نماز با شکوه جمعه بیست وششم بهمن ماه 1403 مصادف با پانزدهم شعبان المعظم 1446به امامت حجت الاسلام والمسمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم نیم ور در مسجد امام حسین (ع) برگزار شد.
عنــــــاویـــن خطبــــــــه اول:
1.براى رفاقت با امام زمان چه کنیم؟
2.از کجا بفهمیم که امام ما از ما راضی است و ما را دوست دارد؟
3 .چهکنیم که امام زمان به ما محبت کند؟
عنــــاویـــن خطبـــــــــه دوم:
1.چه کنیم تا روز جهانی مستضعفین محقق شود .
2.ملت فهمیده و با شعور و بصیر ایران وقتی فهمیدند ایران سرافراز نیاز به حمایت دارد وارد میدان شدند.
3.خط مقاومتی که امام پایه ریزی کردند و توسط مقام معظم رهبری تقویت شد امروز تبدیل به جریانی شده است که دشمن را عصبانی کرده است
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
عباد اللَّهِ أُوصِیکمْ و نَفسِی بِتَقْوَی اللَّه و تَزَوَّدُواْ فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَی
خودم را و همهی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت تقوای الهی دعوت میکنم.
موضوع بحث ما در هفته های گذشته پیرامون مسائل خانواده بود اما با عنایت به این که امروز سالروز
ولادت باسعادت حضرت خاتم الاوصیاء،بقیه الله، لنگر آسمان و زمین، شریک القرآن، حجه بن الحسن العسکرى ارواحنا و ارواح العالمین له الفداء هست، موضوع قبلی را قطع میکنیم ضمن اینکه این میلاد پربرکت و نورانی را به محضر شما عزیزان تبریک عرض میکنم پیرامون این سؤال که آیا ما با امام زمانمان انس و ارتباط محکمی داریم یا نه ؟ چنددقیقه ای در خطبه اول صحبت میکنم
از مرحوم آیتالله کشمیرى سؤال کردند: براى رفاقت با امام زمان چه کنیم؟ ایشان فرموده بودند: «روزى یک ساعت با حضرت خلوت کنید، زیارت آل یاسین بخوانید. زیاد بگویید: یا صاحبالزمان اغثنى، یا صاحبالزمان ادرکنى، المستعان بک یابن الحسن، توسل بکنید به ایشان، یکخرده رفاقت پیدا مىشود.»
در کتاب رجال کَشی راجع به یونُسِ بن عبدالرحمن آمده که از برجستهترین اصحاب امام رضا علیهالسلام بود وکیل امام رضا (ع) بود دارد که امام رضا سه مرتبه بهشت را برای او ضمانت کرده دارد که حضرت دربارهاش فرموده بود: «یونُسُ بْنُ عَبْدِ الرَّحْمَنِ فِى زَمَانِهِ کَسَلْمَانِ الْفَارِسِیّ فِى زَمَانِهِ» شیخ طوسی بیش از 30 کتاب برای او ذکر کرده امام جواد علیهالسلام هنگامیکه یکى از کتابهایش را ورق مىزدند، براى هر صفحه، براى او طلب رحمت میکردند «وَ جَعَلَ یقُولُ: رَحِمَ اللَّهُ یونُسَ، رَحِمَ اللَّهُ یونُسَ، رَحِمَ اللَّهُ یونُس.»
چنین شخصى طبیعتاً باید خیلى محبوب مردم باشد و در بین مردم جایگاه داشته باشد، نقل شده روزى یونس میهمان امام رضا علیهالسلام بود که عدهاى از اهل بصره نزد حضرت آمدند و اجازه ورود خواستند. امام رضا علیهالسلام از یونس خواستند که در اتاق مجاور بماند. آن عده بعد از احوالپرسى شروع به بدگویى از یونس کردند؛ امام علیهالسلام سرشان را به زیر انداخته بودند و چیزى نمىفرمودند. چراکه حتى این مقدار ظرفیت نداشتند که امام در نزد آنان از یونس دفاع کنند. بعد که آن افراد رفتند، حضرت، یونس را صدا زدند. یونس گریهکُنان محضر حضرت رسید و عرض کرد: آقا مىبینید اینها که از شیعیان هستند، با من چه مىکنند؟ امام رضا علیهالسلام به او فرمودند: چه اشکالى دارد؟ وقتیکه امام تو از تو راضى است. بگذار هرچه مىخواهند، بگویند.و بعد فرمودند: اگر در دست تو دُرّى باشد و مردم بگویند: پشکل شتر است، یا پشکلى شتری در دست تو باشد و مردم بگویند درّ است، آیا تو را سودى مىرساند؟ یونس گفت: خیر. حضرت فرمودند: «هَکَذَا أَنْتَ یا یونُسُ». وضع تو هم اینگونه است. وقتى تو بر راه صحیح هستى و امامت از تو راضى است، سخن مردم ضررى به تو نمىرساند.
نکته ای که از ذکر این قضیه میخواهم عرض کنم این است که طوری عمل کنیم که امام از ما راضی باشد. اگر امام راضی بود نگران هیچچیز در این دنیا نباشیم ولو دیگران سعایت کنند و موقعیت اجتماعی ما را به خطر بیندازند.
خب حالا از کجا بفهمیم که امام ما از ما راضی است و ما را دوست دارد؟ باید از قاعده گواهی دل استفاده کنیم. امیرالمؤمنین علیهالسلام در غرر الحکم فرمودند: «سَلُوا القُلوبَ عَنِ المَوَدّاتِ؛ فَإِنَّها شَواهِدُ لا تَقبَلُ الرُّشا»از دلها درباره دوستىها بپرسید، که دلها گواهانى رشوه ناپذیرند.
امام رضا علیهالسلام به یکى از شیعیان فرمودند: هرگاه خواستى بدانى نزد من چگونه هستى بنگر من نزد تو چگونه هستم.
خب این شد قاعده حالا خودمان را بررسی کنیم ببینیم امام زمان چقدر پیش ما قرب و منزلت دارد. در طول شبانهروز چقدر به فکرش هستی؟ به همان مقدار هم او به فکر توست. بحث فقط بر سر محبت تنها نیست چون همه محبت دارند. باید کاری کنیم آن حضرت هم ما را دوست داشته باشد.
چهکنیم که امام به ما محبت کند؟ اولین کار این است که حضرت را آزار و اذیت نکنیم.
خود حضرت در نامه ای به شیخ مفید فرمودند: وَلَوْ أَنَّ أشْیاعَنا وَفَّقَهُمُ اللّهُ لِطاعَتِهِ عَلَی اجْتِماع مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیهِمْ لَما تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْیمْنَ بِلِقائِنا، اگر شیعیان ما که خداوند توفیق طاعتشان دهد در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل می شدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمی افتاد
وَلَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعادَهُ بِمُشاهَدَتِنا عَلی حَقِّ الْمَعْرِفَهِ وَصِدْقِها مِنْهُمْ بِنا و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان می گشت، دیداری بر مبنای شناختی راستین و صداقتی از آنان نسبت به ما فَما یحْبِسُنا عَنْهُمْ إِلاّ ما یتَّصِلُ بِنا مِمّا نَکرَهُهُ وَلا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ علّت مخفی شدن ما از آنان چیزی نیست جز آن چه از کردار آنان به ما می رسد و ما توقع انجام این کارها را از آنان نداریم.
توجه دارید میفرماید: اعمال ورفتار ناشایست شیعیان سبب دورى آنها از ما شده است رفتار با دوست، رفتار با خانواده، رفتار با همسایه، رفتار با خودمان، رفتارهای سیاسیمان، رفتارهای اجتماعیمان، اینها امام عصر را ناراحت میکند.
به على بن مَهزیار گلهمندانه فرمودند: «شما دنبال افزودن ثروت خود هستید، به مؤمنین ضعیف در بین خود، بهجای دستگیرى، تکبر و تجبّر ورزیدید و آنها را در حیرت و نابسامانى رها نمودهاید، قطع رحم کردهاید و رابطه خویشاوندى و پیوندهاى اجتماعى خود را از بین بردهاید…»پس راهش این است که مطیع امام باشیم، دستورات را انجام دهیم ، اعمال شایسته داشته باشیم تا در زمره شیعیان و محبین و حضرت باشیم.
در آیه ۳۶ سوره مبارکه ابراهیم فرمود: «فَمَن تَبِعَنِى فَإِنَّهُ مِنِّى» هر کس مرا پیروی کند، قطعاً او از من است؛ و در کتاب وافی مرحوم فیض کاشانی حدیثی را آورده که رسول خدا فرمود: «کُلُّ تَقِی وَ نَقِی آلِی» هر باتقوای خالصى آل من است؛ یعنی همانکه درباره سلمان گفته شد که «السلمان منا اهل البیت» اختصاصی او نیست و مسیر برای مِنّا شدن باز است.
مشــــــــــــــــروح خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــه دوم:
درابتدای خطبه دوم هم خودم را وهم شما سروران عزیز و بزرگوارِ خودم را توصیه میکنم به تقوای الهی….. حضرت میفرمایند: «فَاتَّقُوا اللّه َ وَ سَلِّمُوا لَنا وَ رَدُّوا الاَمْرَ اِلَیْنا فَعَلَیْنا الاِصْدارُ کَما کانَ مِنَّا الاْیرادُ وَلا تُحاوِلُوا کَشْفَ ما غُطِّیَ عَنْکُمْ»{بحارالانوار، ج52، ص178} از خدا بترسید و تسلیم امر ما شوید و کارها را به ما واگذار کنید. پس بر ماست که شما را از سرچشمه معارف سیراب گردانیم، همان گونه که بردن شما به سوی سرچشمه به وسیله ما بوده است، و در پی آنچه از شما پوشیده شده است، نروید
چندمطلب کوتاه :
امروز روز ولادت حضرت و روز جهانی مستضعفین هست.
