به گزارش دفترامام جمعه حسن آباد نماز جمعه باشکوه وباصلابت این هفته 22فروردین سال 98،به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری “امام جمعه محترم حسن آباد”وباحضور پرشور نمازگزاران در مصلی امام خمینی این شهربرگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- ويژگيهای امام عصر(عج) بعضي مختص خود حضرت است،وبعضي هم مشترك بين دیگرائمه است.
2-نقطه اشتراک تمام اديان ابراهيمي و مذاهب این است که منجي وموعود آخرالزمان راقبول دارند.
3-سه تفاوت دیدگاه شیعیان بادیگر مذاهب پیرامون منجی وموعودآخرالزمان!!
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1– جوانان باالگو قراردادن حضرت علی اکبر(ع)مسیرتعالى وپیشرفت راهرچه بیشتروبهترطى كنند
2– آنچه آمریكا اعلام كرد نتیجه عقده حقارت و ناكامى ۴۰ سالهی اودربرابرسپاه است.
3- سپاه در همه دوران تحریم توانسته است شعله كار و توسعه را در كشور فروزان نگه دارد.
4- هزینه تسلیم شدن به مراتب بیشتر از هزینه مقاومت و ایستادگى است.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم
بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
أُوصِيكُمْ، عِبَادَ اللهِ، بَتَقْوَى اللهِ الَّتي هِيَ الزَّادُ وَبِهَا الْمَعَاذُبرادران و خواهران , نمازگزاران محترم را به رعایت تقوی الهی, انجام واجبات و ترک محرمات توصیه میکنم.
اولین جمعه ماه شعباناستاین ایام رابه همهی شمانمازگزاران عزیز تبریک عرض میکنم.
با توجه به ایام ماه شعبان ومولود این ماه یعنی امام عصر(عج)پیرامون ويژگيها و خصوصيات حضرت وليعصر(ع)صحبت میکنم.
اين خصوصيات و ويژگيها بعضي مختص خود حضرت است، و بعضي هم مشترك است بين هر كسي كه حجت و امام هست.یعنی هر معصومي،و هر امامي، اين ويژگي را دارد
لذايك بخشي ازبحث ما ويژگيها و مختصات،مخصوص حجت و امام عصر(ع) است. بخش دوم ، حقوقي است كه اين بزرگوار بر گردن ما دارد. به هر حال خداوند متعال وقتي يك چنين نعمتي كه بزرگترين نعمت اوست در عالم ميگذارد، حقوقي بر گردن ما ميآيد و سومين بخش از بحث هم، وظايف و تكاليفي است كه ما در قبال او بر عهده داريم که باید از پس آن حقوق كه او بر گردن ما دارد بربياييم.
راجع به شخصيت بزرگوار حضرت وليعصر(ع)، از ابعاد مختلف بحثهاي متنوع و گوناگوني شده است. ولي ناگفتهها و ناشنيدهها هنوز خيلي زياد است.چراکه اين شخصيتها، شخصيتهاي دريا گونهاي هستند كه هرچه وارد شويم، به عمق بيشتري ميرسيم
يكي از ويژگيهاي آن حضرت كه از خصوصيات مكتب اهلبيت و عقايد ما شيعيان است را مطرح می كنم و مقداري پيرامون آن صحبت میكنم.
اين ويژگي هم فقط اختصاص به حضرت وليعصر ندارد!. اين ويژگي مختص هركسي است كه امام است. هركسي است كه حجت خداست و از جمله اين حجت الهي كه در زمان ما هست، همه اين ويژگي را دارند و آن زنده بودن است، حي بودن است. امام و حجت خدا بايد زنده باشد.
بابي در اصول كافي هست كه مرحوم كليني آنجا مطرح كرده كه «لا تقوم الحجة لله عزَّ وَ جل علي خلقه الا بامام حيٍّ يُعرف» حجت بر مردم، حجت خدا بر مردم، قائم نميشود، تمام نميشود مگر اينكه زنده باشد كه او را بشناسند. «الا بامام حيٍّ يعرف» بنابراين اين يكي از خصوصياتي است كه به عقيدهي ما امام زمان و حجت هر عصري بايد داشته باشد
تمام اديان ابراهيمي و مذاهب همه مسألهي منجي و موعود آخر الزمان را قبول دارند. اين يكي از عقايد مشترك بين همهي اديان و مذاهب است در يكي از سلامهايي كه به امام مهدي(ع) ميدهيم اينطور است كه: «السلام علي مهدي الامم» سلام بر آن كسي كه مهدي است و در همهي امتها شناخته شده است. براي همهي امتها است.
