبر معظم انقلاب اسلامي بيعت كردند و به نظام جمهوري اسلامي ايران آري گفتند.مسؤولان، بهويژه منتخبان ملت با هر گرايش و عقيدهاي به اين نكته واقف باشند؛ اين حضور با شكوه بار سنگيني براي آنان ايجاد كرده است كه شايد به اينزوديها و به اينسادگيها نتوانند از عهده آن برآيند.انتظار مردم از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مضاف بر پاسداري از دين، تحقق اهداف انقلاب اسلامي، حركت در خط ولايت و ايستادگي در برابر دشمن
اولين نکته آن است كه انتخابات آزمون و امتحان بزرگ و جمعه 7 اسفند روز امتحان ملت ايران بود. ملتي كه بعد از 37 سال از انقلاب خويش هنوز با نشاط در صحنه حضور دارد. در راهپيمايي 22 بهمن، حماسه ميآفريند و در انتخابات 7 اسفند در دو انتخاب مهم، پايههاي نظام اسلامي را مستحكم ميكند. آنچه در نهايت قابل انكار نيست اين است كه پيروز اين انتخابات، ملت ايران و نظام جمهوري اسلامي است كه برخاسته از خواست ملت و مستظهر به پشتيباني اين ملت است. برد بزرگ انتخابات، سرافرازي ملت بود و برنده اصلي آن ملت ايران هستند.
نکته دوم:ايستادگي شجاعانه در برابر مداخلات بيگانه: نمايندگان مجلس شكلگرفته در دوره پسابرجام، بايد بدانند كه دشمن براي آنان دام گسترانده و بهنوعي بهدنبال نفوذ و تأثيرگذاري بر كانونهاي تصميمگير در كشور است. نمايندگان مجلس با هر نوع گرايش و سليقه سياسي بايد در مقابل مداخلات بيگانه و خصوصاً كشورهاي غربي، ايستادگي شجاعانهاي داشته باشند و در اين مسير هرگز مرعوب تهديدات دشمن نشوند.(تکبیرنمازگزاران)
نکته سوم:منش جهادي در انديشه و عمل: در شرايط كنوني كشور و انقلاب، پيشرفت كشور با توجه به توطئهها و نقشههاي دشمنان، جز با كار جهادي و تفكر جهادي مسؤولان ممكن نيست. مجلس دهم بايد در انديشه و عمل، پرچمدار منش جهادي باشد. حماسههاي بزرگ در حوزههاي گوناگون كشور از قبيل اقتصادي، علمي، فناوري و فرهنگي در پرتو تفكر و عمل جهادي حاصل خواهد شد. مردمي كه خالق حماسههاي بزرگ همانند حماسه انتخابات هفتم اسفند هستند، از مسؤولان و منتخبان خود، انتظار حماسهآفريني براي حل مشكلات كشور و پيشرفت ايران دارند. مجلسي ميتواند حماسهآفرين باشد كه نمايندگان آن خالصانه براي خدا و در راه خدمت به خلق خدا گام بردارند.
مسائل اقتصادي اگرچه اولويت اول كشور است، اما نكته مهم اين است كه مسؤولان براي پيشرفت كشور و حل معيشت مردم، بايد مراقب باشند چوب حراج بر استقلال و عزت ملي زده نشود.(تکبیرنمازگزاران)غرب اكنون طمع كرده و تصور ميكند كه براي نفوذ در ايران فرصتي يافته است. بنابراين نمايندگان و ديگر مسؤولان كشور، اين بخش از پيام رهبر معظم انقلاب اسلامي را بايد جدي بگيرند: «پيشرفت صوري و منهاي استقلال و عزت ملي پذيرفته نيست، پيشرفت به معني حل شدن در هاضمه استكبار جهاني نيست و حفظ عزت و هويت ملي جز با پيشرفت همهجانبه و درونزا دستيافتني نيست. مجلس آينده درباره اين سرفصلهاي مهم وظايف سنگيني بر عهده خواهد داشت و اميد است كه نصاب پاسخگويي در برابر خدا و مردم را در آن مشاهده كنند.
والســـــــــلام علیکــــــــــــم ورحمــــــــــــــه الله وبــــــــــــرکاته