اوصیکم عبادالله ونفسی بتقوالله
بحث ما درهفته گذشته پیرامون روایتی ازامام صادق علیه السلام بود که حضرت محکم ترین دستاویزهای ایمان را معرفی فرمودند.
بخشی ازاین روایت راعرضه داشتم گفتیم بعداز قرآن، سيره گفتاري و رفتاري اهل بيت(ع) تضمين کننده سعادت و خوشبختي ماست، اگر بر اساس آن عمل کنيم.
امام صادق(ع) ميفرمايد: از مستحکم ترين دستاويزهاي ايمان «أَنْ تُحِبَّ فِي اللَّهِ وَ تُبْغِضَ فِي اللَّهِ»: يعني اينکه افراديکديگررابه خاطر خدا وفي سبيل الله و در راه خدا دوست بدارند.گفتیم اگررنگ خدا در زندگي انسان راه پيدا کرد اين انسان موفق مي شود اما اگر رنگ خدايي از زندگي انسان جدا شد مطمئن باشيد که رنگ شيطاني جايگزين آن مي شود.اگردوستي ودشمني کردن ما، عطا ومنع ما يک جهت را داشته باشد، به اوج قله ونحله سعادت و خوشبختي رسيدهايم و بهرهمند از ايمان کامل و به محکمترين دستاويزهاي ايمان چنگ زدهايم
ما معمولاً غافليم لذا رنگ دنيا، غالب بر کل کارهاي ماست و متأسفانه گاهي در عبادات ما هم رنگ خدا کم رنگ مي شود.اگر محور دوستي امور دنيايي باشد، چون سبب ناپايدار است، رفاقت هم ناپايدار ميشودروايتي را در همين رابطه ميخوانم. «أَنَّ اللَّهَ تبارک تَعَالَى قَالَ لِمُوسَى هَلْ عَمِلْتَ لِي عَمَلًا قَطُّ»؛ خداوند به موسي گفت آيا تا به حال کاري براي من انجام دادهاي؟ حضرت موسي که پيغمبر مرسل است، گفت: «قَالَ صَلَّيْتُ لَکَ»؛ براي تو نماز خواندهام. «وَ صُمْتُ وَ تَصَدَّقْتُ وَ ذَکَرتُ لَکَ»؛ روزه گرفتم، صدقه دادم و ذکر گفتم. «قَالَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى لَهُ: أَمَّا الصَّلَاةُ فَلَکَ بُرْهَانٌ»؛ خداوند فرمود نمازي که خواندي دليل اين است که تو دين داري و مسلماني. «وَ الصَّوْمُ جُنَّةٌ»؛ روزه هم سپري است که در جهنم نروي. «وَ الصَّدَقَةُ ظِلٌّ»؛صدقه هايي هم که دادي براي اين است که در روز قيامت زير سايهبان آنها قرار بگيري و از حرارت روز قيامت که ميگويند چهقدر زياد است و طولاني، درامان بماني. «وَ الذِّکرُ نُورٌ»؛ ذکر هم که براي اين است که نورانيّت پيدا کني. «فَأَيَّ عَمَلٍ عَمِلْتَ لِي»؛ چهکار براي من کردي؟
حضرت موسي در پاسخ درماند. «قَالَ مُوسَى دُلَّنِي عَلَى الْعَمَلِ الَّذِي هُوَ لَکَ»؛ عرض کرد خدايا، خودت مرا راهنمايي کن تا من آن را انجام دهم. «قَالَ يَا مُوسَى هَلْ وَالَيْتَ لِي وَلِيّاً»؛خداوند فرمود اي موسي! آيا پيوند دوستي با دوستان من برقرار کردهاي؟ يعني آيا شده که به خاطر من کسي را دوست بداري؟ رفاقت براي خدا و رابطه براي خدا، عملي است که براي خدا است. قطع رابطه براي خدا هم هست که آن هم بايد باشد. «وَ هَلْ عَادَيْتَ لِي عَدُوّاً قَطُّ»؛ آيا با کسي به خاطر من قطع رابطه کردهاي؟ «فَعَلِمَ مُوسَى أَنَّ أَفْضَلَ الْأَعْمَالِ الْحُبُّ فِي اللَّهِ وَ الْبُغْضُ فِي اللَّه». پس موسي دانست که بافضيلتترين عمل، دوستي براي خدا، و جدايي براي خدا است. دقت کنيد که تعبير روايت داشت: «أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ»بالاترين عمل اين است. خيال نکنيد که دوستي يک چيز خيلي ساده است! اصلاً وابداً اين طور نيست. دوستي براي خدا و دوستي در راه خدا از همه اعمال خير، برتر است و ارزشش نزد خداي متعال، از همه آنها بالاتر است.
content/uploads/2015/02/IMG_3498.jpg”>
توصيه به تقوي:
قال الله: « فَما كانَ اللّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَ لكِنْ كانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ» (سوره مبارکه توبه آیه شریفه 70) يعني همانا خداوند به آنها ظلم نمي کند آنها خودشان بر خودشان ظلم مي کنند . ظلم به نفس يعني ظلم به خويشتن آيا مي شود کسي بد خود را بخواهد و به خودش ظلم کند؟
زدست غير ننالم چرا که همچو حباب هيمشه خانه خراب هواي خويشتنم
مردي به يکي از صحابه پيامبر (ص) نامه نوشت و نصيحت خواست .صحابي در جواب نوشت به آن کس که از همه بيشتر او را دوست داري بدي نکن.آن مرد معناي جمله را نفهميد و توضيح بيشتري خواست .مگر مي شود کسي را زياد دوست داشته باشيم و آنگاه به او بدي کنيم ؟ در جواب آمد : بلي ممکن است .مقصود من از آن کس که خيلي دوستش داري فقط خودت هستي که از روي جهالت و ناداني به خيال خوبي به خودت بدي مي کني. همه گناهاني که مرتکب مي شوي به خيال خودت حظّ و بهره اي به خودت مي رساني حال آنکه همه اينها در حقيقت جز دشمني و رفتار خصمانه با خو چيزي نيست .
اما مناسبتها:
يكشنبه19بهمن روز نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران
اعلام همبستگي همافران با انقلاب اسلامي و ديدار تاريخي آنان با حضرت امام خميني(ره) (1357ه.ش
اين روز در تاريخ حماسه هاي قهرمانان نيروي هوائي فراموش نشدني شد. روزي که دلاوران ارتش اسلام در نيروي هوائي از ستم و بند طاغوت جدا شده و پيوستگي رسمي خود را به امام خميني و نهضت اسلامي شان به طور صريح و علني و در کمال شجاعت ابراز و نمايش گذاشتند . اين بيعت پر شور نقش ارزنده اي در همبستگي ارتش و خصوصا نيروي هوائي با ملت انقلابي ايران داشت و زمينه اضمحلال رژيم ستم شاهي را بيش از پيش فراهم ساخت و کمر دستگاه طاغوت را شکست . اين احساس تعهد ، موقع شناسي و دشمن شناسي در يک بزنگاه تاريخي از افتخارات نيروي هوائي ارتش بود که همه بايد اين احساس تعهد را نسبت به خطوط قرمز انقلاب داشته باشيم و موقع شناس و دشمن شناس باشيم تا هميشه عزتمندانه زندگي کنيم.
سهشنبه21بهمن شكسته شدن حكومت نظامي به فرمان حضرت امام خميني (ره) توسط مردم (1357 ه.ش)
رژيم پهلوي در آن ايامي که حضرت امام به ايران بازگشته بودند توطئه هاي زيادي براي شکست انقلاب طراحي کرده بود که يکي پس از ديگري به شکست انجاميد مثل طرح ترور امام. در اين طرح در نظر داشتند که شب بيست و دوم بهمن حدود سيصد تن از ياران خاص امام مثل آيت الله مفتح ، آيت الله بهشتي ، شهيد مطهري و … را بازداشت کنند و بعد مقر امام را بمباران کنند. لذا عصر روز بيست و يکم بهمن اعلام حکومت نظامي شد و مي خواستند همان روز کار را تمام کنند . خبر به امام رسيد، امام مدتي خلوت کردند و بعد فرمود به مردم بگوئيد به حکومت نظامي توجهي نکنند و به خيابانها بريزند . اما آيت الله طالقاني مخالفت کرد ، اما امام فرمود اگر اين دستور باشد چه مي فرمائيد؟ که آقاي طالقاني گريه اش گرفت و گفت: اين سيد با جاي ديگر در ارتباط است ، بگذاريد کارش را بکند که مردم حکومت نظامي را شکستند و کلانتري ها را تسخير کردند و سلاحها را به غنيمت گرفتند و کارخانه هاي مسلسل سازي را محاصره کردند و به پيروزي رسيدند.
content/uploads/2015/02/IMG_3500.jpg”>
22بهمن راهپیمایی آزادی استقلال استیری المودّةُ فِي اللهِ آکَدٌ مِن وَشِيجِ الرَّحِمِ امام جمعه امام راحل امام صادق انقلاب ایمان تُبْغِضَ فِي اللَّهِ تُعْطِيَ فِي اللَّهِ تقوا تَمْنَعَ فِي اللَّهِ توطئه حسن آبادفشافویه حکومت نظامی خوشبختی دشمن دهه فجر سعادت شاهنشاهی طالقانی عبدالعلی عبدالعلی استیری مِنْ أَوْثَقِ عُرَى الْإِيمَانِ أَنْ تُحِبَّ فِي اللَّهِ