به گزارش دفتر امام جمعه حسن آباد نمازباشکوه جمعه دراولین جمعه اردیبهشت ماه سال نود وشش به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویه وباحضورگسترده اقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی شهربرگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- ذره ای حزن و نگرانی از آینده در اهل تقوا پیدا نمیشود .
2- پیامبر(ص) انتظار دارند ، همه ما یکپارچه شویم.
3- رسول خدامبعوث شدند تا یک عائله ی بزرگ ایجاد کند و بزرگ آن خانواده نیز خود خداوند باشد.
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1. گسترهى وسيعى از فعاليتهاى سازندگى و محروميتزدايى درفعالیتهای سپاه بعدازجنگ دیده میشود.
2. دریک موقعيت اسفبار و ناهنجار فرهنگى اجتماعى، امام کاظم رهبرى شيعيان را بهعهده گرفت .
3. این طبیعت بشر است که از چیزی که نمیداند میترسد.
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســــــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
خودم و همه عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم.
بزرگترین مزیت ، عظمت و فایده ی تقوا این است که، انسان را از فزع اکبر که از عقبات و حالات وحشتناک آخرت است نجات می دهد،« ثُمَّ یُنَجِّی اللَّهُ الَّذینَ اتَّقَوْا بِمَفازَتِهِمْ لا یَمَسُّهُمُ السُّوءُ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ » (زمر-آیه۶۱) ذره ای حزن و نگرانی از آینده در اهل تقوا پیدا نمیشود .
درآستانه سالروزمبعث مبارک پیامبر(ص) قرارگرفته ایم.چندجمله ای پیرامون رسول خدا درخطبه اول صحبت کنیم:
ابتدا چندنکته عرض کنم: یکی این که؛ همه امت، پیامبر(ص) را قبول می کنند. دوم این که خداوند متعال بارها در قرآن فرموده اند که؛ اگر اختلافی داشتید بروید آن را نزد پیامبر مطرح کنیدو پیامبر(ص) بین شما حَکَم باشد، خداوند به خودش قسم خورده که ای پیامبر قسم به خدای تو « فَلا وَ رَبِّکَ لا یُؤْمِنُونَ حَتَّى یُحَکِّمُوکَ فیما شَجَرَ بَیْنَهُمْ ثُمَّ لا یَجِدُوا فی أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَیْتَ وَ یُسَلِّمُوا تَسْلیماً » (نساء-آیه۶۵) آنها ایمان ندارند مگراینکه اختلافاتشان را به محضر تو بیاورند و بعد از این که توحکم کردی در حکم تو و در حکمیّتت ذره ای تردیدو اعتراض نداشته باشند.
الآن نیز وظیفه داریم اختلافهایمان را محضر پیامبر عرضه داشته و هر حکمی فرمودند، همه ی فرقه هاوجناحهایی که وجود دارد در برابر آن تسلیم باشند. از طرف دیگر سیره ی پیامبر ما، تکلیف همه را روشن کرده است.پیامبر(ص) سیره دارد، در تمام موضوعات اختلافی، پیامبر به ما معیارهایی داده است، که هر یک از آنها از چنان جامعیتی برخوردار هستند، که می تواند برای ما الگوهای خوبی باشند. خدای متعال در مورد پیامبر می فرماید: « قُلْ أُذُنُ خَیْرٍ لَکُمْ » (توبه-۶۱) یعنی؛ گوش می کند و حرف را می شنود. زیبایی کار یک حاکم این است که حرف همه ولو مخالف را بشنود. وقتی به سیره پیامبر نگاه می کنیم ،می بینیم حضرت مامور قیصر را برادر خطاب کرده و دوبار به وی فرموده : «یا أخا تنوخ» ،دیگر تکلیف برای ما مشخص می شود، بعد از رحلت پیامبر(ص) سراغ مامور قیصر رفتند و از او در خصوص جزئیات ملاقات وی با نبی اکرم پرسیدند ، وی گفت: دو بار پیامبرِ شما، من را با عنوان برادر خطاب کرد.
