به گزارش روابط عمومی دفتر امام جمعه حسن آبادنمازباشکوه جمعه اینهفته 95/09/26به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویه وباحضورگسترده اقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی شهربرگزارشد.
عناویــــــن خطبــــــــه اول:
1- سه ویژگی وشاخصه افرادکریم.
2- خدمتگزاری به مردم نشانه انسانهای کریم است.
3-انسانهای کریم به کم قانع هستند و نسبت به امور کم شاکر هستند
4- سومین ویژگی از ویژگیهای انسانهای کریم تغافل است.
عناویــــــن خطبـــــــه دوم:
1- يكي از مباحثي كه از ابتداي انقلاب جزو منويات امام راحل بوده و مورد تأكيد مقام معظم رهبري نيز قرار گرفته، موضوع وحدت حوزه و دانشگاه است.
2_ آمريكاييها همواره با اقتدار كشورهاي اسلامي مخالفند
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
خودم و همه ی شما نمازگزاران عزیز را به رعایت تقوای الهی سفارش می کنم.
مناسب دیدم به دلیل مناسبتهایی که درپیش داریم پیرامون کرامت صحبت کنم. راجع به این صحبت کنم که اساساً کرامت یعنی چه؟ اینکه ما پیامبران وامامانمان را کریم میدانیم یعنی چه؟ تعبیرات را در زیارت جامعه کبیره نگاه کنید؛ «السَّلامُ عَلَيْكُمْ يَا أَهْلَ بَيْتِ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعَ الرِّسَالَةِ وَ مُخْتَلَفَ الْمَلائِكَةِ وَ مَهْبِطَ الْوَحْيِ وَ مَعْدِنَ الرَّحْمَةِ وَ خُزَّانَ الْعِلْمِ وَ مُنْتَهَى الْحِلْمِ وَ أُصُولَ الْكَرَمِ وَ قَادَةَ الْأُمَمِ وَ أَوْلِيَاءَ النِّعَمِ وَ» اینها واژگانی است که در زیارت جامعه کبیره در وصف اهل بیت(ع) آمده است. کریم بودن نشانههایی دارد؛ اینکه ما اهل بیت را اهل کرامت میدانیم کریم از صفات خود خداست، « فَإِنَّ رَبِّی غَنِیٌّ کَرِیمٌ «{النمل: 40}در قرآن از پیامبر(ص) زیاد با وصف کریم بودن یاد شده، « إِنَّهُ لَقَوْلُ رَسُولٍ كَريم»{ «التکویر»:19}
اولین ویژگی و علامت انسانهای کریم خدمتگزاری به مردم است؛ خدمتگزاری به مردم نشانه انسانهای کریم است. امیر بیان امیرمؤمنان(ع) میفرماید: «الْكَرِيمُ يَرَى مَكَارِمَ أَفْعَالِهِ دَيْناً عَلَيْهِ يَقْضِيه»{ تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص388} انسان کریم انسانی است که کارهایی که در جامعه انجام میدهد را برای خودش یک وظیفه بداند که آن را ادا میکند. انسان کریم خدمتگذار بیمنت است، نه منت میگذارد و توقع تشکر دارد، بلکه به عنوان یک دِین و وظیفه، وظیفه خودش میداند که خودش را خدمتگذار مردم معرفی کند. اگرچه در زمان آغاز اسلام تعدادي از سست ايمانان به رسول خدا(ص) منت ميگذاشتند كه از مسلمان شدن ما و جانبازي هاي ما و مال و ثروت ما اسلام پا گرفت و تو توانستي اسلام را گسترش بدهي.خداوند در مورد اينان در سوره مباركه حجرات ميفرمايد: شما ايمان نياورديد بلكه اسلام اورديد يعنی مومن واقعی نيستيد.و به اين وسيله از خدا و رسول خدا(ص) طبلكار شدند و حتي توقع داشتند كه رسول خدا(ص) خلافت را نيز بخاطر فلان فضل و بخشش و فلان دوستي به آنان واگذار كند. چنانچه اكنون نيز تعدادي از همان سست ايمانان منت به سر خدا و رسول خدا(ص) دارند كه اگر فلان صحابه نبود و يا فلان فداكاري و فضل و بخشش نبود پيامبر چگونه ميتوانست تبليغ دين كند؟!!
