به گزارش روابط عمومی دفترامام جمعه حسن آباد نمازباشکوه جمعه اینهفته 08/05/95به امامت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقااستیری امام جمعه محترم فشافویه وباحضورگسترده اقشارمختلف مردم درمصلی امام خمینی شهربرگزارشد.
ایشان دربخشی ازخطبه اول گفتند:«تکاثر» به دو معنا تفسیر شده است و به کار میرود و هر دو معنا در روایاتِ آمده است. معنای نخست تکاثر این است که انسان میل به زیادهخواهی دارد و همیشه در حال افزودن بر اموال خود است. پس تکاثر در مال یعنی تلاش همیشگی برای افزودن بر مال. زیادهخواهی در فرزند و جاه و همه وسایل زندگی هم داریم. تکاثر به این معنا افزودن تدریجی است
امام جمعه محترم حسن آباددربخشی ازخطبه دوم هم بااشاره به سالروزشهادت امام صادق(ع)اظهارکرد:امام صادق(ع)بادوگونه انحراف عمده در جامعه اسلامي مواجه بود: 1- انحراف سياسي و حكومتي كه بانيان و سردمداران آن حاكمان و دولتمردان جائر اموي و عباسي بودند. 2- انحراف اعتقادي و فكري توده مسلمان كه خطرناكتر از انحراف نخست بود و امت را در ورطه گمراهي و انحراف از واقعيت مكتب اسلام در معرض نابودي و زوال قرار ميداد
عناوین خطبه اول:
1-مراقبتهای بعد ازماه مبارک رمضان
2- عوامل غفلت چیست؟
عناوین خطبه دوم:
1- امام صادق(ع)بادوگونه انحراف عمده در جامعه اسلامي مواجه بودند.
2-حقوق بشربه شعاري توخالي دردست كشورهاي بهظاهر قدرتمندغربي تبديل شده است
مشــــــروح خطبـــــــــه اول:
أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم
ابتداخودم راوشما نمازگزاران عزرا توصیه میکنم به تقوای الهی
هفته گذشته پیرامون معنا ومصادیق غفلت اشاراتی داشتم .گفتیم دشمنی غفلت از همه اعداء بیشتر است.هر دشمن یک مرتبه به آدم حمله میکند و مثلاً ده بار به آدم حمله نمیكند، اما غفلت یک وقت میبینی کل عمر انسان را از بین میبرد. یک وقت میبینی 80 سال خودش را از دست داده است و لذا غفلت از هر دشمنی ضررش بیشتر است.
اماعوامل غفلت چیست؟ چطور میشود انسان غافل میشود.
1-تکاثر: تكاثریعنی فزون طلبي
«تکاثر» به دو معنا تفسیر شده است و به کار میرود و هر دو معنا در روایاتِ آمده است. معنای نخست تکاثر این است که انسان میل به زیادهخواهی دارد و همیشه در حال افزودن بر اموال خود است. پس تکاثر در مال یعنی تلاش همیشگی برای افزودن بر مال. زیادهخواهی در فرزند و جاه و همه وسایل زندگی هم داریم. تکاثر به این معنا افزودن تدریجی است.
دائم دنبال این است که من بیشتر دارم یا او بیشتر دارد؟دلار چند است؟ سکه چند است؟. گاهی روی عدد سرشماری میکردند. گاهی او میگفت: «ما بهتریم» و گاهی او میگفت: «ما بهتریم». تعدادطایفه مابیشتراست یاطایفه آنها
آیه نازل شد كه به قدری شما سرگرم و غافل هستید که رفتید به مرده شماری افتادید؟
«أَلهاکُمُ التَّکاثُرُ حَتّی زُرتُمُ المَقابِر» تلاش برای افزودن بر مال و جاه و زینت و این امور تا دیدن قبرها شما را به خود سرگرم میکند؛ یعنی شما از روز ولادت تا زمان مرگ به خود هیچ فرصتی نمیدهید تا به آینده و سرنوشت فکر کنید و تا رسیدن پایتان به گور مشغول زیادهخواهی هستید. پس زیادهخواهی شما را از اندیشیدن به سرنوشت و به آینده و به حقیقت زندگی بازداشته است. شما هیچ فرصت و ساعتی را در همه عمر خود برای فکر کردن نگذاشتهاید.
