به گزارش روابط عمومی دفترامام جمعه حسن آباد نمازباشکوه جمعه اینهفته 05/06/95به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویهوباحضورگسترده اقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی شهربرگزارشد.
ایشان دربخشی ازخطبه اول گفتند: بحث امروز ماپیرامون موارد غفلت است.
آیه شریفه 7سوره مبارکه روم «يَعْلَمُونَ ظاهِراً مِنَ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غافِلُونَ»ازاین آیه میخواهم استفاده کنم ودو مورد ازموارد غفلت را به محضرشمانمازگزاران عزیزعرضه بدارم.مورد اول:غفلت از نسل است ومورددوم: غفلت از حساب است.
امام جمعه محترم حسن آباددربخشی ازخطبه دوم هم بااشاره به روزبانکداری بدن ربا اظهارکرد:ما روايات بسيار داريم كه هيچ جاي شبهه در اين روايات نيست. در بعضي از آنها تعبيري شده است كه شايد براي هيچچيز نشده است وبسیارتکان دهنده است از اين جهت كارشناسان (و) علما بايد در اين مسأله بسيار فعاليت كنند، دقت كنند كه ما را از اين گرفتاري نجات بدهند
عناوین خطبه اول:
1-غفلت ازفرزندوآخرت دوموردازمواردغفلت.
2-اگر بدانيم يك حسابي داريم و حسابگر ما هم دقيق حساب ميكند،به خودمان ميآييم.
عناوین خطبه دوم:
1- رهبرمعظم انقلاب معيار انصاف، عدالت و ملاك رعايت اصول انقلاب هستند.
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
ابتداخودم راوشما نمازگزاران عزرا توصیه میکنم به تقوای الهی
بحث ماپیرامون عوامل غفلت بود که هفته های گذشته جمعاًهفت عامل ازعوامل غفلت را به محضرشماعزیزان عرضه داشتم.که عبارت بود از:تکاثر،اولادواموال،تجارت،آرزوهای طول ودراز،لهوالحدیث یاسخنان بیهوده ،دنیادوستی وتسویف
اما بحث امروز ماپیرامون موارد غفلت است.
آیه شریفه 7سوره مبارکه روم «يَعْلَمُونَ ظاهِراً مِنَ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غافِلُونَ»ازاین آیه میخواهم استفاده کنم ودو مورد ازموارد غفلت را به محضرشمانمازگزاران عزیزعرضه بدارم.
مورد اول:غفلت از نسل است
غفلت از اهل و فرزند است. گاهي انسان كيف بچهاش را وارسي میكند، نمرههاي بچهاش را میبيند، احوال معلم بچهاش را میپرسد، احوال رفيقهاي بچهاش را میپرسد، اماآن سوزی که باید نسبت به فرزندانش داشته باشدندارد. اگر بچه شما نمازش بد بود، بيشتر غصه ميخوري يا درسش بد بود؟
افراد ماه به ماه پايشان را به نماز جماعت نميگذارند و هيچ غصه هم نميخورند. دخترش بد حجاب است هيچ غصه نميخورد. بچهاش نماز نميخواند هيچ غصه نميخورد.اينها را قرآن هشدار داده است و ميگويد: مدرك فرزندت مهم است، ولي نماز فرزندت برايت مهم نيست «يَعْلَمُونَ ظاهِراً مِنَ الْحَياةِ الدُّنْيا». ظاهر دنيا را ميبيند «وَ هُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غافِلُونَ» غفلت از فرزند مسئله مهمي است كه قرآن ميگويد: «إِنَّا كُنَّا قَبْلُ في أَهْلِنا مُشْفِقينَ»[ طور/26] . روز قيامت عدهاي ميگويند: «ما نسبت به بچهمان سوز داشتيم و خدا ما را نجات داد. »
مورددوم: غفلت از حساب است.
