اخبار ویژه
خانه / اخبار ویژه / حجت الاسلام والمسلین استیری امام جمعه محترم نیم ور: درمقابله باهجمه همه جانبه دشمنان علیه انقلاب زبان عمار گونه ایت الله مصباح و قدرت دست سردار سلیمانی بسیار مؤثر بود

حجت الاسلام والمسلین استیری امام جمعه محترم نیم ور: درمقابله باهجمه همه جانبه دشمنان علیه انقلاب زبان عمار گونه ایت الله مصباح و قدرت دست سردار سلیمانی بسیار مؤثر بود

به گزارش دفتر امام جمعه نیم ور ،نماز با شکوه جمعه اینهفته  12 دیماه 1404 مصادف با دوازدهم رجب المرجب  1447 به امامت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالعلی استیری امام جمعه محترم نیم ور ، وبا حضور گرم مردم خدا جو درمسجد امام حسین علیه الســـــــــــــــــــــــــلام برگزار شد.

عناوین خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه اول:

1.حضرت زینب(س) از جهات مختلف برای جامعه بشری نقش الگو را دارد.

2.آنچه امروز از حضرت زینب(س)می‌آموزیم، این است که او  الگوی جهاد تبیین است.

3.در جنگ اراده‌ها؛ هر طرفی که اراده‌اش زودتر ضعیف شود، شکست خواهد خورد.

عناوین خطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه دوم :

1. بهترین طریق برای شناخت امیرالمؤمنین علی (ع) قرآن است.

2. دردوران مختلف انقلاب،زبان عمار گونه آیت الله مصباح و قدرت دست سردار سلیمانی نمایان بود

3.مردم ازرئیس جمهور که بارها بر ضرورت توجه به مردم و تحقق عدالت اقتصادی تأکید کرده‌اند انتظار دارند این رویکرد در عمل محقق شود.

مشـــــــــروح خطبـــــــــــــــــــــــــــــــه اول:

أعوذ باللـــــــــه من الشیطان الرجیــــــــــم         بســـــــــم اللـــه الــــرحمـــــن الرحیـــــــــم

عبادالله اوصیکم و نفسی بتقوى الله فان خیر الزادالتقوی

در آستانه 15 رجب مصادف باسال‌روز وفات حضرت زینب کبری(س)قرار گرفتیم همین‌جا ضمن تسلیت به همه شما، در خطبه اول عرض ادبی به محضر ایشان داشته باشم.

بانوئی که از جهات مختلف برای جامعه بشری نقش الگو را دارد. او الگوی روزگاران سخت است. برای شناخت ابعاد وجودی این بانوی مجلله باید از امام معصوم کمک گرفت.

امام سجاد(ع) عبارتی راجع به ایشان فرموده‌اند که کلید معرفت شخصیت غرق در نور ایشان است. فرمودند: «یا عَمَّهِ اَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَهٌ غَیرُ مُعَلَّمَهٍ فَهِمَهٌ غَیرُ مُفَهَّمَه» کلام معروفی است که تکرار می‌شود اما زینب شناسی را برای ما همین جمله فراهم می‌کند.امام سجاد(ع) در اینجا تصریح به علم لدنی کرده‌اند.

چگونه علم برای انسان فراهم می‌شود و به دست می‌آید؟

برای علم آموزی دو راه وجود درد راه اول:راه معمولی و عادی است این که انسان نزد استاد برود و زحمت بکشد و درس بخواند تا به علومی دسترسی پیدا کند. راه دوم: راهی است که قرآن فرمود و انبیاء الهی توصیه می‌کنند و آن رعایت تقواست.

در آیه 282 سوره مبارکه بقره فرمود: «وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ یعَلِّمُکُمُ اللَّه» و یا در آیه 29 سوره مبارکه انفال دارد: «إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یجْعَلْ لَکُمْ فُرْقانا»

رسول خدا فرمودند: «اتَّقِ اللَّهَ تَکُن أعلَمَ النّاسِ» از خدا بترس تا اعلم انسانها شوی. یا فرمود: اگر از خدا چنان که سزاوار است مى‌ترسیدید، علمى به شما آموخته مى‌شد که جهل و نادانى با آن همراه نیست.

به این نکته هم اشاره کنم نمازگزاران عزیز ! هر وقت انسان بی‌تقوائی کند بخشی از دانسته‌ها و ابزار دانستن را از دست می‌دهد در روایت دارد: «مَن فَقَد تقویً فَقَدْ فَقَدَ عِلمَاً» اگر کسی تقوا را از دست داد، علم خاصی را از دست می‌دهد.

