به گزارش روابط عمومی دفترامام جمعه حسن آباد درسومین جمعه سال 1395نمازجمعه پرصلابت جمعه به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویه وباحضوراقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی این شهربرگزارشد.
امام جمعه محترم دربخشی ازخطبه دوم یادآورشدند:آمریکا با وقوع انقلاب اسلامی ایران پایگاه خود را در این کشور از دست داد؛ اما دخالتها و توطئههای این کشور پایان نداشت تا اینکه با تسخیر سفارت آمریکا در تهران در 13 آبان 58 از سوی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و افشای اسناد جاسوسی، پایههای قدرت خویش را بیش از هر زمانی متزلزل دید. آمریکا در همین راستا تلاش خود را برای مقابله با انقلاب اسلامی بیشتر کرد و در 20 فروردینماه 1359 رابطه سیاسی خود را با ایران قطع و دست به یکسری توطئههای نافرجام علیه انقلاب اسلامی ازجمله حمله نظامی به طبس، کودتای نوژه، جنگ تحمیلی و تحریم اقتصادی زد، اما پس از گذشت سالها هنوز هم این توطئهها نافرجام باقی مانده است.
ملت ایران پیرو مکتبی است که برنامه آن مکتب در دو کلمه خلاصه می شود: « … لا تَظْلِمُونَ وَ لا تُظْلَمُونَ(279)» (سوره بقره) نه ظالم باشیم و نه مظلوم. ما باکسانی می توانیم رابطه داشته باشیم که آنها هم همین نیت را دارند نه آمریکا که گرگ صفت است و با ایجاد رابطه می خواهد استقلال و آزادی و منافع کشور را از ما بگیرد و بر ما مسلط شود .
عناوین خطبه اول:
1- اگرانسان سه ویژگی داشته باشد، ضرری متوجه او نمیشود.
عناوین خطبه دوم
1- ملت ایران پیرو مکتبی است که برنامه آن مکتب در دو کلمه خلاصه می شود.
2- ماه رجب ماه پیوند بندگان به معبود مهربان است.
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
«أُوصِیکُمْ ونًفسی بِتَقْوَی اللَّهِ فَإِنَّهَا حَقُّ اللَّهِ عَلَیْکُمْ»
در خطبه اول پیرامون روایتی ازامام صادق علیه السلا م که فرمودند اگرانسان سه ویژگی داشته باشد، ضرری متوجه او نمیشود؛ اول دعا در هنگام سختیها و مشکلات؛ دوم استغفار بعد از گناه و سوم شکر نعمت.چندقیقه ای صحبت میکنم
امام صادق (ع) فرموده است: «ثَلَاثٌ لَا یَضُرُّ مَعَهُنَّ شَیْءٌ الدُّعَاءُ عِنْدَ الْکَرْبِ وَ الِاسْتِغْفَارُ عِنْدَ الذَّنْبِ وَ الشُّکْرُ عِنْدَ النِّعْمَهِ»(الکافی، ج2، ص95(
امام صادق (ع) در روایت مذکور سه ویژگی بیان میفرمایند:
ویژگی اول این است که انسان هنگام سختیها و مشکلات دعا کند، متأسفانه امروزه کمتر به دعا و راز و نیاز با خدا توجه میشود و نسبت به دعاهایی که از ناحیه ائمه معصومین (ع) وارد شده است غفلت میشود در حالی که اگر انسان با ادعیه انس بگیرد، روح و قلب او صفا و نشاط پیدا میکند ولی اگر عکس آن باشد و انسان از دعا و راز و نیاز با خدا فاصله بگیرد، تیرگی و تاریکی، جایگزین صفا و نشاط میشود.
ویژگی دومی که ضرر را از انسان دفع میکند استغفار بعد از گناه است. از آنجایی که ما انسانها معصوم نیستیم گاهی از اوقات صبر خود را در مقابل وسوسههای شیطان و نفس اماره، از دست میدهیم و مرتکب گناه میشویم که در این صورت باید هرچه سریعتر استغفار کنیم و به سوی خدا بازگردیم. البته استغفار تنها محدود به توبه و استغفار زبانی نیست بلکه استغفار باید از صمیم قلب و همراه با تصمیم بر عدم بازگشت به گناه باشد.
ویژگی سومی که امام صادق (ع) به آن اشاره کرده است، شکر نعمت است. در حالات پیامبر اکرم (ص) و امام کاظم (ع) آمده است که گاهی از اوقات در میانه راه از مرکب خود پیاده میشدند و سر بر سجده میگذاشتند. هنگامی که از این بزرگواران علت سجده را جویا میشدند، در پاسخ میفرمودند که برای شکر نعمتهای خداوند، سجده شکر به جای آوردم.