امادر عين حال كه همه به منجي عقيده دارند، كه عدالت را در آخرالزمان گسترش ميدهد و نجاتي براي بشريت از ظلم است، ولي يك تفاوتهايي بين ديدگاه ما و ديگران هست كه اين تفاوتها بسيار قابل توجه است.
به سه مورد اشاره میکنم:
1.يكي از تفاوتها كه ديدگاه ما، مكتب اهلبيت با بقيهي اديان و مذاهب دارد، اين است كه ما مسألهي ظهور حضرت وليعصر(ع) را يك مرحله از سير تكاملي عالم به سمت خدا ميدانيم. يعني عالم بشري در مراحل تكاملياش كه ميخواهد به سمت خداوند متعال پيش برود يك مرحلهاش ظهور است، يك مرحلهي ديگر رجعت است، يك مرحلهي ديگرش برزخ و قيامت است.
ببينيد اينها سير تكاملي است كه پله پله و مرحله به مرحله بشريت پيش ميرود براي اينكه به حضرت حق و به قرب حضرت حق برسد. اين ديدگاه را خوب بقيهي اديان و مذاهب به اين صورت تحليل نميكنند. اصلاً رجعت در بين آنها نيست. اين جزء خصوصيات مكتب اهلبيت است.
2. يكي ديگر از تفاوتهايي كه ما با بقيهي اديان و مذاهب داريم، اين است كه آنها منجي را كه در آخرالزمان ميآيد منجي ميدانند. ولي ما او را علاوه بر آنكه منجي و نجات دهنده ميدانيم، حجت خدا هم ميدانيم. حجت يعني كسي كه از طرف خدا گذاشته شده و ديگر خدا باان بر بندگانش احتجاج ميكند و ديگر كسي نميتواند عذر و بهانه بياورد. مردم بايد خودشان را با او تنظيم كنند. زندگيشان را با او تنظيم كنند. يعني مسألهي امام زمان(ع) و منجي براي ما يك مسألهي آرماني فقط نيست كه در آينده يك اتفاقي ميخواهد بيفتد. نه همين الآن بايد در زندگي ما وارد شود، حجت است. كارهايمان را بايد با او تنظيم كنيم. شما روز قيامت ديگر عذر نداريد، بايد با رضايت او زندگيمان را تنظيم كنيم.چون خدا بعداً عذر و بهانهي شما را نميپذيرد ميگويد: من حجت را بر شما تمام كردم. بايد خودت را و زندگيات را با رضايت او تنظيم ميكردي. اين هم تفاوت دوم
3. سومين تفاوت، اين هست كه اديان و مذاهب ديگر ميگويند: موعود الآن زنده نيست. ميگويند: در آينده، در آخر الزمان متولد ميشود. هنوز متولد نشده است. ولي ما طبق عقايدي كه داريم ميگوييم: موعود زنده است. حي است، در بين ما دارد زندگي ميكند با همين جسم فيزيكياش. دارد در بين ما تردد ميكند. امام صادق(ع) فرمود: «صَاحِبَ هَذَا الْأَمْرِ يَتَرَدَّدُ بَيْنَهُمْ وَ يَمْشِي فِي أَسْوَاقِهِمْ وَ يَطَأُ فُرُشَهُمْ» (بحارالانوار/ج52/ص154) بين شما حركت ميكند، در بازارهاي شما ميآيد. روي فرشهاي شما گام برميدارد. «و إنه ليحضر الموسم كل سنة» (خرائج/ج3/ص1174) هر سال كه در مراسم حج هست. اميرالمؤمنين(ع) در روايتي فرمود: «إِنَّ حُجَّتَهَا عَلَيْهَا قَائِمَة» (بحارالانوار/ج28/ص70) حجت خدا روي زمين ايستاده است، وجود دارد. «مَاشِيَةٌ فِي طُرُقَاتِهَا» در زمين مشي ميكند. در زمين حركت ميكند. «جَوَّالَةٌ فِي شَرْقِ هذه الْأَرْض» اين طرف و آن طرف ميرود. «يَسْمَعُ الْكَلَامَ وَ يُسَلِّمُ عَلَى الْجَمَاعَة» حرفتان را ميشنود. به شما سلام ميدهد. «يَرَوْنَهُ وَ لَا يَعْرِفُونَهُ» (وسايلالشيعه/ج9/ص399) مردم او را ميبينند ولي او را نميشناسند.امام زمان در بين ما است. با غم ما غمناك ميشود. با شاديهاي شيعيانش شاد ميشود. پدر مهرباني كه از فرزندانش دور نيست. ببينيد اين خيلي فرق ميكند با آن كسي كه ميگويد: الآن نيست. يا رهبري است كه بعداً خواهد آمد.او خيلي نزديك است. منتهي گاهي مواقع ما حجاب داريم، از او دور ميشویم.
خدا مرحوم آيت الله بهجت را رحمت کند ميگفت: بين دهان تا گوش شما کمتر از يک وجب است. قبل از اينکه از دهان خودتان به گوش خودتان برسد، به گوش او رسيده است.درد و دلها را ميشنود. با او حرف بزنید، و ارتباط برقرار کنید. در زمان امام هادي(ع) شخصي، نامهاي نوشت که آقا من دور از شما هستم. گاهي حاجاتي دارم، مشکلاتي دارم،چه کنم؟ حضرت در جواب ايشان نوشتند: «إِنْ كَانَتْ لَكَ حَاجَةٌ فَحَرِّكْ شَفَتَيْك» (بحارالانوار/ج53/ص306) لبت را حرکت بده، حرف بزن. بگو. ما دور نيستيم. آنها واسطهي فيض خدا هستند اگر ما احياناً حاجاتي از ائمه ميخواهيم، از امام زمان حاجت ميخواهيم، از امام رضا حاجت ميخواهيم
اگر نباشند اصلاً فيضي به آدم نميرسد. اين همان است که در روايات بيشمار داريم. «لَوْ لَا ذَلِكَ لَسَاخَتِ الْأَرْضُ بِأَهْلِهَا» (بحارالانوار/ج57/ص213) زمين با اهلش فرو ميرود.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
مشروح خطبه دوم:
اوصِيكُمْ عبادالله و نفسی بِتَقْوَى اللَّهِ. بندگان خدا شما را و خودم را سفارش می کنم به تقوای الهی،
&*&*&*&&*&*&*&*&*&&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*
چهارشنبه | 28فروردین | 11شعبان | ولادت حضرت علی اكبر(ع) فرزند ارشد امام حسین(ع)(33 ق) // روز جوان |
یازدهم شعبان، سالروز میلاد حضرت على اكبر(ع) فرزند بزرگوار حضرت امام حسین(ع) و حماسه ساز واقعه عظیم عاشورا است. حضرت على ابن الحسین(ع) بهدلیل تربیت در بیت عصمت و طهارت و در دامان پدرى همچون حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، از سجایاى اخلاقى و مراتب علمى و معنوى والا و متعالى برخوردار بود.این فضایل و صفات اخلاقى در سیرت و صورت و منش و رفتار حضرت علی اکبر(ع) تا بدان اندازه بود كه از منظر جمال و جلال و خلق و خوى و كلام و بیان، شبیهترین افراد به رسول خدا دانسته مىشد؛ تا آن اندازه كه هر كس آرزوى دیدار رسول خدا را داشت بر چهره دلرباى او مىنگریست و از رفتارش و منشش درس مىگرفت
این ولادت مبارك به «روز جوان» نامگذارى شده است، تا از یكسو جوانان كشور با الگو قراردادن آن اسوه دینى، مسیر تعالى و پیشرفت را هرچه بیشتر و بهتر طى كنند و تعالیم دینى را خط مشى اساسى خود در زندگى براى رسیدن به سعادت دنیا و آخرت قرار دهند و از سوى دیگر، مسؤولان نظام اسلامى برنامههاى جدىتر و كاربردىترى را براى پاسخگویى به نیازهاى جوانان جامعه اسلامى و نیز تربیت و رشد و تعالى آنان به سمت ارزشهاى اسلامى و بهرهبردارى از توان و نیروى مؤثر و مفید آنان در جهت پیشرفت كشور ارائه نمایند. توجه به هر دو جنبه فوق یعنى توجه خود جوانان به بهرده بردارى از فرصت و نیروى جوانى در جهت رشد و تعالى همهجانبه و نیز وظایف مسؤولین در جهت استفاده از نیروى جوان كشور،در تحقق برنامههاى كلان كشور، امرى میمون و مبارك مىباشدکه میتواندرشد وتعالی انقلاب ،نظام وکشوررا به دنبال داشته باشد.
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
اشاره ای به اقدام نابخردانه رئیس جمهور آمریكادرتروریست نامیدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامى
شاید آن روز که حضرت امام (ره)، فرمان تشکیلسپاه پاسداران انقلاب اسلامی را صادر کرد، هیچ یک از تحلیلگران غرب و شرق فکر نمیکردند سفره نورانی برکات این نهاد مقدس، تا این حد گسترده شود؛ از دفاع هشت ساله در برابر متجاوزان به میهن، تا تلاش برای کمک به مظلومان سوری، فلسطینی، عراقی، یمنی و لبنانی؛ از بازسازی و سازندگی و تلاش برای آبادانی کشور در قالب قرارگاههای سازندگی تا امدادرسانی به زلزله زدگان و سیلزدگان و بلادیدههای کرمانشاه و بم و گلستان و لرستان و خوزستان.
اقدام ترامپ رئیس جمهور آمریكا در تروریست نامیدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامى یكى از بدعتهایى بود كه وى در نظام بینالملل گذاشت. چراكه این براى اولین بار در تاریخ است كه یك بخش رسمى از نظام یك كشور بهعنوان گروهى تروریستى اعلام مىشود. نكته مهم این است كه بسیارى از كارشناسان بهدنبال دلایل این اقدام ترامپ رفته و دلایل مختلفى را ذكر كردهاند. اما به نظر مىرسد باید یك دلیل مهم را سرفصل این تصمیم ترامپ دانست و آن هم شكستهایى است كه آمریكا در برابر سپاه پاسداران در زمینههاى مختلف متحمل شده است. این تصمیم آمریكایى ها را صرفاً نمىتوان امرى شتابزده و احساسى تلقى كرد. آنچه آمریكا اعلام كرد نتیجه عقده حقارت و ناكامى ۴۰ سالهاى است كه سپاه در حفاظت همهجانبه از هویت و استقلال ایران و غرب آسیا به ارمغان آورده است. بدون تردید آمریكا سپاه را عامل ناكامى همه طراحىها و دسیسههاى خود در خاورمیانه از یك سو و ماندگارى نظام جمهورى اسلامى از سوى دیگر مىداند. در واقع علت عقده گشایى آمریكا علیه سپاه به توانمندىها و پیروزى این نهاد مقدس در داخل و منطقه بر مىگردد.
وقتی به عملکرد سپاه نگاه میکنیم میبینیم آمریکا دهها سیلى محكم ازسپاه پاسداران انقلاب اسلامى خورده است که البته ازاین به بعد هم سیلی های محکمتری خواهدخورد ازدهه اول انقلاب تاکنون عقده سپاه رو به دل گرفته اند درحالی که نمیتوان براى عقده آمریكا از توانمندىهاى سپاه اندازه تعیین كرد.
به چندمورداشاره میکنم:
1.سپاه پاسداران در دهه نخست انقلاب، در مقابل نقشه كودتا و آشوب و تحمیل جنگ، سپر امنیتى و دفاعى كشور بود. پس از آن، بارها در مقابل تحریم دشمن خوش درخشید؛ چه در خودكفایى نظامى و تأمین قدرت بازدارندگى و چه در حوزه خودكفایى اقتصادى كه آخرین شاهكارهاى آن پالایشگاه ستاره خلیج فارس و چهار فاز از پروژه بزرگ نفت و گاز در پارس جنوبى بود.
2.سپاه در همه دوران تحریم توانسته است شعله كار و توسعه را در كشور فروزان نگه دارد. در اوج تحریم از پالایشگاه تا راهآهن و جاده و گازرسانى، سد و… از سوى سپاه انجام شده است.
۳. در جریان بلایاى طبیعى مانند زلزله سرپل ذهاب یا سیل اخیر نیروهاى سپاه توانستند به سرعت در كنار مردم قرار بگیرند و در واقع بهعنوان عامل اصلى اتحاد بین گروههاى مختلف مطرح شدند.
۴. سپاه و جریان مردمى وابسته به آن در جهان اسلام، محیط خاورمیانه اسلامى و خلیج فارس را براى آمریكا ناامن كرده است. كشتىهاى آنان را كنترل مىكند. بر مقرهاى آمریكا در عراق و سوریه و حاشیه جنوبى خلیج فارس تا افغانستان اشراف دارد و این اشراف و اقتدار كاخ سفید را به دیوانگى كشانده است.
۵. سپاه در ۱۵ سال گذشته پروژههاى دولتسازى، ملتسازى، افزایش امنیت صهیونیستها، تجزیه جهان اسلام، تسلط بر منافع برخى كشورهاى اسلامى و رشد تروریسم در غرب آسیا را ناكام گذاشته است. لذا باید واكنش آمریكا به این حقارت را درك كرد.لذاعقده گشایى ترامپ نسبت به سپاه بهدلیل موفقیتهاى این نهاد نظامى است.
درپایان تروریستی خواندن سپاه پاسدارن از سوی آمریکا و رئیس جمهور این کشور را محکوم میکنیم،واعلام میکنیم همه پاسدار انقلاب اسلامی هستیم، ولحظه ای درآن تردید نمیکنیم{تکبیرنمازگزاران}
والســــــــــــــــــــلام علیکــــــــــــــــــم ورحمة اللـــــــــــــــــــــــه وبــــــــــــــــــــرکاته
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&