شاخصه دوم برای انسانهای کریم این است که به کم قانع هستند و نسبت به امور کم شاکر هستند؛ امیرمؤمنان میفرماید: «الْكَرِيمُ يَشْكُرُ الْقَلِيلَ وَ اللَّئِيمُ يُكَفِّرُ الْجَزِيل»{ تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص277}انسانهای کریم به نعمت کم قانع و شاکر هستند. ویژگی انسانهای کریم این است، ولی انسانهای لئیم نقطه مقابل انسانهای کریم هستند؛ اینها کسانی هستند که به جزیل و امور فراوان و نعمت فراوان ناسپاسی میکنند؛ صفت شاکر بودن صفت مهمی است،
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله همواره و در تمام لحظات زندگی، خود را در محضر خداوند متعال احساس می کرد؛ امّا این احساس حضور، در هنگام عبادت به اوج خود می رسید. امام باقر علیه السلام فرمود: «پیامبر چنان در حال عبادت، ادب حضور رارعایت می کرد که انگشتان پاهایش متورم می شد.»
وقتی یکی از همسران آن حضرت از کوشش فراوان پیامبر صلی الله علیه و آله در انجام نمازهای نیمه شب و سحرخیزیهای ممتد ومکرّر آن حضرت، تعجب کرده و گفت: «ای رسول خدا! مگر نه این است که خدای متعال، گناهان گذشته و آینده تو رابخشید؟! چرا این قدر به خود زحمت می دهید و شب بیداری می کشید و این همه ناله و مناجات و دعا می کنید؟!» رسولخدا صلی الله علیه و آله فرمود: «اَفَلا اَکُونَ عَبْدا شَکُورا؛ آیا بنده شکرگزاری نباشم؟!»
سومین ویژگی از ویژگیهای انسانهای کریم تغافل است. وجود مقدس امیرمومنان میفرماید: انسانهای کریم از خطاهای دیگران چشمپوشی میکنند؛ اگر خطایی از کسی سرزد این خطا را بزرگ نمیکنند، صرف نظر میکنند، اینطور نیست که به او نصیحت نکنند و حرف نزنند، ولی یک جریمه سنگین به پای او نمینویسند، حساب خطاب از حساب امر جداست. انسانهای کریم حالت تغافل دارند. انسان از کنار قضایا گاهی عبور میکند و به رخ شخص نمیکشد که تو چه کردهای؟ ممکن است طرف بداند که تو دانستهای و چیزی به او نگفتهای.
امام صادق (ع) فرمود: «ثَلَاثَةٌ تَدُلُ عَلَى كَرَمِ الْمَرْءِ حُسْنُ الْخُلُقِ وَ كَظْمُ الْغَيْظِ وَ غَضُّ الطَّرْف»{ تحف العقول، النص، ص319}
سه چیز نشانگر کرامت انسان است:
1. اخلاق نشانه کرامت است؛ انسانهای کریم خوش برخورد هستند، خوش رفتار هستند و در جامعه کسی از آنها آزرده خاطر نمیشود. خیرخواه دیگران هستند، شرشان به دیگران نمیرسد.
2. خشمشان را کنترل میکنند؛ نه اینکه خشم پیدا نمیکنند ولی «والکاظمین الغیض» خشمشان را کنترل میکنند؛ یکی از اصحاب امام کاظم(ع) میگوید یکی از بستگان نزدیک حضرت، به ایشان توهین کرد، حضرت فرمود برویم سراغش، گفت ما خیال کردیم که آقا شمشیری، نیزهای، خنجری بر میدارد و قصد تلافی دارد؛ زمانی که رفتیم نزدیکتر آقا پولی به او داد و کمکی به او کرد، گفتیم آقا این بود گفتید برویم؟ حضرت فرمود بله. سیره ما اهل بیت برای ساختن انسانها اینگونه است.
3. چشمشان را از حرام میپوشانند؛ انسانهای کریم به دور گناه نمیچرخند.
مشـــــروح خطبـــــه دوم:
بســــــــم الله الرحــــــمن الرحـــــــيم
در ابتداي خطبه دوم هم خودم و هم شما را به تقواي الهي دعوت مي کنم
فِی الکافی عَنِ الصَّادِقِ عَلیهِ السَّلام: « کَتَبَ رَجُلٌ إِلَی أَبِی ذَرٍّ …»
حضرت امام صادق علیه السلام می فرمایند: یک نفری در نامه ای به جناب ابی ذر نوشت: « یَا أَبَاذَرٍّ أَطرِفنِی بِشَیءٍ مِّنَ العِلم…» از دانش و معرفتی که داری سخن طرفه و تازه ای برای ما بیان کن.
« فَکَتَبَ إِلَیه: إِنَّ العِلمَ کَثِیرٌ؛ إِن قَدَرتَ لَا تُسِیءَ إِلَی مَن تُحِبُّهُ، فَافعَل….» [جناب ابی ذر برای او نوشت:] برای تو می گویم و آن این است:اگر بتوانی به کسی که او را دوست می داری بدی نکنی، این کار را بکن.یعنی سعی تو این باشد به کسی که او را دوست می داری بدی نکنی.