انسان اگر بداند كه در گمرك چمدانش را باز ميكنند و تك تك جنسهاي او را ميبينند يك مقدار در خريد سوغاتي كنترل ميكند. ما اگر بدانيم يك حسابي داريم و حسابگر ما هم دقيق حساب ميكند و كارهاي ظاهر را حساب نميكند، به خودمان ميآييم. «يَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْيُنِ وَ ما تُخْفِي الصُّدُورُ» [غافر/19] نگاه كه كردي به تو ميگويد: از اين نگاه چه هدفي داشتي؟ «يَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْيُنِ». اگر با چشمت نگاه خيانت آلود كردي، او خيانتي كه پشت اين نگاه است را ميفهمد.
قرآن ميفرمايد: بعضيها هستند. «يَعْلَمُونَ ظاهِراً مِنَ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غافِلُونَ» [روم/7]. فقط ميخواهد دختر و پسرش مدرك بگيرند. دخترش به بخت برود و پسرش به آرزو هايش برسد. فقط «ظاهِراً مِنَ الْحَياةِ الدُّنْيا». ظاهر دنيا را ميبيند. تيپ، پول، اين را رضوان و خوشبختي ميداند. اما حالا چه چيزي را از دست داد و چه چيزي را گرفت؟ خطرش را، سلامتي روحش را، اخلاقش را، ايمانش را و از آخرت غافل است. ميگويد: الحمدالله تمام واجبات دخترم را جور كردهام. واجبات دخترش يخچال ، فرش و … است اينها واجبات دخترش ميشود.
قرآن ميفرمايد: «اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسابُهُمْ وَ هُمْ في غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ»[ انبياء/1] . مردم دارند به سمت گور ميروند و غافل هستند
مشروح خطبه دوم
بسم الله الرحمن الرحيم
در ابتداي خطبه دوم هم خودم و هم شما را به تقواي الهي دعوت مي کنم.
قال امیرالمؤمنین علی علیه السلام:« أَمْنَعُ حُصُونِ الدِّينِ التَّقْوَى»تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص 270، حدیث 5888.
بندگان خدا خودم و شما را به تقوای الهی سفارش میکنم. در بیان زیبای امیر بیان علی(ع)این جمله در رابطه با تقوا به چشم میخورد. حضرت7 میفرماید: قویترین و مستحکمترین پناهگاه دین تقواست. یعنی اگر بخواهیم دژی را سراغ بگیریم که دین ما را، اعتقاد ما را و باورهای ما را حفظ کرده و نگه بدارد، آن قلعه و آن حصار و آن دژ، تقواست. انسانهای برخوردار از تقوا دینشان حفظ میشود، نگهداری میشود، از هجمه دیگران مصون میماند.
دوشنبه | 8 شهريور | 26 ذيقعده | انفجار دفتر نخستوزيري توسط منافقين و شهادت مظلومانه رئيسجمهور، محمدعلي رجايي و نخستوزير، حجتالاسلاموالمسلمين دكتر محمدجواد باهنر(1360 ه. ش) – روز مبارزه با تروريسم |
گفتیم هفته بزرگداشت دولت است و يادآور شهادت شهداى گرانقدرى چون رجايى و باهنر. اما در كنار بزرگداشت دولت، بايد به كارنامه دولت و موفقيتهاى آن نيز پرداخته شود و در كنار آن اگر توصيه و تذكرى نيز لازم است، به دولتمردان جمهورى اسلامى داده شود كه انشاءالله كاستىها و ضعفها را برطرف نمايند. همچنین گفتیم در هفته دولت، شايسته است كه نگاهى به تكاليف و وظايف دولت داشته باشيم به دور از هرگونه سياهنمايى يا سفيدنمايى ارزیابی کنیم رهبر انقلاب معيار انصاف، عدالت و ملاك رعايت اصول انقلاب هستند و مىتوان بر اساس توصيههاى ايشان، كارنامه دولتهاى مختلف را سنجيد.
۱. مردمى بودن
يكى از اصلىترين توصيههاى رهبر معظم انقلاب به مسؤولان كشور بهخصوص در قوه مجريه، مسأله مردمى بودن و رابطه با مردم داشتن و ميان مردم رفتن و مثل مردم زندگى كردن است.