پیامبر(ص)در خیلی موارد به وحدت توصیه و بدان تأکید نموده اند، حضرت در حجة الوداع نگرانی خودشان را مطرح کرده اند: «لاترجعوا بعدى کفاراً یضرب بعضکم رقاب بعض»( صحیح بخارى -کتاب دیات- ص ۶۲) فرمود: بعد از مرگ من یکدیگر را تکفیر نکنید و گردن هم را نزنید، ببینید چه حرف زیبایی بیان کرده اند.حضرت امام (ره)هم دروصیتنامه الهی وسیاسی خودسفارش فرمودند که وحدت داشته باشیدخصوصاًدربحث انتخابات که یکماه آینده داریم باید بیشتر دقت کنیم وفرداصلح راان شاءالله باآگاهی کامل انتخاب کنیم.در سیره پیامبر(ص) نمی توان موردی را پیدا کرد که ایشان کسی را تکفیر کرده باشند، پیامبر(ص) انتظار دارند ، همه ما یکپارچه شویم، همانطور که می فرمایند: « المؤمنون إخوة تتکافی دماؤهم و هم یدعلی من سواهم» (کافی، ج ۴ ، ص ۲۲۴) یعنی مومنان با هم برادرند، اینطور نیست که خون یکی کم ارزش بوده و خون دیگری محترم تر باشد. امت من باید در برابر دشمنانشان متحد بوده و ید واحد باشند. حضرت فرمود: «لا تختلفوا» اختلاف نکنید«لا تختلفوا فإن من کان قبلکم اختلفوا فهلکوا » (صحیح بخاری-کتاب الخصومات) تمدن های گذشته سقوط کردند، به این علت که اختلاف پیدا نمودند.
حضرت می فرمایند:« مَن فارق الجماعة شبرًا فقد خلع رِبْقَةَ الإسلام من عنقه » (سنن ابی داوود)هر کس به اندازه یک وجب از جماعت جدا شود مانند این است که از اسلامیت خارج شده است. از رسول خدا پرسیدن یا رسول الله جماعت چیست؟حضرت پاسخ دادند: «جماعت یعنی حق ولو اهل حق کم باشند »، جماعت یعنی حق و هرجایی حق وجود دارد. تعصب نداشته باش،نگو که من حاضرم علیه شیعه با شیطان، پیمان ببندم- یکی از مفتی های وهابی این راگفته است-. حضرت جمله ای فرموده اند که باید بر سر در سازمان ملل نصب شود؛«الخلق کله عیال الله»(مستدرک الوسائل، ج۱۲، ح ۱۴۳۸۳٫)
انسان هایی که می بینید، همگی عایله خداوند می باشند، با این نگاه به انسان ها باید نگریست. آنها را تحقیر نکرده،کوچک نشمارید، نکُشید و آنها را شکنجه نکنید؛؛ «إِنَّ اللَّهَ یُعَذِّبُ الَّذِینَ یُعَذِّبُونَ النَّاسَ فِی الدُّنْیَا» (صحیح مسلم)کسانی که انسان ها را در این دنیا شکنجه می کنند خداوند آنها را شکنجه خواهد کرد.
الخلق کله عیاله یعنی خانواده واحد جهانی؛پیامبر چند اصل دارد که یکی از آنها همین اصل می باشد.
حضرت مبعوث شده تا یک عائله ی بزرگ ایجاد کند و بزرگ آن خانواده نیز خود خداوند باشد.همانطور که در خانه، پدر، بعضی از بچه ها را بیشتر از بقیه دوست دارد،خداوند هم در این خانواده بزرگ کسی را بیشتر دوست دارد که بیشتر به درد مردم بخورد ؛ همانطور که در ادامه فرموده اند: «و أحبهم إلیه أنفعهم لعیاله» (بحار الانوار, مجلسی, ج۹۳/۸۰)
اولین بار در جهان کسی که ایده ی خانواده واحد جهانی را مطرح کرده است پیامبر (ص)است.
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
خودم و همه عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم.
شنبه 2اردیبهشت 24رجب تأسيس سپاه پاسداران انقلاب اسلامى (1358 ه ش) – سالروز اعلام انقلاب فرهنگى (1359 ه ش)
در دوم ارديبهشت سال ۵۸ كه امام خمينى(ره) فرمان تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامى را صادر فرمودند، هيچ كسى گمان نمىبرد روزى فراخواهد رسيد كه اين تشكيلات علاوه بر پاسدارى از انقلاب و آرمانهاى آن، گام در راه سازندگى كشور بگذارد. درطول سالهاى دفاع مقدس يگانهاى مهندسى باتوجه به روحيه اعتقادى و مردمى با بكارگيرى امكانات محدود موجود و استفاده از ابتكار وخلاقيتها در امور مهندسى اقدام به احداث خاكريز، راه، پل، سنگر و…. مىنمودندپس از پايان دفاع مقدس بهلحاظ ضرورتهاى بازسازى و تكنولوژى، شرايط ويژهاى جهت فعاليتهاى مهندسى در مجموعه سپاه ايجاد گرديد. که گسترهى وسيعى از فعاليتهاى سازندگى و محروميتزدايى درفعالیتهای سپاه بعدازجنگ دیده میشود.