یکی دیگر از اموری که به انسان عالم داده می‌شود که زینب سلام‌الله‌علیها رعایت می‌کرده است عمل به دانسته‌هاست. امام باقر علیه‌السلام فرمودند: «مَنْ عَمِلَ بِمَا یعْلَمُ عَلَّمَهُ‌ اللَّهُ‌ مَا لَمْ یَعْلَمْ» اگر علمی را که یاد گرفتیم عمل کردیم علم دیگر به ما می‌دهند.البته آنچه امروز از حضرت زینب(س)می‌آموزیم گذشته از صبر و استقامت و بقیه صفات عالی که دارد این است که او  الگوی جهاد تبیین است.

بخشی از حماسه حسینی را او حفظ کرد.  الگوی امیدآفرینی و امید بخشی به نسل‌های آینده است.الگوی از بین بردن نقشه‌های جنگ شناختی و ادراکی دشمن است.خواستند باور به امامت را و حاکمیت اهل بیت را تغییر دهند اما زینب(س)با هوشیاری تمام مقابله کرد، تبیین کرد و صحنه را تغییر داد.

چیزی که نیازامروز جامعه ماست که مقام معظم رهبری بارها برآن تأکید داشته اند بخصوص درباره دشمن متوهم که توهمات عدیده ای در سر میپروراند لذا باید تبیین کرد آگاهی بخشی و امید آفرینی کرد امروز دشمن به دنبال هراس‌افکنی است دنبال  اختلاف‌افکنی است دنبال یأس‌آفرینی است هر کدام ازاینها یک عنصر اساسی است که دشمن دنبال میکند دشمن قطعاً اراده کرده، اراده ما را ضعیف کند. غالباً در جنگ اراده‌ها؛ هر طرفی که اراده‌اش زودتر ضعیف شود، شکست خواهد خورد»

که البته از مکتب حضرت زینب(س)باید فرا گرفت که با آنهمه مصیبت و فشار رسانه ای دشمن ذره ای در اراده حضرت تأثیر نگذاشت و از اهداف خود قدمی عقب نشینی نکردند.

مشــــــروح خطبـــــــــــــــــــــــــــــــه دوم:

درابتدای خطبه دوم هم خودم را وشما نمازگزاران عزیز را توصیه میکنم به تقوای الهی …………….

در حکمت 323 نهج‌البلاغه آمده که حضرت امیر (ع)در روز نهروان بر کشته‌های خوارج گذشت و فرمود:

بُؤْساً لَکُمْ، لَقَدْ ضَرَّکُمْ مَنْ غَرَّکُمْ. بدا به حال شما آن که شما را فریب داد به شما زیان رساند. فَقِیلَ لَهُ مَنْ غَرَّهُمْ یَا أَمِیرَالْمُؤْمِنِینَ؟  پرسیدند یا امیر المؤمنین چه کسى آنها را فریب داد؟ فرمود: «الشَّیْطَانُ الْمُضِلُّ» شیطان گمراه کننده «وَ الْاَنْفُسُ الْاَمَّارَهُ بِالسُّوءِ» و نفسهاى وادارنده به بدى «غَرَّتْهُمْ بِالْاَمَانِیِّ» آنان را به وسیله آرزوها گول زدند«وَ فَسَحَتْ لَهُمْ بِالْمَعَاصِی» راه سرکشی‌ها را به روى آنها گشودند «وَ وَعَدَتْهُمُ الْإِظْهَارَ» و وعده پیروزى به آنها دادند «فَاقْتَحَمَتْ بِهِمُ النَّارَ» و آنها را در آتش دوزخ افکندند حضرت در این عبارت هشدار داده‌اند که مواظب شیطان و ابزارهای اغواگری او باشید.

13 دی‌ماه مصادف با 13 رجب اولین روز از ایام البیض و ولادت با سعادت اخ النبی یعسوب الدین امیرالمومنین علی(ع) و روز پدر است. بر همه شما و دیگر مسلمین به خصوص پدران حال و پدران آینده مبارک باشد. و خدای تعالی همه پدارن از دنیا رفته بویژه پدرانی که شهید شدند را رحمت کرده مهمان امیرالمومنین بگرداند.

نکته‌ای در این زمینه عرض کنم. حاکم حَسْکانی که یکی از دانشمندان برجسته اهل سنت است در کتاب معروف خودش، شواهد التنزیل از ابن عباس نقل می‌کند: در قرآن کریم هر آیه‌اى با عنوان «الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ»ذکرشده است،مصداق آن على(ع) است ، هم امیر مؤمنان است و هم شریف‌ترین صالحان. میگوید از اصحاب‌ رسول خدا کسى‌نیست‌ که مورد عتاب خداى سبحان قرار نگرفته باشد، اما على بن ابى طالب(ع) همیشه به خیر و نیکویى توصیف شده است.