امام صادق (ع) در روایت دیگری شکر نعمت را تفسیر کرده و فرموده است: «الشُّکْرُ لِلنِّعَمِ اجْتِنَابُ الْمَحَارِمِ وَ تَمَامُ الشُّکْرِ قَوْلُ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ»مستدرک الوسائل، ج5، باب 20، ص311(شکر نعمت، چشمپوشی از محرمات و گناهان است و شکر کامل و تمام، گفتنِ «الحمدلله رب العالمین» است.
امیرالمؤمنین علی (ع) در یک روایتی از شکر نعمت به عنوان زکات یاد کرده و فرموده است: «زَکَاهُ الْعِلْمِ نَشْرُهُ زَکَاهُ الْجَاهِ بَذْلُهُ زَکَاهُ الْحِلْمِ الِاحْتِمَالُ زَکَاهُ الْمَالِ الْإِفْضَالُ زَکَاهُ الْقُدْرَهِ الْإِنْصَافُ زَکَاهُ الْجَمَالِ الْعَفَافُ زَکَاهُ الظَّفَرِ الْإِحْسَانُ زَکَاهُ الْبَدَنِ الْجِهَادُ وَ الصِّیَامُ زَکَاهُ الْیَسَارِ بِرُّ الْجِیرَانِ وَ صِلَهُ الْأَرْحَامِ زَکَاهُ الصِّحَّهِ السَّعْیُ فِی طَاعَهِ اللَّهِ زَکَاهُ الشَّجَاعَهِ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ زَکَاهُ السُّلْطَانِ إِغَاثَهُ الْمَلْهُوفِ زَکَاهُ النِّعَمِ اصْطِنَاعُ الْمَعْرُوفِ زَکَاهُ الْعِلْمِ بَذْلُهُ لِمُسْتَحِقِّهِ وَ إِجْهَادُ النَّفْسِ فِی الْعَمَلِ بِهِ». مستدرک الوسائل ج7، باب 16، ص46(زکات دانش، نشر آن [و تعلیم به دیگران] است؛ زکات پست و مقام، آن را در خدمت دیگران گذاشتن است؛ زکات حلم و بردباری، تحمّل و چشمپوشی است؛ زکات مال، بخشیدن است؛ زکات قدرت و توانایى، انصاف است؛ زکات زیبایى، عفّت و پاکدامنی است؛ زکات پیروزى، احسان است؛ زکات بدن، تلاش و روزهداری است؛ زکات رفاه و آسایش، نیکی به همسایگان و صلهرحم میباشد؛ زکات تندرستى، کوشیدن در راه طاعت خداست؛ زکات شجاعت، جهاد کردن در راه خداست؛ زکات ریاست، دادرسی از بیچارهگان و بیپناهان است؛ زکات نعمتهاى خداوند، نیکى به کار بستن است و زکات علم، بذل به مستحق و طالب علم و تلاش در عمل به آن است.
امام صادق (ع) نیز در کلامی فرموده است: «فَزَکَاهُ الْعَیْنِ النَّظَرُ بِالْعَبْرَهِ وَ الْغَضُّ عَنِ الشَّهَوَاتِ وَ مَا یُضَاهِیهَا وَ زَکَاهُ الْأُذُنِ اسْتِمَاعُ الْعِلْمِ وَ الحِکْمَهِ وَ الْقُرْآن»( بحارالأنوار، ج93، ص7)زکات چشم عبرت گرفتن و صرف نظر از گناه و شهوت است و زکات شنوایی، گوش دادن به علم، حکمت و قرآن است.
مشـــــــروح خطبــــــــــــــــــه دوم:
خودم وهمه ی عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می کنم
و قالت لابیه علیهما السلام:« یا اَبَهَ ذَکَرتُ المَحشَرَ وَ وُقُوفَ النّاسِ عُراهً یَومَ القِیامَهِ، وَاسَو أتَاهُ یُومَئذٍ مِنَ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ » (بحار الانوار؛جلد83؛صفحه53 ) روزی پیامبر (ص) نزد حضرت زهرا (س) رفت و آن بانو را محزون یافت.به فاطمه (س) فرمود: دختر عزیزم سبب غم و اندوه تو چیست ؟ فاطمه (س) گفت : پدر جان همانا روز محشر را به یاد آورم چگونه مردم لخت و عریان در آن روز برانگیخته خواهند شد.و وای بر ما در آن روز و وای بر ما اگر خداوند متعال نصرتمان نکند.
پس ببینید حضرت زهرا (س) با آن همه عظمت اینگونه نگران آخرت خود است ، ما که جای خود داریم . باید تلاش کنیم تا در روز محشر لباس و پوشش داشته باشیم چون لباس و پول و پست و مقام این دنیا در آخرت ارزشی ندارد بلکه باید تمام پول و لباس و مقام دنیایی را به آخرتی تبدیل کنیم (مانند واحد پولی کشورها که هر کسی به کشور دیگر سفر می کند پول کشور خود را به پول رایج کشور مقصد تبدیل می کند.) پس پول و مقام و لباسی که در آن دنیا به دردمان می خورد ایمان ، تقوا و عمل صالح است که خداوند فرمود:« ... وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزّادِ التَّقْوى ... (197)» (سوره بقره)پس به فرموده فاطمه زهرا (س) باید لباس و پوشش آن دنیا را با تقوا و ایمان خیاطی کرد یعنی در آخرت هرکس تقوایش بیشتر باید لباسهایش نورانی و خوشبوتر است مثل دنیا نیست که هر کس پول زیادی داشته باشد لباس بهتری داشته باشد.