الان هم افرادي هستند که به مدينه ميروند پايههاي مسجد النبي را ميشمارند مثلاً ميگويد مسجد پيغمبر(صلي الله عليه و آله) 280 پايه داشت 700 بلندگو داشت بابا اين مسجد زماني 10 پايه از درخت خرما داشت اما دنيا را لرزاند الان پايهها 300 تا است بلندگوها 700 تا است اما حتی یکنفرهم به آن توجه نمیکند حساب نمیبرند نميترسد آن تأثیری که بایدداشته باشدندارد
2-اولاد و اموال: قرآن میفرماید: وَ اعْلَمُوا أَنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ وَ أَنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ (انفال- 28)
و بدانيد اموال و اولاد شما وسيله آزمايش است و پاداش عظيم (براى آنها كه از عهده امتحان برآيند) نزد خدا است.
در این آيه درمورد پرسش خداوند به مسلمانان هشدار مىدهد كه مواظب باشند علاقه به امور مادى و منافع زودگذر شخصى پرده بر چشم و گوش آنها نيفكند و مرتكب خيانتهايى كه سرنوشت جامعه آنها را به خطر مىافكند نشوند
در مورد فرزندان، كه ميوههاى قلب انسان و شكوفههاى حيات او هستند نيز غالبا چنين است بسيارى از كسانى را كه به ظاهر پاىبند به امور دينى و مسائل انسانى و اخلاقى هستند مىبينيم كه به هنگامى كه پاى فرزندشان به ميان مىآيد گويى پردهاى بر افكارشان مىافتد و همه اين مسائل را فراموش مىكنند، عشق به فرزند سبب مىشود كه حرام را حلال، و حلال را حرام بشمرند و براى تامين آينده خيالى او تن به هر كارى بدهند و هر حقى را زير پا بگذارند، بايد خود را در اين دو ميدان بزرگ امتحان، به خدا بسپاريم و به هوش باشيم كه بسيار كسان، در اين دو ميدان لغزيدند و سقوط كردند و نفرين ابدى را براى خود فراهم ساختند.
«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تُلْهِكُمْ أَمْوالُكُمْ وَ لا أَوْلادُكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ»(منافقون/9) روی بچهها و مال عد های غافل هستند.
مشروح خطبه دوم
بسم الله الرحمن الرحيم
در ابتداي خطبه دوم هم خودم و هم شما را به تقواي الهي دعوت مي کنم.
مناسبتهاورویدادها:
شنبه | 9 مرداد | 25 شوال | شهادت امام جعفر صادق(ع) (148 ه.ق) |
امام صادق(ع) در زمينههاي مختلف سياسي، اجتماعي و فرهنگي با معضلات فراواني مواجه گرديد. اوضاع سياسي آنچنان غبارآلود شد كه امت اسلامي نميتوانست واقعيت را چنانكه هست درك كند و مقدّرات خود را تحت قيادت و حاكميت انسانهاي شايسته و لايق قرار دهد. امام صادق(ع) در چنين فضايي با دوگونه انحراف عمده در جامعه اسلامي مواجه بود:
1- انحراف سياسي و حكومتي كه بانيان و سردمداران آن حاكمان و دولتمردان جائر اموي و عباسي بودند.
2- انحراف اعتقادي و فكري توده مسلمان كه خطرناكتر از انحراف نخست بود و امت را در ورطه گمراهي و انحراف از واقعيت مكتب اسلام در معرض نابودي و زوال قرار ميداد
پيشواي صادق شيعيان بر اين باور بود كه قبل از تشكيل حكومت، بايد زمينههاي آنرا فراهم كرد و نيروها و سازوكار لازم را مهيّا نمود. داشتن نيروهاي معتقد و جان بر كف و مديران شايسته و كاردان و دلسوز و معتقد به مباني حكومت، قبل از تشكيل دولت، امري ضروري و اجتنابناپذير است؛ چراكه اگر رئيس حكومت به هر كسي اعتماد كند و منصبي را بدون اينكه به انديشههايش آگاه باشد، به وي بسپارد، قطعاً در كوتاهمدت اقتدار خود را از دست داده و شكست خواهد خورد.