« قَال فَقَالَ لَهُ: وَ هَل رَأَیتَ أَحَداً یُسیءُ إِلَی مَن یُحِبُّه؟» آن شخص به جناب ابی ذر گفت -لابد در نامه ی بعدی نوشته- که:جناب ابی ذر! این هم شد حرف!؟ که به کسی که دوست داری بدی نکن! آیا تا حالا دیدی کسی را که کسی را دوست بدارد در عین حال به او بدی بکند!؟ این چه حرفی است!؟
« فَقَالَ لَه: نَعَم نَفسُکَ أَحَبُّ الأَنفُسَ إِلَیک فَإِن أَنتَ عَصَیتَ اللهَ تَعَالَی فَقَد أَسَأتَ إِلَیهَا» جناب ابی ذر در جواب او فرمود: بله، دیدیم؛ خود تو محبوب ترین موجودات و انسان های عالم پیش خودت هستی؛ خودت را خیلی دوست می داری؛ از همه بیشتر خودت را دوست می داری؛وقتی معصیت می کنی، به این محبوب خودت که نفس خودت و شخص خودت است بدی کرده ای.
پس ببین که می شود انسان چیزی را دوست بدارد و به آن بدی بکند که آن عبارت است از نفس انسان. ( الشافی؛ صفحه ۸۶۷)
شنبه 27 آذر 17ربيعالاول ميلاد مسعود خاتم المرسلين حضرت محمدبنعبدالله(ص) (عام الفيل)
خجسته ميلاد حضرت امام جعفر صادق(ع) (83 ه. ق)
مقام و منزلت معنوي پيامبر اسلام(ص) اقيانوس بيكراني است كه دستيابي به عمق آن براي افراد عادي امكانپذير نميباشد زيرا به مقام آن بزرگوار كسي جز خداوند و خود آن حضرت و امامان معصوم(ع) واقف نيست. ازاينرو اشارهاي فهرستوار به برخي از مقامات معنوي آن حضرت با استفاده از احاديث اهل بيت(ع) و سخنان خود آن حضرت داریم:
۱. برترين مخلوق
شخصيتي كه در ميان تمام انسانها بينظير است و تاريخ همسان او را نخواهد ديد، حضرت نبي اكرم(ص) است. امام علي(ع) در اينباره ميفرمايد. : «ما بَرَأ اللهُ نَسَمة خَيْراً مِنْ مُحَمدٍ(ص)»؛ خداوند موجودي برتر از محمد(ص) نيافريده است.
۲. اولين آفريده
خداوند نظام آفرينش را با نظمي خاص آفريده و ترتيب «اَلْاَشرف فَالْاشرف» را در آن منظور نموده و اول مخلوق را «حقيقت محمديه» قرار داده كه گاهي از آن به تجلي اول يا رحمت واسعه هم تعبير ميشود. روايات فراواني مؤيد اين معناست. جابربن عبدالله انصاري ميگويد: «قلتُ لِرسولِ الله(ص): اَوّلُ شي ءٍ خَلَق اللهُ ما هُوَ؟ فَقالَ: نُورُ نَبيّكَ يا جابرَ خَلَقَهُ ثُمَّ خَلَقَ مِنْهُ كُلّ شي ءٍ؛ به رسول خدا(ص) عرض كردم: اولين چيزي كه خداوند آفريد چيست؟ فرمود: نور پيامبر تو اي جابر، خداوند آنرا نخست خلق كرد و بعد هر خوبي و خيري را از آن آفريد.»
۳. رحمت واسعه
مورد ديگري كه بيانگر مقام معنوي پيامبر اعظم(ص) ميباشد اين است كه وي مظهر رحمت و چشمهي عنايت حق بود و اين مرتبه و درجه، متعاقب صفا و طهارت باطني، نصيب آن حضرت گرديده بود. اين ويژگي از زمان كودكي در وجود مباركش تجلي شد و تا آخر حيات آن حضرت تداوم يافت، ازاينرو خداوند به بركت آن وجود شريف، عذاب را از امت برداشت: «وَما كانَ اللهُ لِيُعَذّبَهُم و اَنتَ فيهِمْ و ما كانَ اللهُ مُعَذِّبَهُم و هُم يَسْتَغفِرون؛ تا تو در ميان آنها هستي، خداوند آنان را غذاب نخواهد كرد و نيز مادامي كه توبه و استغفار كنند، باز خدا آنها را عذاب نكند.» يعني همانگونه كه تجلي رحمت حق در «توبه و بازگشت» نهاده شده، وجود پيامبر اكرم(ص) هم تجلي ديگري از رحمت واسعهي الهي است.