۲. مسؤوليت را طعمه ندانند
يكى از توصيههاى اصلى رهبر معظم انقلاب به مسؤولان كشور آن است كه مسؤوليت و پست اجتماعى و سياسى خود را طعمهاى براى چپاول كشور ندانند و از مسؤوليت سياسى خود پلى براى رسيدن به ماديات و ثروت نسازند. اين توصيه رهبر معظم انقلاب در سالهاى قبل و حتى پيش از انتشار برخى از فيشهاى نجومى، نشان از آن دارد كه معظمله همواره نسبت به ثروتاندوزى حرام خصوصا در ميان مسؤولان نظام حساس بودهاند. البته فيشهاى نجومى امر عام و همهگيرى نبوده است ولى همين ميزان از فعل حرام چپاول بيتالمال نيز براى مسؤولان كشور اسلامى غير قابل قبول است. رهبر معظم انقلاب در بيان نحوه زندگى مسؤولان مطلوب دستگاه اجرايى كشور خاطرنشان مىكنند كه مسؤولانى مانند رجايى و باهنر: «براى خودشان از مقامى كه داشتند، كيسه ندوخته بودند؛ اين يكى از چيزهاى مهم است. اينجور نباشد كه ما فكر كنيم حالا كه يك مسؤوليّتى داريم، اينرا وسيلهاى قرار بدهيم براى تأمين آينده.»
3-كاهش تورم، خروج از ركود، بهبود اشتغال
يكى از توصيههاى مكرر رهبر معظم انقلاب به مسؤولان اجرايى كشور، مسأله تورم و ركود و اشتغال است. ايشان در اينباره بارها و بارها به مسؤولان كشور بهخصوص مسؤولان اجرايى تذكر و توصيه داشتهاند بهنحوىكه يكى از پر تكرارترين توصيههاى ايشان به مسؤولان كشور، مسائل اقتصادى و توليد داخلى و توجه به كار و سرمايه ايرانى بوده و هست.
خطیب محترم جمععه ضمن تبریک ایام هفته دولت ازاستاندارمحترم تهران وفرماندارمحترم شهرستان ری خواستند با توجه به اینکه حدود2ماه است که بخشداری با سرپرست مدیریت میشود جهت پیشرفت بهترامورنسبت به تعیین ومعرفی بخشدارجدید اهتمام داشته باشند.
چهارشنبه | 10 شهريور | روز بانكداري اسلامي (سالروز تصويب قانون عمليات بانكي بدون ربا – 1362 ه. ش) |
مسأله بانك از مسائل مهمي است كه اگر چنانچه ربا از بانك حذف نشود، مشمول آيه شريفه و روايات كثيره ميشويم كه آيه شريفه ميفرمايد: كسانيكه ربا ميخورند، اينها با خدا و پيغمبر(ص) اعلام جنگ ميكنند. اين تعبير در كمجايي واقع شده است كه اعلان جنگ است بين كسانيكه ميخواهند ربا بخورند با خدا و پيغمبر(ص).
ما روايات بسيار داريم كه هيچ جاي شبهه در اين روايات نيست. در بعضي از آنها تعبيري شده است كه شايد براي هيچچيز نشده است وبسیارتکان دهنده است از اين جهت كارشناسان (و) علما بايد در اين مسأله بسيار فعاليت كنند، دقت كنند كه ما را از اين گرفتاري نجات بدهند و ملت هم بايد توجه بكنند به اينكه مواجه هستند با يك همچو چيزي كه قرآن كريم ميفرمايد: «فاذنوا بحرب من الله و رسوله».حرمت ربا به قرآن كريم و سنت و اجماع مسلمين ثابت، بلكه دور نيست كه حرمت آن از ضروريات دين باشد و از گناهان كبيره محسوب است.در كلمات قصار نبوي است (كه) بدترين مكاسب كسب ربا است و از حضرت اميرالمؤمنين(ع) مروي است (كه) خورنده و خوراننده و نويسنده و دو شاهد، در وِزر مساوي هستنددر حديث نبوي است كسيكه ربا خورده باشد، خداوند پر ميكند شكم او را از آتش جهنم، به اندازهاي كه خورده است و اگر مالي به ربا كسب كند، قبول نكند خداوند چيزي از عمل او را و پيوسته در لعنت خدا و ملائكه است تا قيراطي از آن در نزد او باشد.(رساله نجاة العباد، صص ۲۳۷ – ۲۳۸)
اشاره ای به پيام كوتاه اما جامع رهبر معظم انقلاب به ورزشكاران |
با پايان رقابتهاي المپيك، كاروان ورزشكاران ايراني در حالي به كشور بازگشتند كه برخي با آوردن مدالهاي خوشرنگ، ملت را شاد كردند و برخي ديگر دچار ناداوري شده و از رسيدن به جايگاهي كه حق آنها بود بازماندند؛ البته برخي ديگر نيز با تلاش وافر خود موفق نشدند به دستاوردي غير از همين دستاورد ارزشمند كه تمام تلاش خود را كردهاند برسند. در اين ميانه افتخارآفريني زنان محجبه و ارزش نهادن ايشان به حجاب اسلامي جاي تقدير ويژه دارد. رهبر معظم انقلاب در پيام كوتاه خويش به همه اين موارد اشاره كرده و خاطرنشان ساختهاند كه بايد قدر ورزشكاران را دانست.
مقام معظم رهبری در پيامي از قهرمانان مدالآور و همه ورزشكاران و مربيان پر تلاش كاروان ورزشي در رقابتهاي المپيك ۲۰۱۶ تشكر و قدرداني كردند. متن پيام رهبر مقام معظمرهبری وسه نکته راعرض میکنم:
بسمه تعالي؛
به كاروان ورزشي بازگشته از المپيك: قهرماناني كه با مدالآوري، دل ملت را شاد كردند؛ به پهلواناني كه از حق خود بر اثر ناداوريها محروم شدند؛ به ورزشكاراني كه عدم موفقيت آنان از ارزش تلاش و كوشش آنها نميكاهد؛ به بانوان ورزشكاري كه نشانهي افتخارآميز پوشش زن ايراني را به رخ همگان كشيدند، به بانوي شجاعي كه با حجاب كامل در پيشاني كاروان درخشيد، و به مربيان و پيشكسوتان ورزش كشور، خوشآمد ميگويم و از همهي شما سپاسگزاري ميكنم. قدر شما را ميدانيم.سيّد علي خامنهاي ۲ شهريورماه / ۱۳۹۵
در اين پيام كوتاه چند نكته مهم نهفته است:
۱. مدالآوري قهرمانان ايراني كه باعث شادي دل مردم ميشوند، جاي تشكر و تقدير دارد.
۲. در مسابقات المپيك ريو، كاروان ايران دچار برخي ناداوريها و مشكلاتي از ايندست شد كه در موفقيت كلي اين كاروان اثر منفي گذاشت. مدالهاي چندي بهواسطه اين رفتار ناداوران كه علل آن مشخص نيست، از دست رفت.
۳. تقدير رهبر معظم انقلاب بهصورت جدي متوجه زنان ورزشكاري است كه ورزش، بهانهاي براي دور شدن آنها از ارزش حجاب نشده است و خصوصا كسانيكه حجاب كامل و ارزشمند و پوشش زيبا و محجوبانه زن ايراني را قدر دانسته و براي آن ارزش قائل شدند.
اميد است كه ورزشكاران نيز باتوجه ویژه به اين بارعايت اخلاق اسلامي در عرصههاي مختلف زندگي و پايبندي به ارزشهاي اسلامي در عرصه ورزش، الگويي مناسب براي جوانان كشور باشند. انشاءالله.
والســـــــــلام علیکــــــــــــم ورحمــــــــــــــه الله وبــــــــــــرکاته