امام ششم بهدنبال فراهم كردن زمينه و نيروهاي فداكار و مؤمن بود. گزارش مأمون رقّي، يكي از دلائل اين انديشه آنحضرت ميباشد. او ميگويد: روزي در محضر امام صادق(ع) بودم كه سهلبن حسن خراساني وارد شد، او بعد از سلام، نشست و به امام گفت: اي پسر رسول خدا! شما تا كي با رحمت و رأفت و مدارا با حاكمان غاصب رفتار خواهيد كرد، حكومت و رهبري جامعه، حق شما اهل بيت است، با وجود صدهزار شيعه شمشير بهدست كه همه به فرمان شما هستند، چرا قيام نميكنيد و حكومت تشكيل نميدهيد؟ چه مانعي در كار است؟
امام(ع) فرمود: اي خراساني! بنشين.
سپس به دستور امام، خدمتكار تنور را روشن كرد و آتش در آن شعله كشيد، سپس فرمود: اي خراساني! بلند شو و در داخل تنور بنشين.
در اينهنگام سهل خراساني به التماس افتاد و عرضه داشت: آقاي من! اي پسر رسول خدا! مرا در آتش نسوزان، مرا ببخش و معذورم دار. امام فرمود: بخشيدم.
در اينهنگام هارون مكي يكي از ياران فداكار امام صادق(ع) وارد شد. او در حالي كه كفشهايش را در دست داشت به امام سلام كرد. امام بعد از پاسخ سلام فرمود: كفشهايت را به زمين بگذار و برو در داخل تنور بنشين! او نيز كفشهايش را به زمين گزارده و به داخل تنور رفت و در آتش نشست. در اين فاصله، امام با مرد خراساني از حوادث و وقايع خراسان صحبت ميكرد و آنچنان با اطلاع حرف ميزد كه گويي حضرت در خراسان بوده است.
بعد از مدتي امام به سهل خراساني فرمود: اي خراساني! برو به داخل تنور نگاه كن! او وقتي نگاه كرد، ديد هارون مكي در تنور و در داخل شعلههاي آتش چهارزانو نشسته است، سپس با سلامتي كامل از آنجا بيرون آمد و به امام سلام كرد.
امام از سهل پرسيد: در خراسان چند نفر مثل اين مرد وجود دارد. او گفت: به خدا سوگند حتي يك نفر اينطوري پيدا نميشود.
امام فرمود: آري به خدا سوگند حتي يك نفر! سپس ادامه داد: «اَما اِنّا لا نَخْرُجُ في زَمانٍ لا نَجِدُ فيهِ خَمْسَةً مُعاضِدينَ لَنا، نَحْنُ اَعْلَمُ بِالْوَقْتِ؛ پس بدان، ما در عصري قيام نميكنيم كه حداقل پنج نفر يار حقيقي نداشته باشيم. خود، زمان تشكيل حكومت را بهتر ميدانيم.»
پنجشنبه | 14 مرداد | 1 ذيقعده | ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه(س) (173 ه. |
آغاز ماه ذيالقعده براي حضرت كاظم و حضرت رضا(ع) و دودمان نبوت، پيامآور شادي و پايان يك انتظار طولاني است؛ زيرا۲۵ سال بود كه عليبن موسيالرضا(ع) يگانه فرزند نجمه خاتون بود، او اين همه سال را در آرزوي تولد فرزند ديگري سپري كرده و چشم به راه تولد كودكي بود كه امام صادق(ع) بشارت شكفتنش را دهها سال قبل داده بود.
از ويژگيهاي حضرت معصومه(س) اين بود كه به علوم اسلامي آگاهي داشت و آنرا براي ديگران و آيندگان نقل ميكردند. در حديثي فاطمه معصومه (س) دختر امام كاظم(ع) از فاطمه دختر امام صادق (ع) و او از فاطمه دختر امام محمد باقر(ع) و او از فاطمه دختر امام سجاد(ع) و او از فاطمه دختر امام حسين(ع) و او از زينب دختر علي(ع) و او از فاطمه دختر رسول خدا(ص) روايت كرد كه رسول خدا (ص) فرمود: اَلا مَنْ ماتَ عَلي حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ ماتَ شَهيدَا. آگاه باشيد كسيكه با حب آل محمد از دنيا رفت، شهيد از دنيا رفته است!