همچنین در کتاب تاریخ دمشق ابن عباس تصریح دارد: در مورد على(ع)سیصد آیه نازل شده است.یعنی اگرخواستید امیرالمؤمنین را بشناسید از طریق قرآن بشناسید.

در سوره مبارکه اسراء/ 9 فرمود: «إنَّ هذَا الْقُرْآنَ یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ اَقْوَمُ» قرآن به  بهترین راه‌ها ما را هدایت می‌کند. مرحوم کلینی در کتاب شریف کافی در ذیل آیه شریفه روایت می‌کند: «یَهْدِی إِلَی الْإِمَامِ» و در تفسیر عیاشی گفته: «یَهْدِی إِلَی الْوَلَایَه» که اولین مصداق آن امیرالمومنین(ع) است.

اوصاف و ویژگی‌های امیرالمؤمنین بسیار زیاد است شمارش آن بسیار سخت است . در این فرصت کوتاه یک نقل تاریخی عرض کنم. در جنگ احد امیرالمومنین به مبارزه با پرچمدار لشکر قریش به نام طلحه بن ابی طلحه رفت تا مقابل او قرار گرفت حضرت را قَضیم خطاب کرد.گفت ای قَضیم می‌دانستم غیرازتو کسی جسارت مقابله با من را ندارد.

در کتاب تفسیر قمی نقل شده که از امام صادق(ع)پرسیدند: معنى قَضیم چیست؟

حضرت فرمود:با توجه به موقعیت رسول خدا و حمایت‌هاى ابوطالب از ایشان، بزرگان مکه نمی‌توانستند مستقیماً به پیامبر جسارت کنند لذا کودکان را با وعده و وعید فریب می‌دادند و یا تشویق می‌کردند که به رسول خدا بی ادبی کنند. مثلاً وقتی رسول خدا از منزل بیرون مى‌آمد، کودکان با سنگ‌پرانى و پاشیدن خاک بر سرو صورت حضرت باعث اذیت می‌شدند. بعد امیرالمومنین با حضرت بیرون می‌آمد و چون حضرت هم سن و سال بچه‌ها بود وقتى شروع به اذیت می‌کردند به سراغشان می‌رفت و گوش آنان را می‌پیچاند و مانع مزاحمتشان می‌شد. این بچه‌ها که توسط حضرت گوشمالى شده بودند با گریه می‌رفتند منزل و می‌گفتند «قَضَمَنَا عَلِی قَضَمَنَا عَلِی» على گوشمالی‌مان داد… به همین دلیل طلحه حضرت را  قضیم خطاب کرده است. البته تا آخرین لحظه هرجا که بود اجازه نداد کسی به رسول خدا اسائه‌ی ادب کند و اگر لازم بود گوشمالی می‌داد. طوری حضرت در طول تاریخ حیاتش مخالفین را گوشمالی داده که بعد از 1400 سال امروز یهودیان صهیونیستِ پلیدِ کثیف که به شیعیان ضربه می‌زند برای شادی دل خودش می‌گوید داریم انتقام خیبر را می‌گیریم. اما نمی‌دانند خیبر دیگری در پیش دارند که اگر دیوانگی کنند و دست از پا خطا کنند بعد از آن فرصتی برای جبران نخواهند دشت و با ضربات سنگین تر از گذشته روبرو خواهند شد .

مطلب دوم و سالروز شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی و سالروز ارتحال آیت الله مصباح یزدی

 در زیارت نامه ائمه علیهم‌السلام آمده است« قتل الله من قتلک بالایدی و الالسن» یعنی دشمنان اهل بیت و جبهه حق دائماً از دو وسیله مهم برای مبارزه و حمله استفاده می‌کنند.

بالأیدی یعنی با دست که مرادشان شمشیر و سلاح است یعنی جنگ سخت، قتل و ترور و امثال اینها و ابزار دوم« والاَلسن» زبان که منظور تبلیغات و رسانه و شایعه سازی و شایعه پراکنی و تحریف و امثال اینها است.

همین فضای مجازی که اگر کنترل نشود موجب خسارات فراوان برای جامعه خواهد بود.در این میدان مبارزه هم ما باید با این دو ابزار به مقابله با این جریان بپردازیم و قدرتمند شویم. هم باید قدرت نرم را افزایش داد که راهش جهاد تبیین است و هم قدرت سخت را که در این زمینه کارهای فراوان صورت گرفته است.

امیرالمومنین(ع)بخصوص درجنگ صفین بر هر دو مورد مواظبت داشت. عمار و مالک نقش‌های مهم را بر عهده داشتند. زبان عمار و شمشیر مالک در دوران سختی که انقلاب اسلامی مورد هجمه همه جانبه ایادی شیطان قرار داشت زبان عمار گونه ایت الله مصباح ره و قدرت دست سردار سلیمانی عزیز نمایان بود و امروز هم کارساز است.

این دو بزرگوار که درآستانه سالروز فِقدانشان هستیم برای ما باید الگو باشند.

مرحوم علامه مصباح با اینکه سِنّی ازایشان گذشته بود دائماً در حال حرکت و برگزاری جلسات بصیرتی برای اقشار مختلف در ایران و خارج از ایران بودند و بدون واهمه از ملامتگران به تبلیغ دین و سیاست اسلامی و زدودن شبهه و تنویر افکار بخصوص جوانان ‌پرداختند اگر چه برای ایشان زحمت درست می‌کردند و شخصیت ایشان را مورد هجمه قرار می‌دادند. حتی حزب الله لبنان از جلسات فکری و معنوی ایشان بهره‌ها بردند.

هم چنین سردار دل‌ها شهید القدس حاج قاسم عزیز که آرزویش آزادی مسجدالاقصی بود. او آمریکا را عصبانی کرد چون با بکار بردن خلاقیت و ابتکار عمل توسط سپاه قدس و در استفاده از دیپلماسی و پروتکل‌های پذیرفته شده در دنیا،  توانست در منطقه غرب آسیا قدرت منطقه‌ای ایران را بالا ببرد و قدرت هوشمند را بکار بگیرد.او با  قدرت هوشمند قواعد بازی در منطقه را به دست گرفت و نقش آمریکا را با خرج‌های گزاف و هزینه‌های بالا بی تاثیر کرد لذا رویکرد ترکیبی و هیبریدی ایران نگرانی آمریکائی‌ها را زیاد کرد.آنچه سردار سلیمانی را محبوب القلوب مردم دنیا کرد قدرت نظامی او فقط نبود بلکه روش و سبک زندگی او بود.

واقعیتی است که حاج قاسم شیعه تراز در دوران غیبت بود. یعنی هم بصیر است هم مقتدر است هم یاور امام خود است و هم جبهه حق را تقویت می‌کند. لذا توسط خبیث‌ترین رژیم و پلیدترین فرد به شهادت رسید.

 امیرالمومنین(ع) فرمود: «فَقْـدُ الْبَـصَرِ أَهْوَنُ مِنْ فِقْـدانِ الْبَـصیرَهِ»آدم اگر کور باشد بهتر است از اینکه بی بصیرت باشد. و ما هرچه جلوتر می‌رویم به بصیرت بیشتری احتیاج داریم چون میدان مواجهه دو جبهه حق و باطل پیچیده‌تر و سخت‌تر شده و می‌شود.

در این چند روز گذشته مطلع هستید نا آرامی هایی که در برخی شهرها از جمله تهران صورت گرفت که اعتراض به حقی است که برخی کسبه و بازاریان داشتند اما یک سری افراد سود جو وفرصت طلب قصد دارند این نقد اقتصادی را به بی ثباتی سیاسی تبدیل نمایند و نهایتاًاز کشور امنیتزدایی کنند و اغتشاش و آشوب ایجاد کنند که ابتدا لازم است از کسبه و بازاریان عزیز از این سخنگاه مقدس تشکر کنیم چرا که از همان ابتدا رسماً اعلام کردند که مسیر ما از این گروههای کوچک که شعارهای سیاسی میدهند جداست

ثانیاً از دولت محترم خصوصاً رئیس جمهور محترم میخواهیم برای حل این مشکلِ بازاریان و دیگر افراد جامعه که با مشکلات اقتصادی و سختی معیشت همراه هستند راه حل اساسی ارائه نموده تا شاهدکاهش نوسانات و تورم در جامعه باشیم.

اما مطلب پایانی :

از جمله فضائل ماه رجب آن است که ایام البیض در آن واقع شده یعنی روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم و اعتکاف برای خدا و روزه ‏داری، در آموزه‏ های دینی بر آن تأکید و سفارش شده است.ان شاءالله افرادی که فرصت دارند و ثبت نام هم کرده از این فرصت استفاده و بهره برداری نمایند.

والســـــــــــــــــــــــــلام وعلیــــــــــــــــــــــکم ورحمه اللــــــه و برکاته

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

-- بارگیری کد امنیتی --