به گزارش دفتر امام جمعه باقرشهر، وکهریزک ، نماز پر شکوه جمعه پانزدهم اردیبهشت 1402 مصادف با چهاردهم شوال المکرم ۱۴۴۴ به امامت حجت الاسلام والمسمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم در مصلی نماز جمعه برگزار شد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
- یکی از مهمترین عوامل حسرت در روز قیامت، رویگردانی از یاد خدا یا «اعراض عن ذکر الله» است.
- یکی از مهمترین وظایف همه مؤمنان، یاد خداست؛
.3 اگر گروهی در مجلسی جمع شوند و از یاد خدا و یاد ما غافل گردند، در روز قیامت آن مجلس، حسرت برای آنان خواهد بود
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1 . امام صادق(ع) مىفرماید: خداوند، بشر را با سه چیز مهار کرده است.
2 . یکی از فضایل مورد تأکید خداوند در شریعت اسلام ودر قرآن ثبات قدم است.
- سفر رئیس جمهور محترم به به سوریه ، نشانگر اقتدار و موفقیت بزرگ جمهوری اسلامی است
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللــــــه من الشیطان الرجیــــــم بِسْـــــمِ اللَّــــهِ الرَّحْمـــنِ الرَّحیــــــمِ
عبادَ الله اوصیکُم و نَفسی بِتَقوَی الله و اُخَوِّفُکُم مِن عِقابِه وُعُذابِه
ابتداخودم را و همه شما برادران و خواهران نمازگزار به رعایت تقوا سفارش میکنم. و از عقابش بر حذر می دارم.
موضوع بحث ما پیرامون حسرت و عوامل حسرت در قرآن بود که هفته گذشته به عنوان مقدمه اشاره ای داشتم.
گفتیم یکی از مباحثی که در آیات زیادی از قرآن بدان اشاره شده، معاد است. قرآن کریم برای قیامت، حدود هفتاد نام برشمرده است که هر کدام به گوشهای از وقایع قیامت اشاره میکند. گفتیم یکی از اسمهای قیامت «یوم الحسره» است. قرآن کریم به پیامبر اکرم(ص) دستور میدهد مردم را از «یوم الحسره» بیم دهد. در روایات فراوانی از اهلبیت نیز از آن روز و حسرت بزرگ آن سخن به میان آمده است؛ امام سجّاد(ع) در صحیفه سجادیه میفرماید: «وَ نَعُوذُ بِکَ مِنَ الْحَسْرَهِ الْعُظْمَى، وَ الْمُصِیبَهِ الْکُبْرَى»«پناه میبریم به تو، از حسرت و مصیبت بزرگ».
روز قیامت را بدان علت روز حسرت مینامند که در آن روز همه مردم، چه نیکوکار و چه گناهکار، از کوتاهی در حق خدا حسرت میخورند: نیکوکار از انجام ندادن عمل نیک بیشتر و گناهکار از عمل نکردن به دستورهای الهی.
چون در آن روز مردم دچار حسرت میشوند، همه ما وظیفه داریم، با عوامل حسرت در روز قیامت آشنا شویم و خودمان را برای آن روز آماده کنیم
یکی از مهمترین عوامل حسرت در روز قیامت، رویگردانی از یاد خدا یا «اعراض عن ذکر الله» است. «ذکر» همان «تذکر» در برابر «غفلت» و فراموشى است که اعم از تذکر به قلب و زبان است. قرآن کریم همانگونه که از ذکر زبانی سخن گفته، در چند آیه درباره ذکر قلبی نیز سخن گفته است. درسوره مبارکه زخرف /آیه شریفه 36میفرماید:
وَ مَنْ یَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ وَ إِنَّهُمْ لَیَصُدُّونَهُمْ عَنِ السَّبِیلِ وَ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ مُهْتَدُونَ حَتىَّ إِذَا جَاءَنَا قَالَ یَالَیْتَ بَیْنىِ وَ بَیْنَکَ بُعْدَ الْمَشْرِقَینْ فَبِئْسَ الْقَرِینُ»: «و هر کس خود را به کورى زند و از یاد خدا روى برتابد، شیطانى را بر او مىگماریم که همواره همنشین او خواهد بود. شیطانها آنان را از راه خدا باز مىدارند و آنان خود را هدایت یافته مىپندارند، آنگاه که با فرا رسیدن قیامت، هر یک از گناهکاران همراه شیطانِ دمسازش نزد خدا میآید و میفهمد که چه آسان فریب شیطان را خورده است، دچار حسرت شده، به همنشین خود گوید: اى کاش میان من و تو فاصلهاى به دورى مشرق و مغرب بود، که تو همنشین بدى هستى». ولی این حسرت و افسوس برایش فایدهای ندارد.