روزي جمعي از شيعيان براي دريافت پاسخ به پرسشهاي خود، به مدينه وارد شدند تا به محضر امام كاظم(ع) برسند، آنحضرت در مسافرت بود، نظر به اينكه آنها ناگزير به مراجعت بودند، پرسشهاي خود را نوشتند و به افراد خانواده امام كاظم(ع) تحويل دادند تا در سفر بعد پاسخ آنها را دريافت كنند. هنگام خداحافظي، ديدند حضرت معصومه(س) پاسخ پرسشهاي آنها را نوشته و آماده كرده است. آنها شادمان شدند و پاسخها را دريافت كردند و بهسوي وطن رهسپار شدند، در مسير راه به امام كاظم(ع) برخوردند و ماجرا را به عرض آنحضرت رساندند، امام كاظم(ع) آن نوشته را از آنها طلبيد و مطالعه كرد، پاسخهاي حضرت معصومه(س) را درست يافت. سه بار فرمود: فَداها اَبُوها؛ پدرش به فدايش باد.
ما بايد از اين حضرت (حضرت معصومه(س)) بيشتر استفاده كنيم. به هر صورت ايشان امامزاده بلافصل است؛ دختر امام، خواهر امام، عمه امام است، خيلي عظمت دارد…. بنابراين بايد خيلي مغتنم بشماريم،…. همه مسلمانان و پيروان اهل بيت عصمت بهخصوص مردم قم از آنحضرت استمداد بنمايند
پنجشنبه | 14 مرداد | 1 ذيقعده | روز حقوق بشر اسلامي و كرامت انساني |
حقوق بشر در حال حاضر به شعاري توخالي در دست كشورهاي بهظاهر قدرتمند غربي تبديل شده است كه با آن بر سر مخالفان خود ميكوبند اما اصليترين و جديترين ناقضان آن خود ايشان هستند. دنياي غرب هم در تعريف و تعيين مصداق حقوق بشر ظالمانه و غيرانساني و ضد ديني عمل ميكند و هم در پايبندي به همان حقوق بشر غربي نيز دوگانه و غيرانساني و ظالمانه رفتار مينمايد.
مسأله حقوق بشر اكنون به يك دستآويز و حربه سياسي در دست برخي از كشورهاي غربي تبديل شده است كه با آن مقاصد سياسي خود را دنبال ميكنند
اين شعار همانند شعار مبارزه با تروريسم شده است كه غرب خود از بدترين و وحشيانهترين اشكال تروريسم حمايت ميكند و در عين حال به اسم مبارزه با تروريسم، مخالفان خود را تحريم اقتصادي و سياسي ميكند و مقاصد سياسي خود را با اين حربه پيش ميبرد.
در مسأله حقوق بشر نيز رفتار دوگانه غرب كاملا به همين سبك است. در همين روزهاي اخير شاهد آن بوديم كه يك گروه تروريستي مورد حمايت آمريكا در سوريه، كودكي را جلوي دوربين ذبح كردند و رسما در همان ويديوي ضبطشده خود نيز اعلام كردند كه كودكاني را كه از دشمنان خود و مردم سوريه بهدست آورند، به همين شيوه سر خواهند بريد. اما مسؤولان آمريكايي كه رسما از اين گروه حمايت مالي و تسليحاتي ميكنند، آنرا يك رفتار خودسرانه ناميده و به حمايت خود از اين گروه تروريستي ادامه دادند.
منافع غرب اجازه نميدهد كه آنها به شعارهايي كه مطرح ميكنند پايبند باشند و از اينروست كه حقوق بشر تبديل به يك بازيچه شده است.البته بايد توجه داشت كه بسياري از كشورهاي بهظاهر اسلامي كه حكومتهاي سركوبگر آنها مورد حمايت غرب و بهخصوص آمريكا قرار دارند نيز در عرصه حقوق بشر چه غربي و چه اسلامي آن، كارنامه خوبي ندارند اما غرب بهواسطه همان رفتار دوگانه از آنها حمايت ميكند.
بهعنوان مثال عربستان كه در جنايت عليه بشريت و كشتار بيگناهان، تمام تلاش خود را بهكار گرفته است، در ازاي كمك مالي به سازمان ملل از فهرست ناقضان حقوق بشر خارج ميشود و دبيركل سازمان ملل رسما اعتراف ميكند كه در ازاي دريافت پول، اسم جنايتكاران عربستاني را از فهرست نقضكنندگان حقوق بشر خارج كرده است.
والســـــــــلام علیکــــــــــــم ورحمــــــــــــــه الله وبــــــــــــرکاته