یکشنبه 3اردیبهشت 25رجب شهادت حضرت امام موسى كاظم(ع) (183 ه.ق)
پس از شهادت امام صادق(ع) با نص صريح آنحضرت، فرزندش موسىبن جعفر(ع) در سن بيست سالگى به امامت رسيد و مدت سى و چهار يا سى و پنج سال، رهبرى امت اسلامى را عهدهدار شد.
بعد از امام ششم سردرگمى عجيبى در ميان شيعيان نسبت به رهبرى آينده پديدار گشت و اين در حالى بود كه شبهه جانشينى اسماعيل فرزند بزرگ امام صادق(ع) در زمان حيات ايشان مطرح بود و بههميندليل آنحضرت به مناسبتهاى مختلف، مسأله جانشينى اسماعيل را بهشدت نفى مىنمود و حتى هنگامى كه اسماعيل در زمان حيات امام از دنيا رفت، آنحضرت علىرغم اينكه بهشدت از مرگ فرزندش متاثر شده بود، اصرار داشت تا رواندازى كه بر پيكر مطهر اسماعيل بود برداشته شود تا مردم مرگ او را به چشم خود ببينند.
با اين حال شيعيان كه در شهرهاى دور و نزديك پراكنده بودند، پس از شهادت امام صادق(ع) به ۶ فرقه منشعب شدندامام هفتم در چنين موقعيت اسفبار و ناهنجار فرهنگى اجتماعى، رهبرى شيعيان را بهعهده گرفت و توانست كشتى طوفانزده امت اسلامى را از گزند حوادث، رهايى بخشيده، به ساحل نجات برساند.
سهشنبه 5اردیبهشت 27رجب مبعث حضرت رسول اكرم(ص) (13 سال قبل از هجرت)
حقي که پيغمبر اکرم صلياللهعليهوآلهوسلم بر ما دارد و همه ما ميتوانيم بفهميم اين است که اگر وجود مقدس پيغمبر اکرم صلياللهعليهوآلهوسلم نبود ما از شناخت راه سعادت محروم بودیم. اگر آن وجود مبارک نبود انسانها چه وضعیتی پیدا میکردند؟ ما انسانها معمولا وقتي ميتوانيم نعمتهایی که داریم را بشناسيم که وجود آنها را با فرض نبود آنها مقايسه کنيم. باید فرض کنيم چنین نعمتی را نداشتیم و نتایج آن را بررسی کنیم. اگر بنا بود وضعیت جزيرهالعرب و بتپرستيِ رایج در آن حاکم میماند یا ساير مذاهبي که کم یا بيش در آنجا یا سایر نقاط دنیا وجود داشت همچون يهوديت، مسيحيت، زرتشتيگري، بوديسم، هندوئيسم و … بر افکار مرد حاکم باشد، سرنوشت دنيا و آخرت ما چه میشد؟ امروز هم بعد از گذشت 1400سال از زمان پيغمبر در بسياري از کشورهاي دنيا، مردم متمدن، پيشرفته، عالم، و تحصيلکرده در مقابل بت سجده ميکنند!
کشور هندوستان در حدود يک ميليارد و سيصد ميليون نفر جمعيت دارد و جمعیت آن چند برابر کشور ايران است و مذهب اکثريت مردم آنجا بتپرستی است! در بسياري از خيابانهاي شهرهاي هندوستان از جمله دهلي، بمبئي و شهرهاي بزرگ ديگر دهها بتخانه شبیه کيوسکهاي روزنامهفروشی يا گاهي شبیه به سقاخانهاي در خيابان وجود دارد که بتهاي کوچک به عنوان نمادی از بتهای بزرگ در آن قرار دارند و مردم صبح که از خانه بیرون ميآيند آنجا عرض ارادتي به بتها ميکنند، سري ميسپارند و همتي ميطلبند و به سر کارشان میروند. بسياري از مردم – با عرض معذرت – ادرار گاو را مقدس ميدانند و از آن به عنوان شفا استفاده میکنند. مسایل دیگری هم وجود دارد که بیان آنها سخت مشمئزکننده است. اينها مسایلی است که امروز وجود دارد. تصور کنید1400 سال پيشتر در عربستان مردم چگونه بودهاند. آنها هم بتپرست بودند، اما گاهي بتهايشان را با کشک و خرما درست ميکردند و وقتي گرسنگي به آنها فشار ميآورد اضطراراً بتشان را ميخوردند! شناخت، معرفت، عقل و شعور مردم در این مرتبه بود.