20 فروردین سالروز قطع رابطه سیاسی ایران و آمریکا:
آمریکا با وقوع انقلاب اسلامی ایران پایگاه خود را در این کشور از دست داد؛ اما دخالتها و توطئههای این کشور پایان نداشت تا اینکه با تسخیر سفارت آمریکا در تهران در 13 آبان 58 از سوی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و افشای اسناد جاسوسی، پایههای قدرت خویش را بیش از هر زمانی متزلزل دید. آمریکا در همین راستا تلاش خود را برای مقابله با انقلاب اسلامی بیشتر کرد و در 20 فروردینماه 1359 رابطه سیاسی خود را با ایران قطع و دست به یکسری توطئههای نافرجام علیه انقلاب اسلامی ازجمله حمله نظامی به طبس، کودتای نوژه، جنگ تحمیلی و تحریم اقتصادی زد، اما پس از گذشت سالها هنوز هم این توطئهها نافرجام باقی مانده است.
ملت ایران پیرو مکتبی است که برنامه آن مکتب در دو کلمه خلاصه می شود: « … لا تَظْلِمُونَ وَ لا تُظْلَمُونَ(279)» (سوره بقره) نه ظالم باشیم و نه مظلوم. ما باکسانی می توانیم رابطه داشته باشیم که آنها هم همین نیت را دارند نه آمریکا که گرگ صفت است و با ایجاد رابطه می خواهد استقلال و آزادی و منافع کشور را از ما بگیرد و بر ما مسلط شودامااین ملت اجازه نخواهندداد(تکبیرنمازگزاران)
دریک روزنامه آمریکائی درمقالهای نقل شده میگوید ایران در مسأله هستهای یک استثناء است. چین به مسأله هستهای رسید، از کی گرفت؟ پاکستان رسید، از کی گرفت؟ هند رسید، از کی گرفت؟ ایران از کی گرفت؟ آن مقاله مینویسد: از هیچکس. این در شرایطی بود که هم تحریم بود و امکانات پیشرفت هستهای به او نمیدادند و هم با او مبارزه میکردند؛ مثل همین ویروس رایانهای که داخل تشکیلات ما فرستادند. دانشمندان ما، جوانهای ما در مقابل اینها ایستادند، پیش رفتند و نقشه دشمن را خنثی کردند.
ما در نانو پیشرفت کردیم، در هستهای پیشرفت کردیم، در سلّولهای بنیادی پیشرفت کردیم، در صنایع دفاعی پیشرفت کردیم، در صنایع پهپاد و موشک، به کوری چشم دشمن پیشرفت کردیم، چرا در اقتصاد نتوانیم پیشرفت کنیم؟! ما که در این سر صحنهها و عرصههای گوناگون این همه موّفقیّت بهدست آوردیم، در اقتصاد هم اگر عزممان را جزم کنیم و دست به دست هم بدهیم، میتوانیم اقتصاد را شکوفا کنیم.
تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه رجب:
دوره سهماهه رجب، شعبان و رمضان نیز در زمینه تقویت جنبه عبادی و اصلاح معنوی نقش دارند.ماه رجب ماه پیوند بندگان به معبود مهربان است ماه بارش باران مهر و محبت الهی است. ماه رسیدن به سر منزل مقصود، و ماه اُنس شب زندهدارانِ همیشه بیدار با محبوب و معبود بیهمتاست.
خوشابحال اهالی رجب یعنی مردان و زنان با ایمانی که آرزویی جز وصال یار ندارند و اشتیاقی غیر از دیدارْ در آنها نیست. ذکرشان اللّه، کارشان لِلّه و هدفشان کسب خشنودی پروردگار است. رجبیّون قصدی جز رضوان الهی ندارند. بهشتِ آنان توجه محبوب است و دوزخشانْ حرمان یاد او.
عقده دل وانما، ماه رجب میرسد هلهله کن عاکفا، ماه طرب میرسد
لذا از عمق جان به ماره رحمت و برکت سلام می کنیم و امیدوار هستیم که ما هم از اهالی رجب قرار بگیریم.
شنبه1 رجب ولادت حضرت امام محمدباقر(ع) (57 ه (دوشنبه3 رجب شهادت حضرت امام علیالنقی الهادی(ع) (254 ه ق(داریم که فرصت گذشته به تبریک وتسلیت اکتفاءمیکنم
والســـــــــلام علیکــــــــــــم ورحمــــــــــــــه الله وبــــــــــــرکاته