به گزارش دفترامام جمعه حسن آبادنماز جمعه آخرین جمعه آذرماه 97به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری “امام جمعه محترم حسن آباد”در مصلی امام خمینی حسن آبادبرگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- از مستى گناه بپرهيز كه گناه را نشئه اى است چون نشئه شراب بلكه شديدتراست.
2- گناه انسان را بی حیا و بيپروا می کند.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1– اگر شب یلدا مورد توجه قرار گرفته به خاطرصله رحمی است که دراین شب انجام میشود.
2– مهمترین راهكارهای دشمنان براى تغییر رفتار ایران !!!
3- دشمن براى تحقق نقشهى خود براى آیندهى كشور بر دو محور جنگ اقتصادى – معیشتى وجنگ روانى – رسانهاى تمركز دارد.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
اوصيکُم عِبادَالله وَ نَفسي بِتَقوَي الله برادران و خواهران , نمازگزاران محترم را به رعایت تقوی الهی, انجام واجبات و ترک محرمات توصیه میکنم.
موضوع بحث ما پیرامون وصایای پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم ) به عبدالله ابن مسعودبود هفته گذشته گفتیم حضرت به یکی از عوامل غفلت که دنیاگرایی وعدم توجه به آخرت است اشاره دارند.
امارسول اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) در فرازدیگری از این وصیت مهم و ارزشمندبه عبدالله ابن مسعود این صحابی بزرگ را از گناه و عواقب شوم آن برحذر می دارد و تاثیر آن را بر روح و روان انسان این چنین بیان می دارد.
«يَا ابْنَ مَسْعُودٍ احْذَرْ سُكْرَ الْخَطِيئَةِ فَإِنَّ لِلْخَطِيئَةِ سُكْراً كَسُكْرِ الشَّرَابِ بَلْ هِيَ أَشَدُّ سُكْراً مِنْهُ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لا يَرْجِعُونَ»(مكارم الأخلاق ؛ص453)
از مستى گناه بپرهيز كه گناه را نشئهاى است چون نشئه شراب بلكه شديدتر كه خداى متعال ميفرمايد: (مردم تبه كار) كر و لال و كورند و هرگز (بسوى حق) باز نمىگردند»
گناه، همانند شراب مست كننده است و همان گونه كه انسان مست چون نيروي ادراكي خود را از دست داده، درست نميبيند، نميشنود و نميانديشد ، انسان معصيتكار هم اين چنين است و بين آنچه براي او زيانبار يا سودمند است فرق نميگذارد. آنگاه آن حضرت به اين آيه كريمه استدلال كردند.
در اینجا به یکی از آثار گناه اشاره می کنم تا ببینیم انسان گنهکار با گناه خودش چه بلایی برسر خودش می آورد:
گناه انسان را بی حیا و بيپروا می کند: یعنی «تَهّتِكُ العِصَم»! «العِصَم» عصمت برداشته ميشود.مثلا کسی که بار اول گناه میکند ، دفعهي اول كه آلوده شد غصه ميخورد. بعد ديگر غصه نميخورد. اصلاً كمكم غصهاش برطرف ميشود و معتاد ميشود و بعداً كيف ميكند و بعداً اگر يك روز به گناه نرسد، ميگويد: امروز چيزي گيرمان نيامد. يعني ديگر فكر ميكند كه مثلاً امروز باخته است.
حضرت زین العابدین علیه السلام در ضمن حدیث مفصلی که به آثار مختلف گناهان می پردازد یکی از اثرات گناه را پاره شدن پردها بر می شمارد و میفرماید: «وَ الذُّنُوبُ الَّتِی تَهْتِکُ الْعِصَمَ شُرْبُ الْخَمْرِ وَ اللَّعِبُ بِالْقِمَارِ وَ تَعَاطِی مَا یُضْحِکُ النَّاسَ مِنَ اللَّغْوِ وَ الْمِزَاحِ وَ ذِکْرُ عُیُوبِ النَّاسِ وَ مُجَالَسَةُ أَهْلِ الرَّیْبِ» ( معانی الاخبار، مرحوم صدوق ص ۲۷۰-۲۷۱.) گناهانی که باعث پرده دری می گردد: شراب خواری، قمار بازی، خنداندن مردم با کار بیهوده و شوخی بی جا(دلقک بازی) ، گفتن عیوب مردم، و معاشرت با اهل شک و تردید.
*&*&*&*&*&&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
خودم و شماعزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می کنم
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*
درخطبه دوم به مطلب درخطبه دوم اشاره میکنم
جمعه | 30آذر | 13ربیعالثانی | شب یلدا، طولانی ترین شبِ سال |
شب آخرآذریا به تعبیری شب یلدا طولانی تر شب سال است که بنا به سنت ایرانی دراین شب خانوراده ها دور هم جمعه میشوند واز حال یکدیگر جویا میشوند این شب اگر مورد توجه قرار گرفته میتوانیم به این نکته اشاره کنیم که به خاطرصله رحمی است که دراین شب انجام میشود که این خود فضیلت بزرگی دارد که با عث توسعه رزق وروزی وطولانی شدن عمر میشود
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
اشاره ای به سخنان مقام معظم رهبری درهفته گذشته دردیدارباخانواده معظم شهدا |
رهبر معظم انقلاب اسلامى حضرت امام خامنهاى (حفظه الله) در دیدار اخیر خود با خانوادههاى معزز شهدا با تأكید بر ضرورت حفظ هوشیارى در مواجهه با دشمن فرمودند: «اگرچه نقشه دشمن لو رفته است اما همه باید هوشیارى خود را حفظ كنند زیرا امریكا، دشمنى خبیث و حیله گر است و ممكن است قصد فریب داشته باشد تا براى سال ۹۷، جنجال كند اما مثلاً براى سال ۹۸نقشهاى بكشد.» با توجه به این رهنمود رهبر انقلاب ضرورى است كه با نظر به برخى مستندات منابع وابسته به اتاقهاى فكر آمریكایى و صهیونیستى نگاهى دسته بندى شده به مهمترین تهدیدات پیش روى كشورمان در سال ۹۸ داشته باشیم.
تهدیدات رژیم صهیونیستى:
نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستى اخیرا مدعى شده است كه براى حفظ امنیت رژیم صهیونیستى حاضر به اجراى عملیات نظامى در خاك كشورمان است! البته هر چند این سخن بیشتر یك لاف رسانهاى است اما نشریه جروزالم پست در مقاله اخیر خود به نقل از مدیر كنترل تسلیحات مركز مطالعات امنیت ملى اسرائیل مدعى شده كه مهمترین راهكار براى تغییر رفتار ایران استفاده از دو راهكار است:
۱. عملیاتهاى پنهانى (جاسوسى، خرابكارى و ترور)طرح ترور شخصیتهاى مهم نظام را كه پیشتر توسط اتاقهاى فكر آمریكایى و صهیونیستى مطرح شد در این بخش تعریف مىشود.
۲. عملیاتهاى سایبرى (فضاى مجازى)نفوذ به پایگاههاى اطلاعاتى بانكها و نهادهاى دولتى و نظامى
تهدیدات آمریكا:
آمریکایی ها هم در كنار حفظ تحریمها بهعنوان ابزارهاى افزایش فشار بر ایران به دو مقوله دیگر پرداخته اند۱. افزایش نا امنىهاى مرزى ۲. تشدید اختلافات قومى و مذهبى
با كنار هم قرار دادن این دو سیاست در مىیابیم كه استراتژیستهاى كاخ سفید در تلاش اند تا در سال ۲۰۱۹ با بهره گیرى از پیامدهاى میان مدت تحریم بر اقتصاد كشورمان علاوه بر افزایش نارضایتى معیشتى و رفاهى، زمینه را براى نا امنسازى داخل كشور از طریق درگیر كردن مناطق مرزى به عملیاتهاى تروریستى و همچنین افزایش زد و خوردهاى قومى – مذهبى بواسطه اختلاف افكنى بین شیعه و اهل سنت و یا فضاسازى در مورد پروژههاى حساسیت برانگیز مثل انتقال آب مهیا كنند!
تهدیدات عربستان:
عرب نیوز رسانه انگلیسى زبان وابسته به رژیم آل سعود در سر مقاله اخیر خود مدعى شده است كه بر خلاف اوایل انقلاب و خاصه دوران دفاع مقدس شكاف طبقاتى بین مردم و مسؤولین ایران افزایش یافته و برخى مسؤولین بدون نگرانى از واكنش افكار عمومى اقدام به بهرهگیرى از رانتهاى اقتصادى و سیاسى مانند سكونت در مناطق مرفه نشین و استخدام و انتصاب نزدیكان و آقازادههایشان در مسؤولیتهاى مهم مىكنند!
با توجه به این مدعا و همچین با نگاهى به سایر رسانههاى وابسته به عربستان در مىیابیم كه تهدیدآفرینىهاى سعودىها در سال جدید در دو محورخلاصه مىشود: ۱. افزایش اختلافافكنى بین مردم و مسؤولین ۲. تحریك و تهییج قومیتها بر علیه نظام با هدف بر هم زدن وحدت ملى
ایشان همچنین با اشاره به بیدارى ملت ایران، مسؤولان را به تلاش بیشتر توصیه كردند و افزودند: «اگرچه نقشهى دشمن لو رفته است، اما همه باید هوشیارى خود را حفظ كنند؛ زیرا آمریكا، دشمنى خبیث و حیلهگر است و ممكن است قصد فریب داشته باشد تا براى سال ۹۷ جنجال كند اما مثلاً براى سال ۹۸ نقشهاى بكشد.»
حال سؤال این است كه نقشه دشمن براى آیندهى كشور چیست؟ دشمن براى تحقق نقشهى خود براى آیندهى كشور بر دو محور عمده تمركز دارد:
1-جنگ اقتصادى – معیشتی
دشمن در اعمال تحریمهاى ظالمانه درصدد است تا به افكار عمومى داخل كشور اینگونه تلقین كند كه ماهیت و استقرار نظام جمهورى اسلامى با منافع و معیشت آنها در تضاد است و اگر آنها در زندگى خود دچار تنگناهاى معیشتى هستند، بهدلیل سیاستهاى نظام است.
۲– جنگ روانى – رسانهاى
جنگ روانى – رسانهاى ابزار مكملى براى اثرگذارى تحریمها و فشارهاى واقعى است و از طرف دیگر، ابزار مستقلى است كه در برخى مواقع و شاید هم بتوان گفت در بیشتر مواقع، تأثیرگذارى آن بیش از فشارهاى واقعى است.در این جنگ، دشمن مىكوشد تا با بهرهبردارى از ضعفها و نارسایىهاى داخلى، عملیات روانى – رسانهاى خود را باورپذیر سازد.
نكته مهم در ارتباط با این جنگ و هدف اساسى آن، عبارت است از بنبستنمایى از شرایط كشور و از بین بردن امید به اصلاح وضع موجود و اعتماد به مسؤولان و نظام براى عبور از شرایط كنونى. در واقع، بنبستنمایى وضعیت كشور، نقشهاى است كه طى آن دشمنان سعى دارند تا با بهرهبردارى از برخى شرایط نامطلوب داخلى مانند تورم، مشكلات معیشتى، بیكارى، وجود آسیبهاى اجتماعى و… و بزرگنمایى این مسائل از یك سو و نسبت دادن آنها به ماهیت نظام، سیاستها، رفتارها و حتى كارگزاران نظام، این مسائل را لاینحل قلمداد كنند. در واقع، در این سناریو تلاش مىشود تا اولاً این مسائل را بزرگنمایى كنند، ثانیاً ریشهى آنها را به ماهیت نظام نسبت دهند تا از این طریق، دوقطبى یا دوگانهى تداوم نظام – مسائل جامعه را به مردم تلقین كنند.
مشخص است به میزانى كه دشمن در اجراى این نقشهى خود موفق شود، براحتى مىتواند فضاى داخل كشور را در راستاى اهداف خود هموار سازد و حتى بدون حضور فیزیكى، به آنچه كه مىخواهد، دست پیدا كند.
اما براى مقابله با این توطئهى دشمن باید چه کرد؟در درجهى اول مسؤولان و كارگزاران مختلف نظام باید عزم و ارادهى جدى براى حل مشكلات موجود داشته باشند که لازم است استفاده کنم نسبت به پایین آمدن قیمتها دولت عنایت داشته باشد زمانی که قیمتها به صورت لحظه ای بالا میرفت بهانه بالا رفتن دلار وارز را داشتند اما اکنون که دلار به زیر 10 هزارتومان آمده چرا پایین آمدن قیمتها اتفاق نمیافتد؟؟{تکبیرنمازگزاران}و در درجهى بعدى، باید در سطح رسانهاى – تبلیغى، اولاً براى خنثىسازى سمپاشىهاى دشمن در سطح رسانهها اقدام كرد و ثانیاً تولیدات رسانهاى – تبیینى مفید، اقناعى و اثربخش به افكار عمومى ارائه داد.
والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمة اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&