بنابراین یکی از مهمترین وظایف همه مؤمنان، یاد خداست؛ چنانکه قرآن کریم میفرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْراً کَثیراً»: «اى کسانى که ایمان آوردهاید! خدا را بسیار یاد کنید»
امام صادق(علیه السلام) فرمود: «ما اجتَمَعَ قَومٌ فی مَجلِسٍ لَم یَذکُروا اللّه َوَلَم یَذکُرونا إلاّ کانَ ذلکَ المَجلِسُ حَسرَهً عَلَیهِم یَومَ القیامَهِ
«اگر گروهی در مجلسی جمع شوند و از یاد خدا و یاد ما غافل گردند، در روز قیامت آن مجلس، حسرت برای آنان خواهد بود
متأسفانه بسیاری از مجالسی که امروزه به وسیله برخی از افراد و حتی خانواده های مذهبی برگزار میشود، مصداق مجالس گناه و مجالس حسرت است؛ مانند برخی مجالس عروسی، مجالس جشن تولد، جلسات مربوط به جشن فارغالتحصیلی حتی مجالس عزا و ترحیم که گاهی مرتکب گناه میشوند مرتکب اسراف و تبذیر میشوند… اسلام با مجالس شادی مخالف نیست؛ بلکه با مجالس گناه مخالف است اینها انسان را از یاد خدا غافل میکند و فردای قیامت انسان حسرت میخورد که چرا غفلت کرده است.
مشــــــروح خطبـــــــــه دوم:
ابتدا خودم را وشما نمازگزاران عزیز را به تقوای الهی توصیه میکنم امام صادق(ع) مىفرماید: خداوند، سه لجام براى بشر قرار داده، با این حال، درست عمل نمىرود(لَوْ لَا ثَلَاثٌ فِی ابْنِ آدَمَ مَا طَأْطَأَ رَأْسَهُ شَیْءٌ الْمَرَضُ وَ الْفَقْرُ وَ الْمَوْتُ وَ کُلُّهُمْ فِیهِ وَ إِنَّهُ مَعَهُمْ لَوَثَّابٌ(الخصال، ص 113)). بعضى از اسبها بسیار چموشاند و لجامهاى رسمى، آنها را نگه نمىدارند. لجامهاى خاصى که اگر آنها را زیاد بکِشند، زبان و فکّشان را پاره مىکند. امام صادق(ع) مىفرماید: خداوند، بشر را با سه چیز مهار کرده است: بیمارى، ندارى و مرگ. با مرض، بشر را لجام کرده که گسیخته نشود. یک ماه، دو ماه، یک سال، دو سال، مىافتد در بیمارستان، قدرت حرف زدن و حرکت ندارد.
شنبه 16 اردیبهشت 15 شوال ارتحال حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) (252 ق) ابتدا تسلیت عرض میکنم
در حدیث مشهور عرضه دین حضرت عبدالعظیم (ع)به امام هادی (ع)که قبلاً هم اشاره کرده ام فقط یک نکته عرض میکنم:
حضرت بعداز اینکه حضرت عبدالعظیم اعتقادات خودش ره عرضه میدارد پس از تایید میفرمایند: (فَاثْبُتْ عَلَیهِ) به ثبات اعتقادی و ایمانی اشاره کردند که بر این اعتقادات ثابت قدم بمانند
یکی از فضایل مورد تأکید خداوند در شریعت اسلام ودر قرآن که متأسفانه در حال کمرنگ شدن و فراموشی است، «ثابت قدم» در راه دین و آموزههای آن است ثبات قدم به معنی ایستادگی در راه صحیح و متزلزل نشدن و پایدار و استوار باقی ماندن است.زندگی انسان مملو از سختیها و تلاطمات زیادی است. بهخصوص در دوران غیبت حضرت ولى عصر ارواحنا فداه که امتحانات بسیار شدید است رسول خدا دراین مورد میفرمایند: «ذاکَ الَّذی یغیبُ عَنْ شِیعتِهِ و أَولیائِهِ غیبهً لا یثبّتُ فیها عَلَى القول بامامتِهِ إِلاّ مَنْ إِمْتَحَنَ اللّهُ قلبَه للإیمان»(کفایه الاثر، ص۵۴)در این عصر، که افکار و آراى گمراه کننده بسیارى وجود دارد و دور تمحیص و تخلیص است،
نبی مکرم اسلام(ص) در رابطه با ثبات قدم فرموده است: «الْمُؤْمِنُ أَشَدُّ فِی دِینِهِ مِنَ الْجِبَالِ الرَّاسِیَهِ وَ ذَلِکَ أَنَّ الْجَبَلَ قَدْ یُنْحَتُ مِنْهُ وَ الْمُؤْمِنُ لَا یَقْدِرُ أَحَدٌ عَلَى أَنْ یَنْحَتَ مِنْ دِینِهِ شَیْئاً وَ ذَلِکَ لِضَنِّهِ بِدِینِهِ وَ شُحِّهِ عَلَیْهِ؛ مؤمن در دینش از کوههاى بلند هم سختتر و پابرجاتر مىباشد زیرا کوهها را با کندن و تراشیدن مىتوان در آن نقصان پدید آورد، ولى از مؤمن نمىتوان چیزى کاست، زیرا او نسبت به دینش بخل مىورزد و به دیگران نمىدهد».