شنبه 27 آذر 17ربيعالاول شهادت آيتالله دكتر محمد مفتح(ره) (1358 ه.ش)
روز وحدت حوزه و دانشگاه
يكي از مباحثي كه از ابتداي انقلاب جزو منويات امام راحل بوده و مورد تأكيد مقام معظم رهبري نيز قرار گرفته، موضوع وحدت حوزه و دانشگاه است.
بيست و هفتم آذرماه، يادآور عروج سرخِ مجاهدي خستگيناپذير و دانشمندي رباني، آیتالله مفتح است كه از پيشروان انديشه وحدت حوزه و دانشگاه بود. ودر راه تحقق اين انديشه و آرمان بلندكوششهاي بیوقفهاي انجام داد. روز ۲۷ آذر كه سالروز شهادت دكتر مفتح نيز هست، روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاري شده است.
امامنظور از «وحدت» حوزه و دانشگاه چیست؟وحدت حوزه و دانشگاه، يعني وحدت در هدف. هدف اين است كه همه بهسمت ايجاد يك جامعه اسلامي پيشرفته مستقل، جامعه ای که برای دیگران الگوباشدبه طوری که مردم دنيا با نگاه به او جرأت پيدا كنندلازمه آن این است که مثل دو خطّ موازي، بدون اصطكاك با هم، ودرکنارهم كار خودشان ووظیفه خودشان را بكنند
لذااگر هر دو خوب كار كنند و با هم رابطه متقابل دوستانه و از خود دانستن يكديگر داشته باشند، ثمره اش اين خواهد شد كه اين جامعه، هم دينش، هم دنيايش آباد خواهد شد. چون دانشگاه نوع حركت زندگي را ترسیم ميكنند، آحو.زه هم فكر و ذهن و روح جامعه را از زشتيها و نادرستيها ميآلايند كه بفهمد به كجا بايد حركت كندپس اگر درست حرکت کنند هم دنیا وهم آخرت آنها آبادخواهدشد.
اشاره ای به تمدیدده ساله تحریمها ازسوی آمریکا
دولت آمريكا كارهاي متعدّدي كردند، تخلّفهاي متعدّدي كردند، يك مورد ودو مورد نيست، تازهترينش اين تمديد تحريم دهساله است که روزگذشته هم تبدیل به یک قانون شد!!به آمريكاييها اصلاً نبایداعتماد کرد. آمريكاييها همواره با اقتدار كشورهاي اسلامي مخالفند و هيچگاه نبايد فريب ظاهرسازيها و لبخندهاي آنها را خورد. قول دادند و بنا بود همان روز اوّل انجام بگيرد نه تنها انجام ندادند بلکه خلاف آن عمل کردند.
هدف آنها چیست؟؟اينرا باز وسيلهاي قرار بدهند براي فشارهاي مجدّد به جمهوري اسلامي؛ نه، جمهوري اسلامي با اتّكاء به قدرت الهي و با باوركردن قدرت حضور مردم، از هيچ قدرتي در دنيا هراس ندارد{تکبیرنمازگزاران}
خداوند در قرآن مشی اصحاب پیامبر را مشخص کرده است که در آیه « مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ وَالَّذينَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم … »بر اساس این آیه شریفه، وظیفه مومنان واقعی آن است که ابتدا در مقابل کفار ایستادگی کنند زیرا قرآن از ما خواسته که در مقابل دشمنان بایستیم.
همه دنیا مشاهده کردند که بیان حکیمانه رهبر انقلاب در کوران مذاکرات فرمودند، به لبخند و نرمش ظاهری دشمن نگاه نکنید، زیرا آنها در زیر دست کش مخملی، دستی از چدن دارد چقدر عمیق بود این تعابیر!!امروز خود را به خوبی نشان داد.
وزیردفاع آمریکا در بحرین حضور پیدا کرد و گفت که آمریکا میخواهد رهبر این منطقه باشد؛ آنها جنگهای نیابتی شکل گرفتند و ایادی آنها در منطقه آتش به پا میکنند؛ در این عرصه باید به شکل قاطع و قوی در مقابل آنها بایستیم.به همین خاطر است که فعالان و مسئولان باید با همدلی و اصل وحدت از دو قطبی شدن کشور جلوگیری کنند.{تکبیرنمازگزاران}
والســـــــــلام علیکــــــــــــم ورحمــــــــــــــه الله وبــــــــــــرکاته