چه کنیم تا روز جهانی مستضعفین محقق شود؛ بحث مفصل است راهبردهای متعددی دارد؛ اما فقط به یک نکته اشاره میکنم یکی از مهمترین کارها برای تحقق روز جهانی مستضعفان جهان، تشکیل هستههای مقاومت بود که به برکت انقلاب اسلامی و هدایتهای حضرت امام (ره) به وجود آمد.
حضرت امام ۱۹۰ روز قبل از ارتحالشان فرمودند: «باید بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد حکومت بزرگ اسلامى باشند و این شدنى است، چراکه بسیج منحصر به ایران اسلامى نیست. باید هستههاى مقاومت را در تمامى جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد. شما در جنگ تحمیلى نشان دادید که با مدیریت صحیح و خوب مىتوان اسلام را فاتح جهان نمود.»
بعد همین خط توسط مقام معظم رهبری تقویت و قدرتمند شد به طوری که امروز به یک جریانی تبدیل شده است؛ که آثار آن را میبینید. همه مستکبران عالم را عصبانی کرده است. عصبانیت را در این 46 سال که از انقلاب گذشته دیدید
آنگونه مظلومانه و غریبانه حاج قاسم عزیز ما را به شهادت رساندند از روی عصبانیت بود حدود 17 ماه در غزه جنگ و جنایت و کودک کشی کردند ازروی عصبانیت بود ، برای به شهادت رساندن سید مقامت سید حسن نصرالله 83 تن بمب ریختند تا او را به شهادت برسانند اینها همه نشانه عصبانیت آنها ست
وقتی حضور باشکوه ملت بزرگ ایران را در روز 22 بهمن میبینند که به تعبیر مقام معظم رهبری ملت ایران با اقدام درست وبه موقع در 22 بهمن امسال قیام کردند علی رغم همه هجمه ها ، علی رغم همه سم پاشی ها ، علی رغم همه تهدید ها و مشکلات اقتصادی چندین ماه هست که رسانه های خارجی القاء میکردند که ملت ایران از انقلاب از رهبری از آرمانهای انقلاب جدا شدند مزدوران خارجی وداخلی به تعبیر مقام معظم رهبری در یک جنگ نرم مرموزانه تلاش کردند مردم را از انقلاب جداکنند مردم نیایند اما دیدید ملت بزرگ ایران حماسه آفریدند {تکبیرنمازگزاران}اینقدر ملت ما فهمیده و با شعور و بصیر بودند که برای ایران آمدند وقتی فهمیدند ایران سرافراز نیاز به حمایت دارد وارد میدان شدند ممکن است مردم از برخی مسئولین گله مند باشند اما 22 بهمن رو برای تسویه حساب شخصی نگذاشتند فهمیدند اگر پشت ایران بایستند دشمن نگاه چپ هم نمیتواند به ایران بکند لذا آمدند در هوای سرد در بعضی شهرها زیر باران وبرف در دمای زیر صفر آمدند مردم عزیز ممکن است ما بلد نباشیم از شما تشکر کنیم اما اِنَّ اللّه شاکِر علیم خب اینها دشمن را عصبانی کرده و عصبانی میکند لذا همان سخن شهید بهشتی که آمریکا از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر{تکبیرنمازگزاران}
فرصت گذشته دوتا نکته یک دقیقه ای عرض کنم:
امروز که ولادت حضرت است روز تجلیل از سربازان گمنام آن حضرت هم هست که از صمیم قلب جهاد بزرگی را که در گمنامی انجام میدهند ارج مینهیم و به آنان تبریک میگوییم و عرض خدا قوت داریم.
نکته دوم:شروع دهه تکریم و غبارروبی مساجد
هر سال از ۲۱ شعبان تا پایان شعبان، دهه تکریم و تعظیم مساجد نامگذاری شده است.که مساجد برای ورود به ماه مبارک رمضان آماده شوند فرصت گذشته ان شاءالله در هفته آینده نشستی با هیئت امنا و خادمین مساجد خواهیم داشت که نکاتی عرض خواهم کرد.
والســــــــــــــــــــــــــــلام علیکـــــــــــــــــــــــم ورحمه اللـــــــــــــــــــــــه وبرکاتـــــــــــــــــــــــــــه