مؤمن باید ایمانش را به گونهای تقویت کند که تحت هیچ شرایطی خللی به آن وارد نشود اما متاسفانه امروز گاهی عدول از این صفت بسیار ارزشمند(ثبات قدم)دیده میشود بعضی ارزشها در جامعه کم رنگ شده است از جمله غیرت که یک ارزش است یکی از مفاهم فرهنگ علوی است که نباید بگذاریم در جامعه کم رنگ شود و شهید الداغی هم نیز در همین راه شهید شد.
یکی از مسائل مهم مدنظر رهبر معظم انقلاب، حفظ غیرت دینی در جامعه اسلامی است و این بسیار حائز اهمیت است که انسانها نسبت به دین و ناموس خود و ناموس دیگران بی تفاوت نباشند و غیرت داشته باشند.
اشاره ای به سفر ریاست محترم جمهور به سوریه
نکته اول: سفر رئیس جمهور محترم به همراه وزرا به سوریه، نشانگر اقتدار و موفقیت بزرگ جمهوری اسلامی است که همگان به آن اذعان دارند. حضور آقای رئیسی در دمشق قطعا به استحکام بیشتر روابط ۲ کشور در حوزه نظامی و همچنین تقویت همکاریهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران با سوریه منجر خواهد شد؛ کابوسی که خواب را از چشمان صهیونیستهای غاصب خواهد گرفت.
در این سفر توافقات بسیار خوبی در حوزه های اقتصادی و تجاری و امنیتی و دفاعی صورت گرفت و سندهای مورد توافق به امضاء رسید امضای این اسناد برای اولین بار در تاریخ روابط دو کشور در سطح روسای جمهور امضا شدکه امیدواریم از دستاوردهای این سفر مهم دو ملت سود ببرند و در شرایط جدید بتوانیم در راستای گشایشهای اقتصادی هر چه بیشتر و در چارچوب سیاست توجه دولت آقای رئیسی به همسایگان و منطقه، ملت عزیز ایران از این دستاوردها سود لازم را ببرند
نکته دوم: بعد از سفر، وزیر امور خارجه کشورمان به لبنان و حضور وی در چند صد متری مرز فلسطین اشغالی، روزهای گذشته شاهد سفر ریاست جمهور محترم به یک همسایه دیگر سرزمینهای اشغالی، بودیم خبری بد برای رژیم موقت صهیونیستی در بعد امنیتی و نظامی بود و به نوعی نشاندهنده تلاش ایران برای هماهنگی جبهه مقاومت یعنی «تهران – حزبالله – دمشق» علیه تلآویو و محاصره هرچه بیشتر این رژیم تحلیل میشود. کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی درباره این سفر نوشت: سفر رئیسجمهور ایران به سوریه «بسیار استثنایی است و باید اسرائیل را نگران کند.
اسرائیل در حال حاضر به نقطه ای از ذلت رسیده که دور تا دور خود را سیم و رادار قرار داده تا کسی وارد حریم او نشود.قطعا به حول و قوه الهی ۲۵ سالی که حضرت آقا برای نابودی اسرائیل تعیین کرده اند بر روی زمین نخواهد ماند{تکبیرنمازگزاران}
نکته سوم: انتقال قدرت از غرب به شرق شروع شده و در این انتقال، کشوری همچون چین که تصمیم داشت تا سال ۲۰۳۲ وارد این انتقال قدرت نشود و فقط به دنبال مسائل اقتصادی باشد اما امروز ورود کرده که از علائم انتقال قدرت از غرب به شرق است و در این انتقال قدرت، جمهوری اسلامی باید جایگاه خود را پیدا کند و به حول قوه الهی پیدا خواهد کرد.{تکبیرنمازگزاران}
والســــــــــــــــــلام علیـــــــــکم ورحمه اللـــــــــــــــه وبرکاته