حضرت امیردرنهج البلاغه خطبه 95 میفرمایند:
بَعَثَهُ وَ النَّاسُ ضُلَّالٌ فِی حَیْرَةٍ وَ حَاطِبُونَ فِی فِتْنَةٍ قَدِ اسْتَهْوَتْهُمُ الْأَهْوَاءُ وَ اسْتَزَلَّتْهُمُ الْکِبْرِیَاءُ وَ اسْتَخَفَّتْهُمُ الْجَاهِلِیَّةُ الْجَهْلَاءُ حَیَارَى فِی زَلْزَالٍ مِنَ الْأَمْرِ وَ بَلَاءٍ مِنَ الْجَهْلِ فَبَالَغَ فِی النَّصِیحَةِ وَ مَضَى عَلَى الطَّرِیقَةِ وَ دَعَا إِلَى الْحِکْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ؛ خدا پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله را به هنگامى مبعوث فرمود که مردم در حیرت و سرگردانى بودند، در فتنهها به سر مىبردند، هوى و هوس بر آنها چیره شده و خود بزرگ بینى و تکبّر به لغزشهاى فراوانشان کشانده بود و نادانیهاى جاهلیّت پست و خوارشان کرده و در امور زندگى حیران و سرگردان بودند و بلاى جهل و نادانى دامنگیرشان بود؛ پس پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم در نصیحت و خیرخواهى، نهایت تلاش را کرد و آنان را به راه راست راهنمایى و از راه حکمت و موعظه نیکو، مردم را به خدا دعوت فرمود.
اشاره ای به بيانات بسيار مهم رهبر معظم انقلاب اسلامى در ديدار جمعى از فرماندهان ارتش جمهورى اسلامى
فرمایشات مقام معظم رهبری داراى فرازها و محورهاى بسيار مهمى بود كه شايسته توجه كامل است.
مهمترين محورهاى بيانات معظم له چنين است:
۱. اهميت مسائل اقتصادى و معيشتى مردم و لزوم فعاليت جدى مسؤولان كشور
۲. جايگاه مهم انتخابات و لزوم برگزارى انتخابات سالم و امن و گسترده
۳. تمركز دشمن بر روى ضربه اقتصادى به ملت ايران
۴. دشمن با تشر و تهديد بهدنبال امتياز گرفتن است و مسؤولان و مردم بايد نسبت به اين طرح دشمن آگاهى داشته باشند.
۵. اگر شخصى از تهديد آمريكا مىترسد بايد بداند كه كسى حق ندارد از جانب ملت شجاع و حاضر در صحنهى ايران بترسد.
يك فراز مهم از سخنان رهبر معظم انقلاب همين بود كه متذكر شدند كه كسى حق ندارد از جانب ملت شجاع و حاضر در صحنهى ايران بترسد. اگر كسى مىخواهد در برابر تهديد دشمن و ارعاب او بترسد اين به خودش ربط دارد اما حق ندارد به نمايندگى از ملت ايران و در جايگاه مسؤولان ايرانى و يا از طرف مردمى كه خود شجاع هستند و در ميدان حاضرند و پوشالى بودن تهديدها را مىدانند،بترسدملت ما،ملت شجاعی هستندودرميدان حاضرند و پوشالى بودن تهديدها را مىدانند،لذاهیچ ترسی به دل راه نمیدهند..{تکبیرنمازگزاران}
البته این طبیعت بشر است که از چیزی که نمیداند میترسد، آقای ترامپ هم اکنون یک پدیده ناشناخته است که با الگوی رئیسجمهور بودن در آمریکا جور در نمیآید. وقتی ترامپ رئیس جمهورتازه به دوران رسیده ودیوانه آمریکابا این حرفهای عجیب و غریب که میزند که ثابت کرده که نظمی در فکرش وجود نداردرا میبینند میگویند چیزی نگوئید چون جنگ میشود آقا مگر به این سادگی است که جنگ شروع شود؟ جنگ آمریکا با عراق را دیدیم که چه وضع نکبت باری خارج شد،در مورد سوریه دیگر خودش هم نیامد جنگ کند به اسرائیل و پادوهای سعودی گفت شما بروید جلو، حالا در این شرایط میآید با ایران که خودشان میگویند بزرگترین، قویترین و ثروتمندترین کشور منطقه است بجنگد؟
توجه داریددر جنگ هیچ وقت نمیتوانید سنگرهای خودتان را ترک کنید، سنگر خود را در جنگ تحویل بدهید نابود میشوید، به همین دلیل است که سربازهای دلاور و میهنپرست در سنگر خود کشته میشوند ولی از آنجا کنار نمیروند لذاعده ایکه میترسندومیگویند سنگرها را ول کنید و در برویم.باید بگوییم حرف عمده این ملت این نیست این ملت همان امتی است که 8سال بادست خالی درمقابل دنیا با شجاعت ایستاد ولحظه ای ترس به خودراه نداد امروز هم شجاعتر،مستحکم تر،توانمندترومقتدرتردرمقابل تمام دنیای استکبارمیایستد وخم به ابرو نمی آورد.{تکبیرنمازگزاران}
{والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمۀ اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته}